Tαξίδι στην Αίγυπτο: βουτιά στο χρόνο και την ιστορία

Αίγυπτος. Ή αλλιως βουτιά στην ιστορία. Από μικροί ακούγαμε τους θρύλους για τις πυραμίδες και τον ξακουστό πολιτισμού αυτής της αφρικανικής χώρας. Σελίδες αμέτρητες μεσα σε σκονισμένα βιβλία με εντυπωσιακές φωτογραφίες να συνθέτουν στο μυαλό μας μια περιπέτεια που έμοιαζε βγαλμένη από ταινία. Καμήλες, έρημος και τεράστια οικοδομήματα. Ιερογλυφικά, χρυσά ηλιοβασιλέματα και τόνοι αρχαίου πολιτισμού που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Αυτός είναι ίσως ένας τρόπος να περιγράψουμε την Αίγυπτο.

Ιδού, τα αξιοθέατα που θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία, αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στον Αφρικανικό βορρά.

Ανακαλύπτοντας την Αίγυπτο

Πυραμίδες της Γκίζας

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι ίσως τα διασημότερα και παλαιότερα-διατηρηθέντα κτίρια της ανθρωπότητας και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου.  Η δημιουργία τους υπολογίζεται στο 2580 π.Χ. και βρίσκεται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Πιθανολογείται πως χρησιμοποιήθηκαν για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων.

Στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας ανήκουν: η Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως “η Μεγάλη Πυραμίδα”. Δεύτερη σε μέγεθος έρχεται η ελαφρώς μικρότερη Πυραμίδα του Χεφρήνου,ενώ τρίτη η μετρίου μεγέθους Πυραμίδα του Μυκερίνου. Οι τρεις του μαζί σχημάτιζαν ένα τεράστιο συγκρότημα από μικρότερες πυραμίδες (των βασιλισσών), νεκρικούς ναούς, Μαστάμπες και τάφους αξιωματούχων. Η ”Μεγάλη Σφίγγα” βρίσκεται ,ακόμα, στην Νεκρόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πυραμίδα του Χέοπα υψώνεται επιβλητικα στα 146,6 μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ για την ολοκλήρωση της εργάστηκαν 25.000 εργάτες-δούλοι για 23 συνεχή χρόνια. Η πυραμίδα του Χεφρήνου είναι η δεύτερη στη σειρά και αποτελεί τον τάφο ενός εκ των πιο αξιόλογων διαδόχων του Χέοπα, τον Κχεφρέν. Τρίτη και τελευταία -από τις μεγάλες πυραμίδες- είναι εκείνη του Μυκερίνου,η οποία είναι και η μικρότερη σε ύψος.

Λούξορ

Το Λούξορ βρίσκεται στη νότια Αίγυπτο, βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας αιγυπτιακής πρωτεύουσας Θήβαι και αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου. Το Λούξορ ήταν στην αρχαιότητα οι Θήβες, η πρωτεύουσα του βασιλείου και πόλη του Άμων Ρα. Με το πέρασμα του χρόνου το Λούξορ έχασε την πολιτική και οικονομική του αξία. Σταδιακά η πόλη εγκαταλείφθηκε και εξαιτίας των πλημμυρών του Νείλου οι ναοί καλύφθηκαν από στρώματα λάσπης. Οι αρχαίοι ναοί ανασκάφτηκαν τον 19ο αιώνα και σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Καρνάκ

Η κοιλάδα των Βασιλέων

Σημαντικές αναφορές

Δυτική έρημος

Abu Simbel

 

Το ταξίδι στην Αίγυπτο δεν σας υπόσχεται πεζοπορία σε κοσμοπολίτικες πλατείες, αλλά πεζοπορία σε αρχαία σοκάκια και αμμώδεις ωκεανούς. Πρόκειται για μια μεγάλη δόση γνώσης, σοφίας και ιστορίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι μοναδικό στο είδος του, μακριά από τα συνηθισμένα και λυτρωτικό για τη ψυχή και το μυαλό. Ανακαλύψτε την Αίγυπτο με τα δικά σας μάτια.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φίλωνας Σούκουλης

Γεννήθηκε το 1996 στην Κόρινθο ενώ πλέον ζεί στην Αθήνα. Λατρεύει τις ταινίες,την μουσική και τα ταξίδια ενώ μπορεί να γράψει σχεδόν για τα πάντα. (Διατηρεί επίσης το δικό του blog).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;