Άγνωστα αξιοθέατα του κόσμου: Η ομορφιά της ανακάλυψής τους

Άγνωστα αξιοθέατα του κόσμου: Η ομορφιά της ανακάλυψής τους
Πηγή εικόνας: westernaustralia.com

Άγνωστα αξιοθέατα, άγνωστα μέρη, άγνωστοι προορισμοί. Το επίθετο “άγνωστος” χαρίζει άφθονη αίγλη, οποιοδήποτε ουσιαστικό κι αν προσδιορίζει. Από τη φύση μας, σκαλίζουμε κάθε μισή και θαμπωμένη γνώση μέχρι να φτάσει στη διαφάνεια. Μας έλκει η ανακάλυψη, κάθε μικρή στιγμή συνειδητοποίησης και σιγουριάς πως υπάρχουν κι άλλα να δούμε εκεί έξω.

Όλα αυτά θα ισχύουν μόνο εφόσον δεν υποκύψουμε στην παγίδα της πεπατημένης. Είναι χρήσιμο και αναγκαίο πριν από κάποιο ταξίδι να ελέγχουμε για τυχόν κινδύνους, τα πιο διάσημα τοπία, φημισμένα πιάτα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να μας προσφέρει μία πρότερη επίσκεψη κάποιου άλλου. Αν ακολουθήσουμε όμως πιστά όλες αυτές τις συμβουλές, στην ουσία αναπαράγουμε ξανά – και άσκοπα – τις εμπειρίες κάποιου άλλου. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετική αντίληψη περί ομορφιάς και σημαντικότητας. Ας αφήσουμε το μυαλό και τα μάτια μας για διαλέξουν τι πραγματικά θα θεωρήσουν προτιμότερο. Εκεί είναι που θα αφεθούμε στην σταχυολόγηση μιας σειράς από άγνωστα αξιοθέατα.

1. Hutt Lagoon, Αυστραλία

Το ροζ χρώμα της λίμνης Lagoon είναι φυσικό και δεν προέρχεται από χημική επεξεργασία, γεγονός που μας επιτρέπει να την θεωρούμε ένα από τα άγνωστα αξιοθέατα της περιοχής. Βρίσκεται στην περιοχή Mid West της Αυστραλίας, δηλαδή στο δυτικό της τμήμα. Υπάρχουν κι άλλες λίμνες στην Αυστραλία με φυσικό ροζ χρώμα, η Lagoon όμως είναι η μοναδική που η πρόσβαση σε αυτήν επιτυγχάνεται μέσω μίας εύκολης οδικής διαδρομής. Για όλες τις υπόλοιπες, δυστυχώς, απαιτείται η χρήση ελικοπτέρου. Στην όψη της περιοχής διαφαίνεται η θέα του απέραντου Ινδικού Ωκεανού, με το βαθύ μπλάβο του χρώμα να διαχωρίζεται από το εξίσου σφοδρό ροζ χρώμα της λίμνης από ένα κομμάτι εύφορης γης. Ένα αμάλγαμα των τριών χρωμάτων – μπλε, πράσινο, ροζ – δημιουργημένο αποκλειστικά από τη φύση.

Τι κάνει το χρώμα του νερού ροζ;

Ο συνδυασμός της περιεκτικότητας αλατιού του νερού με την ύπαρξη του φυκιού που φέρει το όνομα Σάλινα. Το ροζ χρώμα, λοιπόν, δημιουργείται καθώς το συγκεκριμένο φύκι, προκειμένου να απορροφήσει φως που βοηθάει στην επιβίωσή του, παράγει μία κόκκινη χρωστική ουσία.

2. Ηφαίστειο Erta Ale, Αιθιοπία

Στο πιο χαμηλό ηφαίστειο του κόσμου, Erta Αle, ο καθένας μας μπορεί να απολαύσει την θέα της λάβας που καίει, κοχλάζει, κινείται και αναμειγνύεται. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 6 εναπομείναντα εν ενεργεία ηφαίστεια, λόγω όμως του χαμηλού του ύψους είναι το πιο προσπελάσιμο. Τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά και είναι ευκολότερο να σταθεί κανείς στην άκρη του ηφαιστείου. Η καλύτερη δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το πέταγμα πετρωμάτων μέσα στη λάβα και ο επικείμενος ήχος του λιωσίματος. Όσο επικίνδυνο κι αν είναι, σίγουρα αποτελεί εμπειρία ζωής να παρευρεθείτε σε ένα από τα άγνωστα αξιοθέατα τις Αιθιοπίας. Παρ’όλα αυτά, η δελεαστική αυτή εκδρομή συνίσταται με την συνοδεία ειδικού ή εξοικειωμένου ντόπιου λόγω των απειλών του τοπίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστα αξιοθέατα
Πηγή εικόνας: crimeabereg.ru

3. Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας, Η.Π.Α

Το αξιοθέατο αποτελείται από 6 πλάκες, ύψους 6 μέτρων η κάθε μία. Κατασκευάστηκε το 1980 και δημιουργός τους ήταν κάποιος με το ψευδώνυμο “R.C Christian”. H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τον σκοπό της δημιουργίας τους, ούτε τον πραγματικό τους κατασκευαστή. Πάνω στις πλάκες αναφέρονται 10 εντολές, σε 8 διαφορετικές γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Εβραϊκά, Αραβικά, Σουαχίλι και Χίντι. Πάνω από τις 6 πλάκες βρίσκεται άλλη μία, σαν σκεπή, με προτάσεις στα αρχαία Ελληνικά, Βαβυλωνιακά, Σανσκριτικά και Ιερογλυφικά. Φυσικά και οι 4 είναι πλέον νεκρές γλώσσες. Όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρία Elbert, στην οποία ο R.C Christian έσπευσε για να ζητήσει βοήθεια για την κατασκευή, ήθελε να μεταφέρει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα. Ήταν οι σκέψεις κάποιου απλού ανθρώπου που ήθελε να εκφραστεί; Κρυβόταν πίσω από όλο αυτό κάποια οργάνωση; Όπως και να έχει, το μυστήριο των πλακών αυτών μας προξενεί μία περιέργεια τόσο μεγάλη, που σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη στο άγνωστο αυτό αξιοθέατο.

Ποιες ήταν οι 10 εντολές των μυστήριων πλακών;

 1. Να διατηρήσετε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε διαρκή ισορροπία με τη φύση.
 2. Να κατευθύνετε σωστά την αναπαραγωγή – βελτιώνοντας την υγεία και την ποικιλομορφία.
 3. Να ενώσετε την ανθρωπότητα με μία καινούργια γλώσσα.
 4. Να κυριεύετε το πάθος – την πίστη – την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
 5. Να προστατεύετε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δικαστήρια.
 6. Να αφήσετε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις παγκόσμιες διαφορές τους σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
 7. Να αποφεύγετε ασήμαντους νόμους και μη ικανούς αξιωματούχους.
 8. Να ισορροπήσετε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
 9. Να εκτιμάτε την αλήθεια – την ομορφιά – και την αγάπη – αναζητώντας αρμονία με το άπειρο.
 10. Να μην είστε ένας καρκίνος πάνω στη γη – αφήστε χώρο για την φύση – αφήστε χώρο για την φύση. (Στο πρωτότυπο των πλακών αναγράφεται δύο φορές).
Άγνωστα αξιοθέατα
Πηγή εικόνας: fotospot.com

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

 • earthtripper.com
 • seeker.io
 • skeptoid.co

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρύσα Αγγελάκη

Φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ, με μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία. "First i photograph with my eyes, then i write with my heart".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;