9+1 top προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020

top προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: frontier.ac.uk

Μια νέα χρονιά σημαίνει και νέες εμπειρίες. Η πιο πολύτιμη εμπειρία που μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας είναι τα ταξίδια. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, πολιτισμούς αλλά και κουλτούρες. Ήθη και έθιμα από ξένες χώρες φαντάζουν δελεαστικά. Η αξία των ταξιδιών, αναμφίβολα, είναι ανεκτίμητη. Πάντα, όμως, υπάρχει η ίδια απορία. Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός; Γι’αυτό στο MAXMAG προτείνονται 9+1 top προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020. 

Προορισμός 1: Μασσαλία, Γαλλία

Μασσαλία προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: travelstyle.gr

Η Μασσαλία αποτελεί έναν προορισμό στον οποίο, αναμφίβολα, πρέπει να ταξιδέψεις. Αποτελεί τη δεύτερη πόλη, σε μέγεθος, της Γαλλίας. Πρόκειται για έναν τόπο που θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις. Στη Μασσαλία δεσπόζει επιβλητικά το σημαντικότερο λιμάνι ολόκληρης της χώρας. Αποτελεί το τρίτο σημαντικότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Μασσαλία βρίσκεται, επίσης, το φημισμένο κέντρο τεχνών πολιτισμού και μουσικής, το οποίο αδιαμφισβήτητα αξίζει να το επισκεφθείς.

Προορισμός 2: Βερολίνο, Γερμανία

Βερολίνο προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: traweller.eu

Το Βερολίνο είναι μια πόλη που συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως το κέντρο ένωσης αντιφατικών πολιτισμών. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει τόσο το ιστορικό όσο και το μοντέρνο στοιχείο. Από τη μια το τείχους του Βερολίνου που διασώζεται. Από την άλλη ένας μεγάλος αριθμός από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, έτοιμα να καλύψουν τα γούστα κάθε επισκέπτη.

Προορισμός 3: Ρώμη, Ιταλία

Ρώμη προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: romeingreek.eu

Σε απόσταση αναπνοής από την χώρα μας, έχουμε την δυνατότητα να βρεθούμε σε μια πόλη που σίγουρα θα σας καθηλώσει. Ευρύτερα γνωστή ως η «αιώνια πόλη», θα δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία για ένα ταξίδι αστραπή στο πέρασμα του χρόνου. Σημείο που πρέπει να επισκεφθείς, κατά την άφιξη σου στη Ρώμη, είναι η Φοντάνα Ντι Τρέβι. Σύμφωνα με την παράδοση, εκείνος που ρίχνει ένα νόμισμα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι έχοντας γυρισμένη την πλάτη του σε αυτή ξαναγυρίζει με το πλήρωμα του χρόνου πίσω στην αιώνια πόλη. Εκτός αυτού, όταν ρίξεις το νόμισμα, κάνεις μια ευχή και πραγματοποιείται. Δελεαστικό έτσι;

Προορισμός 4: Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Βουδαπέστη προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: toptraveller.gr

Η Βουδαπέστη αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς στους Έλληνες. Πρόκειται για μια οικονομική πόλη με απέραντη ομορφιά. Βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Ελλάδα. Τα εισιτήρια είναι αρκετά προσιτά όσον αφορά το κόστος. Ειδικά αν μεριμνήσετε εγκαίρως, θα πετύχετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω στον επιβλητικό λόφο της Βούδας δεσπόζει το Βασιλικό Ανάκτορο. Αξίζει η επίσκεψη σας στο κάστρο, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την άψογη αρχιτεκτονική του. Η ανάβασή σας στο κάστρο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τελεφερίκ! Όσοι το επιθυμούν μπορούν με πεζοπορία, αλλιώς με λεωφορείο.

Προορισμός 5: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Κωνσταντινούπολη προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: pontosnews.gr

Η Κωνσταντινούπολη για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας αποτελεί την πατρίδα, το σπίτι που είχαν και χάσανε μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη μαγική. Μια πόλη που είναι ξεχωριστή κι από πολλούς είναι γνωστή ως «η Πόλη».

Μια επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά κρίνεται απαραίτητη. Μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο και μια βόλτα στην παλιά αγορά είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς λόγους που θα αποφασίσετε να την επισκεφθείτε.

Προορισμός 6: Κένυα, Ανατολική Αφρική

Κένυα προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: travelstyle.gr

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, η Κένυα θα αποτελέσει επιλογή μονόδρομο. Φτάνοντας στην Κένυα, θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε την εμπειρία του σαφάρι. Να πραγματοποιήσετε την βόλτα σας με καμήλα. Να αντικρίσετε όλη την άγρια ομορφιά της φύσης. Να δείτε από απόσταση αναπνοής δεκάδες ζώα και να τα απαθανατίσετε σε φωτογραφίες. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να διανυκτερεύσετε στην έρημο. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές κόστους. Μπορείτε να αναζητήσετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Προορισμός 7: Μαδρίτη, Ισπανία

Μαδρίτη προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: southeusummit.com

Επηρεασμένοι από την γνωστή σειρά la casa de papel είναι εύλογο να θέλετε να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Έχει πολλά μέρη για να γνωρίσεις την απαράμιλλη κρυμμένη ομορφιά τους. Πιο συγκεκριμένα, το Βασιλικό Παλάτι, το μουσείο prado και η γραφική πλατεία plaza mayor είναι μόνο ενδεικτικά για το τι θα συναντήσεις στην Μαδρίτη. Ιδανική περίοδος επίσκεψης: άνοιξη και φθινόπωρο.

Προορισμός 8: Άμστερνταμ, Ολλανδία

Άμστερνταμ προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: in2life.gr

Η νούμερο ένα πόλη σε προτίμηση για τους φοιτητές. Το Άμστερνταμ χαρακτηρίζεται ως η πιο «πράσινη» πόλη της Ευρώπης. Η πλειονότητα των κατοίκων πραγματοποιεί τις μετακινήσεις της με ποδήλατο. Η αρχιτεκτονική με το έντονο μπαρόκ στυλ, σίγουρα θα σας συναρπάσει. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Άμστερνταμ σαγηνεύει τον καθένα. Μια βόλτα στα «κανάλια» της πόλης εν πλω, σίγουρα θα σας πείσει.

Προορισμός 9: Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Νέα Υόρκη προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: getyourguide.com

Αναμφίβολα, για τους περισσότερους η Νέα Υόρκη σηματοδοτεί ένα ταξίδι ζωής. Μοναδική πόλη, με αναρίθμητες επιλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Από μουσεία και πινακοθήκες, μέχρι μεγάλα πολυκαταστήματα. Δρομάκια και πλατείες όπως η time square και πάρκα όπως το central park. Κάτι ανάμεσα σε friends και sex and the city. Η Νέα Υόρκη, εκεί που «χτυπάει» η καρδιά της τεχνολογίας και του πολιτισμού, μπορεί να αποτελέσει ταξίδι σταθμό. Πραγματοποιώντας το ταξίδι σας στην Νέα Υόρκη θα έχετε, επιπλέον, την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Προορισμός 10: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Θεσσαλονίκη προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020
Πηγή εικόνας: grandhotelpalace.gr

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, λέει ο Ελληνικός λαός κι όχι άδικα. Η χώρα μας φημίζεται για τα όμορφα μέρη που έχει. Κάθε περιοχή στη χώρα μας παρομοιάζεται με έναν θησαυρό. Στην Θεσσαλονίκη θα μπορέσετε να απολαύσετε το περίπατό σας στην παραλία θαυμάζοντας τον Λευκό Πύργο και τις ομπρελίτσες. Επίσης, μια βόλτα στα Λαδάδικα και στην Άνω Πόλη θα είναι αρκετά, ώστε να διαπιστώσετε πως δεν λέγεται άδικα η πιο ερωτική πόλη.

Παραπάνω αναφέρθηκαν ενδεικτικά 9+1 top προορισμοί για να ταξιδέψεις το 2020. Μια σωστή έρευνα για εισιτήρια, διαμονή και συνάλλαγμα είναι απαραίτητα πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε.

Πηγές άρθρου :

1. happytraveller.gr

2.  in2life.gr

3.  toptraveller.gr

 4. lifo.gr

 5. mixanitouxronou.gr

 6. wikipedia.org.com

 7. skyscanner.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Σιόκρη

Η Χριστίνα Σιόκρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο την Διακυβέρνηση & τις Δημόσιες πολιτικές και εξειδίκευση στον αμφίσημο όρο του φαινομένου του λαϊκισμού. Της αρέσει να τραγουδάει, να ταξιδεύει και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα αλλά λίγο παραπάνω στο δικό της. Μότο της : Sometimes we need a little magic και being normal is boring. Με ρίζες από την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψει..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;