9+1 ταξίδια που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Μαθήματα ζωής σε ταξίδια
Πηγή εικόνας : sciencearchives.wordpress.com

Τα ταξίδια, εκτός από την ξεκούραση που απλόχερα μας προσφέρουν, είναι ιδανικά για να αλλάξουμε τελείως κοσμοθεωρία. Μερικές φορές ακόμα και με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, βλέπουμε κάποια μέρη που για ποικίλους λόγους δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως όντως υπάρχουν. Άλλες φορές, εξαιτίας της απέραντης ομορφιάς, βγαλμένης σαν από παραμύθι. Άλλες πάλι, λόγω των δύσκολων συνθηκών που υπάρχουν, θέτοντας ως δεδομένο την κατάσταση βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα. Στο παρόν άρθρο θα γίνει αναφορά σε 9+1 ταξίδια που μπορούν να σ’αλλάξουν σαν άνθρωπο, να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Ταξίδι Νο1: Ταλίν, Εσθονία

Εσθονία
Πηγή εικόνας : in2life.gr

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης, και συγκεκριμένα είναι μία από τις τρείς βαλτικές χώρες. Ίσως η Εσθονία είναι στην κορυφή, διότι εκτός από ρομαντική είναι ταυτόχρονα και μοντέρνα. Συνήθως, αυτοί οι δύο όροι δεν είναι αλληλένδετοι. Στην περίπτωση της Εσθονίας όμως, γίνεται εξαίρεση στον κανόνα. Στο πέρασμά σου θα αντικρίσεις από παλαιά χρονολογούμενα κάστρα μέχρι κλασσικά κτίρια.

Εν μέρει, μπορεί να μην θυμίζουν την σημερινή εποχή. Όμως, επειδή είναι χτισμένα πάνω σε λιθόστρωτους δρόμους (και είναι με ιδιαίτερο τρόπο στολισμένα), μπλέκονται πολύ όμορφα ρομαντισμός και μοντέρνο στοιχείο, με αποτέλεσμα κάθε επισκέπτης να μαγεύεται. Το στοιχείο της φύσης γίνεται αντιληπτό από τα πρώτα σου βήματα μέσα στο Ταλίν.

Αν επιλέξεις την Εσθονία για να ταξιδέψεις, να είσαι σίγουρος πως θα σε βοηθήσει να δεις πόσο διαφορετικά ζούνε οι άνθρωποι με την τεχνολογία να κατέχει πρωταρχική θέση στην καθημερινότητα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Εσύ το ήξερες ότι το skype δημιουργήθηκε στην Εσθονία;
  • Στην Εσθονία είναι πολύ μπροστά! Νούμερο ένα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ψηφίζουν από το σπίτι τους.

Ταξίδι Νο2: Όσλο, Νορβηγία

Βόρειο Σέλας
Πηγή εικόνας : clickatlife.gr

Βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο κομμάτι της Σκανδιναβικής χερσονήσου. Αν επιλέξεις να ταξιδέψεις μέχρι την μακρινή και κρύα Νορβηγία, να ξέρεις πως αυτό που θα αντικρίσεις, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Εκεί, θα σου δοθεί η ευκαιρία να αντικρίσεις με τα ίδια σου τα μάτια ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά φαινόμενα, το βόρειο σέλας. Μαγευτικά χρώματα θα ξεκινήσουν να ξεδιπλώνονται μπροστά σου και για άλλη μια φορά η φύση θα αποδείξει το μεγαλείο της.

Αν επιλέξεις να φτάσεις ως την μακρινή Νορβηγία , να είσαι σίγουρος πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της κοσμοθεωρίας σου. Θα δεις μπροστά στα μάτια σου ένα «θαύμα» να ζωντανεύει. Αυτό από μόνο του μόνο θετική επιρροή μπορεί να έχει στην ζωή σου, καθώς θα συνειδητοποιήσεις πως η φύση έχει ένα τεράστιο μεγαλείο από μόνη της. Θέτοντας τα υλικά αγαθά και την εικονική πραγματικότητα, που καθημερινά βλέπουμε στο διαδίκτυο να είναι δευτερεύουσας σημασίας.

  • Το Βόρειο Σέλας μπορείς να το θαυμάσεις και από την Σουηδία και την Φινλανδία.

Ταξίδι Νο3: Τουρκία, Άγκυρα

Κωνσταντινούπολη
Πηγή εικόνας : esquire.com

Αρκετά κοντινός προορισμός, άρα και σχετικά πιο εύκολα προσβάσιμος συγκριτικά με τους παραπάνω. Αναλόγως την διάθεση που έχεις η Τουρκία θα σε ικανοποιήσει. Αν θέλεις κάτι παραδοσιακό από φαγητό ή και κάποια δραστηριότητα, θα σταθείς απόλυτα τυχερός επιλέγοντας να ταξιδέψεις στην γειτονική χώρα, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να την χαρακτηρίσουμε ως αριστοκρατική (λόγω των παλατιών της TopKapi). Ταυτόχρονα, ο χαρακτηρισμός  ως παραδοσιακή της ανήκει επάξια (αφού μόνο και μόνο τα παζάρια που έχει σε ταξιδεύουν σε μια άλλη μακρινή εποχή, όπως με την ταινία Πολίτικη Κουζίνα).

Η Τουρκία θα συμβάλλει θετικά στην αντίληψή σου για τον κόσμο και την ζωή, καθώς θα κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο βλέποντας όλα τα αξιοθέατα, που χρονολογούνται από τα πολύ πρώιμα χρόνια. Ειδικότερα, αν η καταγωγή των προγόνων σου είναι από την Μικρά Ασία, θα αισθανθείς δέος και συγκίνηση με σκηνές της ιστορίας να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου, υπό το άκουσμα των ξεναγών στα ιστορικά μνημεία της χώρας.

  • Αν τελικά σε βγάλει ο δρόμος σου στην Τουρκία, αξίζει να κάνεις χαμάμ.

Ταξίδι Νο4: Τζακάρτα, Ινδονησία

Ινδονησία
Πηγή εικόνας : tripadvisor.com

Στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο Μπαλί θα κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και θα ζήσεις μια από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες της ζωής σου. Ό,τι θέλεις θα το δείς στο Μπαλί. Από ηφαίστεια, τεράστιους λόφους, παραλίες με κατάλευκη ή κατάμαυρη άμμο (ανάλογα σε ποιο τμήμα της βρίσκεσαι βόρειο ή νότιο).

Ίσως είναι ένα από τα πιο τροπικά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φύση ήταν πολύ γενναιόδωρη με την Ινδονησία. Μπορεί, να είναι ένα μακρινό και σχετικά ακριβό ταξίδι, αλλά θα σου μείνει αξέχαστο.

Η Ινδονησία αποτελεί εξίσου ένα πολύ καλό παράδειγμα, για να αντιληφθεί κανείς πως τα υλικά αγαθά από μόνα τους δεν έχουν νόημα. Η ίδια η φύση από μόνη της έχει προνοήσει για όλα, με την έντονη βλάστηση και με τις ιδιαίτερες φυσικές παραλίες.

  • Μην ξεχάσεις να κάνεις κούνια (από τις μεγάλες) και να βλέπεις καταπράσινα τοπία ακριβώς κάτω από τα πόδια σου.

Ταξίδι Νο 5:  Λίμα, Περού

Περού
Πηγή εικόνας : daynight.gr

Σε απόσταση αρκετά μακριά από την Ελλάδα, και ειδικότερα στη Νότια Αμερική, βρίσκεται  το Περού. Σε υψόμετρο περίπου 2.500 μέτρα στις περουβιανές Άνδεις βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου. Πρόκειται για αρχαία πόλη των Ίνκας. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί άλυτο γρίφο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παλάτια εξαιρετικής αριστοκρατικής, ναοί και φυσικές πηγές θα είναι στην διάθεση σου να τα παρατηρήσεις και να τα φωτογραφήσεις.

Επιλέγοντας να ταξιδέψεις στο Μάτσου Πίτσου, εύκολα θα διαπιστώσεις ότι εμείς οι άνθρωποι ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία, αλλά και στη διατήρηση μιας ολόκληρης πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ταξίδι Νο6: Καμπέρα, Αυστραλία

Hutt lagoon
Πηγή εικόνας : tumblr.com

Πόσες φορές δεν έχουμε δει στο διαδίκτυο εικόνες από διάφορες τοποθεσίες και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει όντως στην πραγματικότητα; Στην προκειμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στην Αυστραλία και ειδικότερα στην Hutt Lagoon. Πρόκειται για μια λίμνη με έκταση περίπου 15 χιλιόμετρα.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι το χρώμα της δεν είναι γαλάζιο, όπως σε όλες τις άλλες. Έχει χρώμα ροζ, μώβ και κόκκινο (ανάλογα την ποσότητα ουσιών που παράγουν τα φύκια).

Στην εξόρμηση σου στην ιδιαίτερη αυτή λίμνη, μπορείς να αντικρίσεις (χωρίς την βοήθεια επεξεργασίας με φίλτρα), ότι τελικά υπάρχει μαγεία. Μια ξεχωριστή ομορφιά δεσπόζει ακριβώς μπροστά σου. Για άλλη μία φορά, η φύση έκανε το θαύμα της!

Ταξίδι Νο7: Ζιμπάμπουε, Αφρική

Οι καταρράκτες της Βιτκώριας.
Πηγή εικόνας : analitis.gr

Μεταξύ Ζίμπα και Ζιμπάμπουε βρίσκονται οι γνωστοί «καταρράκτες της Βικτώριας». Δεν είναι οι ψηλότεροι του κόσμου. Το εντυπωσιακό με αυτούς τους καταρράκτες είναι ότι έχουν την μεγαλύτερη επιφάνεια τρεχούμενου νερού.

Η ονομασία είναι εις μνήμην της τότε Βασίλισσας Βικτώρια της Αγγλίας. Την ονομασία αυτή χρησιμοποιούν στην Ζιμπάμπουε, ενώ στην Ζάμπια συνηθίζουν την ονομασία  Mosi-oa-Tunya (= ο κεραυνός του Βροντά).

Φτάνοντας κανείς στους καταρράκτες της Βικτώριας, έχει την ευκαιρία να νιώσει θαυμασμό βλέποντας ένα τόσο ιδιαίτερο θέαμα να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια του. Κάνοντας το ταξίδι σου εκεί, θα καταλάβεις πως αν και όχι πολύ δημοφιλής προορισμός, μπορεί να σε αλλάξει ως άνθρωπο προς το καλύτερο.

Ταξίδι Νο8: Παταγονία, η παγωμένη Εδέμ

Παταγονία
Πηγή εικόνας : heronia.com

Κυριολεκτικά, στην άκρη του κόσμου. Βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Νότιας Αμερικής και γεωγραφικά ανήκει και στην Χιλή και στην Αργεντινή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που  χαρακτηρίζουν την Παταγονία ως ένα από τα πιο αγνά μέρη ολόκληρου του κόσμου. Αποτελείται από παγετώνες και ορμητικά τοπία. Εκεί γυρίστηκε το ελληνικό survivor 2010. 

Στην Παταγονία, δίνεται η δυνατότητα σε όποιον την επιλέξει ως προορισμό να βιώσει στο έπακρο την απόλυτη εμπειρία ζωής. Εκεί, θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τα όρια του εαυτού σου, διότι θα βρίσκεσαι κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου. Επιστρέφοντας, στην κανονική ζωή σου θα αντιληφθείς πως για να ζήσεις, χρειάζεσαι πολύ λιγότερα από όσα νομίζεις πως πραγματικά έχεις ανάγκη.

Ταξίδι Νο9: Νέα Υόρκη, Αμερική

Νέα Υόρκη
Πηγή εικόνας : clickatlife.gr

Ταξίδι συναφές με εμπειρία ζωής. Το κέντρο του κόσμου, με πληθώρα από μαγαζιά και επιβλητικά κτίρια που τα έχουμε δει και τα έχουμε ξανά δει σε τόσες ταινίες. Εκεί, θα μπορέσεις να δεις το Empire state of building, το άγαλμα της ελευθερίας.

Μια βόλτα στο γνωστό central park είναι απαραίτητη, καθώς θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σου σκηνές από την διαχρονική σειρά Friends.

Η καρδιά του καπιταλισμού. Εκεί σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Στην Νέα Υόρκη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα να δεις και  αμέτρητα εμπορικά καταστήματα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για όποιον το επιθυμεί κι έχει το κατάλληλο υπόβαθρο να κάνει μια καινούρια αρχή στην ζωή του. Οι δυνατότητες είναι πολλές και αν το ψάξεις σωστά, θα μπορέσεις να αλλάξεις την ζωή σου σε μια στιγμή!

Ταξίδι Νο10: Ναϊρόμπι, Κένυα

Κένυα
Πηγή εικόνας : govolunteerafrica.org

Στην πιο αγαθή ήπειρο του κόσμου, βρίσκεται ένα ακατέργαστο διαμάντι. Μια τοποθεσία, που συνήθως βλέπουμε στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση και συχνά προβληματιζόμαστε σχετικά με την ζωή μας και τα υλικά αγαθά που εμείς οι άνθρωποι δίνουμε τόση έμφαση να αποκτήσουμε.

Στην Κένυα, οι άνθρωποι έχουν για ζητούμενα όσα «εμείς» έχουμε δεδομένα και δεν αναφέρομαι σε πολυτελή πράγματα, αλλά στο νερό.  Ένα ταξίδι στην Κένυα, θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός είσαι, θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ένα διαφορετικό κομμάτι του εαυτού σου.

  • Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς το ταξίδι σου στην Κένυα να το συνδυάσεις με εθελοντισμό και να προσφέρεις ουσιαστικά σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Έτσι, θα νιώσεις πληρότητα.

Παραπάνω, αναφέρονται ενδεικτικά 9+1 ταξίδια που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, να φροντίσεις να αποκομίσεις κάτι ουσιαστικό. Κάθε ταξίδι θα σου μείνει αξέχαστο, πόσο μάλλον αν σε βοηθήσει να αλλάξεις προς το βέλτιστο τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πηγή άρθρου : travelstyle.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Σιόκρη

Η Χριστίνα Σιόκρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο την Διακυβέρνηση & τις Δημόσιες πολιτικές και εξειδίκευση στον αμφίσημο όρο του φαινομένου του λαϊκισμού. Της αρέσει να τραγουδάει, να ταξιδεύει και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα αλλά λίγο παραπάνω στο δικό της. Μότο της : Sometimes we need a little magic και being normal is boring. Με ρίζες από την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψει..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;