9+1 shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου

Πηγή εκόνας: Seven Wonders Of The World 2012 – WordPress.com

Όλα τα διάσημα αξιοθέατα “καλούν”  τους τουρίστες να τα επισκεφθούν. Ξέρετε όμως πόσα μυστικά κρύβουν; Πόσα shocking facts για διάσημα αξιοθέατα υπάρχουν που μόνο λίγοι τα ξέρουν; Από αξιοθέατα του παρελθόντος όπως η Πυραμίδα της Γκίζα έως και τα πιο σύγχρονα, οι κατασκευαστές τους κρύβουν πολλά μυστικά, και βρίσκουν τρόπους να τα κρύβουν ακόμα και μέσα σ’ αυτά.

Πάμε να δούμε μερικά;

1. Λευκός Οίκος, ΗΠΑ

 • Ξεκινώντας, λοιπόν, τη λίστα μας με τα “shocking facts για διάσημα αξιοθέατα” θα αναφερθούμε στον Λευκό Οίκο. Είναι γνωστός ως η οικία του Προέδρου και Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όταν, λοιπόν, ο Winston Churchill διέμεινε στο υπνοδωμάτιο του Lincoln, είπε πως είδε μπροστά του το φάντασμα του Lincoln. Μάλιστα, εμφανίστηκε πίσω από το τζάκι του δωματίου του γυμνό, αφότου είχε βγει από το μπάνιο. Δεν μπήκε ποτέ ξανά σ’ αυτό το δωμάτιο ο Churchill.
 • Υπάρχει ένας δίδυμος Λευκός Οίκος στην Ιρλανδία. Ο Ιρλανδός Αρχιτέκτονας James Hoban δημιούργησε τον Λευκό Οίκο με βάση το νυν Ιρλανδικό Κοινοβούλιο, που ήταν κάποτε οικία του Δούκα του Leinster.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας: medium.com

2. Η Πυραμίδα του Ήλιου στο Teotihuacan, Μεξικό

 • Η Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό αποτελεί την μεγαλύτερη Πυραμίδα της Νότιας Αμερικής, ενώ η βάση της είναι όσο της Πυραμίδας της Γκίζα. Οι Αζτέκοι βρήκαν αυτήν την κατασκευή όταν κατοίκησαν στην ευρύτερη περιοχή. Είναι άγνωστος ο δημιουργός της και πότε δημιουργήθηκε.
 • Λέγεται πως κάτι συνταρακτικό συνέβη που έκανε τον πολιτισμό που κατοικούσε πριν τους Αζτέκους στην περιοχή να την εγκαταλείψει και να αφήσει σχεδόν τα πάντα κατεστραμμένα.Οι Αζτέκοι πάντως την ονόμασαν “το σπίτι των θεών”.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας: monkeybuddha.blogspot.com

3. Σινικό Τείχος, Κίνα

 • Κατά την δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε ένα μείγμα ρυζιού το οποίο μαζί με τον ασβέστη συγκρατούσε τα τούβλα. Η χρήση κολλώδους ρυζιού, κατά την εποχή των Μινγκ, ήταν πολύ διαδεδομένη και χρησιμοποιούνταν σε πολλά κτήρια.
 • Το Σινικό Τείχος έχει κτιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ήχος από μια πηγή να μεταδίδεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1500 μέτρων χωρίς την μεσολάβηση κάποιων οργάνων.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας: globalsourcingblog.org

4. Ο τάφος του Τουταγχαμών, Αίγυπτος

 • Πολλοί, από την εποχή της ανακάλυψης του τάφου του Τουταγχαμών και έπειτα, έκαναν αναφορά για “κατάρα του Τουταγχαμών” με πρωταγωνιστές αυτούς που τον ανακάλυψαν. Πολλοί από αυτούς που μπήκαν στον τάφο πέθαναν από αδιευκρίνιστα αίτια.
 • Ένα από τα φυλακτά που είχε πάνω του ο Τουταγχαμών, όταν “πέρασε στον άλλο κόσμο”, ήταν ένα μεγάλο σκαθάρι με ένα σπάνιο πολύτιμο λίθο στο κέντρο του. Ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος βρέθηκε σε ένα μόνο σημείο, στην μέση της Ερήμου. Οι μελέτες που έχουν γίνει δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση για το πώς μπορεί ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Λίθοι όπως αυτός σχηματίστηκαν μόνο από το χτύπημα της Γης  με έναν κομήτη.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα
Πηγή εικόνας: documentonews.gr

5. Ο Πύργος της Πίζα, Ιταλία

 • Αρχικά, ο Πύργος είχε κλίση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με την αύξηση όμως του ύψους του, το κέντρο βάρος του μετατοπίστηκε με αποτέλεσμα από βόρεια κλίση να έχει τώρα νότια κλίση.
 • Ο Πύργος της Πίζας είναι ένα καμπαναριό. Μάλιστα, μία από τις καμπάνες του με το όνομα San Renieri χτυπούσε όταν σηματοδοτούσε την εκτέλεση ενός προδότη.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας; slideplayer.com

6. Η αψίδα του Θριάμβου, Γαλλία

 • Η αψίδα του Θριάμβου αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου. Αποτελεί όμως και πόλο έλξης αυτοκτονιών. Οι σημαντικότερες αυτοκτονίες ήταν το 1914, όταν την ημέρα της Βαστίλης μια γυναίκα, ύστερα από διαμάχη με τον σύντροφό της, έπεσε από την Αψίδα του Θριάμβου. Επίσης, το 1878 ένας άντρας πήδηξε από το στηθαίο του ορόσημου βάζοντας τέλος στην ζωή του.
διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας: dotsonmaps.com

7. Η παλιά πόλη της Στοκχόλμης, Σουηδία

 • Το 1520, όταν ο Δανός Βασιλιάς εισέβαλε στην Σουηδία, 82 μέλη της αριστοκρατίας της Σουηδίας επέδειξαν αντίσταση και έτσι αποκεφαλίστηκαν στην κεντρική πλατεία της Παλιάς πόλης, Stortoget. Λέγεται, μάλιστα, ότι αν περιπλανηθείς τις νύχτες της 7ης εως 9ης Νοεμβρίου θα δεις το αίμα των ευγενών να σέρνεται προς τα πλακόστρωτα.
 • Στην πλατεία υπάρχουν 82 λευκές πέτρες. Κάποιοι, βέβαια, αναφέρουν πως δολοφονήθηκαν 92 άνθρωποι και υπάρχουν 92 λευκές πέτρες, και αν αφαιρεθεί έστω μία από αυτές η ψυχή του ανθρώπου θα στοιχειώσει όλη την πόλη της Στοκχόλμης.

8. Το βουνό Fuji, Ιαπωνία

 • Αυτό το διάσημο εμβληματικό αξιοθέατο στον κόσμο έχει ένα σκοτεινό μυστικό. Η μια πλευρά του  ονομάζεται “Aokigahara” ή αλλιώς το δάσος της αυτοκτονίας. Πολλοί Ιάπωνες έχουν έρθει σ’ αυτό το δάσος προκειμένου να αυτοκτονήσουν. Μάλιστα το 2010 πάνω από 200 άτομα είχαν επισκεφθεί το δάσος με σκοπό την αυτοκτονία.
 • Υπάρχουν σημάνσεις στο δάσος που αναφέρουν τη σημαντικότητα της ζωής και της οικογένειας με σκοπό την ώθηση των ανθρώπων στην αλλαγή άποψης περί αυτοκτονίας.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα
Πηγή εικόνας: Hikingexperience.gr

9. Κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN, Ελβετία

 • Το άγαλμα του θεού Σίβα Ναταράτζ με την γνωστή παράσταση του ” συμπαντικού χορού” υπάρχει στην είσοδο του Ερευνητικού κέντρου CERN στην Ελβετία. Ο Σίβα είναι ο “θεός της καταστροφής” και υποδηλώνει ένα μήνυμα. Πολλές θεωρίες αναφέρουν ότι ο μυστικός σκοπός αυτού του αγάλματος είναι ότι από την καταστροφή του σύμπαντος, ανοίγει μια πύλη στην κόλαση.
 • Στον ίδιο χώρο δημιουργούνται πολύ μικρές μαύρες τρύπες που λέγεται ότι σε μεταφέρουν στον χωροχρόνο.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας: pinterest.com

10. Βατικανό, Ιταλία

 • Ένας Καθολικός Ιερέας με το όνομα Ernetti Pelegrino,  αποκάλυψε λίγο πριν πεθάνει ότι είχε δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου στην οποία κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού. Αυτή η χρονομηχανή βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού.
 • Λέγεται πως υπάρχει η “κατάρα του Αγίου” σε όσους αναζητούν τα οστά τα Απόστολου Πέτρου στο Βατικανό. Όσοι προσπάθησαν να τα ψάξουν μυστηριωδώς έχασαν την ζωή τους.
shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου
Πηγή εικόνας: Φωτογραφία από Walkerssk από το Pixabay

Αυτά είναι μερικά shocking facts για διάσημα αξιοθέατα του κόσμου. Κρυμμένα μυστικά και πολλά μυστήρια υπάρχουν σε πολλά αξιοθέατα, που μόνο λίγοι ξέρουν. Πριν επισκεφθείτε λοιπόν κάποιο αξιοθέατο, αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε γι’ αυτό. Μπορεί να εκπλαγείτε από τα shocking facts που ούτε καν είχατε φανταστεί.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 • 30 Little -known facts about famous landmarks. Ανακτήθηκε από: https://listverse.com/2019/11/21/facts-famous-landmarks/(τελευταία πρόσβαση 24.05.2020)
 • 15 shocking facts about the world’s most famous landmarks. Ανακτήθηκε από: https://www.therichest.com/shocking/15-shocking-facts-about-the-worlds-most-famous-landmarks/(τελευταία πρόσβαση 24.05.2020)
 • Top 10 famous haunted landmarks you didn’t know were haunted. Ανακτήθηκε από: https://listverse.com/2019/10/16/haunted-famous-landmarks/?utm_source=promote_lv_lists&utm_medium=link&utm_campaign=direct/(τελευταία πρόσβαση 24.05.2020)
 • Pyramids at Giza. Ανακτήθηκε από: https://www.nationalgeographic.com/history/archaeology/giza-pyramids/(τελευταία πρόσβαση 24.05.2020)
 • Αποκάλυψη!Τι κρύβεται κάτω από το Βατικανό; H “κατάρα” και οι “περίεργες” συμπτώσεις!. Ανακτήθηκε από: https://www.travelstyle.gr/apokalipsi-ti-kryvetai-katw-apo-to-vatikano/ (τελευταία πρόσβαση 24.05.2020)

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κάλλια Μερσίνα

Με λένε Κάλλια Μερσίνα και είμαι 30 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα ενώ κατάγομαι από τις όμορφες Σέρρες. Αποφοίτησα από την σχολή Ναυπηγών Μηχανικών ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Τα τελευταία τρία χρόνια ζω στα Χανιά Κρήτης. Λατρεύω τα ταξίδια και το διάβασμα. Η διακόσμηση και το design είναι επίσης το πάθος μου. Άλλωστε η ζωή είναι διαφορετική ύστερα από κάθε ταξίδι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;