5+1 Προορισμοί με αρχαιολογικό ενδιαφέρον

Κάθε μέρος στην Ελλάδα κρύβει ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν. Μια μοναδική αξέχαστη εμπειρία. Περιέργεια, αναζήτηση, εξερεύνηση, αναδρομή, θαυμασμός, νοσταλγία. Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζει κάθε επισκέπτης, μικρός και μεγάλος, προκείμένου να έρθει κοντά στην ιστορία του τόπου μας. Αδιαμφισβήτητα κάθε προορισμός με αρχαιολογικό ενδιαφέρον που βρίσκεται αναμεσά μας, κοντά και μακρυά, αξίζει να τον επισκεφθούμε. Ακρόπολη, Ολυμπία, Δελφοί, Κνωσός, Δωδώνη, Ακρωτήρι. Οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να περιηγηθούμε σε αρχαίους ναούς, θέατρα, πόλεις, μνημεία.

1. Ακρόπολη, Αθήνα 

αρχαιολογικό

Ένας βραχώδης λόφος, στο κέντρο της Αθήνας, με μοναδικά δημιουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής. Παρθενώνας, Προπύλαια, Καρυάτιδες, Ναός της Αθηνάς Νίκης, Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά και άλλα σπουδαία μνημεία φανερώνουν την ιστορίας της Αρχαίας Ελλάδας. Το επιβλητικό τοπίο γύρω από τον λόφο εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

2. Αρχαία Ολυμπία, Πελοπόννησος

αρχαιολογικό

Ένας προορισμός με σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ανάμεσα στους ποταμούς Αλφειό και Κλαδέο. Ένας μέρος που ουσιαστικά “γέννησε” του Ολυμπιακούς Αγώνες.  Στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπία δεσπόζει ένας από τους πιο μεγαλοπρεπείς ναούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο Ναός του Δία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3. Δελφοί, Στερεά Ελλάδα

αρχαιολογικό

Μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών θα σας φέρει κοντά με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Στους πρόποδες του Παρνασσού το μεγαλείο του δελφικού τοπίου είναι μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Μύθοι, ιστορία, αλήθειες.

4. Κνωσός, Κρήτη

αρχαιολογικό

Σε μια σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα, την Κνωσό, βρίσκεται το μινωικό ανάκτορο. Ξακουστοί μύθοι συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού που σίγουρα στο ακουσμά τους, θα συναρπάσουν κάθε επισκέπτη. Θα ταξιδέψετε χιλιάδες χρόνια πριν στην εποχή του βασιλιά Μίνωα. Συνδυάστε το ταξίδι σας στην όμορφη Κρήτη με μια επίσκεψη σ’ αυτόν τον αρχαιολογικό προορισμό.

5. Αρχαία Δωδώνη, Ιωάννινα

αρχαιολογικό

 

Σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Τομάρου. Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική αρχαιότητα, η απάντηση είναι να επισκεφθούν την Αρχαία Δωδώνη.

 

+ 1 Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα

 

Οι +1 επιλογή μπορεί να μην είναι ένας διαδεδομένος προορισμός αλλά είναι εξίσου ένα σημαντικό μνημείο. Έχει δεχτεί διάφορες κτιριακές αλλαγές προκειμένου να αντιπροσωπεύει την ιστορία του τόπου.  Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αξίζει να γνωρίσετε από κοντά ένα από τα καλοδιατηρημένα μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μνημεία-ορόσημα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που μας διηγούνται χωρίς φωνή την ιστορία μας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημούδη Ιωάννα

Τελειόφοιτη του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Καστοριάς. Σύμμαχός της πάντοτε η αλήθεια, και δίπλα της μετρημένοι άνθρωποι. Πιστεύει πως η συγγραφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξετυλίξει τις σκέψεις της.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;