4+1 ταξίδια ανά τον κόσμο για να φτάσεις την αδρεναλίνη σου στα άκρα

Ταξίδια με αδρεναλίνη
Πηγή εικόνας: perierga.gr

Η λέξη ταξίδια για τους περισσότερους από εμάς είναι συνυφασμένη με την γνωριμία με άλλους πολιτισμούς. Επίσης, το φαγητό, η  ξεκούραση και η χαλάρωση συγκαταλέγονται στους επιπλέον λόγους. Εδώ και αρκετό καιρό, όμως, οι λόγοι αλλάζουν. Κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία. Αναζητούν κάτι παραπάνω από μία απλή περιπέτεια εν μέσω διακοπών. Αναζητούν εμπειρίες ζωής που τους ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα άκρα. Αυτό μπορεί να συμβεί με ποικίλες δραστηριότητες σε πολλές χώρες του κόσμου. Ταξίδια με αδρεναλίνη και μοναδικές στιγμές. Εγώ επέλεξα τις 5 παρακάτω εμπειρίες που σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη, από την λιγότερο επικίνδυνη έως και την πιο επικίνδυνη.

Ξεκινάμε λοιπόν την αντίστροφη μέτρηση;

5. Τσερνόμπιλ (Ουκρανία)

Τα απομεινάρια του Τσερνόμπιλ σου αυξάνουν την αδρεναλίνη όταν τα κοιτάς
Πηγή εικόνας: www.newsweek.com

Η λέξη Τσερνόμπιλ κρύβει τεράστια ιστορία. Δεν θα μπορούσα να μην την εντάξω σ’ αυτό το άρθρο, καθώς εκτός του ότι αποτελεί το χειρότερο ατύχημα που έχει συμβεί στην Ευρώπη, όσοι έχουν επισκεφθεί αυτή τη “στοιχειωμένη πόλη” της Ουκρανίας αισθάνονται ανατριχίλα. Ταυτόχρονα, όμως, και την αδρεναλίνη να ανεβαίνει όλο και πιο πολύ, καθώς εισέρχονται μέσα στην απαγορευμένη πόλη.

Σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά την Ουκρανία, το Τσερνόμπιλ πρέπει να συμπεριληφθεί οπωσδήποτε στο πρόγραμμά του. Αυτό το ταξίδι προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες. Το κόστος της επίσκεψης στο Τσερνόμπιλ κυμαίνεται από 100€ έως 500€ για μία διήμερη εκδρομή. Είναι σημαντικό μια βδομάδα πριν την επίσκεψή σου στο Τσερνόμπιλ να υποβάλλεις μια σχετική αίτηση προς το Υπουργείο της Ουκρανίας, διότι υπάρχει μια σχετική διαδικασία έγκρισης των επισκεπτών. Πολύ σημαντική πληροφορία, επίσης, είναι ότι θα πρέπει να κρατάς πάντα το διαβατήριο μαζί σου, καθώς γίνεται έλεγχος καθ’ όλη την επίσκεψη στο Τσερνόμπιλ.

Είναι απαραίτητο να φοράς μακριά μπλούζα και μακρύ παντελόνι. Απαγορεύεται η είσοδος σε κτήρια. Δεν πρέπει να ακουμπήσεις τίποτα, ενώ μπορείς να φας είτε μόνο στο λεωφορείο είτε στο τοπικό εστιατόριο και όχι σε ανοικτό χώρο. Οι έφηβοι κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να εισέλθουν στην απαγορευμένη περιοχή. Καθ’ όλη την επίσκεψη στο Τσερνόμπιλ οφείλεις να κρατάς ένα ειδικό εργαλείο το οποίο μετρά την ακτινοβολία που λαμβάνεις την εκάστοτε στιγμή, ενώ στο τέλος της επίσκεψης περνάς από ειδικά μηχανήματα για τον έλεγχο της ακτινοβολίας στο σώμα σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτό το τόσο ξεχωριστό ταξίδι γεμάτο αδρεναλίνη και όχι μόνο, θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτό το τόσο στενάχωρο κομμάτι της ιστορίας. Παρά το υψηλό κόστος, εγώ θα ήθελα να ταξιδέψω και να το αισθανθώ. Εσύ θα ήθελες να βιώσεις αυτή την εμπειρία;

4. Κρεμαστή γέφυρα Κισαντζάκα (Queshuachaca) (Περού)

Ταξίδι με αδρεναλίνη: Στην γέφυρα Κισαντζάκα αυξάνεται η αδρεναλίνη σου καθώς είναι φτιαγμένη από στάχυα
Πηγή εικόνας: newadventuresperu.come

Ας ταξιδέψουμε λίγο στον χρόνο. Οι Ίνκας ήταν πολιτισμός της Νότιας Αμερικής, κατά την Προκολομβιανή περίοδο. Πρωτεύουσα ήταν το Κούσκο στο σημερινό Περού. Ως αυτόχθονες, οι Ίνκας κατασκεύαζαν μόνοι τους όλα τα δομικά στοιχεία των πόλεών τους. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το οδικό τους σύστημα που αποτελούνταν και από χειροποίητες κρεμαστές γέφυρες. Δυστυχώς έχει απομείνει μόνο μία πλέον, η Κισαντζάκα.

Η γέφυρα Κισαντζάκα είναι η τελευταία εναπομείνουσα γέφυρα από τον πολιτισμό των Ίνκας και βρίσκεται στην περιοχή Κούσκο. Έχει μήκος 30m, ενώ το ύψος της από τον ποταμό Apurimac είναι επίσης 30m. Η ανοικοδόμησή της γίνεται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. Τα μέλη των φυλών Huichiri, Chaupibanda, Choccayhua, Ccollana συγκεντρώνονται εκεί για να φτιάξουν με τα χέρια τους τη γέφυρα. Οι ίδιοι την τοποθετούν επίσης και διοργανώνουν ένα φεστιβάλ για τον εορτασμό της ανοικοδόμησής της.

Η γέφυρα είναι φτιαγμένη από ichu (ξεραμένα στάχυα) και είναι πλεγμένη στο χέρι μόνο από τους ανθρώπους των παραπάνω φυλών. Στο παρελθόν οποιαδήποτε παραποίηση της γέφυρας τιμωρείτο με θάνατο. Η διάσχιση της γέφυρας κοστίζει μόνο 10Sol/2.70€ και θα χαρίσει όχι μόνο μία γεύση από την κουλτούρα των Ίνκας, αλλά και την ευχαρίστηση της εμπειρίας που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα άκρα καθώς τα 30m από ψηλά την καθιστούν μοναδική.

3. Zip line στα Ιμαλάια (Περού)

Η θέα του δάσους του Περού αυξάνει την αδρεναλίνη
Πηγή εικόνας: dosmanosperu.com

Σε ένα ταξίδι με αδρεναλίνη δεν θα μπορούσε να λείπει το zip line. Το zip line ή αλλιώς εναέρια τροχαλία αποτελείται συνήθως από μια τροχαλία κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα που είναι τοποθετημένη σε μια πλαγιά. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχει ένα συγκεκριμένο φορτίο που με την δύναμη της βαρύτητας κατηφορίζει λόγω του κεκλιμένου καλωδίου που συνδέει τα προηγούμενα.

Τώρα που μάθαμε τι είναι το zip line, πάμε να μάθουμε που βρίσκεται το μακρύτερο, ψηλότερο και γρηγορότερο zip line του κόσμου. Ταξιδεύουμε, λοιπόν, στο Νεπάλ και συγκεκριμένα στην περιοχή Pokhara. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που μπορείς να κατοχυρώσεις το εισιτήριο σου με τιμή από 4500Rs/55€. Η διάρκειά του είναι τρεις ώρες, ενώ η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν περιορισμοί στο βάρος των ατόμων που σκοπεύουν να κάνουν εναέρια τροχαλία (35-140 κιλά). Είναι απαραίτητο να φοράς κλειστά παπούτσια, και για σένα που φοβάσαι τα ύψη καλύτερα μην δοκιμάσεις τις αντοχές σου. Αντενδείκνυται και σε αυτούς με μυο-σκελετικά προβλήματα. Αν είσαι έτοιμος λοιπόν να δεις από ψηλά την φύση του Περού καρδιοχτυπώντας και φτάνοντας την αδρεναλίνη στα άκρα, τότε μην περιμένεις. Δοκίμασέ το!

2. Κολύμπι με κροκόδειλους στο Darwin (Αυστραλία)

Ταξίδι με αδρεναλίνη: Το κλουβί που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη
Πηγή εικόνας: placeandfoods.com

Ποιος δεν έχει δει τα σαγόνια του καρχαρία στην τηλεόραση; Τώρα έχεις την ευκαιρία να δεις τα σαγόνια των τεράστιων κροκόδειλων από κοντά, καθώς  δύο επιχειρηματίες έδωσαν ζωή στο τεράστιο πάρκο στο Darwin της Αυστραλίας το 2008. Αυτή η “attraction” περιλαμβάνει 200 περίπου κροκόδειλους και πολλά είδη φιδιών, σαυρών και άλλων ζώων.

Σε σένα που θα ήθελες ένα ταξίδι με αδρεναλίνη στην Αυστραλία, σου προτείνω αυτό το πάρκο. Η δημοφιλέστερη δραστηριότητα που έχει είναι το κολύμπι με κροκόδειλους. Σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να εξηγήσουμε πως υπάρχει το “κλουβί του θανάτου“, δηλαδή ένα γυάλινο κυλινδρικό δοχείο στο οποίο εισέρχονται έως 2 άνθρωποι και έχει πάχος 4 εκατοστά. Αυτό βυθίζεται και όποιος αποφασίσει να μπει στο κλουβί περνά 15 λεπτά έχοντας δίπλα του στην κυριολεξία έναν τεράστιο κροκόδειλο, αφού βρίσκεται στον υδάτινο χώρο, όπου ζει ο κροκόδειλος. Ένας άνθρωπος παράλληλα ταΐζει τον κροκόδειλο.

Εκείνη την στιγμή η αναπνοή κόβεται. Η καρδιά σταματά και η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα άκρα, καθώς διαφαίνονται ολοφάνερα τα κοφτερά δόντια του. Είναι έτοιμα να κατασπαράξουν την επόμενη λεία του. Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 100€, ενώ η γενική είσοδος στο πάρκο είναι 21 €. Αυτή η εμπειρία σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στο ανώτατο όριο, από τη στιγμή που έρχεσαι αντιμέτωπος με τον θηρευτή σου.

1. Bungee jumping πάνω από το ενεργό ηφαίστειο Μπιλέρικα (Χιλή)

Ταξίδι με αδρεναλίνη: Bungee jumping πάνω από ενεργό ηφαίστειο
Πηγή εικόνας: dailymail.co.uk

Όλοι γνωρίζουμε πως το bungee jumping συνήθως λαμβάνει χώρα σε γέφυρες , ισθμούς ή οποιοδήποτε μέρος έχει μεγάλο ύψος και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πηδήξει κάποιος στο κενό. Αν κάποιος σου έλεγε πως υπάρχει bungee jumping πάνω από ενεργό ηφαίστειο στην Χιλή, που πας μάλιστα με ιδιωτικό ελικόπτερο, εσύ τι θα απαντούσες; Εγώ θα έλεγα πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Το νούμερο 1 ταξίδι  που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα άκρα, σύμφωνα με την άποψή μου περιγράφεται χωρίς λέξεις στην εικόνα. Η ιδέα ξεκίνησε το 2018, όταν τρεις κύριοι που τους άρεσαν τα επικίνδυνα σπορ δημιούργησαν ένα γραφείο που ασχολούνταν με δραστηριότητες επικίνδυνες, όπως είναι και αυτή. Ύστερα από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και παίρνοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφαλείας οργάνωσαν αυτήν την ιδέα σε επαγγελματική πρωτοπορία.

Η ιδέα αυτού του ταξιδιού απευθύνεται σε αυτούς που τους εξιτάρει η κορύφωση της αδρεναλίνης, ενώ η αίσθηση του φόβου δεν υπάρχει στην ζωή τους. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα τους συνοδεύσει με αμέτρητες φωτογραφίες σ’ αυτό το τόσο μοναδικό εγχείρημα της ζωής τους, καθώς θα βουτάνε πάνω από το ενεργό ηφαίστειο σε ύψος 400 ποδιών. Το  κόστος είναι αρκετά μεγάλο, ελάχιστο όμως μπροστά σ’ αυτήν την εμπειρία ζωής, όπου η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη. Σ’ αυτό το ταξίδι που υπόσχεται μόνο αδρεναλίνη!

Η παραπάνω σειρά αφορά τις δραστηριότητες από την λιγότερο επικίνδυνη έως και την πιο επικίνδυνη. Αφορά καθαρά την προσωπική μου άποψη ύστερα από έρευνα. Σαφώς θα υπάρχουν και άλλες πολλές δραστηριότητες που αυξάνουν την αδρεναλίνη. Σημαντικό όμως είναι να τολμάμε διότι κάποιες εμπειρίες τις βιώνεις μία μόνο φορά.

       Πηγές άρθρου:

  • ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ: Ταξίδι και πλήρες αφιέρωμα στο πυρηνικό δυστύχημα. Ανακτήθηκε από (https://happytraveller.gr/chernobyl)/ (Τελευταία πρόσβαση: 15.04.2020)
  • Wikipedia: Η αυτοκρατορία των Ίνκας. Ανακτήθηκε από (https://el.wikipedia.org/wiki/Αυτοκρατορία_των_Ίνκα)/(Τελευταία πρόσβαση: 15.04.2020)
  • Q’eswachaka: The last Inca Rope Bridge. Ανακτήθηκε από (https://www.cusconative.com/qeswachaka-last-inca-rope-bridge/)/(Τελευταία πρόσβαση: 15.04.2020)
  • Zip Line: Τι είναι και που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα. Ανακτήθηκε από (https://www.neolaia.gr/2017/05/03/zip-line-ti-einai-kai-pou-mporeis-na-kaneis/)/(Τελευταία πρόσβαση: 15.04.2020)
  • Come face to face with the World’s largest reptile in the Cage of Death. Ανακτήθηκε από (https://www.crocosauruscove.com/cage-of-death/)/(Τελευταία πρόσβαση:15.04.2020)
  • Volcano Bungee. Ανακτήθηκε από:(https://www.bungee.com/bzapp/volcano/index.html )/(Τελευταία πρόσβαση:15.04.2020)
  • Bungee into a volcano in Chile. Ανακτήθηκε από: (https://www.elitetraveler.com/top-50-adventures/air/bungee-into-a-volcano-in-chile)/(Τελευταία πρόσβαση:15.04.2020)
  • From Kiev: Group Tour to Chernobyl and Prypiat with Lunch. Ανακτήθηκε από: (https://www.getyourguide.com/kiev-l185/from-kiev-day-group-tour-to-chernobyl-and-prypiat-t205459/)/(Τελευταία πρόσβαση:15.04.2020)

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κάλλια Μερσίνα

Με λένε Κάλλια Μερσίνα και είμαι 30 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα ενώ κατάγομαι από τις όμορφες Σέρρες. Αποφοίτησα από την σχολή Ναυπηγών Μηχανικών ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Τα τελευταία τρία χρόνια ζω στα Χανιά Κρήτης. Λατρεύω τα ταξίδια και το διάβασμα. Η διακόσμηση και το design είναι επίσης το πάθος μου. Άλλωστε η ζωή είναι διαφορετική ύστερα από κάθε ταξίδι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;