4+1 χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα

SHARE

Χιονοδρομικό κέντρο
Πηγή εικόνας : arttravel.gr

Τυπικά η περίοδος των Χριστουγέννων έχει τελειώσει. Ο χειμώνας όμως, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, καλά κρατεί. Οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους.  Άλλοι με την εργασία τους και άλλοι στις πόλεις όπου σπουδάζουν. Οι ρυθμοί της ζωής είναι αρκετά απαιτητικοί. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Εφόσον το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό, μια απόδραση σε ένα ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο φαντάζει σαν όνειρο. Μικρές αποδράσεις μπορούν να γίνουν κάπου κοντά στον τόπο διαμονής του καθενός. Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθούμε σε 4+1 χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα.

Νο1: Παρνασσός

 

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
Πηγή εικόνας : outdoora-ctivities.gr

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, και αυτό φυσικά οφείλεται στο χιονοδρομικό κέντρο του.  Αρχικά, είναι σκόπιμο να γίνει σαφές ότι η περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου χωρίζεται σε δύο περιοχές. Η πρώτη περιοχή είναι τα Κελλάρια, ενώ η δεύτερη η Φτερόλακκα. Αυτές οι δύο περιοχές συνδέονται μεταξύ τους με χιονοδρομικές πίστες και με το γνωστό σε όλους μας, τελεφερίκ.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, είναι από τα πολύ καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα, που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν δάσκαλοι για εκμάθηση σκι, καθώς και πολλές πίστες ανάλογα με τις ικανότητες και τις γνώσεις του καθενός.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει και baby χιονοδρομική πίστα. Εκεί, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν χωρίς φόβο ένα αρχάριο στάδιο σκι, καθώς και παιχνίδια με το αφράτο χιόνι. Όσοι βρεθούν στον Παρνασσό, μπορούν να νοικιάσουν τον εξοπλισμό τους.

Οι οικογένειες, οι φίλοι και τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν μια καυτή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι, θαυμάζοντας από το παράθυρο όλο αυτό το παραμυθένιο χιονισμένο τοπίο.

Advertisement

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού είναι το 22340 22700.

Νο2: Μαίναλος

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου
Πηγή εικόνας : eirinika.gr

Ιδανικός προορισμός για μια χειμερινή εξόρμηση, εκτός Αττικής. Γνωστός ευρύτερα (και όχι άδικα) για το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει. Απέχει ελάχιστη ώρα από την πόλη της Αθήνας και η διαδρομή είναι απολαυστική.

Καθώς θα φτάνετε θα παρατηρείτε πόσο γενναιόδωρη είναι η φύση. Χιονισμένα βουνά, πανοραμική θέα, ένα υπέροχο τοπίο. Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου που βρίσκεται στον νομό Αρκαδίας, διαθέτει πάνω από δέκα πίστες και τέσσερις συρόμενους αναβατήρες. Εκεί, μπορεί κανείς να νοικιάσει εξοπλισμό σκι, τα παιδιά να απολαύσουν βόλτες με το έλκηθρο (κι όχι μόνο) καθώς και ατελείωτα παιχνίδια με το χιόνι.

Υπάρχει φυσικά και χώρος, όπου μπορείς  να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα ή να γευματίσεις. Επίσης, αν το επιθυμείς μπορείς να νοικιάσεις ένα σαλέ, έτσι ώστε η χειμερινή σου εξόρμηση να έχει μεγαλύτερη διάρκεια!

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου είναι το 6985063909.

Νο3: Καλάβρυτα

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων
Πηγή εικόνας : patrisnews.gr

Βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση από την Αθήνα συγκριτικά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Είναι προορισμός που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο, κι αυτό γιατί διαθέτει πολύ καλά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις τόσο για freestyle, freeride όσο και για σκι αλλά και snowboard.

Βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου, και πιο συγκεκριμένα στον νομό Αχαϊας. Είναι ίσως το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που διοργανώνει μέχρι και νυχτερινό σκι. Φυσικά, υπάρχει ο σωστός φωτισμός, αλλά και οι αρμόδιοι άνθρωποι που προνοούν για όλα.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, μπορεί κανείς να νοικιάσει τον αντίστοιχο εξοπλισμό που απαιτείται για όποια από τις παραπάνω δραστηριότητες επιλέξει να πραγματοποιήσει.

Advertisement

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων είναι το 2692 024451.

Νο4: Ζήρεια

Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας
Πηγή εικόνας : clickatlife.gr

Σε απόσταση αναπνοής από τα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Είναι ένα από τα πιο καινούρια χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα, με εναρκτήριο έτος λειτουργίας το 2007.

Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό που απευθύνεται περισσότερο από όλα στις οικογένειες. Λειτουργούν πίστες για ενήλικες τόσο για προχωρημένους, όσο και για αρχάριους. Μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις δραστηριότητες που θα επιλέξετε.

Υπάρχει η  baby πίστα και ο baby αναβατήρας που είναι ιδανικός για τα παιδιά. Ατελείωτα παιχνίδια στο χιόνι, με όμορφες στιγμές να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες τόσο των γονιών όσο και των παιδιών.

Στα ζεστά σαλέ μπορείτε να θαυμάσετε μικροί και μεγάλοι το υπέροχο χειμωνιάτικο και χιονισμένο τοπίο, που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας είναι το 694 155 0983.

Νο5: Βελούχι

Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου
Πηγή εικόνας : xionodromika.gr

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως «το διαμάντι» της Ευρυτανίας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι σε ύψος 1840 μέτρων και με έτος λειτουργίας το 1974.

Πρόκειται για το κλασικό,διαχρονικό χιονοδρομικό κέντρο, όπου μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις. Οι δραστηριότες δε λείπουν, με πολλές ειδικά σχεδιασμένες για τις παιδικές ηλικίες. Μπορείτε να νοικιάσετε τον εξοπλισμό και τα ρούχα του σκι.

Συνολικά, υπάρχουν 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Αν υπάρχει κάποιος αρκετά τολμηρός, τότε μπορεί να επιλέξει για περισσότερη δράση τις ελεύθερες διαδρομές εκτός πίστας, οι οποίες είναι 4 στο σύνολο.

Advertisement

 

Πριν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε την χειμερινή σας απόδραση σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει να κάνετε σωστή έρευνα. Να δείτε τις τιμές από κάθε χιονοδρομικό κέντρο, τις αποστάσεις, τα διόδια καθώς και τις υποδομές (ειδικά αν ταξιδέψετε με παιδιά). Θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον καιρό, καθώς και να επικοινωνήσετε με τα χιονοδρομικά κέντρα ή να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μέρος που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε.

* Μην ξεχάσετε να πάρετε αλυσίδες για τα αυτοκίνητα!

Πηγές άρθρου:

  1. infokids.gr
  2. visigreece.gr

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Σιόκρη Χριστίνα είμαι 20 (plus ) δεν λέμε πόσο ακριβώς! Είμαι απο μια περιοχή δίπλα στην Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος τ ου Τμήματος Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και κάνω το μεταπτυχιακό μου ως ακαδημαϊκή υπότροφος πάνω στην Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές στο ίδιο πανεπιστήμιο.Στο παρελθόν σπούδασα Βυζαντινή Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η φοιτητική ζωή είναι ωραία και την διαιώνισα! Ορκισμένη βορειοελλαδίτισσα κατέβηκα στην Κόρινθο να σπουδάσω και κατέληξα παθιασμένη με την Πελοπόννησο! Μου αρέσει να γράφω και μάλιστα είναι κάτι που το κάνω απο μικρή ηλικία. Δεν αισθάνομαι να κουράζομαι ίσα ίσα νιώθω ότι με ταξιδεύει. Για αυτό κάθε εβδομάδα, θα μοιράζομαι μαζί σας μέρη που έχω πάει και προτάσεις για το τι να κάνετε αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς τα εκεί αλλά κι σε μέρη που θα ήθελα κι εγώ η ίδια να πάω. Μπορείς να με βρείς στο instagram : ( its__krista) & στο facebook (Χριστίνα Α. Σιόκρη) , ώστε να μου προτείνεις μέρη που θα ήθελες να ταξιδέψεις, μέρη που θα ήθελες να γράψω για αυτά αλλά φυσικά για να με διορθώσεις σε κάτι που έχω πει και δεν είναι σωστό ! Stay tuned for more!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG