4+1 χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα

Χιονοδρομικό κέντρο
Πηγή εικόνας : arttravel.gr

Τυπικά η περίοδος των Χριστουγέννων έχει τελειώσει. Ο χειμώνας όμως, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, καλά κρατεί. Οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους.  Άλλοι με την εργασία τους και άλλοι στις πόλεις όπου σπουδάζουν. Οι ρυθμοί της ζωής είναι αρκετά απαιτητικοί. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Εφόσον το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό, μια απόδραση σε ένα ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο φαντάζει σαν όνειρο. Μικρές αποδράσεις μπορούν να γίνουν κάπου κοντά στον τόπο διαμονής του καθενός. Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθούμε σε 4+1 χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα.

Νο1: Παρνασσός

 

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
Πηγή εικόνας : outdoora-ctivities.gr

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, και αυτό φυσικά οφείλεται στο χιονοδρομικό κέντρο του.  Αρχικά, είναι σκόπιμο να γίνει σαφές ότι η περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου χωρίζεται σε δύο περιοχές. Η πρώτη περιοχή είναι τα Κελλάρια, ενώ η δεύτερη η Φτερόλακκα. Αυτές οι δύο περιοχές συνδέονται μεταξύ τους με χιονοδρομικές πίστες και με το γνωστό σε όλους μας, τελεφερίκ.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, είναι από τα πολύ καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα, που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν δάσκαλοι για εκμάθηση σκι, καθώς και πολλές πίστες ανάλογα με τις ικανότητες και τις γνώσεις του καθενός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει και baby χιονοδρομική πίστα. Εκεί, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν χωρίς φόβο ένα αρχάριο στάδιο σκι, καθώς και παιχνίδια με το αφράτο χιόνι. Όσοι βρεθούν στον Παρνασσό, μπορούν να νοικιάσουν τον εξοπλισμό τους.

Οι οικογένειες, οι φίλοι και τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν μια καυτή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι, θαυμάζοντας από το παράθυρο όλο αυτό το παραμυθένιο χιονισμένο τοπίο.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού είναι το 22340 22700.

Νο2: Μαίναλος

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου
Πηγή εικόνας : eirinika.gr

Ιδανικός προορισμός για μια χειμερινή εξόρμηση, εκτός Αττικής. Γνωστός ευρύτερα (και όχι άδικα) για το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει. Απέχει ελάχιστη ώρα από την πόλη της Αθήνας και η διαδρομή είναι απολαυστική.

Καθώς θα φτάνετε θα παρατηρείτε πόσο γενναιόδωρη είναι η φύση. Χιονισμένα βουνά, πανοραμική θέα, ένα υπέροχο τοπίο. Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου που βρίσκεται στον νομό Αρκαδίας, διαθέτει πάνω από δέκα πίστες και τέσσερις συρόμενους αναβατήρες. Εκεί, μπορεί κανείς να νοικιάσει εξοπλισμό σκι, τα παιδιά να απολαύσουν βόλτες με το έλκηθρο (κι όχι μόνο) καθώς και ατελείωτα παιχνίδια με το χιόνι.

Υπάρχει φυσικά και χώρος, όπου μπορείς  να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα ή να γευματίσεις. Επίσης, αν το επιθυμείς μπορείς να νοικιάσεις ένα σαλέ, έτσι ώστε η χειμερινή σου εξόρμηση να έχει μεγαλύτερη διάρκεια!

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου είναι το 6985063909.

Νο3: Καλάβρυτα

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων
Πηγή εικόνας : patrisnews.gr

Βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση από την Αθήνα συγκριτικά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Είναι προορισμός που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο, κι αυτό γιατί διαθέτει πολύ καλά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις τόσο για freestyle, freeride όσο και για σκι αλλά και snowboard.

Βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου, και πιο συγκεκριμένα στον νομό Αχαϊας. Είναι ίσως το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που διοργανώνει μέχρι και νυχτερινό σκι. Φυσικά, υπάρχει ο σωστός φωτισμός, αλλά και οι αρμόδιοι άνθρωποι που προνοούν για όλα.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, μπορεί κανείς να νοικιάσει τον αντίστοιχο εξοπλισμό που απαιτείται για όποια από τις παραπάνω δραστηριότητες επιλέξει να πραγματοποιήσει.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων είναι το 2692 024451.

Νο4: Ζήρεια

Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας
Πηγή εικόνας : clickatlife.gr

Σε απόσταση αναπνοής από τα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Είναι ένα από τα πιο καινούρια χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα, με εναρκτήριο έτος λειτουργίας το 2007.

Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό που απευθύνεται περισσότερο από όλα στις οικογένειες. Λειτουργούν πίστες για ενήλικες τόσο για προχωρημένους, όσο και για αρχάριους. Μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις δραστηριότητες που θα επιλέξετε.

Υπάρχει η  baby πίστα και ο baby αναβατήρας που είναι ιδανικός για τα παιδιά. Ατελείωτα παιχνίδια στο χιόνι, με όμορφες στιγμές να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες τόσο των γονιών όσο και των παιδιών.

Στα ζεστά σαλέ μπορείτε να θαυμάσετε μικροί και μεγάλοι το υπέροχο χειμωνιάτικο και χιονισμένο τοπίο, που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας είναι το 694 155 0983.

Νο5: Βελούχι

Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου
Πηγή εικόνας : xionodromika.gr

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως «το διαμάντι» της Ευρυτανίας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι σε ύψος 1840 μέτρων και με έτος λειτουργίας το 1974.

Πρόκειται για το κλασικό,διαχρονικό χιονοδρομικό κέντρο, όπου μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις. Οι δραστηριότες δε λείπουν, με πολλές ειδικά σχεδιασμένες για τις παιδικές ηλικίες. Μπορείτε να νοικιάσετε τον εξοπλισμό και τα ρούχα του σκι.

Συνολικά, υπάρχουν 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Αν υπάρχει κάποιος αρκετά τολμηρός, τότε μπορεί να επιλέξει για περισσότερη δράση τις ελεύθερες διαδρομές εκτός πίστας, οι οποίες είναι 4 στο σύνολο.

 

Πριν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε την χειμερινή σας απόδραση σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει να κάνετε σωστή έρευνα. Να δείτε τις τιμές από κάθε χιονοδρομικό κέντρο, τις αποστάσεις, τα διόδια καθώς και τις υποδομές (ειδικά αν ταξιδέψετε με παιδιά). Θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον καιρό, καθώς και να επικοινωνήσετε με τα χιονοδρομικά κέντρα ή να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μέρος που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε.

* Μην ξεχάσετε να πάρετε αλυσίδες για τα αυτοκίνητα!

Πηγές άρθρου:

  1. infokids.gr
  2. visigreece.gr

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Σιόκρη

Η Χριστίνα Σιόκρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο την Διακυβέρνηση & τις Δημόσιες πολιτικές και εξειδίκευση στον αμφίσημο όρο του φαινομένου του λαϊκισμού. Της αρέσει να τραγουδάει, να ταξιδεύει και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα αλλά λίγο παραπάνω στο δικό της. Μότο της : Sometimes we need a little magic και being normal is boring. Με ρίζες από την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψει..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;