4+1 ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη

ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη
Πηγή εικόνας: checkincyprus.com

Κάθε χρόνο από τέλη Μαρτίου όλοι μας λίγο- πολύ αρχίζουμε και κάνουμε μικρές αναζητήσεις για εξερευνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το πιθανότερο είναι να αναζητείς κάτι όσο γίνεται πιο κοντά στο δικό μας κλίμα. Βέβαια μερικές φορές στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν 4+1 ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη.

Φλωρεντία

ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη φλωρεντία
Πηγή εικόνας: clickatlife.gr

Αναμφίβολα, η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη Φλωρεντία είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, δηλαδή από Μάρτιο μέχρι και Οκτώβριο. Ειδικότερα, όμως, τους μήνες της άνοιξης οι πολιτισμικές δραστηριότητες στη Φλωρεντία μεταφέρονται και σε εξωτερικούς χώρους με διάφορα μουσικά, και όχι μόνο, φεστιβάλ τα οποία φυσικά έχουν ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό.

Αξίζει να γνωρίζεις πως στις 25 Μαρτίου, στην εθνική γιορτή δηλαδή της Ελλάδας, στη Φλωρεντία γιορτάζεται η δική της Πρωτοχρονιά. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τις αναπαραστάσεις των Παθών του Κυρίου, καθώς και το τελετουργικό που συμμετέχουν περίπου 400 κάτοικοι της πόλης και η ατμόσφαιρα είναι τουλάχιστον κατανυκτική.

Για τους λάτρεις της μουσικής, ιδανική περίοδος για να πραγματοποιήσουν την επίσκεψή τους στη Φλωρεντία είναι ο μήνας Μάιος. Είναι ο μήνας, που η κλασική μουσική, η όπερα και οι παραστάσεις μπαλέτου κατακλύζουν τα κέντρα πολιτισμού της πόλης. Απλά, εάν θέλετε όντως να παρακολουθήσετε κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να κλείσετε αρκετά νωρίτερα εισιτήρια καθώς η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Λισαβόνα

ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη Λισαβόνα
Πηγή εικόνας: esquire.com

Από τη λίστα με τους 4+1 ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη σίγουρα δεν μπορεί να απουσιάζει η Λισαβόνα. Είναι μία πόλη που συνδυάζει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά της παράδοσης, όσο και την έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και την αστική ομορφιά. Όλα αυτά χωρίς το ένα να επηρεάζει αρνητικά το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλο τον χρόνο η Λισαβόνα είναι μία πολύ καλή επιλογή για να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου. Τους μήνες της άνοιξης όμως οι μέρες είναι πολύ διαφορετικές με συντροφιά τον ήλιο. Ο καλός καιρός ευνοεί στο έπακρο τη διοργάνωση εκδηλώσεων τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ειδικά τον Μάιο δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις κάποιο κονσέρτο τζαζ. Πραγματοποιούνται σε δημόσιο χώρο και είναι δωρεάν για τους λάτρεις της μουσικής. Ένας περίπατος κατά μήκος του ποταμού Τάγου ενδείκνυται για να απολαύσεις μία άλλη πλευρά της Λισαβόνας, την πιο παραλιακή!

Αμβούργο

ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη Αμβούργο
Πηγή εικόνας: clickatlife.gr

Τη Γερμανία την έχουμε συνδυάσει με τον χειμώνα. Όμως, αν ρίξουμε μία ματιά στον γερμανικό βορρά θα δούμε μία πανέμορφη πόλη που  είναι ιδανική για μία ανοιξιάτικη απόδραση, το Αμβούργο. Στην κορύφωση της άνοιξης, τον μήνα Μάιο, το Αμβούργο έχει γενέθλια για το λιμάνι του! Ουσιαστικά, πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο Αμβούργο. Εάν πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου στο Αμβούργο, δεν πρέπει να παραλείψεις μία επίσκεψη στην περίφημη ψαραγορά της πόλης. Η ιστορία της χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα.

Στο Αμβούργο θα σας δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μία επίσκεψη στο μέλλον της πόλης στο Hamburg-Mitte. Εκεί, θα μπορέσετε να γνωρίσετε το μεγαλύτερο project αστικής ανάπλασης της Ευρώπης. Δημιουργεί ένα πρότυπο, για την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής πόλης στις παρυφές ενός ποταμού. Το project αυτό θα ολοκληρωθεί το 2025.

Το Αμβούργο είναι διάσημο, επίσης, για την αγορά που έχει ένα από τα πιο γραφικά μέρη το Alster Arkaden. Εμπνευσμένο από τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, για να κάνετε τα ψώνια σας. Στην ουσία, δεν πρόκειται για ένα κανονικό δρόμο, αλλά για ένα όμορφο σημείο στο κέντρο του Αμβούργου. Έχει έκταση περίπου 100 μέτρα μήκους. Εκεί, θα βρείτε διάφορα μαγαζιά για αγορές.

Πράγα

ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη Πράγα
Πηγή εικόνας: arttravel.gr

Η Πράγα αποτελεί έναν από τους διασημότερους προορισμούς στην κεντρική Ευρώπη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τη συνδέουν με μία νότα παραμυθιού και πηγαίνουν με μία έντονη επιθυμία εξερεύνησης προς ανακάλυψη όλων των μυστικών της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Είναι ιδανικός προορισμός τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη. Στην ανθισμένη πλευρά της γοητευτικής αυτής πόλης θα μπορέσει κανείς να απολαύσει τα μοναδικά φεστιβάλ για τον εορτασμό του Πάσχα. Ο Μάιος, γενικότερα, είναι ο μήνας που αγαπάνε πραγματικά. Το Μάιο διοργανώνεται το διεθνές φεστιβάλ μουσικής, που έχει τις ρίζες του στις μουσικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται στον εξωτερικό χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα.

Η πρωτομαγιά για τους Τσέχους, είναι η ημέρα των ερωτευμένων. Σύμφωνα με τον θρύλο, κάθε γυναίκα πρέπει να δεχθεί ένα φιλί κάτω από μία ανθισμένη κεράσια, για να μπορέσει να εξασφαλίσει την ευτυχία της.

Βουδαπέστη

ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη Βουδαπέστη
Πηγή εικόνας: altervan.com

Η Βουδαπέστη αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς και ρομαντικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήδη από τα μέσα Απριλίου, όπως και στη χώρα μας, τα μαγαζιά βγάζουν έξω τραπεζάκια και ο κόσμος κάθεται και απολαμβάνει τον καφέ του κάτω από τον ζεστό ήλιο. Έτσι, γίνεται και στη Βουδαπέστη. Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα κάτω από τον ήλιο και να βλέπεις τουρίστες και ντόπιους κατοίκους να περνάνε δίπλα σου και να κάνουν τις αγορές τους και εσύ να κάθεσαι απολαμβάνοντας το ρόφημά σου αλλά και τη θέα σου;

Αναμφίβολα, ένα από τα σημεία που θα πρέπει να δεις, αν πας στη Βουδαπέστη, είναι το αστικό πάρκο της πόλης. Μπορείς ακόμη να απολαύσεις μία υπέροχη βαρκάδα στη λίμνη και να φωτογραφηθείς με φόντο το κάστρο μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό.

Ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ είναι το φεστιβάλ της άνοιξης. Πρόκειται για δύο εβδομάδες, οι οποίες είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στην κλασική μουσική με πάρα πολλές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους της Βουδαπέστης.

Αν όμως, η κλασική μουσική δεν μπορεί να σταθεί ικανή, ώστε να σε γοητεύσει τότε ίσως μία βουτιά στα ιαματικά λουτρά της πόλης να μπορέσει να σε πείσει. Υπάρχουν 15 δημόσιες θερμές πηγές και ιαματικά λουτρά και πολλές ακόμα σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Η Βουδαπέστη, μπορεί να θεωρηθεί εκτός από βασίλισσα του Δούναβη και η πόλη των σπα!

Παραπάνω παρουσιάστηκαν 4+1 ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη. Σκοπός του άρθρου ήταν τόσο να σας «ταξιδέψει», αλλά και να σας δώσει ιδέες για τα επόμενα ταξίδια που θα πραγματοποιήσετε κατά τη διάρκεια της πιο όμορφης εποχής του χρόνου.

Πηγές άρθρου :

1. skyscanner.com

2. kathimerini

3. wikipedia.org


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Σιόκρη

Η Χριστίνα Σιόκρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο την Διακυβέρνηση & τις Δημόσιες πολιτικές και εξειδίκευση στον αμφίσημο όρο του φαινομένου του λαϊκισμού. Της αρέσει να τραγουδάει, να ταξιδεύει και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα αλλά λίγο παραπάνω στο δικό της. Μότο της : Sometimes we need a little magic και being normal is boring. Με ρίζες από την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψει..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;