Yabatravellers: «Nα ζεις τη στιγμή με ανοιχτή καρδιά και δεκτική ματιά στο διαφορετικό!»

Οι Yabatravellers είναι ένα ζευγάρι που συγκεντρώνει ταξιδιωτικές εμπειρίες, τις οποίες μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους μέσω του προσωπικού τους blog. Σκοπός τους δεν είναι μόνο να δείξουν τις ομορφιές του κόσμου, αλλά προτίθενται να δώσουν και συμβουλές σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν με χαμηλό κόστος, χωρίς να στερούνται την ποιότητα και την πολυτέλεια που αξίζουν. 

Με ανοιχτό μυαλό και καρδιά, ο Γιώργος και η Βασιλική, μας μίλησαν για την κοσμοθεωρία τους, τις εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες και για τα ταξίδια ως μαθήματα ζωής που κάθε άνθρωπος αξίζει να λαμβάνει.

 

 • Ας ξεκινήσουμε με τις συστάσεις… Ποιοι είναι οι «Yabatravellers» και ποια η φιλοσοφία ζωής τους;

Είμαστε ο Γιώργος και η Βασιλική! Ζευγάρι στη ζωή και στα ταξίδια. Μένουμε στην Αθήνα, αλλά μεγαλώσαμε στην ωραία Κρήτη και δουλεύουμε σε αεροπορική εταιρεία. Η φιλοσοφία ζωής μας είναι να ζεις την στιγμή με ανοιχτή καρδιά και δεκτική ματιά στο διαφορετικό. Να βρίσκεις την ομορφιά στο καθετί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 • Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το travel blogging και ποιος είναι ο στόχος της δημιουργίας των «Yabatravellers»;

Ήταν μία ανάγκη για δημιουργικότητα που εκφράστηκε μέσα από το γράψιμο για κάτι που αγαπάμε. Την ανακάλυψη και τα ταξίδια! Ο στόχος είναι κυρίως να «ταξιδέψουμε» όσους μας διαβάζουν μέσα από τα μάτια μας και τις ιστορίες μας, αλλά και να δώσουμε συμβουλές, όπου μπορούμε!

 

 • Ποιες είναι οι παροχές που προσφέρει το blog σας σε όσους ενδιαφέρονται για τα ταξίδια;

Πρώτα απ’ όλα inspiration!Από εκεί και πέρα χρήσιμες πληροφορίες για προορισμούς, συμβουλές, κόλπα για να ταξιδεύεις καλύτερα και reviews για πράγματα που έχουν να κάνουν με το ταξίδι, όπως τα ξενοδοχεία. 

 

 • Ποιο είναι το χαρακτηριστικό των «Υabatravellers» που κάνει τη διαφορά, σε σχέση με άλλα blogs του ίδιου είδους;

Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι του blog μας είναι το couples travel που πραγματεύεται σε ό,τι αφορά στα ζευγάρια που ταξιδεύουν. Άλλωστε αυτό ζούμε και μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα. Γράφουμε για το ταξίδι σαν ζευγάρι και ότι περιλαμβάνει αυτό. Στο blog θα βρεις άρθρα όπως, πώς να επιβιώσεις σαν ζευγάρι όταν κάνεις διακοπές με τα πεθερικά, μέχρι γιατί τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μένουν περισσότερο μαζί.

 

 • Όταν προγραμματίζετε ένα νέο ταξίδι, με ποια κριτήρια επιλέγετε τoυς ταξιδιωτικούς προορισμούς που θα επισκεφτείτε;

Επειδή στόχος είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός είμαστε αρκετά ευέλικτοι. Συνήθως κοιτάμε τον διαθέσιμο χρόνο που έχουμε, το budget μας και σε τι φάση είμαστε ψυχολογικά.

 

 

 • Τα ταξίδια, ειδικά σε περίοδο κρίσης, θεωρούνται πολυτέλεια. Τίποτα, όμως, δεν συγκρίνεται με την απόλαυση της περιπλάνησης σε άγνωστα μέρη. Υπάρχουν ειδυλλιακοί προορισμοί που μπορούμε ακόμα και με χαμηλό budget να επισκεφτούμε;

Βεβαίως και υπάρχουν και ευτυχώς το κόστος κάποιων ταξιδιών έχει μειωθεί με τα χρόνια. Προορισμοί φιλικοί προς την τσέπη είναι τα Βαλκάνια και η νοτιοανατολική Ασία.

 

 

 • Κάθε ταξίδι αποτελεί και μια νέα περιπέτεια! Ποια ήταν η πιο ξεχωριστή εμπειρία που βιώσατε σε κάποιο από τα ταξίδια σας και θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη;

Είναι τόσες πολλές! Κάποιες πιο ιδιαίτερες ήταν το ταξίδι με τρένο στην Ινδία, που ήταν πραγματικά μία περιπέτεια, η επαφή με τους ντόπιους στην Ζανζιβάρη, που μοίραζαν απλόχερα χαμόγελα, οι ατελείωτοι ορυζώνες της Ινδονησίας και όταν χαθήκαμε στην παλιά πόλη του Μαρόκου μέσα στην νύχτα!

 

 

 • Και επειδή παρακολουθώντας τα βιντεάκια σας στο YouTube παρατήρησα ότι διαθέτετε πολύ χιούμορ, θα ήθελα να μου διηγηθείτε ένα αστείο περιστατικό που σας συνέβη και ακόμα όταν το σκέφτεστε ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό σας…

Η αλήθεια είναι ότι διασκεδάζουμε αρκετά με όλα όσα συμβαίνουν στα ταξίδια. Ευτράπελα και μη! Μία πρόσφατη στιγμή ήταν το κολύμπι με τα δελφίνια στην Ζανζιβάρη. Μπήκαμε σε μία ξύλινη βάρκα και βρεθήκαμε στον Ινδικό ωκεανό με φουρτούνα και έναν καπετάνιο που μιλούσε ελάχιστα αγγλικά. Κάποια στιγμή μας έπιασε νευρικό γέλιο με το πόσα πράγματα μπορούσαν να πάνε στραβά!

 

 

 • “Couples Travelling”: δοκιμασία ή απόλαυση;

Ωραία ερώτηση. Μία απολαυστική δοκιμασία θα λέγαμε! Όταν ταξιδεύεις με τον άνθρωπό σου σίγουρα γνωρίζεστε καλύτερα. Δοκιμάζεστε σε δύσκολες καταστάσεις αλλά ζείτε και ρομαντικές στιγμές. Οπότε αν αγκαλιάσετε όλη αυτή την διαδικασία θα βγείτε πιο δυνατοί σαν ζευγάρι.

 

 • Ποιον θα προτείνατε ως τον ιδανικό προορισμό για ταξίδι του μέλιτος; Για ποιο λόγο;

Ο ιδανικός προορισμός για ταξίδι του μέλιτος εξαρτάται από τι είδος ζευγαριού είσαι! Αν αγαπάς την περιπέτεια, ή την χαλάρωση. Εμείς πήγαμε στην Ζανζιβάρη κυρίως για την χαλάρωση και τις αγνές παραλίες. Σε λίγο καιρό θα πάμε Βιετνάμ για την περιπέτεια. Μία χώρα με ενδιαφέρουσα ιστορία και φυσική ομορφιά που θέλουμε πολύ να ανακαλύψουμε.

 

 

 • Τελικά τι είναι πιο δύσκολο, να ταξιδεύεις με παρέα ή μόνος;

Το καθένα έχει την πρόκλησή του! Εμείς ταξιδεύουμε σαν ζευγάρι που πάλι είναι μία άλλη ιστορία. Με παρέα, αν είναι καλή μπορεί να διασκεδάσεις περισσότερο, αλλά μόνος σου μπορείς να εντρυφήσεις περισσότερο στον προορισμό και τον εαυτό σου. Προκλήσεις υπάρχουν και στις δύο περιπτώσεις! Έτσι είναι όμως τα ταξίδια. Σε προκαλούν να δεις τα πράγματα με διαφορετική ματιά.

 

 • Τι κερδίζει, λοιπόν, ένας άνθρωπος μέσα από τα ταξίδια;

Εμπειρίες και μαθήματα ζωής που κανένα βιβλίο δεν θα στα διδάξει. Αν είσαι διατεθειμένος να δεις πραγματικά την εκάστοτε χώρα που ταξιδεύεις, θα ανοίξει το μυαλό σου, θα επεξεργάζεσαι διαφορετικά τις πληροφορίες, θα εκτιμάς αλλιώς την ζωή σου και βέβαια θα μαθαίνεις νέα πράγματα και φιλοσοφίες.

 

 • Όταν ένα ταξίδι τελειώνει, πάντα σκεφτόμαστε και πάλι τη «φυγή». Εσάς ποιο θα θέλατε να είναι η επόμενη εξόρμησή σας;

Σχεδιάζουμε ήδη δύο ταξίδια, στην Λισσαβόνα και το Βιετνάμ!

[punica-divider]

Για περισσότερες ενημερώσεις μπορείτε να επισκεφτείτε το blog των Yabatravellers καθώς και τη σελίδα τους στο Facebook, ενώ μαγευτικές φωτογραφίες από τα ταξίδια τους θα βρείτε στον επίσημο λογαριασμό τους στο instagram!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάγρα Μαρία

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;