Η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Σάκης Καραθανάσης μιλούν στο MAXMAG

Βίκυ Καρατζόγλου
Βίκυ Καρατζόγλου – Σάκης Καραθανάσης στο Σταυρό του Νότου

Η Βίκυ Καρατζόγλου και ο νικητής του Final Four, Σάκης Καραθανάσης, μιλούν στο MAXMAG και στην αρθρογράφο Χριστίνα Γεωργιάδη λίγο πριν τις κοινές τους εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου Plus. Μας μίλησαν για τις κοινές τους εμφανίσεις, για την μέχρι τώρα πορεία τους στο χώρο της μουσικής, αλλά και για επόμενά τους σχέδια.

Επιμέλεια συνέντευξης: Χριστίνα Γεωργιάδη

 

Στις 31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου θα εμφανιστείτε στο Σταυρό του Νότου Plus. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Βίκυ Καρατζόγλου: Με τον Σάκη γνωριστήκαμε πριν 3 χρόνια περίπου, όταν ο συνεργάτης μου ο Αντώνης Θυσιάδης μου είπε πως πρέπει να ακούσω μια εξαιρετική φωνή. Έτσι και έγινε και ένα βράδυ πήγα να τον ακούσω στη Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη. Μου άρεσε παρά πολύ η φωνή του, το πως ερμήνευε τα τραγούδια, η σκηνική του παρουσία, η γενικότερη στάση του. Από εκείνη τη στιγμή και αφού γνωριστήκαμε, συζητούσαμε για μια πιθανή συνεργασία. Νομίζω πως απλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Σάκης μετά το Final four που συμμετείχε και κέρδισε, είχε πια την ανάγκη να βγει και να τραγουδήσει σε μια σκηνή όπως αυτή του Σταυρού του Νότου. Χαίρομαι που θα είμαι εκεί σε αυτό του το βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάκης Καραθανάσης: Παρακολουθούσα και θαύμαζα την πορεία της Βίκυς εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι είναι μια ερμηνεύτρια και ένας άνθρωπος που συνάδει με την ιδιοσυγκρασία μου και το τραγουδιστικό μου ύφος. Αφορμή για τη γνωριμία μας στάθηκε ο στενός μου πλέον συνεργάτης  Αντώνης Θυσιάδης ,ο οποίος συνέβαλε και στην επιμέλεια του προγράμματος.

Τι τραγούδια να περιμένει να ακούσει το κοινό στις κοινές σας εμφανίσεις;

Β.Κ.: Μαζί με τον Σάκη και τον Αντώνη Θυσιάδη που επιμελείται του προγράμματος, έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα με λαϊκή χροιά τολμώντας να μην έχουμε μπουζούκι. Τραγούδια που είμαι σίγουρη πως ο κόσμος θα τραγουδήσει μαζί μας, αρκετά ντουέτα αλλά και τραγούδια παλιότερα και νέα-ακυκλοφόρητα από την προσωπική μου δισκογραφία. Ο Σάκης ερχόμενος από τη συνεργασία με το Σταμάτη Κραουνάκη και με μια πλούσια μουσικά κουλτούρα από τη Θεσσαλονίκη, έχει πολύ υλικό στις αποσκευές του. Η αισθητική του είναι πολύ κοντά στη δική μου, έχουμε κοινά μουσικά ακούσματα και έτσι δεν ήταν δύσκολο να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που να μας γεμίζει  και τους δυο.

Σ.Κ: Έχουμε επιλέξει αγαπημένα μας τραγούδια  από συνθέτες και στιχουργούς όπως Κραουνάκη, Μικρούτσικο, Περίδη, Δεληβοριά κ.α ,  και είμαστε σίγουροι ότι θα ζεστάνουν τις καρδιές και τις ψυχές του κόσμου που θα παραβρεθεί.

Σάκης Καραθανάσης
Σάκης Καραθανάσης

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Βίκυ Καρατζόγλου: Πιστεύω πως η ανάγκη μου να εκφραστώ. Δεν υπήρξε κάποια χρονική στιγμή που μπήκε στο μυαλό μου. Ήταν εκεί από πάντα. Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να ασχοληθώ η να σπουδάσω κάτι άλλο. Απλώς τραγουδούσα από μωρό, μεγαλώνοντας μπήκα σε χορωδίες, έκανα μαθήματα πιάνου, στη συνέχεια όλες οι παρέες μου έπαιζαν μουσική και αυτή ήταν η ζωή μου. Θυμάμαι μόνο πως κάποια στιγμή στη δευτέρα λυκείου το ανακοίνωσα στους γονείς μου. Εκείνοι-σαν να το ήξεραν από πάντα- μου είπαν «προχώρα, είμαστε εδώ».

Σάκης Καραθανάσης: Κατάγομαι από μουσική οικογένεια, οπότε το τραγούδι υπήρχε στη ζωή μου από μικρή ηλικία , έχοντας στα αυτιά μου τη φωνή του πατέρα μου και της θείας μου Ξανθίππης Καραθανάση . Παρόλα αυτά είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με το θέατρο και παράλληλα να κάνω μαθήματα φωνητικής.

Θυμάστε την πρώτη φορά που ανεβήκατε στην σκηνή; Πώς νιώσατε;

Β.Κ.: Ναι φυσικά τη θυμάμαι γιατί έτρεμα σαν το ψάρι. Ήμουν 16 χρονών. Ήμουν στη Δράμα, σε μια μουσική σκηνή που έπαιζαν γνωστοί μου μεγαλύτεροι σε ηλικία και μαζί τους τραγουδούσε και η αδερφή μου. Εγώ είχα πάει ως πελάτης στο μαγαζί έχοντας πάντα την κρυφή ελπίδα πως θα με σηκώσουν να τραγουδήσω! Και κάποια στιγμή συνέβη, με φώναξαν από το μικρόφωνο. Ανέβηκα και τραγούδησα το «Πριν το τέλος». Για όση ώρα τραγουδούσα νόμισα ότι ζούσα ένα όνειρο. Τότε ήταν που σιγουρεύτηκα πως αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου, να τραγουδάω.

Σ.Κ.: Η πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή ως τραγουδιστής ήταν το 2005 σε μαθητική συναυλία του Ωδείου στη Θεσσαλονίκη όπου έκανα φωνητική. Έτρεμα και ίδρωνα από τον φόβο και την αμηχανία μου μέχρι που ξεκίνησαν να παίζουν οι μουσικοί και έκλεισα τα μάτια. Μετά το πρώτο ρεφρέν ,άνοιξα τα μάτια ,κοίταξα τον κόσμο και χαμογέλασα. Ένιωθα ωραία.

Βίκυ Καρατζόγλου
Βίκυ Καρατζόγλου

Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας, ποια είναι αυτή που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;

Βίκυ Καρατζόγλου: Όταν ξεκίνησα αυτό το μουσικό ταξίδι από τη Δράμα είχα τόσους ανθρώπους που θαύμαζα και ήθελα να γνωρίσω. Τους περισσότερους τους γνώρισα άλλους πάνω άλλους κάτω από τη σκηνή. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας από αυτούς με έχει σημαδέψει. Βούτηξα μέσα σε κάθε συνεργασία και κάθε σχέση, με τη φόρα του παιδιού που έρχεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.. Δεν μπορώ λοιπόν να ξεχωρίσω κανέναν, γιατί είχα τη χαρά να συνεργαστώ σχεδόν με όλους που θαύμαζα σαν παιδί (Κότσιρας, Χατζηγιάννης, Στόκας, Αρβανιτάκη κ.α.). Σίγουρα έχω πολλούς ακόμη που θα ήθελα να συναντήσω επαγγελματικά). Όλοι τους ως τώρα συνέβαλαν στην διαμόρφωση μου ως τραγουδίστρια  ακόμα και με μια απλή, μικρή συμβουλή ή τη στάση τους μέσα στην συνεργασία.

Σάκης Καραθανάσης: Η πρώτη μου μεγάλη συνεργασία ήταν αυτή στο Κ.Θ.Β.Ε το 2009 στους Αχαρνής σε σκηνοθεσία Σ.Χατζάκη όπου γνώρισα τον Σταμάτη Κραουνάκη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ζωή και την καριέρα μου ως ηθοποιός και τραγουδιστής.

Κλείνοντας, ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Β.Κ.: Πολύ σύντομα έρχεται νέο τραγούδι, εν αναμονή της δεύτερης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς μου. Μια δουλειά για την οποία έχουμε δουλέψει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και που δίνει πια ξεκάθαρα το στίγμα μου. Κατά τα άλλα  όταν ακούω τη λέξη σχέδιο σκέφτομαι πια πως το μόνο σχέδιο που δεν αποτυγχάνει ποτέ, είναι το να μην έχεις σχέδιο, όπως έλεγε σε μια υπέροχη ταινία που είδα πρόσφατα!

Σ.Κ.: Ολοκληρώνοντας τις δύο εμφανίσεις μας με τη Βίκυ , θα είμαι στη μουσική σκηνη Σφίγγα, τις τρεις τελευταίες Δευτέρες του Φλεβάρη και την Καθαρή Δευτέρα ,καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας  με τον Σ. Κραουνακη και την Σπείρα Σπείρα ,με την μουσική παράσταση «Φίλα με». Παράλληλα ετοιμάζεται η πρώτη δισκογραφική μου δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

*Η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Σάκης Καραθανάσης θα εμφανιστούν live στο Σταυρό του Νότου Plus Παρασκευή 31 Ιανουαρίου & Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

facebook event: https://www.facebook.com/events

*Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ίρια Κατσαντώνη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;