Underhill West: «Η τέχνη είναι τέχνη είτε υπάρχει υποστήριξη είτε όχι»

 

Οι Underhill West είναι ένα Pop- Rock συγκρότημα που γεννήθηκε το 2005 στην Ξάνθη. Ο Μιχάλης Χατζόπουλος στη φωνή και στην κιθάρα, ο Τάσος Αβραμίδης στα ντραμς, ο Πασχάλης Παπούδας στο μπάσο και ο Μιχάλης Μουχλιανίτης στα πλήκτρα, είναι μια παρέα που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο. Πολλές εμφανίσεις και 4 ΕΡ είναι οι καρποί της 13 χρόνων πορείας τους στο χώρο της μουσικής. Με αγάπη και αφοσίωση θέτουν κάθε φορά όλο και υψηλότερους στόχους και υπηρετούν την τέχνη τους απογυμνωμένοι από τα οικονομικά συμφέροντα που επιτάσσει σήμερα η «βιομηχανία» της μουσικής.

Επιμέλεια συνέντευξης: Αγγελική Κριαρίδου

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε τους «Underhill West». Ποιοί είστε και από πού μας έρχεστε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαστε μία pop rock μπάντα με έδρα την Ξάνθη που δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία 13 χρόνια σε όλη την Ελλάδα.

Πότε και πώς ήρθε η ιδέα για να γίνει το συγκρότημα;

Το 2004 με 2005, ήταν παιδικό όνειρο όλων, και ακόμη είναι!

Τι σημαίνει για σας «Underhill West» ;

Underhill West για εμάς είναι το να εκφραζόμαστε με τη μουσική μας και μέσω αυτής να μπλέκουμε συνεχώς σε περιπέτειες κάνοντας νέους φίλους διαδίδοντας το μήνυμα μας. Με μεράκι, σκληρή δουλειά και πειθαρχία στον στόχο.

Βλέπουμε μια μπάντα να συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της για 13 χρόνια τη στιγμή που πολλές μπάντες δεν αντέχουν στον χρόνο και διαλύονται. Που πιστεύετε ότι οφείλεται η αδιάσπαστη πορεία σας;

Στην αγάπη και την πίστη μας σε αυτό που λέγεται Underhill West. Αυτό εξομαλύνει συνεχώς τη πορεία μας.

Γιατί τα τραγούδια που γράφετε, καθώς κι αυτά που ερμηνεύετε στις εμφανίσεις σας επιλέγετε να είναι σε αγγλικό στίχο;

Γιατί μας εκφράζουν πολύ τα είδη της μουσικής που υπάρχουν σε αγγλόφωνες χώρες, λόγω ακουσμάτων και επιρροών, όπως επίσης και γιατί θέλουμε να απευθυνόμαστε και στο εξωτερικό.

Για «Material Life» μας μιλάει το ομώνυμο τραγούδι από το τελευταίο ΕΡ που κυκλοφόρησε μέσα στο έτος που μας αφήνει. Πρόκειται για ένα μήνυμα εμπνευσμένο από την καθημερινότητα;

Ναι είναι εμπνευσμένο από το πώς υπάρχουμε εδώ και δεκαετίες ως άνθρωποι στον κόσμο, έχουμε κάνει την ευτυχία συνώνυμο με τα υλικά αγαθά, την αφθονία και την ποσότητα.

Από πού πηγάζει όλη αυτή η ένταση που βγάζετε όταν βρίσκεστε στη σκηνή;

Από την αγάπη και τον ενθουσιασμό για τη μουσική που παίζουμε, την ευγνωμοσύνη για το ότι ζούμε το παιδικό μας όνειρο, και την χαρά που μοιραζόμαστε τη μουσική μας με άλλους ανθρώπους.

13 χρόνια γεμάτα μουσική και στιγμές. Ποια στιγμή θα ξεχωρίζατε;

Πάρα πολλές, σχεδόν όλες! Μόνιμος στόχος μας είναι να δουλεύουμε χτίζοντας πιο έντονες στιγμές από τις προηγούμενες, οπότε καταλαβαίνετε για τι συλλογή μιλάμε. Αυτό αφορά και τις προσωπικές μας στιγμές ως παρέα. Μία σημαντική και κομβική στιγμή πρόσφατα ήταν ένα ταξίδι μας στην Κοπεγχάγη όπου βρεθήκαμε ξανά με παλιά μέλη του συγκροτήματος.

Δεδομένου ότι έχετε τη βάση σας στην Ξάνθη και μετρώντας πολλές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, βλέπετε την περιφέρεια να στηρίζει τα ταλέντα της;

Ο κόσμος σαν ακροατές είναι σε κορεσμένο στάδιο από τις μουσικές που παίζουν και αδρανοποιημένος οικονομικά λόγω κρίσης, οπότε η μουσική και η τέχνη μπαίνει λίγο σε δεύτερη μοίρα. Σε αυτό έχουν μερίδα και οι καλλιτέχνες βέβαια γιατί αναλώνονται στο να αρέσουν για βιοποριστικούς λόγους και όχι στο να πουν ότι λέει η ψυχούλα τους. Για το αν μας στηρίζει η περιφέρεια Δήμου Ξάνθης δε θα το λέγαμε, όχι. Μας έχουν φερθεί με πολύ περισσότερη φιλοξενία σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδος. Αυτό συνέβαινε πάντα με τους καλλιτέχνες του τόπου. Γενικότερα, ας είμαστε ειλικρινείς. Τα ταλέντα στηρίζονται όταν υπάρχει συμφέρον από τους στηρικτές να τα στηρίξουν. Παρ’όλα αυτά ένας καλλιτέχνης αν βασίζεται στην στήριξη της περιφέρειας του για να ανέβει ψηλότερα σε δημοτικότητα σημαίνει πως έχει αμφιβολίες για το προϊόν του, οπότε καλύτερα να στρωθεί στην δουλειά ”χαχα”. Η τέχνη είναι τέχνη είτε υπάρχει υποστήριξη είτε όχι. Το αν θέλεις δόξα και χρήμα από την τέχνη σου είναι άλλη κουβέντα.

Ο χώρος της μουσικής σήμερα δίνει ευκαιρίες;

Όχι, και δεν έδινε ποτέ, φαινόταν και φαίνεται ότι έδινε, διότι αυτό συμφέρει παραπάνω αυτούς που ΔΙΝΟΥΝ την ευκαιρία παρά αυτούς που την παίρνουν. Είναι κλειστός ο κύκλος της μουσική διανομής, της προβολής και του βήματος σε σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα, και δεν είναι κακό. Καλό είναι να μην ελπίζει κανείς σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει, διότι η καλή δουλειά τη σημερινή ημέρα μπορεί να προβληθεί από πολλά μέσα.

Δισκογραφία ή διαδίκτυο;

Στις μέρες μας έχουν συγχωνευτεί αυτές οι δύο έννοιες, δισκογραφία σημαίνει διαδικτυακή κυκλοφορία πλέον. Βέβαια ο Έλληνας ακροατής ακόμη δεν έχει βάλει τις πλατφόρμες τόσο στη ζωή του, αλλά σαφώς το διαδίκτυο αναπτύσσεται ταχύτατα και σύντομα η δισκογραφία θα μείνει μόνο για τους ρομαντικούς. Εμείς παρόλο που κόψαμε σε δίσκους ακόμη και το Material Life, βλέπουμε ότι η ουσιαστική προβολή εδώ και χρόνια γίνεται διαδικτυακά.

Ποια είναι η άποψή σας για τα «talent shows»; Θα συμμετείχατε ποτέ σε κάποιο;

Δε το αποκλείουμε, αλλά θα γινόταν στρατηγικά για την προβολή καθαρά και μόνο. Τα shows αυτά είναι τηλεοπτικά shows πρώτα, και μετά μουσικά shows. Θεωρούμε πως η μουσική μπαίνει λίγο σε δεύτερη μοίρα εκεί.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζετε και με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Πάρα πολλοί και πάρα πολύ, λατρεύουμε τις συνεργασίες. Δυστυχώς όμως δεν είναι στα πρωταρχικά μας όνειρα αυτή τη στιγμή, και φαντάζουν μακρινά διότι οι περισσότεροι είναι στο εξωτερικό. Προέχουν άλλα σχέδια που θέλουμε να βάλουμε σε εφαρμογή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια που έχει η ατζέντα σας;

Το να βρούμε περισσότερο τη μουσική μας ταυτότητα, τη μουσική μας ψυχή και να την εκπέμψουμε πιο έντονα. Σε επίπεδο εμφανίσεων προς το παρόν αφιερωνόμαστε σε acoustic sessions με το όνομα #meandmybro παίζοντας covers, διότι ο κύριος στόχος της μπάντας είναι ο παραπάνω.

Μπορείς να βρεις τους Underhill West στους παρακάτω συνδέσμους:

Instagram: https://www.instagram.com/underhillwest_official/

Facebook: https://www.facebook.com/UnderhillWestBand

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKen6OBAYeVGU1eYsrUpxpg


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγγελική Κριαρίδου

Γεια σας! Είμαι η Αγγελική και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Κομοτηνής. Κατάγομαι και ζω μόνιμα στις Σέρρες. Η αρθογραφία με κέρδισε ήδη από την εφηβική μου ηλικία, καθώς έγραφα άρθρα για την σχολική εφημερίδα του λυκείου, όπου φοιτούσα. Δραστηριοποιούμαι ακόμη στον χώρο της αρθρογραφίας μέσω του εθελοντισμού, που μου επιτρέπει να εκφράσω τις απόψεις μου. Όσον αφορά στα χόμπι μου, μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία, να ζωγραφίζω και να ταξιδεύω.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;