Τζούλια Ζησοπούλου:”Η αξία του κάθε ανθρώπου δεν είναι μετοχή να ανεβοκατεβαίνει, είναι ανεκτίμητη”

Η Τζούλια Ζησοπούλου είναι Σύμβουλος του Feng Shui & Life Coach, με σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στο ΑΠΘ.

 

Παράλληλα με τη φοίτηση της στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ, σπούδασε με τους μεγαλύτερους Δασκάλους του Φενγκ Σούι, τον Yap Cheng Hai και τον Joey Yap.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευάγγελου-Παπαθανασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας, η Τζούλια Ζησοπούλου δουλεύει με ιδιώτες και επαγγελματίες με στόχο την εξέλιξη και βελτίωση της ζωής τους σε διάφορους τομείς. Έχει συνεργαστεί με εργολάβους, αρχιτέκτονες και διακοσμητές σε περισσότερα από 370 έργα. Η Τζούλια Ζησοπούλου προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και ατόμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η Τζούλια Ζησοπούλου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες, παρέχει συμβουλές για την επιλογή γης, την κατασκευή κτιρίων και τον εσωτερικό σχεδιασμό ώστε να υπάρχει εύνοια και αρμονία στον χώρο.​

 

Οι εφαρμογές είναι άπειρες από ένα απλό διαμέρισμα, την επιλογή σπιτιού είτε είναι για ενοίκιο ή αγορά, την επιλογή οικοπέδου, συνεργασία με εργολάβους για τη διαμόρφωση των χώρων ώστε να ευνοούν τους ενοίκους ή ιδιοκτήτες μέχρι εργοστάσια, επιλογή γραφείων και πολλά άλλα. Η μελέτη του Φενγκ Σούι βασίζεται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου και έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

 

Παράλληλα κάνει προσωπικές αναλύσεις με τη μέθοδο Bazi. Μέσα από την ημερομηνία και την ώρα γέννησης του ατόμου, γίνεται πλήρης αποκωδικοποίηση του χαρακτήρα του. Σκοπός της ανάλυσης είναι η ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η μέθοδος αυτή βοηθάει στην αυτογνωσία, τις προσωπικές επιλογές και τη λήψη αποφάσεων. Δεν ψάχνουμε να βρούμε τι μας λείπει, αλλά νιώθουμε ευγνωμοσύνη και εξελισσόμαστε με τα χαρακτηριστικά που έχουμε.

Η Τζούλια Ζησοπούλου έγραψε ένα βιβλίο είναι γεμάτο ενέργεια και δύναμη, με μηνύματα άλλοτε εμφανή κι άλλοτε κρυμμένα, που καθηλώνουν τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες σαν να τον διαπερνά ηλεκτρισμό ρεύμα.

Η Τζούλια Ζησοπούλου διαθέτει αισθητική, αποφεύγει το εύκολο, είναι αυθεντική και γράφει όταν έχει μια ολοκληρωμένη  εργασία να παρουσιάσει.

Θα θέλατε να συστηθείτε στο κοινό του maxmag;

Είμαι η Τζούλια Ζησοπούλου Feng Shui & Life Coach και η αποστολή μου είναι να καθοδηγώ τους ανθρώπους να ζουν μία ζωή γεμάτη αφθονία και ευτυχία, στο περιβάλλον που τους ταιριάζει.

Μιλήστε μας για το νέο σας βιβλίο.

Το 2ο βιβλίο μου λέγεται ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021, και είναι ένας οδηγός που αναλύει τον χώρο του σπιτιού και του γραφείου σε σχέση με τον άνθρωπο και πως να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του. Να αναλάβει δράση, να αξιοποιήσει τα θετικά σημεία του χώρου, να επικεντρωθεί στις κατάλληλες δραστηριότητες και να υιοθετήσει συνήθειες που τον ευνοούν. Η γνώση και οι εμπειρίες που αποκόμισα τα τελευταία 19 χρόνια αποτυπώνονται στη 2η συγγραφική μου δουλειά, που έγινε με πολύ αγάπη και όρεξη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 4 ενότητες:

• Εφαρμογή του Φενγκ Σούι για το 2021. Μέσα από τη μελέτη, προκύπτουν ποια σημεία είναι ευνοϊκά και πως μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

• Εύρεση των ευνοϊκών κατευθύνσεων σύμφωνα με τη χρονιά γέννησης. Όπου και αν βρισκόμαστε μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά την κατεύθυνση που μας ευνοεί ώστε να ολοκληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι κάνουμε.

• Μυστικά Life coaching, μια ενότητα που αναλύει τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει ο καθένας από μας, ώστε να διαμορφώνει τη ζωή του όπως επιθυμεί.

• Την ανάλυση των 12 κινέζικων ζωδίων και τα χαρακτηριστικά της χρονιάς, πως μας επηρεάζει ανάλογα με τη χρονική στιγμή που γεννηθήκαμε και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το 2021 με τα καινούρια δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

Μαζί με το βιβλίο ο αναγνώστης παίρνει ως δώρο το Ημερολόγιο 2021 για την επίτευξη στόχων, το οποίο αποτελεί την εφαρμογή του βιβλίου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021 και προσφέρεται ως εργαλείο για την επίτευξη στόχων.

Τζούλια Ζησοπούλου
Τζούλια Ζησοπούλου

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;

Ήμερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω και πως να το κάνω, έχοντας όλο το υλικό στο μυαλό μου, οπότε η συγγραφή του βιβλίου διήρκησε περίπου 3 μήνες.

Ποιος σας πρωτομίλησε για το φενγκ σούι;

Όταν σπούδαζα Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσα από το πρώτο κιόλας έτος ότι το επάγγελμα αυτό δεν μου ταιριάζει, γεγονός που μου δημιούργησε ανασφάλεια και άγχος. Είχα όμως το πείσμα και τη σιγουριά ότι θα βρω αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ με αγάπη και πάθος. Μέσα από ένα άρθρο περιοδικού, ‘’πως μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με το Φενγκ Σούι’΄ ξαφνικά αντιλήφθηκα 3 πράγματα:

• Τη σημασία και την επιρροή της ενέργειας στο χώρο

• Ότι είναι δική μου απόφαση να εφαρμόσω επιτυχημένες τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μου

• Να συνδυάσω τις γνώσεις μου ως Πολιτικός Μηχανικός με την αληθινή μου αγάπη: την αρμονία στο χώρο και την προσωπική ευτυχία

Στη συνέχεια ήμουν πολύ τυχερή, γιατί είχα την ευκαιρία να σπουδάσω την επιστήμη του Φενγκ Σούι από τους με τους μεγαλύτερους Δασκάλους του είδους, τον Yap Cheng Hai και τον Joey Yap.

Ποια είναι τα οφέλη του φενγκ σούι;

Το Φενγκ Σούι σαν τεχνική, όταν εφαρμοστεί σωστά:

• Προσελκύει την ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση στις ευνοϊκές μορφολογίες.

• Αναδεικνύει και αξιοποιεί τα θετικά σημεία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τα αρνητικά μέσα σε αυτόν

• Εναρμονίζει τον άνθρωπο με το περιβάλλον σύμφωνα με τα προσωπικά του στοιχεία, την ημερομηνία και την ώρα γέννησης- μία μέθοδος η οποία είναι γνωστή ως profiling χαρακτήρα ή BaZi.

• Λαμβάνει υπόψη την επιρροή του χρόνου και ενεργοποιεί τους ευνοϊκούς συνδυασμούς την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω σημείων που ανέφερα, το Φενγκ Σούι Βελτιώνει την ‘ψυχολογία του σπιτιού¨ και ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον χώρο.

Τι πετυχαίνει κάποιος με το life coach;

Το Life Coaching είναι μια τεχνική προσωπικής ανάπτυξης που σε βοηθάει να βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σε απασχολούν και να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου.

• ανακαλύπτεις τη δυναμική σου

• απελευθερώνεσαι από φόβους και μπλοκαρίσματα

• κάνεις καλύτερες επιλογές

• παίρνεις αποφάσεις

• ανακαλύπτεις τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο

• δημιουργείς το δικό σου σχέδιο για την ζωή που επιθυμείς

• εφαρμόζεις τις τεχνικές που σου ταιριάζουν για την επίτευξη του σχεδίου σου

• απολαμβάνεις τα αποτελέσματα που είναι άμεσα και μετρήσιμα.

Μέσα από το life coaching μαθαίνεις να αξιοποιείς όλα όσα έχεις, να νιώθεις ευγνωμοσύνη και να δημιουργείς τις συνθήκες για τις αλλαγές που επιθυμείς.

Ποια είναι τα μυστικά του life coaching για μια υπέροχη ζωή;

Μία από τις ερωτήσεις που θέτω στο βιβλίο είναι: Πως μπορεί όμως κάποιος να αποκτήσει αυτό που θέλει περισσότερο στη ζωή του και να ζει ευτυχισμένος;

Και το μυστικό βρίσκεται στην απόφαση και τις κατάλληλες επιλογές.

 

• Αποφασίζω να ζω ευτυχισμένος αποκτώντας τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων.

 

• Με πλήρη επίγνωση αξιολογώ μία κατάσταση και κάνω την σωστή επιλογή.

 

Το life coaching μέσα από τις δυναμικές ερωτήσεις και τα μοντέλα που χρησιμοποιεί, ενθαρρύνει τον άνθρωπο να απολαμβάνει μία υπέροχη ζωή, όπως την επιθυμεί και του ταιριάζει.

 

Η αξία ενός ανθρώπου είναι ανεκτίμητη λέτε, ποια είναι η βοήθεια που δίνει το φενγκ σούι;

Μια από τις αγαπημένες μου φράσεις στο βιβλίο, είναι ότι «Η αξία του κάθε ανθρώπου δεν είναι μετοχή να ανεβοκατεβαίνει, είναι ανεκτίμητη». Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό μας, αυτόματα η ζωή αλλάζει. Αναγνωρίζουμε την αξία στο κάθε τι και αυτό που προσφέρει το Φενγκ Σούι είναι ότι διαμορφώνει τον χώρο και αναδεικνύει την αξία του, έτσι ώστε ο άνθρωπος να εισπράττει τα μέγιστα οφέλη. Όχι μόνο να στηρίζεται στις αποφάσεις και τις επιλογές του, αλλά παράλληλα να έχει και την ενεργειακή υποστήριξη από τον χώρο του σπιτιού ή του γραφείου. Να απολαμβάνει ένα αρμονικό και ευνοϊκό περιβάλλον, όπως του αξίζει.

Τζούλια Ζησοπούλου
Τζούλια Ζησοπούλου

Τι είναι η εύρεση ευνοϊκών κατευθύνσεων ανάλογα με τη χρονιά της γέννησης σου;

Το Life star ή αλλιώς αριθμός Gua, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο Φενγκ Σούι και αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά του ανθρώπου. Προκύπτει από την ημερομηνία γέννησης και το φύλο και προσδιορίζει τις προσωπικές μας ευνοϊκές κατευθύνσεις που φέρνουν εύνοια στον πλούτο, την υγεία, τις σχέσεις, την αρμονία, την καλοτυχία. Επίσης καθορίζει ποιες κατευθύνσεις είναι ευνοϊκές και ποιες καλό είναι να αποφεύγουμε. Οι κατευθύνσεις αυτές είναι απαραίτητες σε μία μελέτη Φενγκ Σούι, όσν αφορά τις θέσεις και τον προσανατολισμό της κουζίνας, του κρεβατιού, του γραφείου, κ.τ.λ.

Στο βιβλίο μου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021, έχω αφιερώσει μία ολόκληρη ενότητα στο Life Star, περιλαμβάνοντας το μαθηματικό μοντέλο, τους πίνακες, τι σημαίνει η κάθε κατεύθυνση και τη χρήση μπορεί να έχει.

Υπάρχει χρωματικός συνδυασμός ιδανικός για τη κρεβατοκάμαρα από το φενγκ σούι;

Τα χρώματα στην κρεβατοκάμαρα εξαρτώνται από τους συνδυασμούς των flying stars, σε ποιον τομέα του σπιτιού βρίσκεται και από τα προσωπικά στοιχεία του ανθρώπου. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι σε μια σωστή και ολοκληρωμένη μελέτη Φενγκ Σούι, χρειάζεται να λάβουμε υπόψη όλες τις παραπάνω παραμέτρους για να προσδιορίσουμε τα χρώματα. Θα μοιραστώ όμως μαζί σας, ένα μυστικό. Η κρεβατοκάμαρα σαν χώρος χαλάρωσης και ύπνου, χρειάζεται περισσότερη yin ενέργεια, οπότε και τα χρώματα θα πρέπει να είναι περισσότερο yin. Τι σημαίνει αυτό γενικότερα; παστελ αποχρώσεις και ήπιοι τόνοι.

Ο καθρέφτης σε ποιο σημείο του σπιτιού πρέπει να είναι;

Ο καθρέφτης καλό είναι να βρίσκεται σε σημεία που δεν είναι απέναντι από την κύρια είσοδο, από σκάλα ή το κρεβάτι. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι είναι ευνοϊκό να αντικατοπτρίζει όμορφους χώρους του σπιτιού με ωραία διακόσμηση, διότι αυτό που βλέπει το πολλαπλασιάζει. Σκεφτείτε τι θέλετε να πολλαπλασιάσετε και τοποθετήστε το απέναντι από έναν καθρέφτη.

Πού να επενδύσουμε για τη καλή ενέργεια του σπιτιού μας;

Η καλύτερη επένδυση για το σπίτι ή το γραφείο είναι μία ολοκληρωμένη μελέτη Φενγκ Σούι. Επίσης το βιβλίο μου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021, με την ανάλυση για το Φενγκ Σούι της χρονιάς στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο, έχει άμεσα αποτελέσματα που διαρκούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Δείξε μου το σπίτι σου, να σου πω ποιος είσαι.

Τζούλια Ζησοπούλου

Τα λουλούδια δίνουν ζωή στο σπίτι κατά το φενγκ σούι;

Τα λουλούδια και γενικότερα τα φυτά, καθώς ανήκουν στο στοιχείο του ξύλου ενισχύουν την συμπόνοια, ευνοούν την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Εκπέμπουν αγάπη και θετική ενέργεια και μπορούν να λειτουργήσουν ως φίλτρα προστασίας στην επίπτωση που υπάρχουν άσχημες μορφολογίες εξωτερικά του κτιρίου, όπως ένας στύλος της ΔΕΗ ή καλώδια στο ύψος του γραφείου ή του διαμερίσματος. Φιλτράρουν την αρνητική ενέργεια και αποδυναμώνουν την ισχύ της καθώς εισέρχεται στο εσωτερικό του κτιρίου από την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τι επηρεάζει τη θετική ενέργεια του σπιτιού;

Η θετική ενέργεια επηρεάζεται από 3 παράγοντες:

• την εξωτερική μορφολογία του σπιτιού, ειδικά αν έχουμε σε πολύ κοντινή απόσταση ένα στύλο της ΔΕΗ ή ένα κάδο σκουπιδιών μπροστά από την κύρια είσοδο,

• το σχήμα και την εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, δηλαδή αν η κάτοψη του διαμερίσματος δεν έχει αρμονικό σχήμα και έχει για παράδειγμα σχήμα ως Γ, από την κύρια είσοδο, πως είναι δηλαδή διαμορφωμένη και σε τι θέση βρίσκεται, την κρεβατοκάμαρα, τη θέση της κουζίνας και τη θέση του γραφείου.

• την ενέργεια του ανθρώπου, ο οποίος επηρεάζει τον χώρο κατά 33,33% και έχει να κάνει με τις αποφάσεις και τις επιλογές του.

Τι δεν πρέπει να βάζουμε πότε στην είσοδο ενός σπιτιού;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι της.

Σας ευχαριστώ για την υπέροχη συνέντευξη!

 

Ευχαριστουμε  πολύ την Τζούλια Ζησοπούλου για το φωτογραφικό υλικό.Η Τζούλια Ζησοπούλου στη σελίδα της https://juliafsc.com

 

Στο Facebook η Τζούλια Ζησοπούλου

 

 

εδώhttps://m.facebook.com/

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;