Τζιλ Δούκα και Νικόλας Ουρανός”όλες οι αλήθειες βρίσκονται μέσα μας”

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & Leadership Coach, Master Certified Coach (MCC) και η μόνη Ελληνίδα bestselling συγγραφέας coach στο 4% των coaches παγκοσμίως διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching (ICF).

Ο Νικόλας Ουρανός είναι Life & Relationship Coach και Βραβευμένος συγγραφέας του παγκόσμιου best seller (#1 international best selling) «Αγάπη Τώρα» και «Ευ Ζην Τώρα». Είναι ομιλητής, Life & Relationship Coach. Είναι Course Director του Create Love Relationship Coaching Certification της Global Academy of Coaching και πιστοποιημένος Μarriage Μentor.

 

Επιμέλεια συνέντευξης Βασιλική Ευάγγελου-Παπαθανασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To life coaching σε βοηθά να εμπνευστείς και να αναπτύξεις την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή, κάνοντας τα όνειρά σου πραγματικότητα, στο εδώ και το τώρα σου.

Τζιλ και Νικόλα είστε πολυμήχανοι και πολυτάλαντοι, πιστεύετε πως το πρότυπο που αρχίζει να καλλιεργείται είναι αυτό του «πανεπιστήμονα»; Να ξέρουμε ένα «κάτι» για τα πάντα ή τα πάντα για ένα «κάτι»;

Τζιλ: Το να γνωρίζεις καλά το αντικείμενό σου δεν είναι απλά δυνατότητα, είναι καθήκον αν θέλεις κάτι να το κάνεις καλά. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει τα πάντα. Για αυτό και στο life coaching θεωρούμε πως η διά βίου μάθηση είναι σημαντική για όλους. Δεν μιλάμε φυσικά μόνο για σχολικές γνώσεις, αλλά για βασικές δεξιότητες ζωής που σε αρκετούς από εμάς λείπουν. Αν αποδεχτούμε πως δεν ξέρουμε τα πάντα, μπορούμε να μάθουμε και συγχρόνως να διδάξουμε με το παράδειγμά μας τους άλλους. Κανείς δεν θέλει, άλλωστε, έναν “πανεπιστήμονα” που του κουνάει το δάχτυλο. Η βαθύτερη γνώση έρχεται μέσα από τη συνειδητοποίηση πως συνεχώς ρουφάμε γνώση και μάθηση. Πως άλλοτε είμαστε εμείς οι δάσκαλοι και άλλοτε οι μαθητές.

ΤζιλΤι άλλο θεωρείτε ότι πρέπει να μάθει κάποιος για σας που σας συναντά για πρώτη φορά;

Νικόλας: Αν και τα τελευταία χρόνια το life coaching έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ, με συνέπεια πολύς κόσμος να γνωρίζει την καταλυτική του επίδραση στο να αλλάζει πρακτικά τη ζωή μας, είναι πιθανό ο όρος κάπως να μπερδεύει όσους δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι. Θα θέλαμε λοιπόν να γνωρίζει πως δεν έχουμε καμία σχέση με την ψυχοθεραπεία γιατί μπορεί να έχουν την ίδια αφετηρία, που είναι η βελτίωση του ανθρώπου, αλλά η ουσία του life coaching εστιάζει σε διαφορετικό αντικείμενο. Δεν έχει στόχο δηλαδή να εστιάσει στις πληγές του παρελθόντος, αλλά να εμπνεύσει τον πελάτη να τις χρησιμοποιήσει δυναμικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Παίρνοντάς τα με τη σειρά, πως αποφασίσατε να σπουδάσετε life coaching και σε τι επιλέξατε να ειδικευτείτε;

Τζιλ: Σπούδασα Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού και διαθέτω Masters στη Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Πολιτικών Επιστημών. Αν και στέλεχος σε εταιρείες για πολλά χρόνια, ένιωθα αφόρητη την πίεση και ένα τεράστιο κενό, που δεν ικανοποιούσε ο υψηλός μισθός μου. Αναζητώντας το προσωπικό μου στίγμα σε αυτόν τον κόσμο, συνειδητοποίησα ένα μικρό συγκριτικά προς τους κόπους μου αποτύπωμα. Και αυτό με συγκλόνισε. Ήταν η στιγμή που βρέθηκε στο δρόμο μου ο Jack Canfield και παρασύρθηκα στην πιο λογική «τρέλα» της ζωής μου. Ο δρόμος της αυτοβελτίωσης ήταν πάντα εκεί, απλώς οι λανθασμένες προτεραιότητες δεν μου επέτρεπαν να τον διαβώ. Μετά από τα 10 χρόνια που ασχολούμαι αποκλειστικά ως επαγγελματίας coach, με ειδικότητα στο business/corporate coaching, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως η ενασχόληση με το coaching ήταν μια από τις σοφότερες αποφάσεις της ζωής μου.

Στην πορεία αποφασίσατε να προσφέρετε τις γνώσεις σας στο ευρύ κοινό μέσω των βιβλίων σας . Με ποιο σκοπό το ξεκινήσατε και ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού ;

Νικόλας: Είχαμε πάντα την τύχη και την ευλογία να μας ακολουθούν πολλοί άνθρωποι ήδη από το ξεκίνημα. Με τη διεύρυνση των κοινωνικών δικτύων μπορέσαμε ακόμα περισσότερο να πλησιάσουμε ανθρώπους που μας είχαν ανάγκη, αλλά δεν ήταν πάντα εφικτή η φυσική επαφή. Για αυτόν το λόγο λοιπόν αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τον πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών και γνώσεων από συνέδρια, σεμινάρια, workshops και webinars, ώστε να τα μοιραστούμε με ακόμα περισσότερους και να τα κρατήσουμε ανέπαφα από το χρόνο. Ξεκινήσαμε τη συγγραφή των βιβλίων μας προκειμένου να επικοινωνήσουμε τις αλήθειες και τις αρχές του life coaching με ένα μέσο πιο διαχρονικό από το internet. Και η αλήθεια είναι πως τόσο παλιό όσο και νέο κοινό αγκάλιασε αυτές τις συγγραφικές προσπάθειες σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που έγιναν σε χρόνο-ρεκόρ #1 best sellers σε Ελλάδα και Κύπρο!

Μιλήστε μας για τα βιβλία σας; Ξαφνικά τώρα, Ευ ζην τώρα, Αγάπη τώρα με λίγα λόγια.

Τζιλ: Αποφασίσαμε να εκδώσουμε αυτά τα βιβλία γιατί διαπιστώναμε πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν ελλείψεις σε βασικούς τομείς που κρίνουν την επιτυχία στη ζωή. Πρόκειται, λοιπόν, για τρεις ολοκληρωμένους οδηγούς με χρηστικές συμβουλές, πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές που πραγματεύονται κεφαλαιώδεις έννοιες στη διαδικασία της αυτοανάπτυξης. Είτε μιλάμε για τα προσωπικά όρια και την ανάγκη της προσωπικής ευθύνης (στα Ευ Ζην και Ξαφνικά Τώρα) είτε για τους τρόπους που μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στην αναζήτηση της πραγματικής αγάπης (στο Αγάπη Τώρα) πάντα υπάρχει η αναγωγή σε έναν κοινό άξονα. Το Τώρα. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν έρχονται μαθητές μας και μου μιλούν για το πόσο βοηθήθηκαν διαβάζοντας αυτά τα βιβλία. Στις σελίδες τους αναγνωρίζουν τις μοναδικές αλήθειες με τις οποίες μπορούν να χτίσουν την ευτυχία τους ακολουθώντας συχνά ένα όχι εύκολο μονοπάτι. Παραμένουν εστιασμένοι στο τώρα τους γιατί αυτό είναι το μόνο σίγουρο που έχουν και πάνω σε αυτό πρέπει να επενδύσουν. Αυτός είναι ο κοινός άξονας και των τριών βιβλίων παρόλο που καθένα πραγματεύεται μία εντελώς διαφορετική θεματική.

«Οι δυνατοί έχουν θέληση, οι αδύναμοι έχουν ελπίδα». Πώς θα γίνουμε δυνατοί;

Νικόλας: Σε κάθε στάδιο ή περίσταση της ζωής μας κερδίζουμε εμπειρία, ενέργεια και γνώση και αυτό είναι που μας κάνει πιο δυνατούς. Η μεγαλύτερη και πλέον απαραβίαστη αρχή του life coaching είναι πως όλες οι αλήθειες βρίσκονται μέσα μας. Το life coaching, λοιπόν, αρχίζει μέσω της ενσυναίσθησης και της συνειδητοποίησης να αποκαθιστά την επικοινωνία μας με όλα αυτά που φοβόμασταν να ακουμπήσουμε, είτε αυτά λέγονται σχέσεις ή οικογένεια, είτε φίλοι και εργασία. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε πραγματικά δυνατοί. Δεν αρκεί ούτε η θέληση αλλά ούτε και ελπίδα αν δεν δουλεύουμε καθημερινά με πίστη και συνέπεια τον ανώτερο εαυτό μας. Η δύναμη έρχεται μόνο όταν δούμε αποτελέσματα και τα αποτελέσματα δεν έρχονται περιμένοντάς τα από τους άλλους ή ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η μοίρα ή η τύχη θα τα φέρουν στο δρόμο μας. Έρχονται μόνο μέσα από κόπο, ευθύνη και σκληρή δουλειά για να γυμνάσουμε σωστά τους μυς του μυαλού και της καρδιάς μας.

Ένα δεύτερο εγχείρημα που επιδιώξατε κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Τζιλ: Δεν ήταν εύκολο κατά τη διάρκεια της καραντίνας να αποδεχτούμε το γεγονός πως δεν θα έχουμε τη φυσική επαφή με το κοινό μας. Παρ’ όλα αυτά επενδύσαμε απόλυτα στην online δικτύωσή μας και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε έναν μεγάλο αριθμό διαδικτυακών σεμιναρίων που συγκέντρωσαν ρεκόρ συμμετοχών και εισέπραξαν διθυραμβικές κριτικές. Για εμάς αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανταπόδοση στον αγώνα που δεν σταματήσαμε ούτε μία μέρα να κάνουμε. Στον αγώνα να μείνουμε δίπλα στους μαθητές μας με όλους τους δυνατούς τρόπους.

ΤζιλΤο βιβλίο αφορά σε μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ή αποτέλεσε έμπνευση της στιγμής;

Νικόλας: Θα ήθελα να το τονίσω και σε αυτό το σημείο πώς το coaching δεν έχει σχέση με την ψυχοθεραπεία ή την ιατρική αντιμετώπιση ενός ψυχοπαθολογικού ζητήματος. Η διάταξη των βιβλίων προέρχεται μέσα από την εμπειρία χρόνων στην εξάσκηση του επαγγέλματός μας σύμφωνα με τον Code of Ethics του Παγκόσμιου Οργανισμού Coaching. Είναι το απόσταγμα των χιλιάδων ωρών σε one to one private sessions, αλλά και το αποτέλεσμα ουσιαστικής μελέτης της παγκόσμιας βιβλιογραφίας των πλέον διακεκριμένων και πιστοποιημένων από τον ICF life coaches στον κόσμο στον τομέα της αυτοβελτίωσης.

Βρήκατε εύκολα εκδοτικό οίκο;

Τζιλ: Για να αποφύγουμε τις αδιέξοδες και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις αλλά και για να βάλουμε ακόμα πιο έντονα το προσωπικό μας στοιχείο όχι μόνο συγγραφικά αλλά και δημιουργικά, τολμήσαμε να προχωρήσουμε στην αυτοέκδοση των βιβλίων μας, ανακαλύπτοντας μάλιστα και έναν πολύ ενδιαφέροντα νέο κλάδο ενασχόλησης.

Αν ήσασταν ταχυδακτυλουργός, τι μαγικό κόλπο θα κάνατε με τα χέρια σας;

Νικόλας: Πολύ πρωτότυπη ερώτηση! Μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω πολλά πράγματα, όμως η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις και ούτε θα έπρεπε να ακουμπούμε πάνω σε αυτές. Τη μαγεία την έχουμε στα χέρια και στην καρδιά μας και το μόνο που μας χωρίζει από το να ζήσουμε πραγματικά θαύματα στη ζωή μας είναι η θέλησή μας να πιστέψουμε πώς εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τα δημιουργήσουμε.

Πώς θα κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διαφορετικό;

Τζιλ: “Τα παιδιά βλέπουν, τα παιδιά κάνουν”, έλεγε μία πολύ επιτυχημένη παλαιότερη διαφήμιση και αυτό ισχύει κάθε φορά που θέλουμε να τους διδάξουμε μία νέα γνώση. Τα παιδιά από τη φύση τους είναι πολύ δεκτικά και αφομοιώνουν πολύ γρήγορα. Προκειμένου, λοιπόν, να τους διδάξουμε το σεβασμό στη διαφορετικότητα, πρέπει να τον δείξουμε ως αρχή που σεβόμαστε και ακολουθούμε και εμείς οι ίδιοι στη ζωή μας.

Αν ερχόταν κάποιος γονιός στην παρουσίαση του βιβλίου να ζητήσει μια αφιέρωση για το παιδάκι του, τι θα γράφατε;

Νικόλας: “Μην ξεχνάς ποτέ να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Είναι η αφετηρία για να αγαπήσεις και όλους τους άλλους.”

Έχοντας τόσα project στα χέρια σας, ποιες είναι οι βλέψεις σας γι’ αυτά και ποιο είναι το επόμενό σας βήμα;

Τζιλ: Αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα σαν μία ξεχωριστή ευκαιρία να φέρουμε κάτι καινούργιο εκεί έξω. Πιστεύουμε στη σωστή οργάνωση και όχι στον καταιγισμό κινήσεων που δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα. Για αυτόν το λόγο σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά τις ενέργειές μας, λαμβάνουμε υπόψη μας τις συνθήκες αλλά και τη δεκτικότητα του κόσμου και κινούμαστε ανάλογα. Σίγουρα στα άμεσα σχέδιά μας είναι η πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων διαδικτυακών σεμιναρίων (και μάλιστα δωρεάν!) αλλά και η προετοιμασία για την κυκλοφορία του τέταρτου βιβλίου μας που θα έχει ατόφιο γυναικείο άρωμα. Για το τελευταίο, όμως, επιτρέψτε μου να μην πω περισσότερα για να κρατήσω λίγο το σασπένς στο κοινό μας που ανυπομονεί για αυτό το νέο εκδοτικό εγχείρημα.

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως.

 

Είναι η πρώτη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach, βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Είναι Διευθύντρια Σπουδών της Global Academy of Coaching της μοναδικής σχολής coaching με αγγλόφωνο και ελληνόφωνο online πρόγραμμα σπουδών πιστοποιημένο από τον παγκόσμιο οργανισμό coaching (ICF) σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

 

 

ONE ON ONE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Τα τελευταία χρόνια η Τζιλ ανάπτυξε έντονο συγγραφικό έργο που τιμήθηκε από τους αναγνώστες με αποτέλεσμα και τα τρία βιβλία της «Αγάπη Τώρα», « Ευ Ζην Τώρα» και «Ξαφνικά Τώρα» να γίνουν Βest sellers.

 

Κάτοχος ΜΒΑ από το ALBA Graduate Business School και απόφοιτος του Παγκόσμιου Οργανισμού Coaching (ICF), η Τζιλ ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία σπουδάζοντας Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο Πανεπιστήμιο του Cornell και αποκτώντας Masters στη Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Πολιτικών Επιστημών από το Université Paris Dauphine. H ανήσυχη φύση της και η αγάπη για τους ανθρώπους, όμως, σύντομα την έφεραν στον πραγματικό της προορισμό, το life coaching.

 

Κατα τη διάρκεια της μακρόχρονης επαγγελματικής διαδρομής συνεργάστηκε με εταιρείες-κολοσσούς, όπως Microsoft, Τράπεζα Πειραιώς, Kraft και Iberdrola.

 

Έχει εργαστεί σε 2 Ολυμπιακούς Αγώνες ως Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού και εκπαιδεύτρια manager, όπου διαχειρίστηκε πάνω από 3.000 ανθρώπους.

 

Το 2016 δημιούργησε την Global Academy of Coaching. Είναι η μοναδική σχολή coaching με αγγλόφωνο online πρόγραμμα σπουδών πιστοποιημένο από τον παγκόσμιο οργανισμό coaching (ICF) σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Η Global Academy of Coaching είναι μια σχολή ανώτερων σπουδών και η Τζιλ χαρίζει σημαντικό μέρος της ενέργειάς της, καθοδηγώντας τους αποφοίτους της ώστε να γίνουν πετυχημένοι coaches και ηγετικές φιγούρες στον τομέα τους, αλλά και να δημιουργήσουν (και να διατηρήσουν) ισορροπημένες, υγιείς και μακροχρόνιες σχέσεις ζωής, ξεκλειδώνοντας παράλληλα το πραγματικό φάσμα των δυνατοτήτων τους, τις δεξιότητες και ικανότητές τους.

 

Jill and Nikolas – Home, Life Coaching

Με σημαντικές εμφανίσεις στα διεθνή αλλά και ελληνοκυπριακά μέσα, η Τζιλ, εκτός των άλλων, αρθρογραφεί σε δημοφιλή περιοδικά και εφημερίδες, όπως Forbes, The Times of India, Huffington Post, cocyvibe.gr κ.α. Ο διεθνής τύπος την αναγνωρίζει ως εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της αυτοβελτίωσης και του coaching, ενώ κάνει αισθητή την παρουσία της και σε φιλανθρωπικές ενέργειες ανά τον κόσμο.

 

Μαθήτρια του «θρύλου» της σύγχρονης αυτοβελτίωσης Jack Canfield, κλήθηκε πολλές φορές ως επίσημη ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια ηγεσίας και corporate workshops σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

 

Κορυφαία στιγμή, αναμφίβολα, η συγκλονιστική ομιλία της στο TedX India γεγονός που πιστοποίησε την Διεθνής της αναγνώριση.

 

Είναι παντρεμένη με τον Νικόλα Ουρανό και μαζί με τις κόρες τους Mαριλένα και Joy, αλλά και τη Luna, το ανήσυχο Μaltese τους, ζουν και εργάζονται σε κάθε γωνιά του κόσμου.

 

Νικόλας Ουρανός είναι Life & Relationship coach. Είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου αλλά επικεντρώθηκε εξαρχής σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο, στην προσφορά του στους άλλους και την ανάγκη να παρέμβει επανορθωτικά στο προβληματικό πλέγμα των διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν οι άνθρωποι σήμερα.

 

Αποφοιτώντας από την Global Academy of Coaching, συνέχισε την επαγγελματική του εξέλιξη λαμβάνοντας πιστοποίηση απο την International Coach Federation(ICF), αποκτώντας τον τίτλο Professional Certified Coach (PCC).

 

Είναι πιστοποιημένος Μarriage Μentor, δηλαδή μέντορας γάμου, από τον κλινικό ψυχολόγο Les Parrott και την ειδικό γάμου και οικογένειας Leslie Parrott, οι οποίοι σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτές συμβούλων γάμου, στην Αμερική.

 

 

 

 

ONE ON ONE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Ο Νικόλας ανέπτυξε έντονο συγγραφικό έργο και τα βιβλία του τιμήθηκαν από τους καταναλωτές που κατέταξαν στην πρώτη θέση. Επάξια χαρακτηρίζεται ως Best Selling συγγραφέας των τριών βιβλίων του «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα» και «Ξαφνικά Τώρα».

 

 

Mε το αστείρευτο πάθος του και μια διαδρομή προσωπικών εμπειριών που διαμόρφωσαν την επιστημονική του σκέψη, η coaching ταυτότητά του εστιάζει στη δυνατότητά μας να βιώσουμε την πραγματική αγάπη στη ζωή μας και να βρούμε το μαζί με το άλλο μας ολόκληρο.

 

 

 

 

Ως έκφραση του ανήσυχου πνεύματός του, ο Νικόλας αρθρογραφεί τακτικά και συμμετέχει σε συνέδρια και forums σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική και Ασία μιλώντας για τα θέματα των σχέσεων.

 

Διαθέτει μια επιδραστική όσο και… αιχμηρή παρουσία στα ελληνικά και διεθνή ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

 

Είναι παντρεμένος με την παγκοσμίου φήμης συγγραφέα και life coach , Τζιλ Δούκα και έχουν δύο υπέροχες κόρες αλλά και ένα ακούραστο Maltese!

 

 

 

Θέλεις να πας τη ζωή σου στο επόμενο επίπεδο;

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;