Trichos Goalkeeper Academy (Βασίλης Τρίχος): ”O τερματοφύλακας είναι η τέχνη της επόμενης φάσης”

Ο κ. Βασίλης Τρίχος διαθέτει εμπειρία σε κορυφαίο επίπεδο έχοντας δίπλωμα UEFA A, με ειδικότητα στην προπόνηση τερματοφυλάκων. Είναι προπονητής πολλά χρόνια σε ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής και είναι ιδιοκτήτης της Ακαδημίας Τερματοφυλάκων Trichos Goalkeeping Academy. Δούλεψε σε Α.Ο. Ιωνικό Νίκαιας, Εθνικό Πειραιώς, Άρη Αμφιάλης, Κερατσίνι, Ελλάδα Ποντίων, Ηλιούπολη, Αχαρναϊκό, Γλυφάδα, Αργοναύτη και Πετράλωνα. Παράλληλα εργάστηκε στα Arsenal Soccer Schools ενώ έχει και ενεργή δράση στις Μικτές της ΕΠΣ Πειραιά αλλά και στην Εθνική Νέων. Ο έμπειρος coach Βασίλης Τρίχος μίλησε στο maxmag για την προπόνηση των τερματοφυλάκων, για την ακαδημία του Trichos Goalkeeping Academy ,  για τους σκοπούς της, για τη προσέγγιση της προπονητικής νεαρών ηλικιών, για τον αθλητισμό και το μέλλον το δικό του και της Ακαδημίας του.

Επιμέλεια συνέντευξης: Λευτέρης Μαργαρίτης

 

Ποια είναι η σχέση σας με το ποδόσφαιρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H σχέση μου με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε σαν αθλητής σε διάφορες κατηγορίες από τα τοπικά μέχρι τη Γ εθνική επαγγελματική κατηγορία. Και όταν σταμάτησε η καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής αποφάσισα να ασχοληθώ προπονητικά πλέον.

Μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής σας εμπειρίας, πώς αποφασίσατε να γίνετε προπονητής τερματοφυλάκων;

Λόγω της αγάπης μου για τη θέση του τερματοφύλακα και επειδή την υπερασπίστηκα για αρκετά χρόνια σαν ποδοσφαιριστής, το πάθος που είχα για τα νέα παιδιά και η θέληση μου να συνεχίσω να ασχολούμαι με το αντικείμενο με οδήγησαν στην ενασχόληση μου με το θέμα της προπονητικής των τερματοφυλάκων. Προσπάθησα πέρα από την πρακτική εμπειρία να αποκτήσω κάποια εφόδια εκπαιδευτικά. Παρακολούθησα σχολές και σεμινάρια, προσπάθησα να εκπαιδευτώ με επάρκεια και σωστά από κατάλληλους ανθρώπους έτσι ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω την προπονητική, να συνεχίσω στον κλάδο αυτό, να εξασκήσω τις ικανότητες μου πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια.

Προπόνηση τερματοφυλάκων εν ώρα δράσης στην Trichos Goalkeeping Academy – πηγή εικόνας: facebook.com/trichosgkacademy

Ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να γίνει προπονητής τερματοφυλάκων;

Βασικό που θα πρέπει να έχει κανείς είναι η αγάπη προς τους τερματοφύλακες, προς τη θέση και προς αυτούς που την υπερασπίζονται. Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο είναι μία ιδιόμορφη περίπτωση. Μέχρι πριν κάποια χρόνια δεν τον θεωρούσαν ποδοσφαιριστή. Το θεωρούσαν κάτι ξεχωριστό. Τον αντιμετώπιζαν, αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, σαν τον ‘’τρελό’’ του χωριού μερικές φορές. Τον αντιμετώπιζαν πάντα με καχυποψία και αυτές είναι καταστάσεις που χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό. Τώρα  τα τελευταία χρονιά δόθηκε επιτέλους η ‘’βάση’’ που πρέπει να είναι αφενός η προετοιμασία του τερματοφύλακα και αφετέρου η εκγύμναση του ώστε να είναι πιο έτοιμος. Για να ακολουθήσει κάποιος το δρόμο της προπονητικής χρειάζεται να αγαπάει τη θέση, να έχει όρεξη για να δουλέψει και σίγουρα απαιτείται η κατάλληλη εκπαίδευση για να μπορέσει να το κάνει πράξη.

Ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή τερματοφυλάκων μέσα στην ομάδα;

Πριν απαντήσω στο ερώτημα αυτό, καλό θα είναι να σας πω ποιος είναι ο ρόλος του τερματοφύλακα σε μια ομάδα. Ο τερματοφύλακας είναι ο πρώτος παίκτης που επιτίθεται και ο τελευταίος που αμύνεται σε μια ομάδα. Είναι ο παίκτης, ποδοσφαιριστής πλέον, που θα πρέπει να διαχειρίζεται μεγάλες αποφάσεις σε πολύ μικρό χρόνο. Άρα λοιπόν, βλέποντας την ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η θέση, άλλο τόσο και ακόμη πιο ιδιαίτερη είναι η εκπαίδευση και η προπόνηση του. Επομένως, αυτός που είναι υπεύθυνος για τον τερματοφύλακα θα πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο με τον αθλητή του.

Βλέποντας λοιπόν αυτό ο ρόλος του προπονητή τερματοφυλάκων είναι ένας ρόλος πατρικός. Είναι ένας ρόλος δηλαδή που απαιτεί ταυτόχρονα προετοιμασία αθλητική-ποδοσφαιρική-πρακτική αλλά και προετοιμασία ψυχολογική-ανθρώπινη-κοντινή γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις, και δεν το λέω τυχαία πατρική σχέση σχεδόν συγγενική με τον αθλητή του. Ο τερματοφύλακας έχει να διαχειριστεί μεγάλες αποφάσεις σε πολύ μικρό χρόνο και οι αποφάσεις αυτές έχουν κόστος είτε καλό είτε κακό. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά πρώτα απ’ όλα να διαχειριστεί το λάθος του, από τη στιγμή κιόλας που τα δικά του λάθη φαίνονται. Άρα λοιπόν ο ρόλος του προπονητή τερματοφυλάκων σε μια ομάδα είναι να διατηρεί τον αθλητή του πάντα σε κατάσταση τέτοια ώστε να μπορεί να διαχειριστεί και την καλή στιγμή και την άσχημη στιγμή αλλά και ταυτόχρονα να τον βοηθάει να καλλιεργεί συνεχώς τα αθλητικά του στοιχεία.

Trichos Goalkeeping Academy
Το λογότυπο της Ακαδημίας Trichos Goalkeeping Academy – πηγή εικόνας: .facebook.com/trichosgkacademy

 Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της Trichos Goalkeeping Academy;

Ξέροντας ότι η εκπαίδευση-προπόνηση-προετοιμασία ενός παιδιού προκειμένου να γίνει τερματοφύλακας πρέπει να ξεκινάει από μικρή ηλικία και θέλοντας να προλάβουμε, προσωπικά εγώ τουλάχιστον να προλάβω ανεπαρκείς προετοιμασίες και λάθος συμπεριφορές πολλών παιδιών, οι οποίες σε μεγάλη ηλικία είναι λίγο δύσκολο να αλλάξουν, ήρθε στο μυαλό μου η ιδέα να δημιουργήσουμε με το συνεργάτη μου μια σχολή, το Trichos Goalkeeper Academy.

Δια μέσου της ακαδημίας αυτής προσπαθούμε να περάσουμε σε νέα παιδιά, έναν υγιή τρόπο σκέψης όσον αφορά τη θέση, έναν τρόπο που όπως σας είπα προηγουμένως σχετικά με την προετοιμασία τη ψυχολογική, όπου ο αθλητής θα μάθει να διαχειρίζεται μεγάλα λάθη και μεγάλες απογοητεύσεις και μεγάλες χάρες σε πολύ μικρό διάστημα. Λέγαμε να το ξεκινήσουμε από μικρή ηλικία ώστε να προετοιμάζουμε τους αθλητές καλυτέρα σε συνδυασμό πάντα και με την αθλητική προετοιμασία που και αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δημιουργήσαμε λοιπόν αυτή τη σχολή, την οποία και εξελίσσουμε μέρα με τη μέρα. Είναι καθαρά μια προσπάθεια δημιουργίας νέων αθλητών, νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούν να μπουν στο τρόπο σκέψης του τερματοφύλακα πολύ γρήγορα.

Ο προπονητής των Ακαδημιών, Βασίλειος Τρίχος
Ο προπονητής των Ακαδημιών, Βασίλης Τρίχος – πηγή εικόνας: facebook.com/SportActive.gr

 Ποιες είναι οι αρχές σας ως προπονητής στην Trichos Goalkeeping Academy;

Βασική αρχή μου στην ακαδημία όπως και σαν άνθρωπος είναι η αξιοπρέπεια, η αξιοπρεπής θέση και στάση. Η ακαδημία μας θέλουμε να είναι τίμια, να έχει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους αθλητές και να παρέχει αν και αποτελεί δική μας ατομική πρωτοβουλία πρωτοποριακή και εποικοδομητική εκπαίδευση σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Οι αθλητές που θα περνάνε από εμάς, θα φεύγουν από εμάς έχοντας πάρει κάτι είτε σε αθλητικό είτε σε ανθρώπινο επίπεδο. Αυτές είναι οι αρχές που πρεσβεύουμε και πάνω απ’ όλα στόχος μας είναι να χτίσουμε υγιείς αθλητές και όσο το δυνατόν καλύτερους ανθρώπους. 

Ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε για να πετύχετε τη κατάλληλη ψυχολογία ενός μικρού αθλητή;

Βασικά το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να πετύχουμε εμείς όσον αφορά ένα παιδί που εντάσσεται σε εμάς θα είναι να το κάνουμε να αισθανθεί μέλος της ομάδας μας, να είναι ένας από εμάς. Άρα λοιπόν θα πρέπει να το κάνουμε να αισθανθεί οικειότητα με εμάς, με το χώρο, με τη σχολή, με τη θέση και το αντικείμενο. Ξέροντας ότι το παιδί αυτό δεν κρίνεται και ξέροντας ότι το παιδί αυτό μόνο να κερδίσει έχει και να μάθει, αμέσως του φεύγει το άγχος της επιβεβαίωσης ή το άγχος της αποτυχίας.

Αυτό που προσπαθούμε να του περάσουμε από την πρώτη μέρα είναι ότι δεν τον κρίνει κανείς και ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα. Είναι ένας από εμάς και τον θεωρούμε ισάξιο, τον θεωρούμε δικό μας. Με αυτό τον τρόπο, πετυχαίνουμε να τονώσουμε τη ψυχολογία και να τον κάνουμε να αποβάλλει από μέσα το φόβο του λάθους ενώ μακροπρόθεσμα να διαχειριστεί το λάθος γιατί κακά τα ψέματα ακόμη και στους μεγάλους τερματοφύλακες και στους μεγάλους αθλητές ο φόβος του λάθους είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Αν μπορεί να δει τα λάθη του αυτό δείχνει μία λαμπρή εξέλιξη για τη θέση του τερματοφύλακα. Η διαφορά ενός μεγάλου τερματοφύλακα με έναν καλό τερματοφύλακα είναι αυτή, το πως το διαχειρίζεται. Ο μεγάλος τερματοφύλακας μπορεί να διαχειριστεί το μεγάλο λάθος και τη μεγάλη στιγμή το ίδιο.

Γι’ αυτό και σημαντικό σλόγκαν μας είναι το ότι, ο τερματοφύλακας είναι η τέχνη της επόμενης φάσης. Ότι και να κάνεις τώρα, η επόμενη φάση μετράει. Στην επόμενη φάση μπορεί να εκτεθείς. Άρα λοιπόν να μπορείς να διαχειριστείς όλο αυτή την κατάσταση σα να μην έγινε. Να είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη φορά. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και αυτό το καταφέρνεις μόνο κάνοντας το παιδί να καταλάβει από μικρό ότι δεν κρίνεται. Κοντά σου έχει μόνο να μάθει, να κερδίσει.

Δεν κρίνεται και δεν απορρίπτεται γιατί γενικά το επίπεδο δεκτικότητας δεν είναι το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Άλλο παιδί μπορεί να τα παίρνει σε ένα ποσοστό και με μια ταχύτητα, άλλο παιδί σε άλλο ποσοστό και άλλη ταχύτητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί που τα παίρνει πιο αργά δεν κάνει. Άρα θα πρέπει να καταλάβεις ότι το κάθε παιδί με τη διαφορετικότητα που έχει είναι ένας από εμάς. Δεν κρίνεται, επομένως, από αυτό.

 Πώς διαχειρίζεστε τη σχέση γονέων και παιδιών κατά την προπόνηση στην Trichos Goalkeeping Academyκαι μετά από αυτή;

Διευκρινίζουμε στον γονέα, από την αρχή της ενασχόλησης μας με ένα παιδί, ότι το παιδί από τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο ανήκει σε εμάς. Και άρα λοιπόν εμείς γινόμαστε από εκείνη τη στιγμή υπεύθυνοι για την αθλητική του επίδοση αλλά και για τον τρόπο διαμόρφωσης του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από το γονέα και απαιτούμε από το γονέα μέσα στο γήπεδο να μην συμμετέχει. Είναι μια σχέση μεταξύ εμάς και του αθλητή.

Εγώ λέω προσωπικά σε όλους τους γονείς, στο γήπεδο μέσα το παιδί είναι ‘’δικό’’ μου. Για να εμπιστευτεί κάποιος γονέας την εκγύμναση του παιδιού του σε εμάς, στη σχολή θα πρέπει να μας εμπιστεύεται. Από τη στιγμή που μας εμπιστεύεται την εκγύμναση του παιδιού του θα πρέπει να εμπιστεύεται και τη κρίση μας όσον αφορά τη συμπεριφορά. Από τη στιγμή που μας εμπιστεύεται θα πρέπει ο γονέας να δείχνει σεβασμό προς το παιδί του πρώτα απ’ όλα γιατί το παιδί του είναι το σημαντικότερο.

Σκεφτείτε τώρα ένα παιδί να κάνει προπόνηση και να προσπαθεί να ακούσει και να εκτελέσει κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και να έχει το προπονητή να του λέει κάποιες οδηγίες και το γονέα απέξω να του λέει άλλες οδηγίες. Αυτό δεν βοηθάει τη  ψυχολογία του παιδιού. Στο γήπεδο μέσα δεν μπορεί να επεμβαίνει εφόσον εκείνη τη στιγμή βρισκόμαστε σε διάδραση με το παιδί-αθλητή. Και έπειτα σε συνεννόηση με τους γονείς, μπορούμε να σχολιάσουμε τη πρόοδο του αθλητή μας. Προσπαθούμε να τους περάσουμε τον υγιή τρόπο αντιμετώπισης ενός νεαρού αθλητή που ξεκινάει τώρα τη θέση του τερματοφύλακα. Προσπαθούμε να μάθουμε και στον γονέα το πως πρέπει να διαχειριστεί, το πως πρέπει να συμπεριφερθεί και το πως πρέπει να υποστηρίξει το παιδί του.

Trichos Goalkeeping Academy
Trichos Goalkeeping Academy – πηγή εικόνας: facebook.com/trichosgkacademy

Ένα παιδί που θεωρητικά είναι “ταλέντο”, θέλει επιπλέον εξάσκηση για να μην μείνει απλά ένα… “ταλέντο”;

Ένα παιδί που είναι ταλέντο θα πρέπει και αυτό και ο περίγυρος του να καταλάβει ότι το ταλέντο από μόνο του δεν είναι τίποτα. Είναι η αρχή. Για να είναι ολοκληρωμένο το ‘’πακέτο’’, χρειάζεται παραπάνω δουλειά, αφοσίωση και ‘’κυνήγι’’ του στόχου. Στην Ελλάδα ξέρουμε και έχουμε δει πολλές φορές ταλέντα να παραμένουν ταλέντα και να λέμε τεράστιος παίκτης αξιακά αλλά έπαιξε μόνο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Γιατί; Γιατί ακριβώς η προτεραιότητα του δεν ήταν το ποδόσφαιρο. Δεν επικεντρώθηκε ποτέ ουσιαστικά σε αυτό. Άρα το ταλέντο θέλει σίγουρα πολλαπλάσια δουλειά, πολλαπλάσια κούραση για να μπορέσει να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας αργότερα.

Τι είναι αυτό που θέλετε να προσφέρετε σαν άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Στο χώρο του ποδοσφαίρου η φιλοδοξία που έχουμε, τουλάχιστον εγώ και ο συνεργάτης μου είναι να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο και μια εικόνα που να παραπέμπει σε κάτι υγιές. Και τί εννοώ με αυτό… Να συνδεθεί το όνομα της σχολής μας με κάτι, το οποίο έχει κάνει κάτι καλό σε  νέα παιδιά, σε νεαρά άτομα. Τίμια με αξιοπρέπεια και πολλή δουλειά. Αν ρωτάγατε ποια είναι η ‘’παρακαταθήκη’’ που θέλω να αφήσω φεύγοντας από το χώρο του ποδοσφαίρου, θα επιθυμούσα να είναι ότι ήμουν ένας άνθρωπος που δούλεψε πολύ και προσπάθησε για το καλύτερο, δηλαδή να δημιουργήσει μια γενιά αθλητών που θα είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους και σαν αθλητές και σαν άνθρωποι.

Trichos Goalkeeper Academy
Εικόνα από τον Τελικό Κυπέλλου Πειραιά 2015-2016 Κερατσίνι-Αετός Κορυδαλλού (1-0) – πηγή εικόνας: facebook.com/SportActive.gr

Τι σημαίνει γενικά ο αθλητισμός για εσάς;

Όπως με ρωτάτε θα έλεγα ότι ο αθλητισμός εξαρτάται βασικά σε ποιον απευθυνόμαστε. Ο αθλητισμός σε μερικά μέρη του πλανήτη μας είναι μια διέξοδος. Ο αθλητισμός στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια διέξοδος και ειδικά στον τομέα που ασχολούμαστε εμείς των νέων ανθρώπων, των νέων παιδιών θεωρούμε πως αποτελεί διέξοδο από την καθημερινή πίεση της κοινωνίας. Είναι ένας τρόπος ζωής που μπορεί εκπέμπει υγεία, που μπορεί να προφυλάσσει τα νέα παιδιά από κακές συνήθειες πρώτα απ’ όλα και να αναδειξει το ταλέντο που πιθανόν να έχουν. Αλλά πάνω απ’ όλα ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα γιατί μπορεί να δημιουργήσει χαρακτήρες. Αυτό για μένα είναι ο αθλητισμός, η δημιουργία ισχυρών χαρακτήρων.

Τι σκέφτεστε για το μέλλον σας πάνω στην προπονητική;

Κανείς βασικά δεν ξέρει το τι του ξημερώνει αύριο. Πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Στο παρελθόν αποτελούσε από ένα σημείο και μετά τη φυσική συνέχεια της ποδοσφαιρικής ύπαρξης προσώπων. Για μένα η προπονητική είναι ένα μεράκι, ένα μικρόβιο που δεν φεύγει εύκολα. Βέβαια θα πρέπει επειδή η θέση η δική μας, του προπονητή τερματοφυλάκων, είναι τέτοια που χρειάζεται μεγάλες δόσεις αυτογνωσίας.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να δίνουμε σιγά σιγά τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους, να προετοιμάσουμε την επόμενη γενιά των προπονητών-δασκάλων όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα που εξελίσσεται διαρκώς. Άρα λοιπόν ταυτόχρονα με την προετοιμασία των αθλητών ευθύνη μας είναι να προετοιμάσουμε και τους επόμενους προπονητές-δασκάλους. Αυτό πιστεύω είναι το προσωπικό μου μέλλον. Ήδη στη σχολή μας έχουμε ξεκινήσει να ασχολούνται και νέα παιδιά όπως είναι ο Νίκος ο συνεργάτης μου που είναι ταλέντο και με αρκετή όρεξη και άλλα παιδιά τα οποία με τον καιρό θα παίρνουν πιο ενεργό ρόλο.

Στόχος μας λοιπόν είναι να αναδειχθούν και αυτά τα νέα παιδιά, τα νέα ταλέντα της προπονητικής ώστε σταματώντας να είμαι σίγουρος ότι έχω συνεισφέρει στον τομέα της προπονητικής. Από εκεί και πέρα σίγουρα το όνειρο μου όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά δεν ήταν τα λεφτά. Έτσι, λοιπόν, θεωρώ ότι εγκαταλείποντας αυτή τη δουλειά δεν θα φύγω πλουσιότερος σε υλικά αγαθά αλλά θα φύγω πλουσιότερος σε συναισθήματα και εμπειρίες.

Εν ώρα προπόνησης
Εν ώρα προπόνησης στην Ακαδημία Trichos Goalkeeping Academy – πηγή εικόνας: facebook.com/trichosgkacademy

Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και κυρίως με τη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα;

Στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη θέση αυτή έχω να πω μόνο θετικά λόγια. Χρειάζεται να έχουν υπομονή, να μην απογοητεύονται, να είναι προετοιμασμένα να δεχτούν και την καλή κριτική αλλά και την κακή κριτική. Και να θυμούνται πάντα τη φράση αυτή. Η μοίρα του τερματοφύλακα είναι ίδια με τη μοίρα μιας νοικοκυράς. Μία νοικοκυρά μπορεί να κάνει πολλά καλά μέσα στο σπίτι αλλά για το ένα στραβό που θα κάνει θα κριθεί. Έτσι λοιπόν και ο τερματοφύλακας. Μπορεί να κάνει χίλια καλά παιχνίδια αλλά στο ένα κακό παιχνίδι θα κριθεί περισσότερο. Θα κρίνονται συνέχεια, για πράγματα που είναι ευθύνη τους και για πράγματα που δεν είναι ευθύνη τους. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις σκέψεις τους στο μυαλό τους και να είναι προετοιμασμένοι. Και όλα θα πάνε καλά. Ένα πράγμα που αγαπάς δεν σε απογοητεύει ποτέ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Trichos Goalkeeping Academy στο facebook: https://www.facebook.com/trichosgkacademy/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λευτέρης Μαργαρίτης

Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά κατάγομαι από τη Λέσβο. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Mου αρέσουν τα ταξίδια, ακούω πολύ συχνά ραδιόφωνο και αγαπώ το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό. Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκομαι στη Σουηδία για αναζήτηση εργασίας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;