Θίασος “Τρεις… Χειρότερα”: “Στην παράσταση ακούγονται μεγάλες αλήθειες ζωής”

Τρεις... ΧειρότεραΗ θεατρική παράσταση “Τρεις… Χειρότερα” είναι μια μαύρη κωμωδία καταστάσεων, που εκτυλίσσεται στο θέατρο Έαρ Βικτώρια κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ένας ηθοποιός που είναι πλέον σε ελεύθερη πτώση στην καριέρα, αλλά και στην ζωή του, δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από μια άγνωστη γυναίκα που του υπόσχεται πως θα του αλλάξει την ζωή… όμως, συνεχείς ανατροπές κρατούν το θεατή σε εγρήγορση, αφού οδηγούν σε μη αναμενόμενες εξελίξεις. Σενάριο και σκηνοθεσία είναι του Δημήτρου Μητρόπουλου και παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Ιατρόπουλος, Βασίλης Ζούκας, Νατάσα Παπαδάκη, Χρύσα Παπαλελούδη.

Εμείς μιλήσαμε με τους Βασίλη Ζούκα και Νατάσα Παπαδάκη σχετικά με την παράσταση “Τρεις… Χειρότερα”, τους ρόλους τους, τα στοιχεία που κάνουν μια κωμωδία πετυχημένη και τη διάδραση με το κοινό. Επίσης, τους ρωτήσαμε αν έχουν συμβεί παρόμοιες καταστάσεις στη ζωή τους και τι να αναμένουν οι θεατές από την παράσταση “Τρεις… Χειρότερα”!

 Επιμέλεια συνέντευξης: Ελίνα Ιωάννου

 

«Τρεις… Χειρότερα» στο θέατρο Έαρ Βικτώρια. Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση και την πλοκή του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Ζούκας: Η παράσταση είναι μια μαύρη κωμωδία με πολλές ανατροπές στην πλοκή της. Δεν θέλω να πω κάτι για την πλοκή γιατί φοβάμαι μην προδώσω κάποια από αυτές τις ανατροπές οπότε θα μείνω στο ότι είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω και που και ο κόσμος που έρχεται να δει την παράσταση περνάει καλά.

Νατάσα Παπαδάκη: Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία καταστάσεων και ανατροπών. Ο Αλέξανδρος Μάζης ένας ηθοποιός σε κάμψη στην καριέρα του αλλά και στην προσωπική του ζωή δέχεται επίσκεψη από μία άγνωστη γυναίκα, που του υπόσχεται, να του την αλλάξει.. Όμως τίποτα δεν είναι αυτό, που φαίνεται!

Ποιο ρόλο υποδύεται ο καθένας σας και ποια τα βασικά στοιχεία του κάθε χαρακτήρα;

Βασίλης Ζούκας: Υποδύομαι τον Μισέλ που είναι βοηθός σκηνοθέτη και αρκετά εκκεντρικός χαρακτήρας. Είναι λίγο στον δικό του κόσμο, ζει την κάθε στιγμή, δεν φοβάται να πει αυτό που θέλει και μέσα απ’ όλα αυτά δημιουργούνται διάφορες αστείες καταστάσεις. Είναι ο μοναδικός χαρακτήρας από τους τέσσερις του έργου που είναι καθαρά κωμικός.

Νατάσα Παπαδάκη:Εγώ κρατάω το ρόλο της ‘κακιάς’. Φυσικά τον χαρακτηρισμό τον τοποθετώ σε εισαγωγικά, γιατί κι αυτή έχει τους λόγους της, για την άσχημη συμπεριφορά, που δείχνει! Η Μυρσίνη Λάμπρου είναι η γυναίκα, που βρίσκει τον Αλέξανδρο Μάζη σε αυτή την άσχημη περίοδο της ζωής του και τον εκμεταλλεύεται για προσωπικό της όφελος. Είναι μεθοδική, οργανωτική, ανυπόμονη, σε ορισμένα σημεία θυμίζει λέαινα που πρόκειται να επιτεθεί, ψυχωτική με ατάκα που κόβει την ανάσα, αλλά χωρίς να της λείπουν και τα κωμικά στοιχεία. Στήνει μια ολόκληρη πλεκτάνη, ωστόσο δεν γνωρίζουμε μέχρι τέλους ποιος/α είναι ο θύτης και ποιο το θύμα αυτής. 

Με ποιον τρόπο οι χαρακτήρες συνδέονται μεταξύ τους;

Βασίλης Ζούκας: Σε πρώτο επίπεδο και χωρίς να μπω στις ανατροπές του έργου ο συνδετικός κρίκος για τους χαρακτήρες είναι ο Αλέξανδρος Μάζης που υποδύεται ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Νατάσα Παπαδάκη:Όλοι οι χαρακτήρες συνδέονται στην ιστορία μας. Ο κάθε ένας σε κάποια περίοδο της ζωής του θα ήθελε σίγουρα, να γνωρίσει τον άλλον. Κάποιοι ήδη γνωρίζονται, αλλά αυτή που αποφασίζει τεχνηέντως να τους ενώσει, είναι η Μυρσίνη.

Τρεις... Χειρότερα

Σύμφωνα με το έργο, ένας ηθοποιός βλέπει την καριέρα του αλλά και τη ζωή του να καταρρέει. Σας έχει συμβεί κάποια παρόμοια κατάσταση; Δηλαδή, να αισθανθείτε ότι φθάνετε σε τέλμα, είτε λόγω κυριολεκτικών γεγονότων είτε ψυχολογικά;

Βασίλης Ζούκας: Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας αλλά όχι δεν έχω φτάσει ποτέ να αισθανθώ ότι είμαι σε τέλμα.

Νατάσα Παπαδάκη: Μου έχει συμβεί να νιώθω, ότι βρίσκομαι σε τέλμα λόγω κούρασης είτε ψυχολογικής είτε σωματικής. Είμαι ένας άνθρωπος, που καταπιάνεται με πολλά και δεν ησυχάζει με τίποτα! Αυτό πολλές φορές δεν λειτουργεί ευνοϊκά για μένα. Πρέπει ν’ ακούμε το σώμα μας και την ψυχή μας και να σεβόμαστε τα ‘θέλω’ τους. Με την έννοια βέβαια που το βιώνει ο Αλέξανδρος Μάζης δεν μου έχει συμβεί και ελπίζω, να μη μου συμβεί στο μέλλον.

 Πώς ξεπερνάει κανείς μια τέτοια κατάσταση; Περιμένει κάτι να συμβεί που θα αλλάξει την ροή των πραγμάτων ή η αλλαγή ξεκινάει εκ των έσω;

Βασίλης Ζούκας: Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές μου προσπαθώ να βλέπω κάτι θετικό κι έτσι η όλη κατάσταση «μαυρίλας» δεν κρατάει πάνω από μια μέρα. Πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε από μέσα μας και με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να διαχειριστεί ακόμη και δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του.

Νατάσα Παπαδάκη: Αν ρωτάτε τη γνώμη μου τις περισσότερες φορές – αν όχι όλες – η αλλαγή ξεκινάει εκ των έσω. Είναι η δική μας ανάγκη, η ανάγκη για ζωή που μας κάνει, να ‘ξυπνάμε’ και να ξεκινάμε από την αρχή. Έπειτα όλα τ’ άλλα έρχονται.. έρχονται όμως επειδή εμείς είμαστε σε θέση, να τα δούμε!

Τρεις... Χειρότερα

Το έργο “Τρεις… Χειρότερα” είναι μια μαύρη κωμωδία καταστάσεων. Ποια είναι τα κωμικά στοιχεία που θα δει κανείς στην παράσταση; Οι χαρακτήρες, οι ατάκες, η ίδια η πλοκή;

Βασίλης Ζούκας: Νομίζω και από τα τρία βγαίνουν τα κωμικά στοιχεία της παράστασης. Σαφώς και υπάρχουν λίγες σκηνές στην πλοκή που δεν είναι κωμικές αλλά στο σύνολο του έργου οι καταστάσεις που βιώνουν οι χαρακτήρες και οι ατάκες τους είναι καθαρή κωμωδία.

Νατάσα Παπαδάκη: Όπως σε κάθε μαύρη κωμωδία έτσι και σε αυτή κωμικά στοιχεία υπάρχουν πολλά, σε κάθε χαρακτήρα, σε ατάκες και στην ίδια την πλοκή.

 Πότε μια κωμωδία είναι πετυχημένη;

Βασίλης Ζούκας: Όταν καταφέρνει να επιτελέσει τον στόχο της. Να περάσει στο κοινό τα μηνύματα που θέλει μέσα από το γέλιο ή απλά να περάσει ο θεατής μιάμιση ώρα όμορφα, ξεχνώντας τα προβλήματα του.

Νατάσα Παπαδάκη: Όταν το κοινό περνάει όμορφα.

Τρεις... Χειρότερα

Πόσο σας επηρεάζουν οι αντιδράσεις του κοινού, θετικές ή αρνητικές, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης; 

Βασίλης Ζούκας: Προσωπικά δεν αφήνω να με επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Σαφώς και σε μια κωμωδία θέλεις το κοινό να συμμετέχει και να γελά και ευτυχώς εδώ ξεκαρδίζονται αλλά μιλώντας γενικότερα όταν είμαι στη σκηνή κάνω τη δουλειά μου και αξιολογώ τις αντιδράσεις μετά την παράσταση.

Νατάσα Παπαδάκη: Το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός. Σίγουρα οι επευφημίες το δυναμώνουν, το ενισχύουν και οι αποδοκιμασίες κάποιες φορές πετυχαίνουν το αντίθετο. Για μένα καλό είναι κανείς, να μην επηρεάζει κανέναν – με τη στενή έννοια της λέξης – αλλά να υφίσταται μια όμορφη και υγιής αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και ηθοποιών. Να νιώθουν όλοι τόσο ελεύθεροι, που να ταξιδεύουν μαζί και τότε μόνο όμορφες και καρποφόρες αντιδράσεις, προκύπτουν. Αντιδράσεις που μετά γίνονται συναισθήματα και κάπου εκεί ξεκινά η μαγεία του θεάτρου..

Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι απρόοπτο στη σκηνή; Και αν ναι, πώς το αντιμετωπίσατε;

Βασίλης Ζούκας: Απρόοπτα συμβαίνουν πολλές φορές. Τα αντιμετωπίζεις ανάλογα την παράσταση. Αν είναι κωμωδία μπορείς να το «σώσεις» με χιούμορ, αν είναι δράμα αυτοσχεδιάζεις αντίστοιχα. Από τη στιγμή που έχεις μπει στο ρόλο δύσκολα κάτι θα σε πετάξει εκτός.

Νατάσα Παπαδάκη: Μου έχει συμβεί, να σκιστεί το φόρεμά μου πάνω σε μια σκηνή χορού! Γύρισα από την άλλη και συνέχισα να χορεύω. Ευτυχώς το κατάλαβε και ο παρτενέρ μου, με βοήθησε και βγάλαμε εις πέρας τη σκηνή, χωρίς να κατάλαβει κανείς τίποτα!

Τρεις... Χειρότερα

Με ποια συναισθήματα και σκέψεις φεύγει ο θεατής έχοντας δει την παράσταση «Τρεις … Χειρότερα»;

Βασίλης Ζούκας: Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από την κατάσταση που είναι ο θεατής πριν δει την παράσταση. Επειδή υπάρχουν πολλές ανατροπές και πολλές διαφορετικές καταστάσεις στη διάρκεια του έργου, υπήρξαν θεατές που προβληματίστηκαν, κάποιος μου είπε ότι το έργο τον βοήθησε να δει κάποια πράγματα στη ζωή του με άλλη ματιά. Ακόμη όμως κι αυτοί έφυγαν με μια αίσθηση ευφορίας. Γενικά μετά την παράσταση βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα.

Νατάσα Παπαδάκη: Νιώθω ευτυχής, να βλέπω τους θεατές με το χαμόγελο στα χείλη μετά το τέλος της παράστασης. Οι σκέψεις που μοιράζονται μαζί μας είναι πολλές. Μία συνηθισμένη σκέψη αφορά στο τί συμβαίνει στο φινάλε. Υπάρχει ανατροπή στην ανατροπή και η τελευταία σκηνή του έργου μπορεί, να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Μέσα από μια μαύρη κωμωδία όπως αυτή του Δημήτρη Μητρόπουλου, θίγονται και θέματα σοβαρά που βασανίζουν την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Ακούγονται μεγάλες αλήθειες ζωής, που όταν παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας είναι πιο ικανές να χαραχτούν μέσα σου και γιατί όχι σε ορισμένες περιπτώσεις, να σου αλλάξουν και νοοτροπία ζωής.

Τρεις... Χειρότερα
Πηγή εικόνας: www.viva.gr

Τρεις… Χειρότερα

 Θέατρο Έαρ Βικτώρια

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μητρόπουλος

Παραγωγή: Ηρακλής Λάμπρου

Ενδυματολογία: ΜΑΚΙ Philosophy

Μουσική: Δημήτρης Ίσσαρης

Γραφικά: Δήμητρα Μπουμπούκα

Φωτισμός – Ήχος: Κώστας Ματσιόλας

Φωτογράφος Α’: Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Φωτογράφος Β’: Σωτήρης Μπούκος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Αλέξιας

Light Designer: Σπύρος Καρδάρης

Δημόσιες Σχέσεις: Άντα Κουγιά

Σύμβουλος Επικοινωνίας: Σωτήρης Καραμίτζας

Μακιγιάζ & Κομμώσεις: Απόφοιτοι ΙΕΚ Ακμή

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μιχάλης Ιατρόπουλος
Βασίλης Ζούκας
Νατάσα Παπαδάκη
Χρύσα Παπαλελούδη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ

Τρεις… Χειρότερα
ΘΈΑΤΡΟ ΈΑΡ ΒΙΚΤΏΡΙΑ, Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, 112 51, Αθήνα

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 210 822 0020 και 697 0027 730

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Παραστάσεις: Από Δευτέρα 12/11/2018 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνεργοι, εκπτωτικά κουπόνια), 5 ευρώ (ατέλειες) || Ειδικές τιμές για γκρουπ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελίνα Ιωάννου

Αρχιτέκτονας της ζωής μου και των ονείρων μου

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;