Travelen: “Είμαστε ένα ζευγάρι που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τα ταξίδια”

Οι Travelen, το πρώτο ελληνικό ζευγάρι travel bloggers, μας συστήνονται και αποκαλύπτουν τη σημασία των ταξιδιών στη ζωή τους, καθώς και το νόημα που αποκτά η σχέση τους μοιράζοντας ένα κοινό πάθος. Το blog που επιμελούνται υπόσχεται σε όλους τους ταξιδιώτες νέες εμπειρίες λαμβάνοντας πάντα υπόψη την οικονομική κατάσταση και τις προτιμήσεις τους σε προορισμούς και δραστηριότητες που μπορούν να συμμετέχουν. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρέχουν συμβουλές και για άλλα θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό.

Γνωρίστε λοιπόν και εσείς καλύτερα τους Travelen μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν!

Επιμέλεια συνέντευξης: Μαίρη Μάγρα

Νίκο και Έλενα, το πρώτο ελληνικό travel blogger ζευγάρι. Τι σημαίνει για σας το όνομα travelen και με ποιο κριτήριο το επιλέξατε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναι το πρώτο ελληνικό travel blogger ζευγάρι, αφού ξεκινήσαμε να ¨χτίζουμε¨ το blog μας το 2015. Το Travelen είναι δική μας επινόηση, ένα λογοπαίγνιο της λέξης “ταξιδιώτης (Traveler)”. Προήλθε από το Ταξίδι και τα αρχικά των ονομάτων μας Ε(λενα) & Ν(ικος). Είναι δηλαδή το ταξίδι της Έλενας και του Νίκου ή αλλιώς το Travel-EN.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τα ταξίδια;

Το ξεκινήσαμε τελείως χαλαρά, χωρίς να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει τέτοια ανταπόκριση. Ταξίδι με το ταξίδι όμως βλέπαμε ότι ο κόσμος διψάει για αντικειμενικές και χρήσιμες πληροφορίες, μακριά από τη μεροληψία μεγάλων Site (κάτι που συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο εξωτερικό). Θα ακουστεί κλισέ αλλά ο κόσμος σε ωθεί να γίνεις καλύτερος και να του δώσεις το κάτι παραπάνω. Έτσι πήγαμε το Travelen ένα βήμα παραπέρα!

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους προορισμούς σας και ποιες ηλικιακές ομάδες στοχεύετε να προσεγγίσετε;

Επιλέγουμε ένα προορισμό ανάλογα με το τι έχει να μας προσφέρει τόσο σε εικόνες, όσο σε ιστορία, δραστηριότητες και γεύσεις. Φυσικά ρόλο παίζει και το οικονομικό κομμάτι καθώς έχουμε ένα συγκεκριμένο ετήσιο Budget ταξιδιών. Το ταξίδι και πιο συγκεκριμένα ο κάθε προορισμός δεν έχει ηλικίες. Ακούμε πολλές φορές, «αυτός είναι έναν ακριβός προορισμός, δεν μπορούν να τον επισκεφτούν νέα ζευγάρια!» Λάθος! Το 2018, με πάμπολλες Low Cost αεροπορικές, εκατομμύρια hostels και ατέλειωτο street food κανένας προορισμός δεν είναι απαγορευτικός για καμία ηλικία και για καμία κοινωνική ομάδα. Οπότε απευθυνόμαστε σε όποιον αγαπάει τα ταξίδια!

 Σε τι διαφέρει το δικό σας blog από άλλα παρόμοια του εξωτερικού και τι προσφέρετε σε αυτούς που ενδιαφέρονται για εμπειρίες και ταξίδια;

Η αλήθεια είναι πως πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να κάνουμε κάτι που θα μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Blogs ανά τον κόσμο και πιστεύουμε ότι το καταφέραμε. Πώς; Με το να προσφέρουμε στο κοινό μία πλήρη εμπειρία για τον προορισμό. Έτσι μέσα σε ένα προορισμό έχουμε 6 αναλυτικές κατηγορίες οι οποίες είναι, η προσωπική μας εμπειρία, τα πιο σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να χάσει, μέρη που αξίζει να φάει, τι μπορεί να κάνει αν έχει περισσότερο χρόνο, πού να διασκεδάσει, πού μπορεί να μείνει, να βρει χρήσιμα Tips (αγαπημένη κατηγορία) και φυσικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Είναι δηλαδή ένας πλήρης οδηγός, με όμορφα γραφικά που μπορεί να διαβαστεί το ίδιο ευχάριστα από υπολογιστή, tablet και κινητό (μία εξαιρετική δουλειά από τους web designers μας).

Το πρόγραμμα των ταξιδιών σας αποτελείται από πλήθος δραστηριοτήτων. Πώς επιλέγετε τις δραστηριότητες αυτές και με ποια κριτήρια αποκλείετε κάποιες από συγκεκριμένους προορισμούς;
Οι δραστηριότητες, τα αξιοθέατα και ό,τι έχει να κάνει με το ταξίδι βγαίνει με βάση το ενδιαφέρον που παρουσιάζει καθετί, τόσο στα δικά μας μάτια, όσο και των αναγνωστών μας. Επίσης υπάρχουν πολλοί φορείς αλλά και ιδιώτες που θέλουν να προβάλουν αυτό που κάνουν μέσα από το Site μας. Σε μία τέτοια περίπτωση αξιολογούμε πόσο ενδιαφέρον είναι αυτό που προσφέρει και επιλέγουμε αν αξίζει να το προβάλλουμε ή όχι.
Εκτός από συνεργάτες είστε και ζευγάρι στη ζωή. Πώς νιώθετε που μοιράζεστε την αγάπη σας για τα ταξίδια και τις περιπέτειες;
Δε θα λέγαμε πως είμαστε συνεργάτες, αλλά ένα ζευγάρι που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος! Είναι εξαιρετικό να ταξιδεύουμε μαζί, καθώς θέλουμε τα ίδια πράγματα από έναν προορισμό, όπως να βιώσουμε το ταξίδι από όλες τις οπτικές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε κάθε ταξίδι ξυπνάμε 6.30 και επιστρέφουμε στο δωμάτιο μας στις 22:00, προσπαθώντας να ξεζουμίσουμε τη μέρα, να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε, να δοκιμάσουμε γεύσεις από την κουζίνα και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους! Έχουμε πολύ καλή χημεία και στη ζωή αλλά και στα ταξίδια και αυτό βγαίνει στο Blog και στα Social Media μας.
Η σχέση σας σάς προτρέπει να δημιουργήσετε σπουδαία πράγματα; Τι θαυμάζετε ο ένας στον άλλον και πώς αυτό επηρεάζει η συνεργασία σας;
Αφού πρέπει να μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον θα πρέπει να πάρει ο καθένας τον λόγο ξεχωριστά..
Νίκος: Η Έλενα είναι η ισορροπία του Blog και της σχέσης μας, η λογική και το καθαρό μυαλό, όταν εγώ κουράζομαι και βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Είναι το 50% του Site και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα των ταξιδιών, τις φωτογραφίες και την παρουσίαση του προφίλ μας. Θα έλεγα πως είναι οι ρόδες για να κινηθεί το όχημα του Travelen.
Έλενα: Τα στοιχεία του Νίκου που απογειώνουν τη σχέση μας και κατά συνέπεια και του blog μας είναι ο αυθορμητισμός και η αισιοδοξία του. Συνεχώς μου δίνει ώθηση για να ξεπεράσω τους φόβους και τα όριά μου και με βοηθάει να ζω την κάθε στιγμή. Έχει αναλάβει (ευτυχώς) τον οικονομικό προϋπολογισμό των ταξιδιών και την επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, ενώ δε θα σου κρύψω πως γράφει το 90% των κειμένων. Γερή πένα!
Ας μάθουμε κάποια πιο προσωπικά πράγματα για σας…
Αγαπημένος προορισμός: Έλενα: Μπριζ, Νίκος: Κούβα
Ταξιδεύω σημαίνει: Ζω και εξελίσσομαι!
Δυσκολίες ενός ταξιδιού: Πάρα πολλές. Από την οργάνωση του, τις επαφές, το πρόγραμμα, το πλάνο μέχρι την υλοποίησή του! Άλλο να το στήνεις σε ένα χαρτί, στο σπίτι σου, και άλλο να το ζεις. Παράδειγμα: Είναι άλλο να ξέρεις ότι στη Μεδίνα του Μαρακές όταν σε δουν με βαλίτσες σου την πέφτουν για να σε “βοηθήσουν” και άλλο να έχεις φτάσει 12 τα μεσάνυχτα και να βλέπεις 5-6 μαντραχαλάδες να σε περικυκλώνουν και να σου ζητούν χρήματα!
Αν ναυαγούσαμε σε νησί θα παίρναμε μαζί:Έλενα: πολύ καφέ Νίκος: πολύ σοκολάτα!
Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο: Προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να καλυτερεύσει δείχνοντας πως όλοι είμαστε ίσοι, έχουμε τις ίδιες ανάγκες και όλα μπορούν να λυθούν με κατανόηση, συμπαράσταση και αγάπη.
Αγαπημένο βιβλίο:Έλενα: Ο Αλχημιστής, Νίκος: δεν είμαι φαν!
Αν κερδίζαμε χρήματα: Πρώτα θα εξασφαλίζαμε τη ζωή μας και των αγαπημένων μας προσώπων και έπειτα θα χτίζαμε ένα τεχνολογικό κτίριο στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όποια χώρα θέλουν (visual reality). Ακραίο αλλά ωραίο!
Ελλάδα ή εξωτερικό: Πραγματικά δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό! Λατρεύουμε Ελλάδα, έχει τόσα μέρη, βουνά, θάλασσες, λίμνες, δραστηριότητες! Αλλά και στο εξωτερικό βλέπεις διαφορετικές κουλτούρες, φαγητά νοοτροπίες κτλ. Δεν γίνεται να διαλέξουμε!
Όνειρο ζωής: να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε!
Εκτός από ταξίδια, με ποια άλλα θέματα ασχολείται το blog σας;
Το Blog μας έχει ένα αμιγώς ταξιδιωτικό χαρακτήρα, οπότε όλα τα θέματα άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με το ταξίδι. Για παράδειγμα έχουμε συνταγές που σχετίζονται με τους προορισμούς που έχουμε επισκεφτεί, τεχνολογικές εξελίξεις από τον χώρο των ταξιδιών (νέα gadgets, έξυπνες πόλεις κτλ.), μόδα/ομορφιά που αφορά τα ταξίδια κ.α. Δεν θέλουμε να χάσουμε τον χαρακτήρα μας βάζοντας άσχετες κατηγορίες στο Blog μας και να προκαλούμε σύγχυση στον αναγνώστη μας!
Θα συμμετείχατε σε κάποια τηλεοπτική ταξιδιωτική εκπομπή;
Σαφώς. Η τηλεόραση είναι μία δύναμη που θα μας βοηθούσε να εξελιχθούμε και να αναπτύξουμε τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες. Οπότε είναι κάτι που θα μας άρεσε.
Ποια η ανταπόκριση του κόσμου; Έχετε έρθει αντιμέτωποι με αρνητικές κριτικές ή κακά σχόλια και πόσο σας επηρεάζουν;
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη καθώς το Blog μας έχει φτάσει τα 250k views/per year, ενώ έχουμε 35k αληθινούς followers στα Social Media. Υπήρχαν και θα υπάρχουν αρνητικές κριτικές και κακά σχόλια (ευτυχώς πολύ λίγα)! Ξέρουμε πως δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, όπως και κανείς άνθρωπος άλλωστε! Ειλικρινά δεν μας επηρεάζουν καθόλου, γιατί έχουμε το πλάνο μας, είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε κριτική.
Πώς μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει μαζί σας για μια πιθανή συνεργασία;
Υπάρχουν πολλές επιλογές για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας, όπως το email μας: info@travelen.eu, η φόρμα επικοινωνίας που θα βρει στο Site μας, και φυσικά μέσα από τα Social Media (Facebook: Travelen, Instagram: @travelen.eu, & Twitter: travelen.eu).
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Το Site μας μεγαλώνει συνεχώς και μαζί οι συνεργασίες και οι απαιτήσεις του. Θέλουμε να έχουμε υγεία και στήριξη ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2019. Αυτοί είναι αρκετά νέα ταξίδια, συνεργασίες, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και ό,τι άλλο προκύψει..!
Μπορείτε να βρείτε τους Travelen σtτους παρακάτω συνδέσμους:
Blog: Travelen
Pinterest: http://gr.pinterest.com/traveleneu/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάγρα Μαρία

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;