Τραϊάνα Ανανία: «Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο θετική στην πρόθεση μου στους ανθρώπους»

Τραϊάνα Ανανία
Τραϊάνα Ανανία

Την γνωρίσαμε στον ρόλο της «Ίριδος» ,της αδερφής της τηλεοπτικής «Μαριλένας»( aka Μαριάννας Τουμασάτου) στο σίριαλ «Οι Συμμαθητές» και έκτοτε αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για την τέχνη . Η Θεσσαλονικιά , Τραϊάνα Ανανία , είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και ασχολείται επαγγελματικά , τόσο με την υποκριτική, όσο και με το τραγούδι . Πέρα από την σειρά «Συμμαθητές», έχει συμμετάσχει στο θέατρο σε παραστάσεις , όπως «Όνειρο Καλοκαιρίνης Νυχτας» και «Οθέλλος» ,αλλά και στο τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης «Nomads» . Τραγουδιστικά , μετρά συνεργασίες με γνωστά ονόματα , όπως τους ONIRAMA και την Πάολα και πριν από 2 χρόνια κυκλοφόρησε δύο ψηφιακά τραγούδια( «Όταν θα φύγω» και «Αρκεί να θες») μέσα από το προσωπικό της κανάλι στο YouTube . Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε , η Τραϊάνα Ανανία αναφέρθηκε στην τωρινή της επαγγελματική σταδιοδρομία ,για την στάση της απέναντι στην ζωή και τους ανθρώπους και πολλά ακόμη!

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολέττα Καστρινάκη

 

Στην σειρά «Κρατάς μυστικό;” υποδύεστε την Λίζα, μια νέα ,ονειροπόλα, ρομαντική και ευαίσθητη αεροσυνοδό. Θεωρείτε πως έχετε κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τον ρόλο;
Σε πρώτη εκτίμηση, όχι. Ο ρόλος ,όπως περιγράφεται κιόλας, είναι λίγο «καρικατούρα» . Δεν είναι πάρα πολύ ρεαλιστικός. Σε μία δεύτερη ανάλυση ,όλα τα κοριτσάκια έχουν μέσα τους αυτόν τον ρομαντισμό. Δηλαδή, και ναι και όχι.

Με ποιες λέξεις θα περιγράφατε όσο το δυνατόν καλύτερα τον εαυτό σας ;
Είμαι αρκετά πεισματάρα, αναλυτική, είμαι καλό παιδί και όσοι με ξέρουν με προσδιορίζουν με το χιούμορ μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το διάστημα εμφανίζεστε και στην τηλεόραση και σε μουσική σκηνή συγχρόνως. Πως τα προλαβαίνετε όλα;
Ευτυχώς ,σε θέμα timing ήμουν πολύ τυχερή, επειδή έχουμε γυρίσει ήδη αρκετά επεισόδια και εκκρεμούν λίγα ακόμα. Οπότε, είμαι τυχερή έτσι όπως εξελίχθηκε το πρόγραμμα μου, ώστε να μπορώ να δουλεύω και στην Θεσσαλονίκη μέχρι τον Φεβρουάριο και όταν επιστρέψω ,θα λειτουργεί πιο άνετα όλο αυτό.

Τραϊάνα Ανανία
Τραϊάνα Ανανία

Στο Vogue τι τραγούδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Τέτοιου είδους μουσική ακούτε και στον ελεύθερο σας χρόνο;
Ναι. Το πρόγραμμα μου περιλαμβάνει κυρίως δικές μου επιλογές με την βοήθεια ,βέβαια, του μαέστρου και με το δικό μου ύφος, το οποίο είναι αυτό το retro-90’s που αγαπώ αρκετά. Είναι επιτυχίες των 90’s-2000, έχω ελάχιστα καινούρια κομμάτια ,γιατί ακούω πάντα τα παλιά κομμάτια ,όχι τα καινούρια. Classic pop…classic rock…

Τι είναι τέχνη για την Τραϊάνα Ανανία;
Οτιδήποτε εκφράζεται με θετική πρόθεση και αφιέρωση στον κόσμο.

Έχετε δηλώσει το εξής: “Ότι μου ‘ρχεται στο μυαλό το λέω.. χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.. και άμα δεν μπορώ να το πω, τραγούδαω.” Ποια τραγούδια τραγουδάτε συνήθως ανάλογα με τα συναισθήματα σας;
Δόξα τον Θεό, έχουμε πολλά κομμάτια που μιλάνε για οποιαδήποτε κατάσταση, οπότε «αφήνομαι στην κατάσταση»… και την λησμονή και τον έρωτα και την αγάπη και την λύπη και τον θυμό…όλα…

Τραϊάνα Ανανία
Τραϊάνα Ανανία

Είστε ένας άνθρωπος που τολμάει να εκφράσει δημόσια την άποψη του και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Με αφορμή αυτό, ποια στάση κρατάτε απέναντι στην ζωή;
Αυτήν. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο θετική στην πρόθεση μου στους ανθρώπους. Κρατάω μια μικρή απόσταση για να δω και τις προθέσεις των άλλων. Καλώς ή κακώς, λόγω διαισθητικών χαρισμάτων, έχω το ταλέντο να καταλάβω την πρόθεση των αλλωνών ,οπότε φέρομαι αντίστοιχα. Αν ,δηλαδή, δω θετική πρόθεση, θα ανοιχτώ , θα δώσω την καρδιά μου. Αν δω αρνητική πρόθεση, θα κινηθώ αντίστοιχα.

Από τους «Συμμαθητές» ,το σίριαλ με το οποίο γίνατε ευρέως γνωστή, τι έχει αλλάξει στην ζωή σας μέχρι σήμερα;
Το ότι πλέον είμαι μια επώνυμη . Αυτό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του και η ζωή διαμορφώνεται αντίστοιχα. Στα θετικά είναι ότι «υπάρχεις» στην αγορά σαν όνομα, υπάρχει το όνομα σου στο τραπέζι και υπάρχει μια μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Αυτό ,όμως, σου δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί πρέπει με κάποιον τρόπο να διατηρήσεις το όνομα σου στο «τραπέζι» και να δουλεύεις με το όνομα σου και όχι ανώνυμα.

Σε επίπεδο χαρακτήρα έχετε δει κάποια διαφορά;
Ίσως με διευκολύνουν μερικά πράγματα, γιατί ως χαρακτήρας είμαι αρκετά δύσκολη και όταν υπάρχει μια προσβασιμότητα, υπάρχει και μια άνεση από την μεριά μου ότι «ξέρουν ποια είμαι, πως συμπεριφέρομαι και πως κινούμαι» ,οπότε θα με δεχτούν ,έτσι όπως είμαι. Δεν υπάρχει μια υπερπροσπάθεια στο να δείξω ποια είμαι, να χαρακτηριστώ και να δείξω τον εαυτό μου σε έναν κοινωνικό χώρο ή σε μια καθημερινή απλή συνδιαλλαγή με άλλους ανθρώπους.

Ανάμεσα στα παρακάτω ζεύγη λέξεων , επίλεξε μία λέξη:
-Υποκριτική-Τραγούδι: Το ένα συμπληρώνει το άλλο .Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά αλλιώς, οπότε επιλέγω και τα 2.
-Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Αθήνα
-Τηλεόραση-Θέατρο: Τηλεόραση

Τραϊάνα Ανανία
Τραϊάνα Ανανία

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
Επειδή ,καλώς ή κακώς ,είμαστε έρμαια των παραγωγών και των ανωτέρων (εννοώ σε θέση), δεν μπορώ να κάνω εγώ κάποια σχέδια. Δεν θα δημιουργήσω εγώ κάποια παράσταση ή κάποιο σίριαλ. Οπότε ,περιμένω κάποια επόμενη καλή πρόταση. Όσον αφορά τα τραγουδιστικά, δημιουργώ κάποια κομμάτια με τον Άκη Δείξιμο και άμεσα θα έχουμε την κυκλοφορία μερικών κομματιών.

Τέλος, τι θα θέλατε να σας φέρει το 2020;
Ψυχική και σωματική υγεία και γαλήνη.

 

Ευχαριστούμε την κυρία Τραϊάνα Ανανία και την φωτογράφο , κυρία Βίκυ Χατζηνικολάου, για το φωτογραφικό υλικό!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέττα Καστρινάκη

Hello ,dear fellows!! :) Με λένε Νικολέττα ( αλλά όλοι με φωνάζουν ''Νικόλ'').Είμαι απόφοιτη του ΔΕΠΣ Παντείου .,23 χρονών , Δίδυμος στο ζώδιο (κουβαλάω την "τρέλα" του ζωδίου μου ΣΑΦΩΣ) και ,γενικά ,είμαι ένας πολύ θετικός και χαρούμενος άνθρωπος(σε σημείο υστερίας). Αυτά!! :)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;