TEDxUniversityofPiraeus: το 1ο πανεπιστημιακό διαδικτυακό TEDx

Το Σάββατο 9 Μαϊου 2020, επιστρέφει το TEDxUniversityofPiraeus! Το πρώτο Πανεπιστημιακό TEDx στην Ελλάδα που θα διεξαχθεί εξολοκλήρου διαδικτυακά. Για 8η χρονιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς επικοινωνεί ιδέες που αξίζει να διαδοθούν (‘Ideas worth spreading’). Τα δικά τους Momentums θα μοιραστούν μαζί μας 14 καταξιωμένοι ομιλητές.

Το φετινό θέμα της εκδήλωσης είναι το Momentum, δηλαδή η δύναµη που διατηρεί ένα αντικείµενο σε κίνηση, αυτό που προωθεί την εξέλιξη. Η ομάδα του TEDxUniPi μας προκαλεί να βρούμε τη στιγµή, εκείνο το σηµείο στον χρόνο
που θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αναζητήσουμε νέα µονοπάτια και να ανατρέψουμε τα δεδοµένα.

Λίγες μέρες πριν το event, μιλήσαμε με τρία μέλη της ομάδας, την Γεωργία Πίνα (Curator), την Σταυριαλένα Γκόντζου (Communications Manager), την Μάρω Φρουζάκη (Εθελόντρια) και ρωτήσαμε τα πάντα. Enjoy!

Επιμέλεια συνέντευξης: Εύα Βαλαμβάνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Γεωργία, Σταυριαλένα και Μάρω, καλησπέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Χαίρομαι  που θα μιλήσουμε για έναν πολύ αγαπημένο μου θεσμό, τα TEDx Talks.

Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για την συμμετοχή σας στο TEDxUniversityofPiraeus 2020, πώς εμπλακήκατε με αυτό και ποιές είναι οι αρμοδιότητες της καθεμίας;

Γ: Καλησπέρα  Εύα, εμείς ευχαριστούμε πολύ! Όσον αφορά την συμμετοχή μου στο TEDx, φέτος είναι η τρίτη φορά που είμαι μέλος της ομάδας και θα έλεγα ότι η πρώτη μου εμπειρία προέκυψε κάπως τυχαία. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν είχα μόλις επιστρέψει από την πόλη των σπουδών μου, το Ναύπλιο, όταν μία φίλη με ενημέρωσε ότι υπάρχει ανοιχτή για λίγες ώρες ακόμη μια αίτηση για τη θέση της Communications Manager στο TEDxUniversityofPiraeus, και με παρακίνησε, αφού είχα ανάλογη εμπειρία σε μια θεατρική παραγωγή στη σχολή μου, να προσπαθήσω. Εν τέλει, συμπλήρωσα τη φόρμα, χωρίς να το καλοσκεφτώ και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, αφού με επέλεξε για την ομάδα η τότε Curator. Εκείνη η παρορμητική πράξη, θα έλεγα ότι δημιούργησε το δικό μου momentum και με οδήγησε στο να είμαι και την επόμενη χρονιά ως Production Manager στην ομάδα και φέτος ως Curator, οπότε και κάνω το συνολικό Project Management για το event του 2020.

Σ: Έχω υπάρξει μέλος στην ομάδα του TEDxUniversityofPiraeus από το 2018 σαν εθελόντρια, το 2019 σαν Coordinatorκαι το 2020 σαν Manager. Ο ρόλος μου σαν Manager και πιο συγκεκριμένα της ομάδας των Communications είναι πολύπλευρος. Είμαι υπεύθυνη στο να βρω τα κατάλληλα άτομα που θα στελεχώσουν την ομάδα μου (Coordinators), να τους μάθω τις αρμοδιότητες που θα έχει ο καθένας, να δημιουργήσω μαζί τους ένα πλάνο για το πώς θα τρέξει το συγκεκριμένο κομμάτι – της προώθησης, του branding και του marketing για το φετινό event, να ελέγχω την πορεία του κ.λπ. Πάνω απ’όλα όμως θεωρώ ότι είμαι υπεύθυνη για το πόσο ευχάριστη, δημιουργική και ταυτόχρονα challenging θα είναι η εμπειρία για εκείνους!


Μ:
Προσωπικά, τα TEDx Τalks μου κινούσαν ανέκαθεν την προσοχή. Έχω παρακολουθήσει αρκετές ομιλίες μέσω YouTube. Ακόμα, έχω επισκεφθεί το TEDx του Πανεπιστήμιου Πειραιώς  το 2018 και το 2019. Για αυτό τον λόγο θέλησα να συμμετάσχω ως εθελόντρια. Επειδή είμαι φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ήθελα πολύ να είμαι εθελόντρια στο TEDx μας. Φέτος, λόγω των συνθήκων που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα meetings  για την διοργάνωση του event με τους υπευθύνους γίνονται με τηλεδιάσκεψη, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό αλλά παράλληλα ενδιαφέρον. Οι αρμοδιότητες μας σαν εθελοντές σχετίζονται με τα κεντρικά projects που τρέχουν σε συνεργασία με το communication team.

 

Το γεγονός ότι είστε το 1ο πανεπιστημιακό ψηφιακό TEDxEvent, σίγουρα σας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα TEDx. Πώς το αποφασίσατε; Θωρείτε πως έτσι ανοίγετε τον δρόμο και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και άλλα TEDx και συνέδρια;

Γ: Η κατάσταση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως μέλη μιας οργανωτικής ομάδας ήταν σίγουρα πρωτόγνωρη και ίσως τις πρώτες μέρες να νιώσαμε ένα «μούδιασμα», λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε ο COVID-19. Περάσαμε από διάφορα στάδια πριν καταλήξουμε στην διεξαγωγή του φετινού TEDxUniPi online. Η πρώτη μας αντανακλαστική κίνηση ήταν να αναβάλουμε το event για τον Ιούλιο. Έπειτα, αφού ούτε αυτή η επιλογή ήταν αρκετά ασφαλής, αφού οι προβλέψεις ήταν αβέβαιες, εξετάσαμε την περίπτωση διεξαγωγής του event κεκλεισμένων των θυρών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την αναμετάδωση του live online. Εφόσον, όμως, είδαμε πως και εκεί συναντήσαμε πρακτικά εμπόδια, καταλήξαμε στο να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας παρέχει το ίντερνετ και να μεταφέρουμε την εκδήλωση 100% online, με όλους τους συντελεστές ασφαλείς στα σπίτια τους.

Το κίνητρο του TED και κατ’επέκτασιν του TEDx είναι οι ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Το TEDx πιο συγκεκριμένα επικεντρώνεται στην έννοια μιας κοινότητας και τη διακίνηση των ιδεών μέσα σε αυτή. Αυτά είναι τα δύο βασικότερα «συστατικά», τα οποία θέλαμε να διαφυλάξουμε. Αφενός, τις ιδέες, δηλαδή τις ομιλίες και το περιεχόμενό μας και αφετέρου, την κοινότητα του TEDxUniversityofPiraeus, που παρακολουθεί τον οργανισμό σταθερά τα τελευταία 8 χρόνια. Το ψηφιακό Event ήταν η λύση που κάλυπτε αυτά τα δύο προαπαιτούμενα για εμάς. Φυσικά, υπήρχε και το επιπλέον κίνητρο του να διασώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της δουλειάς που είχαμε κάνει ως ομάδα και να μην μείνουμε παθητικοί παρατηρητές της κατάστασης. Σχετικά με το αν θα ακολουθήσουν και άλλα TEDx το παράδειγμα μας, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι μια οργανωτική ομάδα εξετάζει πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και πως, φυσικά, υπάρχουν άλλες ομάδες που διεξάγουν ήδη άλλα δευτερεύοντα ψηφιακά δρώμενα μέχρι να καταλήξουν στον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί το φετινό event τους.

Σ: Η αλήθεια είναι ότι το 2020 είναι νομίζω μία από τις πιο ανατρεπτικές χρονιές για όλους μας. Μεγάλες διοργανώσεις ακυρώνονται, αναβάλλονται ή καλούνται να βρουν εναλλακτικές προκειμένου να εκπληρώσουν το όραμα τους. Οι συνθήκες επιβάλλουν αλλαγή και δεν μπορούμε παρά να υπακούσουμε δημιουργικά! Οργανώνουμε το φετινό TEDxUniPiαπό τις αρχές Οκτωβρίου 2019και παρόλες τις διαδοχικές αλλαγές στις οποίες αναγκαστήκαμε να προβούμε τους προηγούμενους μήνες, η ομάδα μας θεώρησε ότι θα ήταν καλό να πραγματοποιήσουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη χρονιά. Πιστεύουμε πως στο διάστημα που διανύουμε, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να διατηρήσουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να συνεχίσουμε να διαδίδουμε ιδέες που αξίζουν! Ήδη πολλά TEDxστην Ελλάδα πραγματοποιούν διαδικτυακές δράσεις, οι οποίες αποτέλεσαν έναυσμα να κάνουμε την εκδήλωσή μας διαδικτυακά!

Μ: Το γεγονός ότι το ΤEDX EVENT αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά είναι μια καταπληκτική ιδέα. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους εμάς τους εθελοντές να συμμετέχουμε σε αυτό το θεσμό και να προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά με τον δικό του τρόπο για την επίτευξη του. Εκτός αυτού, αρκετός κόσμος λατρεύει τα TEDx Talks. Για αυτό το λόγο η δυνατότητα να επιτευχθεί διαδικτυακά η εκδήλωση, τους δίνει την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω των social media άμεσα και γρήγορα. Ελπίζουμε να αποτελέσουμε έμπνευση και για αλλά TEDx.

 

Το θέμα του συνεδρίου σας είναι το Momentum, δηλαδή Ορμή . Πώς καταλήξατε σε αυτό και ποιό είναι το δικό σας Momentum;

Γ: Ήταν πολύ πιο απλό από ό,τι πιθανώς να φαντάζεται κανείς. Αν θυμάμαι καλά, ανέφερε τη λέξη αυτή σε προωθητικό υλικό για το περσινό Event η Σταυριαλένα και απλά μας έκανε κλικ. Η στιχομυθία ήταν κάπως έτσι:

-Πάμε με θέμα το «MOMENTUM»;

-Nαι, πάμε με θέμα το «MOMENTUM».

Σ: Είναι αστεία ιστορία το πώς διαλέξαμε το φετινό μας θέμα. Το MOMENTUM ήταν μία λέξη που χρησιμοποιήθηκε τυχαία σε ένα γραφιστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις αιτήσεις των Coordinators. Όταν η ομάδα το πρόσεξε, μας έκανε το κλικ! Πολλές είναι οι στιγμές οι οποίες έχουν υπάρξει καθοριστικές στην πορεία μου μέχρι τώρα. Ωστόσο, εκείνη που θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική ήταν το να γίνω μέλος σε έναν νεανικό οργανισμό. Γνώρισα πολλά νέα άτομα, έμαθα πολλά καινούργια skills, ξεπέρασα τα όριά μου, είπα όχι για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν μια εμπειρία που με έπλασε στον άνθρωπο που είμαι αυτή τη στιγμή!

Μ: Αρχικά θεωρώ πως το MOMENTUM έχει μια ευρεία έννοια, την οποία ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Για εμένα MOMENTUM είναι ένα ταξίδι που πραγματοποίησα με την οικογένεια μου σε ηλικία 11 χρονών, αρκετά χρονιά πίσω, το οποίο όμως με στιγμάτισε μέχρι και σήμερα. Ταξιδέψαμε στο Dubai και στο Pakistan, 2 πολιτισμοί πολύ διαφορετικοί ως προς την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής, τα ήθη, έθιμα και θρησκεία. Για εμένα ήταν ένα «ταξίδι ζωής» από το οποίο μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησα, έμαθα από πολύ μικρή να εκτιμώ τα απλά, να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο αλλά να σέβομαι και να αποδέχομαι το διαφορετικό.

Από πόσα άτομα και ομάδες αποτελείται συνολικά φέτος το TEDxUniversityofPiraeus;

Γ: Η βασική οργανωτική ομάδα αποτελείται από 24 άτομα, δηλαδή 5 ομάδες και δύο ανεξάρτητους Managers. Αναλυτικότερα, υπάρχουν οι ομάδες: Communications, Experience, Partnerships, IT, Production,  ο Finance Manager και η Volunteers Manager. Κάθε ομάδα έχει έναν επικεφαλής που καθοδηγεί τα υπόλοιπα μέλη. Η Volunteers’ Manager είναι υπεύθυνη για την ομάδα των 120 εθελοντών που συμμετέχει δημιουργικά στο TEDxUniPi2020 εδώ και δύο μήνες. Αν και παραδοσιακά στηρίζει το event την ημέρα διεξαγωγής του, φέροντας εις πέρας πρακτικά tasks, φέτος συμμετέχει δημιουργικά στην προώθηση του «MOMENTUM», όπως θα δείτε σύντομα στα social media μας. Ο Finance Manager, έχει αναλάβει εξ’ολοκλήρου το λογιστικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Οι ομιλητές σας θα αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το Momentum. Πόσοι θα μιλήσουν συνολικά και από ποιούς κλάδους προέρχονται ;

Γ: Αρχικά, το περιεχόμενο έχει διαχωριστεί σε 4 κατηγορίες: Ecology, Entertainment, Business, Social Issues. Οι ομιλητές μας θα είναι 14 και προέρχονται από τους κλάδους της δημοσιογραφίας, του οικολογικού ακτιβισμού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, των εικαστικών, της ακαδημίας, της επιχειρηματικότητας, νεοφυούς και κοινωνικής, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Θα έχουμε, επίσης, και δύο όμορφα μουσικά performances.

Ο παρουσιαστής σας είναι ο Oleksandr Ponomarov, γνωστός καλλιτέχνης και Youtuber. Με ποια κριτήρια τον επιλέξατε, ειδικά φέτος που το event  θα γίνει ψηφιακά και ο ρόλος του παρουσιαστή-συντονιστή είναι πολύ σημαντική;

Γ: Με τον Αλέξανδρο είχαμε ήδη επικοινωνήσει για μία συνεργασία σε άλλο πλαίσιο, πριν την έξαρση του COVID-19. Όταν, όμως, η κατάσταση οδηγήθηκε στο σημείο που όλοι μας γνωρίζουμε και καταλήξαμε στο ψηφιακό event, λόγω της ιδιότητας τους ως YouTuber, της εξοικείωσης του με το μέσο που θα χρησιμοποιήσουμε και της εξωστρεφούς και ευχάριστης προσωπικότητάς του, θεωρήσαμε πως θα ήταν ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος στο trailer μας, το δικό του «MOMENTUM» είναι, κατά κάποιο τρόπο, συνυφασμένο με το TEDxUniversityofPiraeus, κάτι που προσδίδει ένα στοιχείο ρομαντισμού στο TEDxUniPi2020 και μου αρέσει πολύ.

Μ: Η Ιδέα, ως επιλογή παρουσιαστής φέτος του ΤEDx μας να είναι ο Οleksandr Ponomarov είναι ιδιαίτερη. Προσωπικά, μόλις η ομάδα των εθελοντών ενημερωθήκαμε για το παρουσιαστή σκέφτηκα πως είναι μια ευφυής σκέψη, διότι  είναι αρκετά  γνώριμος και αγαπητός στο ευρύ κοινό  και συνδέεται άμεσα με το φετινό θέμα μας και τις συναρπαστικές του εμπειρίες από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο.

Σίγουρα οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης επηρέασαν και εσάς όπως όλους μας. Αναγκαστήκατε να αλλάξετε τα σχέδια σας, να προσαρμόσετε το συνέδριό σας στις ανάγκες της μετά-covid19 εποχή;

Γ: Όπως ανέφερα και παραπάνω,  όλη μας η προσέγγιση ανατράπηκε και επικεντρώθηκε στο ψηφιακό κομμάτι.

Μ: Η απόφαση των υπευθύνων ομάδων, το Τedx να πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά μέσω livestream  έδωσε την ευκαιρία σε εμάς τους εθελοντές τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε και να συνεισφέρουμε δημιουργικά και αποτελεσματικά φέτος με έναν αξέχαστο και διαφορετικό τρόπο. Παράλληλα την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με ασφάλεια.

Τα TEDxEvents στηρίζονται στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, τόσο κατά την διάρκεια των ομιλιών, όσο και στα coffeebreaks και στην όλη εμπειρία του Experience, όπως workshops, communities, installations. Δυστυχώς αυτά δεν μπορούμε να τα βιώσουμε μέσα από μια οθόνη.  Πώς έχετε σκεφτεί να καλύψετε αυτό το κενό;

Γ: Προσπαθούμε να εμπλέξουμε την κοινότητα μέσω των social media, παρακινώντας όλους να προτείνουν ερωτήσεις για τους ομιλητές μας, τις οποίες θα απαντήσουν live στις 9 Μαίου, ακόμα θα υπάρξει κάποιο GiveAway κατα τη διάρκεια του event. Δυστυχώς, με τις τρέχουσες συνθήκες, χρειάστηκε να θυσιάσουμε αρκετά από τα πράγματα που είχαμε προετοιμάσει για τη δια ζώσης εκδήλωσή μας, αλλά έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παρέχουμε ένα όμορφο απόγευμα, γεμάτο καινοτόμες ιδέες και τροφή για σκέψη.

Σ: Παρ’ολο που η φετινή μας εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά, θα προσπαθήσουμε μέσα από το περιεχόμενό μας να καλύψουμε το κενό της φυσικής – ας πούμε – αλληλεπίδρασης που θα μπορούσαν να έχουν οι συμμετέχοντες σε ένα TEDxEvent. Ήδη επιχειρούμε το event μας να έχει μια πιο διαφορετική φόρμα, μέσω συνεντεύξεων που θα έχουν οι ομιλητές μας. Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί η δυνατότητα από το κοινό μας και τους ακόλουθούς μας στα social media να διατυπώσουν τις δικές τους ερωτήσεις προς του ομιλητές μας, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο αλληλεπίδρασης. Ωστόσο, δεν θα λείψουν και κάποιες ομιλίες καθώς επίσης και performances από μοναδικούς καλλιτέχνες που έχουν ετοιμάσει μόνο για εμάς!

Πώς θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το TEDxUniversityofPiraeus και από ποια social media; Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν;

Γ: Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα μπορείτε να μας παρακολουθήσετε μέσω Live-Stream στους λογαριασμούς του TEDxUniversityofPiraeus στο Facebook και στο YouTube.

Σ: Το φετινό TEDxUniversityofPiraeus θα πραγματοποιηθεί online μέσω live-stream από τα Social Media του TEDxUniPi (Facebook, YouTube). Φυσικά η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για όλους!

Μ: Φέτος η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το event μέσω των social media , συγκεκριμένα live στο Instagram, Facebook και Υoutube

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας την ημερομηνία και τις ώρες  του συνεδρίου σας, αλλά και να μοιραστείτε μαζί μας αυτό που περιμένετε να αποκομίσετε από το διαφορετικό φετινό σας event.

Γ: Το συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί στις 9/5/2020 από τις 16:00. Από το φετινό event έχω ήδη αποκομίσει νέες φιλίες, περισσότερο θάρρος, μεγαλύτερη εκτίμηση για την αρετή της ευελιξίας, ευγνωμοσύνη για την ομάδα μου που συνέχισε να προσπαθεί για το ψηφιακό TEDxUniPi με αμείωτη χαρά και ένα απροσδιόριστο γλυκόπικρο αίσθημα, αφού φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά στο TEDxUniversityofPiraeus, όπου έμαθα πολλά και πέρασα μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές μου την τελευταία τριετία.

Σ: To event μας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαϊου. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς η φετινή και έχουμε εργαστεί εντατικά τους τελευταίους μήνες, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες. Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό και ιδιαίτερο για όλους, τόσο για τους συμμετέχοντες – θεατές, όσο και για την ομάδα μας.

Μ: Το event φέτος θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 9 Μάιου από τις 16:00 μ.μ.–21:00 μ.μ. Ως εθελόντρια αυτό που κατά τι γνώμη μου θα αποκομίσω από την συμβολή μου στην διοργάνωση της εκδήλωσης είναι η σημασία και η δύναμη της ομάδας για την επίτευξη του event, η διάθεση και προσπάθεια όλων μας για να προσφέρουμε και παράλληλα να συνεργαστούμε παρόλο τις συνθήκες και την δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό. Να μην το βάζουμε κάτω για διάθεση προσφοράς, ομαδικότητας, αλληλοϋποστήριξής, ελευθέρια σκέψης για ένα μην κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί θεσμό. Τέλος, μέσα από τους φετινούς ομιλητές σίγουρα με κάποιους θα ταυτιστούμε και θα μας δώσουν την ώθηση για παραπάνω εξέλιξη και τροφή για σκέψη.

Ακολουθήστε το TEDxUniversityofPiraeus:

https://www.facebook.com/TEDxUniversityofPiraeus/

https://2020.tedxuniversityofpiraeus.com/?fbclid=IwAR1oH2zbDFbK7nQVZ-LqnVkTZKs380IKdPap2Z2ESvUWX2vgibZnXKZ3VA4

https://www.youtube.com/channel/UCe-Ek8O9ewzYKakhbCglxNw/featured

https://www.instagram.com/tedxuniversityofpiraeus/

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της ομάδας του TEDxUniversityofPiraeus, την Γεωργία Πίνα, την Σταυριαλένα Γκότσου, την Μάρω Φρουζάκη για την ευγενική χορηγία του φωτογραφικού υλικού.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύα Βαλαμβάνου

Απόφοιτος της Παντείου, ασχολούμαι με Marketing και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου, γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις κυρίως για θέματα περιβάλλοντος, τηλεόρασης, ομορφιάς και well-being. Το motto μου: "If you can dream it, you can do it." Γι'αυτό ονειρευτείτε χωρίς όρια!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;