Τάσος Ιορδανίδης: “Όταν συναντάς κάτι όμορφο οφείλεις να το κυνηγάς”

Οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί Ιωάννα Παππά και Τάσος Ιορδανίδης συναντιούνται για δεύτερη φορά επί σκηνής και μας συστήνονται ως “Φράνκι και Τζόνι”, προσκαλώντας μας να ερωτευθούμε ξανά, με πάθος. Ο Τάσος Ιορδανίδης είναι μια φωτεινή προσωπικότητα που σε κερδίζει με τη μόρφωση, το χιούμορ και τη δοτικότητά του προς τους ανθρώπους, κι αυτό το συνοψίζει στα εξής: «όταν συναντάς κάτι όμορφο οφείλεις να το κυνηγάς. Δε φυτρώνουν παντού τα όμορφα πράγματα…» . Μια απολαυστική συνέντευξη με τον αγαπημένο ηθοποιό,διαβάστε την θα σας αρέσει…

Ο Τάσος Ιορδανίδης, στη συνέντευξή του στο maxmag.gr, μας μίλησε με ειλικρίνεια και απλότητα για το ρόλο του ως Τζόνι,την αγαπημένη του φίλη και συνάδελφο Ιωάννα Παππά αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μια απολαυστική συνέντευξη με τον αγαπημένο ηθοποιό!

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

 

Φράνκι και Τζόνι”: Η απόλυτη ερωτική κομεντί. Δώστε μου μια γενική εικόνα όσων προετοιμάσατε με τους συνεργάτες σας για να δει το κοινό επί σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φόντο τη μεγαλούπολη, σε μια κακόφημη γειτονιά του Μανχάταν,στο διαμέρισμα της Φράνκι, ο Τζόνι αγωνίζεται να την κατακτήσει αφού πιστεύει ότι έχει βρει την «αδελφή ψυχή του». Εκείνη αντιστέκεται σθεναρά καθώς τα βιώματα από το παρελθόν,την έχουν στιγματίσει και την έχουν εγκλωβίσει συναισθηματικά. Δουλεύουν μαζί σε ένα συνοικιακό εστιατόριο, εκείνος ως μάγειρας κι εκείνη ως σερβιτόρα.

Μέσα από μια «κλειδαρότρυπα», παρακολουθούμε μια καθοριστική και για τους δύο νύχτα…Είναι εφικτό να αλλάξουν οι ζωές τους για Πάντα; Υπάρχουν μοιραίες συναντήσεις που μπορούν να σημαδέψουν την ψυχή μας;Ο θεατής καλείται να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να πιστέψει ή να θυμηθεί την αληθινή δύναμη του έρωτα.

Τάσος Ιορδανίδης
Φωτογράφος Νίκος Πανταζάρας

Με την Ιωάννα Παππά συναντιέστε για δεύτερη φορά,μετά τον Άμλετ, όπου σαν Οφηλία και Άμλετ αποτελέσατε ένα από τα καλύτερα θεατρικά ζευγάρια των τελευταίων ετών. Πόσο έχει ανέβει ο πήχης για την δεύτερη συνύπαρξή σας στο «Φράνκι και Τζόνι»;

Είμαστε δύο ηθοποιοί που θέτουμε πάντα πολύ ψηλά τον πήχη. Είμαστε μανιακοί με τη δουλειά μας, την αγαπάμε πολύ και αυτός είναι ένας κοινός τόπος στον οποίο δε βρίσκεσαι συχνά με κάποιον. Η συνύπαρξη μας στον Άμλετ, έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια της σκηνικής συνύπαρξης.Γνωριζόμαστε,ξέρουμε ότι δίνει το παρόν ο ένας για τον άλλο κάθε βράδυ που έχουμε παράσταση και αυτό μας προσφέρει μια ασφάλεια και μια προσωπική συσπείρωση. Η Ιωάννα είναι μία καλλιτέχνης που θαυμάζω και εκτιμώ και χαίρομαι που είναι η Φράνκι μου γιατί το ζητούμενο πάντα, τουλάχιστον για μένα,είναι η συνάντηση με σεβαστούς συναδέλφους και συνεργάτες.Επίσης,είμαστε και φίλοι και αυτό βοηθάει στην πιο γρήγορη εκμετάλλευση του χρόνου της δημιουργικής διαδρομής.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον ρόλο σας στην παράσταση.

Ο Τζόνι είναι ένας ευαίσθητος άντρας, πρώην κατάδικος για μικροαπατεωνιές, που του αρέσει να διαβάζει. Μία από τις πιο συχνές αναφορές του μάλιστα είναι ο «Άμλετ»…Πιστεύει ότι το οξυγόνο αρχίζει να τελειώνει.Ότι δεν του μένει πολύς χρόνος.Ότι δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει και άλλες ευκαιρίες να χαθούν.Απόψε,τη νύχτα αυτή, στο διαμέρισμα της Φράνκι, έχει αποφασίσει να μην ηττηθεί.Την διεκδικεί με κάθε πιθανό τρόπο καθώς θεωρεί ότι έχει βρει την αδελφή-ψυχή του. Και όταν συναντάς κάτι όμορφο οφείλεις να το κυνηγας.Δε φυτρώνουν παντού τα όμορφα πράγματα…

Τάσος Ιορδανίδης
Φωτογράφος Νίκος Πανταζάρας

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού ως τώρα;

Πολύ θετικές. Ίσως γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη την αλήθεια.Χωρίς επιτηδεύσεις και σοβαραφάνειες.Μια αλήθεια ουσιαστική που μπορεί να οδηγήσει τον θεατή στην ταύτιση και σε μια ατομική προσωπική αποκάλυψη.

Μια νύχτα έρωτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα; Πιστεύετε στις μοιραίες συναντήσεις;

Στις μοιραίες συναντήσεις πιστεύω και νομίζω ότι όλοι λίγο έως πολύ πιστεύουμε…Δεν αισθανόμαστε κάποια ηλεκτρικά κύματα να διαπερνούν τη ραχοκοκαλιά μας όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους; Μια νύχτα είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα…Είναι τουλάχιστον ικανή να ανοίξει δρόμους για επαναπροσδιορισμούς και αμφιταλαντεύσεις που θα ζωγραφίσουν στην ψυχή μας σημάδια ζωής.

«Εμείς οι δυο ήμασταν ζευγάρι πριν καν γνωριστούμε». Υπάρχουν αδελφές ψυχές;

Δεν ξέρω αν υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά…Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν και είναι ένα από τα πράγματα που με κάνουν να αισθάνομαι τυχερός ,γιατί κακά τα ψέμματα είναι ευλογία να βρίσκεις στη ζωή σου το άλλο σου μισό.

Τάσος Ιορδανίδης
Φωτογράφος Νίκος Πανταζάρας

Οι ήρωες του έργου φοβούνται τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι μοναχικοί και δεν εμπιστεύονται εύκολα. Εσείς; Εμπιστεύεστε τους ανθρώπους;

Πολύ αλλά όχι πάντα. Όταν όμως μου συμβαίνει νιώθω υπέροχα γιατί αγαπάω υπερβολικά το είδος μας. Το ανολοκλήρωτο αυτό είδος,το τόσο ανασφαλές αλλά και τόσο γοητευτικό. Το ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο.

Πώς προέκυψε η υποκριτική στη ζωή σας;

Ήμουν στην θεατρική ομάδα του σχολείου μου, στο St.Paul,στον Πειραιά, οπού γινόταν πολύ καλή δουλειά. Αυτή ήταν και η πρώτη μου συνάντηση με το θέατρο.Αφηρημένα,όμως.Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου,να γίνω ηθοποιός. Κάποια στιγμή, ασύνειδα και έπειτα από προτροπή φίλων, αποφάσισα να περάσω τη διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου.Όταν πέρασα, αισθάνθηκα το μικρόβιο να περνάει ενδοφλεβίως στο αίμα μου και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο ηθοποιό να βρει δουλειά και να βιοπορίζεται από αυτή;

Πολύ δύσκολο. Γιατί το θέμα δεν είναι να βρεθείς κάπου για ένα μήνα ή για έξι μήνες ή για δύο χρόνια. Το θέμα είναι να έχεις μια συνεχή πορεία. Η δουλειά μας δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος.

Τάσος Ιορδανίδης
Φωτογράφος Νίκος Πανταζάρας

Ποιον ρόλο ονειρεύεστε να ερμηνεύσετε κάποια στιγμή στο θέατρο;

Δεν ονειρεύομαι πια ρόλους. Αυτά που ήθελα να κάνω τα έκανα.Αυτο που επιθυμώ είναι να έχω καλές συνεργασίες με καλλιτέχνες που εκτιμώ και θαυμάζω.

Και τώρα το παιχνίδι των λέξεων. Θα σας δώσω λέξεις και θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για το ρόλο τους στη ζωή σας.

Τηλεόραση: Fox-Foxlife

Facebook: Άσχετος

Αγάπη: Αναγκαία

Οικογένεια: Τα πάντα

Γυναίκα: Η Θάλεια μου

Έρωτας: Η Θάλεια μου

Παιδιά: Η αναπνοή μου

Θάλασσα: Μου έχει λείψει

Ταλέντο: Δεν αρκεί

Ποια είναι η ευχή σας για τη νέα χρονιά;

Ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Τάσος Ιορδανίδης στο facebook: https://www.facebook.com/tasosiordanid/

Φωτογράφος: Νίκος Πανταζάρας

Φράνκι και Τζόνι

”Εμείς οι δύο ήμασταν ζευγάρι πριν καν γνωριστούμε”

του Τerrence Mc Nally

Προνομιακή τιμή (12 ευρώ) για όποιον-α προβεί στην αγορά εισιτηρίου μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου (παραμονή πρεμιέρας).  

Η ρομαντική κομεντί που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο έρχεται στη Θεσσαλονίκη,σε μία από τις σπάνιες φορές που παράσταση θα παίζεται  παράλληλα και στην Αθήνα (θέατρο Altera Pars).

 Από τις 10 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης.

Μία συναισθηματική κωμωδία που μας προσκαλεί να ξαναερωτευθούμε χωρίς φόβο και μόνο με πάθος. Εκείνος είναι πρώην κατάδικος για μικροαπατεωνιές…Εκείνη ήρθε στη Νέα Υόρκη για να βρει τον δρόμο της. Εκείνος ψάχνει για ένα καινούριο ξεκίνημα παλεύοντας με τη μοναξιά του. Εκείνη κλείστηκε στον εαυτό της και ζει χωρίς φίλους, μακριά και από τα όνειρα της. Ο Τζόνι είναι μάγειρας στο συνοικιακό εστιατόριο. Η Φράνκι είναι σερβιτόρα. Μια παθιασμένη νύχτα ενώνονται….. Η Φράνκι θέλει να διαγράψει τη βραδιά. Φοβάται. Έχει πληγωθεί στο παρελθόν και είναι απογοητευμένη. Ο Τζόνι θεωρεί πως έχει βρει την αδελφή ψυχή του… Θα καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις τις και να κερδίσει την καρδιά της;

Οι Ιωάννα Παππά και Τάσος Ιορδανίδης συναντιούνται για δεύτερη φορά επί σκηνής, μετά τη συνάντησή τους στον σαιξπηρικό Άμλετ, όπου σαν Όφηλία και Άμλετ αντίστοιχα αποτέλεσαν κατά κοινή ομολογία ένα από τα καλύτερα θεατρικά ζευγάρια των τελευταίων ετών.

Ο Γιώργος Σκεύας (Κουκλόσπιτο, Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν) υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία.

Ηθοποιοί: Ιωάννα Παππά – Τάσος Ιορδανίδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας

Σχεδιασμός σκηνικού και φωτισμών: Γιώργος Σκεύας

Μουσική – σύνθεση ήχων: Σήμη Τσιλαλή

Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Σκεύας

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας


Podcast

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;