Athens
28°
moderate rain
Υγρασία: 61%
Άνεμος: 2m/s Ν
Ανώτερη 22 • Κατώτερη 20
Weather from OpenWeatherMap

Έλση Τσουκαράκη: “Νομίζω ότι η μαγική λέξη για μένα είναι.. η Φαντασία!”

Έλση ΤσουκαράκηΗ Έλση Τσουκαράκη είναι μια γυναίκα ικανότατη στο να μας μεταφέρει πλήθος συναισθημάτων και ιδεών μέσα από το έργο της. Καταφένερι να ξεδιπλώσει ορισμένες πτυχές του χαρακτήρα της και να παραδώσει μαθήματα ζωής μόνο με την πένα της, δείχνοντας μας ότι το σημαντικό στη ζωή είναι να κυνηγάμε τα όνειρά μας, με φαντασία και ευρηματικότητα.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Μαρία Μάγρα

 

 • Για να ζεστάνουμε το κλίμα πριν ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας, απαιτούνται οι συστάσεις. Το ποια είστε το γνωρίζουμε όλοι. Θέλουμε όμως σήμερα να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται για εσάς. Να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Πείτε μας λοιπόν, λίγα λόγια για τον εαυτό σας. Πού γεννηθήκατε; Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά σας χρόνια;

Γειά σας!! Γεννήθηκα μια νύχτα με το πλοίο παρακάτω από την Κρήτη μας! Στο Κάιρο της Αιγύπτου! Δε νιώθω να έχω ρίζες κάπου ειδικά… και αυτό με κάνει να λατρεύω όλη την Ελλάδα. Κάθε τόπο για την ομορφιά του!
Χμμ… ο Πυλώνας των παιδικών μου αναμνήσεων υπήρξε το σχολείο! Το έζησα στο μεδούλι του… έπαιξα, δημιούργησα φιλίες μέχρι σήμερα… έκλαψα, γέλασα, έτρεξα, αγωνίστηκα… έπεσα,σηκώθηκα, τίμησα, τιμήθηκα… Το αγάπησα τρελά!

 

 • Η συγγραφή βιβλίων είναι μία διαδικασία που απαιτεί ταλέντο και ψυχή για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Πότε ήταν η στιγμή που συνειδητοποιήσατε ότι έχετε τα χαρίσματα αυτά που θα σας βοηθήσουν να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτήν; Είναι μία full-time επαγγελματική απασχόληση;

 

Τα βιβλία γράφονται αρχικά στο μυαλό, τη ψυχή.. κι ύστερα «ενσαρκώνονται» στο χαρτί. Από το γυμνάσιο έγραφα ιστορίες, με τάση στο δράμα επιπλέον… κι ύστερα τις καταχώνιαζα, μην τις ανακαλύψει κανείς! Σίγουρα η συγγραφή είναι μια πλήρης, ημερήσια απασχόληση… Προσωπικά για μένα 24ώρης δράσης. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου… υποσυνείδητα, χτίζονται και συγκροτούνται σκόρπιες ιδέες και εικόνες!

 

 • Αποτελούσε όνειρό σας από παιδί ή προέκυψε στην πορεία των χρόνων;

Όταν ήμουν μικρούλα, η έκδοση προσωπικών βιβλίων ήταν άπιαστο όνειρο, εξαιτίας περισσότερο των κοινωνικών πεποιθήσεων και περιορισμών της τότε εποχής. Στην πορεία ασχολήθηκα με τη διδασκαλία κι όταν «οι καιροί» επέτρεψαν το κατάλληλο άνοιγμα, αποτόλμησα να απευθυνθώ στις εκδόσεις Ψυχογιός!

Έλση Τσουκαράκη

 • Με την εμπειρία που έχετε αποκομίσει έως τώρα. Ποια θα λέγατε ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε;

Σε επαγγελματικό επίπεδο…. Η αντίθεση του «θέλω» με το «πρέπει»! Δηλαδή να θέλω να γράψω ένα βιβλίο με ιδιαίτερη θεματολογία, γνωρίζοντας όμως, ότι δε θα γίνει εύκολα κι εμπορικά αποδεκτό από το πλατύ κοινό.

 

 • Έχετε ήδη στο ενεργητικό σας, εννέα ολοκληρωμένες δουλειές βιβλίων, με το τελευταίο να έχει κυκλοφορήσει στις αρχές του Οκτώβρη, ενώ δεν είναι λίγες και οι μεταφράσεις που έχουν την υπογραφή σας, καθώς και σενάρια. Από πού θα λέγατε πώς αντλείτε έμπνευση για όλα αυτά; Αποτελούν ιστορίες της καθημερινότητας, φανταστικά γεγονότα; Μπορεί να υπάρξει κορεσμός σε όλο αυτό;

Νομίζω ότι η μαγική λέξη για μένα είναι.. η ΦαντασίαΣκαρφίζομαι και σκαρώνω συνέχεια ιστορίες στο μυαλό και περνώ όμορφα στο δικό μου κόσμο. Συμπεριφορά που με καθρεφτίζει συχνά, σαν απόμακρη και μοναχική.
Η φαντασία είναι μια ανεξάντλητη και πολύτιμη για την πορεία μου ενέργεια. Σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μου!

 

 • Πόσο σημαντική είναι για εσάς η αναγνώριση/αποδοχή του κόσμου;

Εξαιρετικά σημαντική, διαφορετικά θα γράφαμε και θα κλειδώναμε τα κείμενά μας στο συρτάρι. Η αναγνώριση έγκειται σε διάφορα στάδια. Ικανοποίηση επειδή υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν κι εμβαθύνουν στα μηνύματα που θέλω να περάσω με τις ιστορίες μου, αλλά επιπλέον ανακούφιση επειδή κάποιος δε νιώθει ότι χαλάλισε τα χρήματά του σε κάτι που δεν άξιζε…. Ειδικά τέτοιες δύσκολες εποχές!

 

 • Θα ασχολούσασταν πότε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Φυσικά! Αν και τα παιδικά βιβλία απαιτούν εξαιρετική προσοχή στο χειρισμό και τη ψυχοσύνθεση των μηνυμάτων τους!

 

Έλση Τσουκαράκη

 • Μιλήστε μας λίγο για την τελευταία σας δουλειά «Γαλάζιος Λαβύρινθος»…

Η ιστορία αιφνιδιάζει με τον απροσδόκητο θάνατο δυο μικρών παιδιών… κι εξελίσσεται σε ένα εγκεφαλικό παιχνίδι πλοκής… στα άδυτα του μυαλού και στον λαβύρινθο της ανθρώπινης ψυχής! Με πολύ Έρωτα… πολύ Μυστήριο και πολύ Σαίξπηρ!

 

 • Πώς θα αντιδρούσατε με την προοπτική κάποιο/κάποια από τα βιβλία σας να γίνουν ταινία/τηλεοπτική σειρά;

 

Χαρά! Χαμόγελα! Κέφι! Αισιοδοξία! Κεράσματα! Τραγούδι! Αλλά επιθυμία, να μην ξεφύγει η ιστορία από τις σελίδες του βιβλίου και σαλπάρει… αλλού γι αλλού.

 

 • Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του επαγγέλματος και έχοντας βιώσει και η ίδια ποικίλες εμπειρίες από τον χώρο, θα ενθαρρύνατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με τη συγγραφή, αν διακρίνατε την κλίση τους εκεί;

Θα ενθάρρυνα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με οποιοδήποτε επάγγελμα γεμίζει τη ψυχή τους χαρά και τα κάνει να νιώθουν ολοκλήρωση και πληρότητα!

 

 • Για τις δικές σας επαγγελματικές αποφάσεις, οι θέσεις και οι συμβουλές των γονιών σας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο;

Τελείως έμμεσα. Υπήρξε προτροπή για ανώτατες σπουδές στο Πανεπιστήμιο.Ύστερα πέταξα μόνη μου…!

Έλση Τσουκαράκη

 • Τι θα συμβουλεύατε κάποιον νέο που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή βιβλίων;

«Αν το λαχταράς πραγματικά, πάρε φόρα …. και βούτα στα βαθιά»!

 

 • Και για το τέλος, σας φύλαξα το καλύτερο. Πείτε μας μία φράση που μέσα στις λέξεις της «κλειδώνει» το νόημα της ζωής σας.

Όλες τις δοκιμασίες, τα ψυχολογικά φορτία και τα δύσκολα μαθήματα , τα βιώνουμε, μέχρι να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε την Ύπαρξή μας!!
Έχω εμένα!!

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: 

Facebook: Έλση Τσουκαράκη
Blogspot: ElsiTsoukaraki

Εκδόσεις Ψυχογιός: Έλση Τσουκαράκη

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG