Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής: “Ελπίζουμε να είμαστε «oι γονείς» ενός θεσμού: της Καρναβαλικής Παρέλασης”

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου ΓεωργιανήςΤο έργο ενός Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι σίγουρα πολύ δύσκολο διότι αντιπροσωπεύει την φωνή του κάθε γονέα ενός σχολείου. Απαιτείται σκληρή δουλειά ώστε η σχολική ζωή των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών να είναι πιο εύκολη. Η καλή συνεργασία και επικοινωνία των μελών ενός συλλόγου φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα για κάθε σχολική μονάδα .Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής αντιπροσωπεύεται από τη Βίκυ Παπαδοπούλου, μητέρα και πρόεδρο του Συλλόγου. Η κυρία Βίκυ Παπαδοπούλου αναφέρεται στην ουσιαστική προσπάθεια που προσφέρουν όλα τα μέλη του συλλόγου για το καλό των παιδιών τους, αλλά και όλων των παιδιών του σχολείου.

Αφορμή γι’ αυτήν την συζήτηση μας είναι η 1η Καρναβαλική Παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή 3/3 στις 11.30 με αφετηρία το δημοτικό σχολείο Γεωργιανής.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωσή του.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Δημούδη Ιωάννα

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής

Πόσα χρόνια είστε στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής;

Είμαστε νέο διοικητικό, μόλις από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιές είναι οι κύριες αρμοδιότητες του Συλλόγου;

Κύρια αρμοδιότητα του Συλλόγου είναι η προσπάθεια συντονισμού της συνεργασίας μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Πως συμβάλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής;

Αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είναι να προσεγγίσουμε τον κόσμο φέρνοντας τον κοντά στο σχολείο. Έτσι διοργανώσαμε ένα Χριστουγεννιατικό Bazaar φέρνοντας τους γονείς του νηπιαγωγείου να δημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά τους στο χώρο του σχολείου. Η συγκεκριμένη δράση έγινε πιο περιορισμένα και στις τάξεις του δημοτικού. Έχουμε φέρει τρεις θεατρικές παραστάσεις στοχευμένες σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, θέλοντας να προσεγγίσουμε όλες τις ηλικίες. Τελευταία δράση είναι η Καρναβαλική Παρέλαση ανοιχτή προς ολους. Μεγάλους, μικρούς και σχολεία των διπλανών χωριών.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής

Δέχεστε βοήθεια από κάποιους φορείς για να εκπληρώσετε το έργο σας; Αν, ναι με ποιον τρόπο;

Έχουμε κάποιους γονείς που δραστηριοποιούνται δίπλα μας και πρωτοστατούν σε όλες μας τις δράσεις, τοπικές επιχειρήσεις που μας στηρίζουν. Η Καρναβαλική Παρέλαση γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Ο Πρόσφυγας’’ και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου που θα χρηματοδοτήσει εν μέρει την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης. Ακόμη, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω τον κ. Δημητρακούδη Βασίλη –αντιδήμαρχο Καθαριότητας – ο οποίος είναι πάντα άμεσος αρωγός μας.

Ποια νέα ιδέα προστέθηκε στη λίστα σας για την ψυχαγωγία των παιδιών;

Γενικότερα, οι θεατρικές παραστάσεις είναι κάτι νέο για τα δεδομένα της περιοχής μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και άλλος κοντινός μας σύλλογος ακολουθησε το παράδειγμά μας αναγνωρίζοντας το πόσο το θέατρο πέρα από το να διασκεδάζει, εκπαιδεύει. Επίσης, η Καρναβαλική Παρέλαση διοργανώνεται πρώτη φορά και ελπίζουμε να είμαστε ‘’οι γονείς‘ ’ενός θεσμού.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η Καρναβαλική Παρέλαση; Ποιον δρόμο θα διασχίσουν μικροί και μεγάλοι;

Η Καρναβαλική Παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 3/3 στις 11.30 όπου με αφετηρία το δημοτικό σχολείο Γεωργιανής  θα δισχίσουμε τις δύο μικρές πλατείες του χωριού, παλιότερα ονομαζόταν πλατεία 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου αντίστοιχα, και θα καταλήξουμε στο γήπεδο 5×5 όπου θα κλείσουμε με την ανάδειξη του βασιλιά και της βασίλισσας του καρναβαλιού. Ολα αυτά με την συνοδεία κλόουν και μουσικής καταλήγοντας σε ένα barbecue party.

«Όλοι μαζί μια παρέα». Τι δηλώνει αυτή η φράση; 

Την ουσία της όλης δράσης. Ένα κάλεσμα απελευθέρωσης και ένωσης όλων μας με τους γύρω μας! Μια συνέργεια και συνεργασία χωρίς περιθωριοποιήσεις.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γεωργιανής

Καλέσατε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα γύρω χωριά να παρευρεθούν στην Καρναβαλική Παρέλαση; Ποιοι θα συμμετέχουν;

Έγινε ένα μεγάλο, ανοιχτό κάλεσμα και έκκληση για περισσότερους εθελοντές και η συμμετοχή θα δείξει το πόσο άρεσε ή όχι η ιδέα! Έχουμε δηλώσεις συμμετοχής από πολύ κόσμο του χωριού μας και των διπλανών χωριών αλλά όχι κάτι ομαδικά οργανωμένο.

Τι θα συναντήσουν οι μικροί μας φίλοι στις 3 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της Καρναβαλικής Παρέλασης;

Σίγουρα άλλους καρναβαλιστές, κλόουν, ξυλοπόδαρο και πολλές εκπλήξεις!

Πέραν από την ψυχαγωγία των παιδιών, ποιοι άλλοι λόγοι σας προέτρεψαν να διοργανώσετε την 1η  Καρναβαλική παρέλαση «Όλοι μαζί μια παρέα»;

Οι Καρναβαλικές Παρελάσεις δεν είναι κάτι καινούριο. Γίνονται σε πολλές περιοχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην δική μας περιοχή δεν είχε γίνει ποτέ κάτι ανάλογο και η πρόκληση για έναν Σύλλογο σαν τον δικό μας είναι μεγάλη! Δοκιμάζουμε τις αντοχές μας και εκμεταλλευόμαστε το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας, προσπαθώντας να το μεταδώσουμε στα παιδιά, στους συγχωριανούς μας και στον κόσμο που θα έρθει να διασκεδάσει μαζί μας.

Τι αντίκτυπο θεωρείτε πως έχουν τα ψηφιακά μέσα ως προς την μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών στην παρέλαση;

Θέλω να πιστεύω μεγάλο μιας και όλοι τα ακολουθούμε, τα παρακολουθουμε και επηρεαζόμαστε από αυτά. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως πως σε μια μικρή κοινωνία και όχι μόνο, Ο Καλός ο λόγος –όπως λέμε- έχει μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα. Σ’ αυτόν ελπίζουμε!

Έχετε νέες ιδέες για τη βελτίωση του σχολείου;

Ιδέες και διάθεση μεγάλη! Σημαντικότατος παράγοντας σ’ αυτό το γεγονός ότι 4 από τα 6 μέλη του Διοικητικού είναι γονείς παιδιών που βρίσκονται ακόμη στο νηπιαγωγείο και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, το ότι εμείς πραγματικά νιώθουμε και είμαστε όλοι μαζί μία παρέα και περιμένουμε και πολλούς άλλους να ενωθούν στο δικό μας αγώνα!

-Αφού ολοκληρώσαμε την συζήτησή μας και καθώς γράφω, αναρωτιέμαι: “πόσο διαφορετικά θα ήταν τα σχολεία αν υπήρχαν περισσότεροι ενεργοί γονείς και δεν έμεναν αμέτοχοι και αδιάφοροι;” Άξιζει να αφιερώνετε μέρος του χρόνου σας για το καλό όλων των μαθητών – και των παιδιών σας!- Σκέψου το και συ.. –

Φωτογραφικό υλικό: Ιωάννα Δημούδη


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημούδη Ιωάννα

Τελειόφοιτη του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Καστοριάς. Σύμμαχός της πάντοτε η αλήθεια, και δίπλα της μετρημένοι άνθρωποι. Πιστεύει πως η συγγραφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξετυλίξει τις σκέψεις της.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;