Subreal Prisoners: “Στόχος μας είναι η ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής”

Subreal Prisoners

Κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα έχει ξεκινήσει μία νέα ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία φέρει το όνομα Subreal Prisoners. Υπό την συνοδεία διάσημων dj, δημιουργούν βίντεο στα πιο παράξενα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης, αλλά και της Ελλάδας εν γένει, με σκοπό την ανάδειξη του συνδυασμού της ελληνικής φυσικής ομορφιάς και της ηλεκτρονικής μουσικής. Η ζωντάνια και ενεργητικότητα των μελών της ομάδας αλλά και των μουσικών παραγωγών τους είναι ολοφάνερη, αυξανόμενη από την περιέργεια στην οποία μας αφήνουν όταν κάθε καινούργιος προορισμός τους, είτε πρόκειται για event είτε για βίντεο, μας εκπλήσσει περισσότερο κάθε φορά. Ας αφήσουμε τον Μιχάλη και τον Θοδωρή να μας πουν περισσότερα.

Επιμέλεια συνέντευξης: Χρύσα Αγγελάκη

Πείτε μας λίγα λόγια για την γνωριμία σας.

Είμαστε η Subreal Prisoners, μία ομάδα που δημιουργήθηκε από τον Μιχάλη και τον Θοδωρή. Οι δυο μας γνωριστήκαμε το 2018 σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, την Τomorrowland. Γρήγορα καταλάβαμε ότι κατά κάποιο τρόπο έχουμε παράλληλους βίους. Τόσο λόγω της όμοιας πρωινής δουλειάς που κάνουμε, όσο και των ίδιων ακουσμάτων μουσικής, σχεδίων και οραμάτων για το μέλλον μας αλλά και του όμοιου τρόπου σκέψης.

Τελικά, τι σας ενέπνευσε για την ιδέα της Subreal Prisoners και τι είναι αυτό που δημιουργείτε;

Πριν γνωριστούμε είχαμε κάνει πολλά παρόμοια project οργάνωσης event σε ιδιαιτέρους χώρους και είχαμε ασχοληθεί και οι δύο με το djing, ο Θοδωρής σε επαγγελματικό επίπεδο και ο Μιχάλης σε ερασιτεχνικό. Το 2018 κάναμε το πρώτο κοινό event μας, σε κλειστό φιλικό κύκλο σε μία εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων φορτηγών, όπου το Dj booth μας ήταν στημένο επάνω σε ένα φορτηγό. Από εκεί και πέρα σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαμε να εξελίξουμε αυτή την ιδέα. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Subreal Prisoners. Αργότερα, επηρεασμένοι από project παγκοσμίου φήμης, θεωρήσαμε κατάλληλο ως πρώτο βήμα για να μας γνωρίσει ο κόσμος την βιντεοσκόπηση μουσικών παραγωγών σε πρωτότυπους χώρους της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subreal Prisoners
Πηγή εικόνας: Subreal Prisoners. Ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης.

Γενικότερα ποια είναι η απήχηση της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι ότι η ηλεκτρονική μουσική διεισδύει όλο και περισσότερο στην ελληνική μουσική κουλτούρα. Βέβαια, όπως όλα τα είδη μουσικής, έχει και αυτή το κοινό της που την ακολουθεί πιστά. Ελπίζουμε μέσα από τη δική μας αγάπη και το δικό μας έργο να την γνωρίσει περισσότερος κόσμος.

Από πόσα μέλη απαρτίζεται η ομάδα συνολικά;

Η Subreal Prisoners δημιουργήθηκε από δύο άτομα, τον Μιχάλη Μαρκατάτο και τον Θοδωρή Παπαθανασίου. Σε αυτή την ομάδα, πέραν από τους δύο μας, συμμετέχουν και έχουν επιμεληθεί όλο το κομμάτι της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ δυο πολύ καλοί φίλοι και όπως αποδείχτηκε καταπληκτικοί συνεργάτες. Ο Λευτέρης Τσιρκινίδης και ο Γιάννης Μπεκιαρίδης. Οι γνώσεις των παιδιών πάνω στην βιντεογραφία και οι δικές μας στην μουσική και την παραγωγή, ήταν αυτά που έδεσαν την ομάδα.

Ποιος είναι ο στόχος των βίντεο σας; Τι θα θέλατε να προωθήσετε μέσω αυτών;

Στόχος της βιντεοσκόπησης αλλά και των event που θέλουμε να κάνουμε είναι η ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδος μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής.

Subreal Prisoners
Πηγή εικόνας: Subreal Prisoners. Πανοραμική φωτογραφία της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.

Ποια θα ήταν για εσάς η ιδανική τοποθεσία για event-βιντεοσκόπηση;

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε. Σκέψεις και ιδέες υπάρχουν πολλές, όλες τους μοναδικές και πολύ ιδιαίτερες. Κάθε event και βιντεοσκόπηση θα ανακοινώνονται πάντα την τελευταία στιγμή.

Subreal Prisoners
Πηγή εικόνας: Subreal Prisoners. Η βιντεοσκόπηση στα Μετέωρα με τον Αντώνη Παυλίδη (Paul Anthonee).

Ποια είναι η μέχρι στιγμής πορεία σας;

Μέχρι στιγμής έχουμε βιντεοσκοπήσει και δημοσιεύσει σε διαδικτυακές πλατφόρμες τα τέσσερα πρώτα βίντεο μας σε τοποθεσίες όπως: την ακαδημία τένις, τον ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης και τα κάστρα στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Τέταρτο και μεγαλύτερο μέχρι στιγμής project είναι η βιντεοσκόπηση στα Μετέωρα, ένα μέρος παγκοσμίου φήμης τόσο επιβλητικό που σου ”κόβει την ανάσα”. Σε αυτή την βιντεοσκόπηση την μουσική επιμελήθηκε ένας από τους πιο γνωστούς παραγωγούς της techno μουσικής στην Ελλάδα, ο Αντώνης Παυλίδης, κατά κόσμο Paul Anthonee.

Ως καινούργια ομάδα που δημιουργεί κάτι τόσο πρωτότυπο στην Ελλάδα, είστε ευχαριστημένοι από το ξεκίνημά σας;

Ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα για να περάσουμε καλά, να κάνουμε το μεράκι μας και να βγάλουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Με την μέχρι στιγμής πορεία μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι διότι ξεκινήσαμε από το μηδέν και ήδη το εγχείρημα έχει θετική αναγνώριση από τον κόσμο. Στοχεύουμε ψηλά και πάντα προσπαθούμε για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα.

Subreal Prisoners
Πηγή εικόνας: Subreal Prisoners. Ακαδημία τένις στην Θεσσαλονίκη.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας μακροπρόθεσμα;

Μακροπρόθεσμα, οι φιλοδοξίες μας είναι να αναδείξουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ελλάδας μέσω μίας άλλης οπτικής, αυτή της ηλεκτρονικής μουσικής. Επίσης, να οργανώσουμε τα πρώτα μας event με κόσμο στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελαν να δώσουν οι Subreal Prisoners στους αναγνώστες του MAXMAG;

Οι  Subreal Prisoners είναι μία παρέα 4 Θεσσαλονικιών που γνωρίζονται πολύ πριν την σύλληψη της ιδέας των Subreal Prisoners. Στόχος μας είναι η δημιουργία ευχάριστων στιγμών μεταξύ μας και η μετάδοση της αγάπης μας για την μουσική και την βιντεοσκόπηση στον κόσμο!

Θα βρείτε τους Subreal Prisoners στα παρακάτω links:

Βρείτε τον Μιχάλη Μαρκατάτο στο Facebook: facebook.com/mixalhs.markatatos

Βρείτε τον Θοδωρή Παπαθανασίου στο Facebook: facebook.com/eristikoss

Βρείτε τον Λευτέρη Τσερνικίδη στο Facebook: facebook.com/tsirki

Βρείτε τον Γιάννη Μπεκιαρίδη στο Facebook: facebook.com/beku.gian

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα Subreal Prisoners για την συνέντευξη και το υπέροχο φωτογραφικό υλικό !


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρύσα Αγγελάκη

Φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ, με μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία. "First i photograph with my eyes, then i write with my heart".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;