Sleepin Pillow: «Η μουσική είναι τα πάντα! Άκρως τετριμμένο,πέρα για πέρα αληθινό…»

Sleepin Pillow

Τους Sleepin Pillow τους γνωρίσαμε το 2006, όταν ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία, στη Θεσσαλονίκη. Τα κομμάτια τους δεν άφησαν πολλούς ασυγκίνητους, λόγω του ιδιαίτερου ηχοχρώματός τους· ένα κράμα ψυχεδελικού ροκ με ανατολίτικα στοιχεία και αγγλικούς στίχους. Έχουν στο ενεργητικό τους 3 album και -όπως μας εξομολογήθηκαν παρακάτω- ετοιμάζουν το τέταρτο. Η μουσική των Nomik, Aisha_Sama, Rispa, Antoine, Nick Jaqueline και The Skinman έχει κάτι να μας πει και δε μπορούσαμε παρά να τους ρωτήσουμε τι λένε γι’αυτό.

 • Η μουσική σας είναι ιδιαίτερη, με έντονα στοιχεία από την ανατολή. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος όρος γι’αυτό το είδος; Πως προέκυψε η ιδέα ν’ασχοληθείτε με αυτό το στυλ;

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο μουσικό είδος ή κάποιος όρος πού χρησιμοποιείται επίσημα για ένα τέτοιο είδος μουσικής κι ούτε μας ενδιαφέρει.Οι πρώτες απόπειρες να γράψουμε υλικό πίσω στο 2004 μας οδήγησαν σε τέτοιους δρόμους -σταυροδρόμια,έγινε μάλλον αυθόρμητα και φυσιολογικά.

 • Η μπάντα αποτελείται από 6 μέλη. Γνωριζόσασταν από πριν; Πως συνδεθήκατε ;

Κάποιοι γνωριζόμασταν από πριν χωρίς να έχουμε συνεργαστεί. Με κάποιους άλλους βρεθήκαμε στην            πορεία. Συνδεθήκαμε μάλλον τυχαία και ακόμα οι σχέσεις μεταξύ μας ωριμάζουν.

 • Οι καιροί για τους μουσικούς ήταν πάντα δύσκολοι, πόσο μάλλον τώρα… Ασχολείστε και με κάτι άλλο πέρα από τη μπάντα;

Όλη μας η δουλειά και η προσοχή έχει να κάνει με τη μουσική, δεν είμαστε χομπίστες. Δε ζούμε απ το      συγκρότημα, κάνουμε παράλληλα κι άλλα πράγματα που όμως σχετίζονται αποκλειστικά με τη μουσική και την τέχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 • Ο στίχος σας είναι κατ’εξοχήν αγγλικός. Σκέφτεστε την καριέρα στο εξωτερικό;

Δε μας αρέσει η λέξη καριέρα αλλά δεν θα αρνιόμασταν μια αξιοπρεπή πορεία στο εξωτερικό. Προσπάθειες    έχουν γίνει και συνεχίζουμε να κινούμαστε σε ανάλογα πλαίσια.

 • Εσείς τι μουσική ακούτε; Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν μουσικά;

Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε 6 διαφορετικές οντότητες -προσωπικότητες.Οι μουσικές και τα ερεθίσματα είναι αμέτρητα.

 • Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη σας. Την τιμάτε συχνά με συναυλίες;

Βεβαίως,όσο μας αντέχει κι όσο την αντέχουμε.

 • Ξεχωρίζετε κάποιο από τα τραγούδια σας; και για ποιο λόγο;

Θα ήταν σαν να ξεχωρίζαμε κάποιο απ τα δάχτυλα των χεριών μας.
Sleepin Pillow

 • Χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα όλοι … Πως προέκυψε αυτό?

Από πλάκα και καπρίτσιο περισσότερο αλλά πάντα με την αίσθηση που είχαν οι παλαιότεροι όταν      αναγκάζονταν να κρύψουν για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους τις πραγματικές τους ταυτότητες.

 • Τι είναι για εσάς η μουσική;

Η μουσική είναι τα πάντα.Άκρως τετριμμένο,πέρα για πέρα αληθινό.

 • Μετά από περίπου 12 χρόνια που δημιουργήθηκε η μπάντα, έχει αλλάξει κάτι σε αυτή; Αν ναι,τι;

Πολλές συνήθειες,ντυσίματα,κουρέματα. Η ζωή,η κοινωνία αλλάζουν ταχύτατα και δραματικά. Πως αλλιώς άλλωστε θα είχαμε εξελιχθεί?

 • Ποια ήταν η πιο δυνατή/συγκινητική εμπειρία που βιώσατε αυτά τα χρόνια;

Πολλές συγκινήσεις με φίλους της μπάντας από όλη την Ελλάδα που μας δίνουν όλη τους την αγάπη, πολλές        συγκινήσεις μεταξύ μας -είτε on stage είτε στο studio- που μας δυνάμωσαν και μας έφτασαν εδώ πάντα με μοναδικό  σκοπό το καλύτερο για την ομάδα.

 • Ποια είναι τα σχέδιά σας για live στο κοντινό μέλλον; Ο τελευταίος σας δίσκος κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, με τίτλο “The world is over, its time for a new one”. Ίσως είναι νωρίς ακόμα, αλλά έχετε κάτι καινούριο στο νου σας;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώνουμε τον καινούριο μας δίσκο που θα τον    παρουσιάσουμε με ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και για πρώτη φορά και στο εξωτερικό.

 • Είναι οι Sleepin Pillow αυτό που ονειρεύονταν να γίνουν;

Κανείς δεν ξέρει.


Μπορείς να βρεις τους Sleepin Pillow:

Site: http://www.sleepinpillow.com/
Youtube: https://www.youtube.com/user/SleepinPillow
Myspace: https://myspace.com/sleepinpillow
Facebook: https://www.facebook.com/sleepinpillow/?fref=ts

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Τσάρτσαρου

Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας&Μ.Μ.Ε., ετών 21. Λάτρης της μουσικής, του κρασιού και των παλιών αντικειμένων. Το μυαλό μου βρίσκεται σε μόνιμο ταξίδι αναψυχής. Γράφοντας ανακάλυψα τι είναι αυτό που μ'αρέσει να κάνω: να γράφω!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;