Sbaraquack: “Kαλούμε άπαντες να γιορτάσουν μαζί μας ετούτες τις γιορτινές μέρες”

Δημήτρης Σκούρτης – Πάπιας

SbaraQuack!!!” είναι το επιφώνημα έκπληξης στην “παπιστική” διάλεκτο…. “SbaraQuack!!!” αποτελεί και το όνομα της νέας μουσικής πρότασης που περιλαμβάνει Funk μουσικές, Rock ‘n’ Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, Δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις! Όλα μαζί, σε ένα αποτέλεσμα στη θέα του οποίου ο καθένας έκπληκτος θα αναφωνεί: “SbaraQuack!!!”

Οφείλω να πω, ότι οι “SbaraQuack!!!” είναι μία μπάντα που δραστηριοποιείται και μεταλλάσσεται συνεχώς, παίζοντας ζωντανά κεφάτες διασκευές μα και δικό τους υλικό. Τα live τους είναι πραγματικά χαρούμενα και θυμίζουν κανονικά πάρτι. Ειδικεύονται στη funk και ροκ εν… τρολ, όπως λένε, αν και η soul και η τζαζ είναι επίσης διάχυτη στα τραγούδια που παίζουν. Μεγάλη επιρροή πάντως αποτελεί ο Τομ Τζόουνς και οι Blues Brothers, πρότυπα στα οποία κινείται μουσικά το γκρουπ.  Μόνο άμα βρεθείτε στα venues όπου έχουν παίξει, μπορείτε να καταλάβετε κανείς τι επικρατεί… Τα παιδιά επί σκηνής… διασκεδάζουν αφάνταστα, τόσο οι ίδιοι όσο και ο κόσμος που τους παρακολουθεί. Ακούς από Τομ Τζόουνς μέχρι και Μάιλι Σάιρους, ενώ κατεβαίνουν στο κοινό για να χορέψουν… συρτό μαζί του.

Ο Δημήτρης Σκούρτης, ο Πάπιας, ο τραγουδιστής & showman των Sbaraquack παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο MAXMAG στη Μαριλένα Πονηράκη και μας μίλησε για τις συναυλίες της μπάντας, οι οποίες μετατρέπονται σε ένα ατελείωτο πάρτι χορού και διασκέδασης. Την περίοδο αυτή ετοιμάζουν ξεσηκωτικά live σε κάθε γωνιά της Αθήνας! Ένα από αυτά είναι και το live at Rockwood!, ένας αγαπημένος χώρος της μπάντας, που θα κάνουν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2018.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Μαριλένα Πονηράκη

Γεια σου, Δημήτρη!! Γνωρίζω πως οι SbaraQuack γεννήθηκαν πριν έξι χρόνια στην Κρήτη και φέτος συμπληρώνουν περισσότερα από 300 live!!! Πώς σας ήρθε η ιδέα για την μπάντα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα για τους Sbaraquack γεννήθηκε στην Κρήτη, ενώ η πραγματοποίηση της uber-χημικής αυτής ένωσης έγινε στην Αθήνα! Ήμασταν δύο άνθρωποι (εγώ στην Κρήτη κι αυτός στην Αθήνα) που θέλαμε σαν τρελοί να κάνουμε ένα τρελό μα καλό σχήμα! Μόλις εγκαταστάθηκα στην Αθήνα, λοιπόν, βρεθήκαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε, μαλώσαμε, πλησιάσαμε κι άλλους δυο – τρεις φίλους/μουσικούς. Ελπίζουμε να σας αρέσει το αποτέλεσμα, αν και δεν έχουμε και πολλές αμφιβολίες. #psonares

Ποιοι είναι οι Sbaraquack;

Το ανθρώπινο δυναμικό μας (προς το παρόν διότι θέλουμε να πληθύνουμε κάποια στιγμή) είναι:

Δημήτρης “Πάπιας” Σκούρτης (Φωνές, ουρλιαχτά, χοροπηδηχτά, ζαλάδες)

Γιώργος “Chon Tros” Λαμπάδης (Κιθάρες, εφέ, κι άλλα εφέ, φωνές, διαστημικούς ήχους, τεχνικός μπάντας)

Αλέξανδρος “Snoopy” Φραγκούλατζης (τύμπανα, ρυθμολογία, φωνές, οργάνωση μπάντας)

Κώστας “Dubaduba” Τριανταφύλλου (μπάσο, φωνές, ακαταμάχητο χαμόγελο, πιστός συνοδοιπόρος)

Κώστας “Dubaduba” Τριανταφύλλου, Δημήτρης “Πάπιας” Σκούρτης, Αλέξανδρος “Snoopy” Φραγκούλατζης, Γιώργος “Chon Tros” Λαμπάδης

Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη ονομασία της μπάντας σας;

Εμμμ…. είχαμε το σχήμα, είχαμε κλεισμένες εμφανίσεις αλλά δεν είχαμε όνομα!! Μπήκα, λοιπόν σε μία διαδικασία (έλλειψης! :P ) σκέψεων….. Εμένα με φωνάζουν “Πάπια”, θέλαμε ένα πρωτότυπο όνομα, το συνδύασα με το στοιχείο το “παπιστικό” και SHAZAM !!! Μου ήρθε ως κεραυνός το όνομα τούτο, αναφωνώντας SBARAQUACK!!!!  

Ποια είναι η συμβολή του κάθε μέλους από εσάς στο γκρουπ;

Αν μπούμε στη διαδικασία να απαριθμήσουμε το τι και πώς έχει συμβάλλει ο καθένας στη μπάντα, χωρίς επεξήγηση, δε θα μας φτάσει ένας τρίτομος Τσελεμεντές (χωρίς εικόνες!).

Ο καθένας έχει βάλει από ένα λιθαράκι μέχρι χιλιάδες μενίρ για να έχει η μπάντα σήμερα τη μορφή και τη δύναμη αυτή, γεγονός για το οποίο είμαστε όλοι μα και ο καθένας ιδιαίτερα περήφανοι! 🙂

Τι άλλαξε για εσάς κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων;

Ίσως τα πάντα! Οι επιρροές μας, η αντίληψή μας οι σχέσεις μεταξύ μας, με τους άλλους, με τη μουσική, οι ικανότητές μας, και πολλά πολλά άλλα!

Το μόνο που δεν έχει αλλάξει, ευτυχώς είναι η διάθεσή μας για να παίζουμε και να πειράζουμε οποιαδήποτε μουσική μας αρέσει!

Ακούγοντάς σας, συνειδητοποιεί κανείς ότι η μουσική σας ξεχωρίζει και διαφέρει εντελώς από τα συνηθισμένα καθώς συνδυάζετε με τόση επιτυχία τόσο διαφορετικές μουσικές τάσεις. Τα τραγούδια σας χαρακτηρίζονται από funk και ροκ εν… τρολλ στοιχεία, αν και η soul και η jazz είναι επίσης διάχυτη στη μουσική σας. Πώς θα χαρακτηρίζατε εσείς τη μουσική σας ταυτότητα;

Πραγματικά, έχουν προσπαθήσει πολλοί να χαρακτηρίσουν το τι παίζουμε με μία απλή και σύντομη φράση… Νομίζω δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα…. Αυτό που λέω πλέον, συνήθως, είναι ότι παίζουμε ‘ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!
Μόνο αν βιώσεις την παράσταση/συναυλία αυτή θα μπορέσεις να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Sbaraquack

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι να παίζετε live και γιατί;

Σίγουρα το “Στη Ντισκοτέκ” αποτελεί κορύφωση για τις εμφανίσεις μας. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουν προηγηθεί τόσα medleys, τόσες όμορφες μουσικές και χορευτικές αναμείξεις που καθιστά δύσκολο του να αποφασίσουμε ποιο μας αρέσει παραπάνω από τα άλλα!

Λέγεται ότι τα live σας έχουν πολύ κέφι και θυμίζουν πάρτι. Ποια είναι η σχέση σας με το κοινό;

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΣΥΧΟ στις εμφανίσεις μας! Το θέμα είναι να συμμετέχουν όλοι στις βραδιές αυτές, όχι απλά εμείς να παίζουμε και να κάθονται οι υπόλοιποι να μας ακούν. Χρειάζεται να είμαστε όλοι μέρος αυτής της (αν το θες) παράστασης! Γιατί, λοιπόν να μην παρτάρουμε όλοι μαζί ???!!!???

Σε τι κοινό πιστεύεις ότι απευθύνεστε;

Πιστεύω ότι απευθυνόμαστε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Δεν το θεωρώ υπερβολή, καθώς οι επιρροές μας αποτελούνται από ότι υποπέσει στην αντίληψή μας σε ότι έχει να κάνει με τις μουσικές που ακούγονται, τις ακρότητες και χαζομάρες που συμβαίνουν στην κοινωνία μας και γενικά με οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας, μουσικό και μη. Συνεπώς έχουμε πολλά κοινά σημεία αναφοράς με τους περισσότερους – αν όχι όλους – όσους έρθουν σε επαφή με κάποια εμφάνισή μας!
Κάτι που μας δίνει ευχαρίστηση, εξάλλου, είναι το να μιλάμε με τον κόσμο πριν και μετά τις εμφανίσεις μας και να συζητάμε για διάφορα θέματα! Μας αρέσει πολύ να έχουμε άμεση σχέση με το κοινό μας, γι’ αυτό και μιλάμε! :
D

Sbaraquack live

Οι επόμενες ζωντανές σας εμφανίσεις γίνονται την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στο Hoxton και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στο Rockwood. Μίλησέ μας γι’ αυτές.
Οι άκρως επιτυχημένες μας εμφανίσεις στα δυο μας στέκια, Hoxton & Rockwood στην Αθήνα συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και καλούμε άπαντες να γιορτάσουν μαζί μας ετούτες τις γιορτινές μέρες με διάφορες εκπλήξεις που επιφυλάσσουμε στις δύο αυτές εμφανίσεις μας!!!

Τι είναι ο Κύκλος και ποια είναι η σχέση σας με αυτόν;

Ωπ! Με έπιασες στα πράσα…. Σου έχει μιλήσει κανείς για αυτό; Τέλος πάντων, θα σου αποκαλύψω…. Το κομμάτι που έχω στα σκαριά για να αρχίσουμε να δουλεύουμε με τους Sbaraquack έχει να κάνει με τον κύκλο… ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ !!! Σύντομα θα έχουμε τραγούδιιιιιιιιιιιιιι !!!!!!!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας, τα όνειρά σας; Τι άλλο ετοιμάζετε στο μέλλον;

Απλό είναι, θαρρώ: Να παίξουμε και να εμφανιστούμε ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΗ όπου είναι αυτό δυνατό και να παίξουμε ζωντανά, να μεταφέρουμε αυτή την ατελείωτη ενέργειά μας σε κάθε άνθρωπο που θα έχει την ευκαιρία να παρτάρουμε παρέα! 🙂

Επίσης, όπως είπα και παραπάνω, να βγάλουμε σιγογρηγορούτσικα και τη δική μας μουσική!

Υ.Γ. Η λέξη “παρτάρω” και τα παράγωγά της χρησιμοποιείται επίτηδες για να δείξει την ένταση και τη σημασία των καταστάσεων κ.ο.κ. 🙂

Η μπάντα αποτελείται από τους:

Σκούρτης “Πάπιας” Δημήτρης – Φωνή
Τριανταφύλλου “
DubaDuba” Κωστής – Μπάσο

Λαμπάδης “Chon Tros” Γιώργος – Κιθάρες
Φραγκούλατζης “
Snoopy” Αλέξανδρος – Τύμπανα

https://www.facebook.com/SbaraQuack.groovy.band/

 

Επόμενα live:

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου στο Hoxton, Γκάζι

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: HoxtonΤηλ: ☎ 210 3413395 – Βουτάδων 42, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός

https://www.facebook.com/HoxtonAthens/ & email: hoxton42@outlook.com

 

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου στο Rockwood, Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Rockwood : 698 076 2062 Βασιλέως Ηρακλείου 2 & Πατησίων 46, Αθήνα

http://www.rockwood.gr & email: rockwoodbar@gmail.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριλένα Πονηράκη

Η Μαριλένα Πονηράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολείται με το θέατρο ως σκηνοθέτης και παραγωγός αλλά & ως ηθοποιός. Έχει σκηνοθετήσει τους 'Μπαμπάδες με Ρούμι' των Ρέππα - Παπαθανασίου, 'Ο Επιθεωρητής Έρχεται' του John B. Pristley, 'Η Μεγάλη Στιγμή' του Αλέκου Λιδωρίκη, 'Φωνάζει ο Κλέφτης' του Δημήτρη Ψαθά ενώ υπήρξε ηθοποιός της Αγγλικής θεατρικής ομάδας GITs. Μεταφράζει από τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά και αντίστροφα, όπως το θεατρικό έργο 'Περιπέτειες με τους Δεινόσαυρους' της Roxana Esteve. Ασχολείται επίσης με την Επικοινωνία & τις Δημόσιες Σχέσεις μουσικών, θεατρικών παραστάσεων & φεστιβάλ μέσω των Social media. Έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης & του κινηματογράφου στην παραγωγή. Ακόμη, διδάσκει Αγγλικά & Θεατρικό Παιχνίδι. Οι σπουδές της είναι πάνω στο Θέατρο, τον Κιν/φο & την Επικοινωνία. Σπούδασε Υποκριτική στη Βογιατζή-Τράγκα ενώ στο Λονδίνο απέκτησε το BA in Film Studies & Communication από το Middlesex University & το MA in Communication από το University of Westminster. Μιλάει Γαλλικά & Ισπανικά. Το πρώτο της παραμύθι, 'Το Πετροκάραβο' εκδίδεται τον Μάρτιο του 2019 από τις εκδόσεις 'ΩΡΙΩΝ'.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;