Radio Nowhere (Ανδρέας Κοσιάρης): «Πίσω από το μικρόφωνο δεν ενδιαφέρει κανέναν το πώς είμαι εμφανισιακά. Ενδιαφέρει μόνο η φωνή μου!»

radio-nowhere_calendar-2015-2016

Το Radio Nowhere είναι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε από έναν πυρήνα ραδιοφωνικών παραγωγών και με την σταδιακή εξέλιξη του σταθμού ο αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε. Δημιουργήθηκε από ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αγάπη τους για την μουσική καθώς όπως δηλώνουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ραδιοφώνου «πιστεύουμε ότι η μουσική είναι ένα μέσο επικοινωνίας το οποίο σε βοηθά να μεταφέρεις τα συναισθήματα και τις εικόνες πολύ πιο εύκολα, ζωντανά και παραστατικά». Έτσι πορεύονται μέχρι σήμερα, εκεί μπορείς να ακούσεις ό,τι περιλαμβάνει το μουσικό σου γούστο από ροκ μέχρι ηλεκτρονική μουσική. Οι παραγωγοί του σταθμού υπόσχονται να γεμίσουν την ημέρα σου με μουσική, πάντα με την πιο ευχάριστη διάθεση.  Μιλήσαμε με τον Ανδρέα Κοσιάρη, έναν από τους παλαιότερους παραγωγούς του σταθμού, για το Radio Nowhere γενικότερα και την δουλειά του ειδικότερα, για να δούμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα των ανθρώπων που κάνουν καθημερινά το Radio Nowhere αυτό που είναι.

 

 • Κατ’ αρχάς, για όσους δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με το Radio Nowhere, πείτε μας λίγα πράγματα για το στυλ και το περιεχόμενο των εκπομπών σας.

Το Radio Nowhere είναι ένα κατ’εξοχήν μουσικό ραδιόφωνο, που δανείστηκε το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι του Bruce Springsteen. Αποτελείται από νέους σε ηλικία παραγωγούς και κινείται σε ένα αρκετά ευρύ μουσικό φάσμα. Από hard, mainstream και alternative rock, μέχρι soul, funk, pop και τις παρυφές της ηλεκτρονικής μουσικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 • Ποιος είναι ο τίτλος της εκπομπής σας και τι αντιπροσωπεύει;

Η εκπομπή μου ονομάζεται “Jukebox” και είναι ένα ποικιλόηχο θεματικό ταξίδι, διανθισμένο με σύντομα σχόλια για τους στίχους των κομματιών και τις πηγές έμπνευσης των δημιουργών.

 • Πως θα χαρακτηρίζατε το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των ραδιοφωνικών παραγωγών του Radio Nowhere;

Είναι μάλλον η πλέον κλισέ ατάκα, αλλά όντως στον Radio Nowhere το κλίμα είναι αυτό μιας μεγάλης παρέας. Υπάρχει ένας πυρήνας παραγωγών που είναι χρόνια στο σταθμό και έχουν αποκτήσει πραγματικές σχέσεις φιλίας και προσπαθούμε να εντάσσουμε σε αυτό το κλίμα και όλους τους νέους παραγωγούς που έρχονται στην αγκαλιά του Radio Nowhere κάθε χρόνο.

radio-nowhere-season_2-party

 • Αν μπορούσατε να καλέσετε στην εκπομπή σας έναν οποιονδήποτε μουσικό( ζωντανό και μη) ποιος/α θα ήταν και ποια ερώτηση θα του/της κάνατε πρώτα;

Τον Γερμανό συνθέτη του 17ου αιώνα Johann Pachelbel. Και θα τον ρωτούσα αν μπορεί να εξηγήσει πώς γίνεται το “Canon in D Major” του να αποτελεί τη βάση μιας μεγάλης μερίδας της ποπ μουσικής τρεις ολόκληρους αιώνες μετά τον θάνατό του.

 • Το να είσαι ραδιοφωνικός παραγωγός είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα δουλειά, ποιο κομμάτι της απολαμβάνετε περισσότερο;

Την μαγεία της μη οπτικής επικοινωνίας, του λόγου. Πίσω από το μικρόφωνο δεν ενδιαφέρει κανέναν το πώς είμαι εμφανισιακά, δεν κρίνεται τίποτα από επιφανειακά κριτήρια. Ενδιαφέρει μόνο η φωνή μου, το τι λέω με αυτήν και το τι μουσικές επιλέγω να παίξω για τα αυτιά των ακροατών μου.

planet-of-zeus_interview

 

 • Ώρα για μια σοβαρή ερώτηση επιτέλους… Συνδυάστε το τελευταίο πράγμα που φάγατε και το χρώμα της μπλούζας σας. Αυτό είναι το καινούριο σας συγκρότημα… Τι μουσική θα παίζει;

Εκ των συνθηκών το συγκρότημα ονομάζεται “Μαύρη Μακαρονάδα” και σαν το (προφανώς συγγενές) συγκρότημα “Μαύρη Μαγιονέζα” κινείται στο ηχόχρωμα της ελληνικής ροκ, με πανκ στοιχεία.

 • Επειδή όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα, αν κάτι πάει στραβά, αγχωθείτε, χάσετε τον ειρμό σας ή κάτι άλλο, πώς αντιμετωπίζετε την κατάσταση;

Ένα συγγνώμη προς τους ακροατές για τυχόν λάθη και μπόλικη μουσική πάντα μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

 • Ποια είναι η ταινία που έχετε δει τις περισσότερες φορές;

“Ρομπέν των Δασών και οι Ήρωες με τα Κολάν” του Mel Brooks.

 • Όταν τελειώνει η εκπομπή και φεύγετε από το studio, ποια εικόνα θέλετε να έχετε αφήσει στους ακροατές σας;
  Θα ήθελα οι ακροατές μου να έχουν περάσει ένα ευχάριστο μουσικό δίωρο, αλλά και (όταν το θέμα και τα επιλεγμένα τραγούδια το επιτρέπουν) να έχουν μάθει κάποια πράγματα για τις απόψεις των δημιουργών και τις εμπνεύσεις τους και πώς αυτές μεταφράζονται μέσα στους στίχους.
 • Αν έπρεπε να επιλέξετε το τραγούδι που αντιπροσωπεύει περισσότερο τον χαρακτήρα σας ποιο θα ήταν αυτό;

Θα ήθελα να είναι το “Hysteria” των Muse, αλλά αμφιβάλλω αν έχω την δυναμικότητα και την παρορμητικότητα που εκφράζει. Κατά τα άλλα κάθε περίοδος της ζωής μου ταυτίζεται και με διαφορετικό τραγούδι. Τελευταία, θα επέλεγα το “Island of the Misfit Boy” του Front Porch Step. Κομμάτι καταθλιπτικό, ξέρω, αλλά συμβαίνουν αυτά.

 

 • Για να σας βάλω και λίγο δύσκολα, θα προτιμούσατε να ζήσετε μια ζωή 1000 χρόνια ή 10 ζωές 100 χρόνων;

Το δεύτερο. Πάντα να επιλέγεις την ποικιλία από τη μονιμότητα.

 • Τέλος, για κάποιον που ευελπιστεί να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ποια είναι η πρώτη συμβουλή που θα του δίνατε;

Να το δοκιμάσει. Ποτέ δεν θα καταλάβεις αν είσαι καλός σε κάτι και αν σου ταιριάζει, χωρίς πρώτα να το δοκιμάσεις. Υπάρχουν πλείστα όσα διαδικτυακά ραδιόφωνα (του Radio Nowhere συμπεριλαμβανομένου) που δίνουν την ευκαιρία να βγουν στον αέρα παιδιά που δεν είχαν καμία πρότερη σχέση με το ραδιόφωνο, πέρα από αυτήν του ακροατή.

various

 

Το Radio Nowhere προσφέρει μια ποκιλία καταπληκτικών εκπομπών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας! Για όσους δεν ακολουθούν ήδη το ραδιόφωνο σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, γιατί εν τέλει όπως λένε στο Radio NowhereMusic Is All We Need”Για την εκπομπή του Ανδρέα Κοσιάρη μπορείτε να συντονιστείτε κάθε Πέμπτη βράδυ 22:00-24:00!

 

Χρήσιμα links:

Radio Nowhere Site: http://radionw.gr/

Facebook Page: https://www.facebook.com/Radionw/?fref=ts

various-2

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Μητσιάκης

Βάλε στη ζωή σου αυτά που σε γεμίζουν. Δες πολλές ταινίες, άκου μουσική συνέχεια, υποστήριξε την ομάδα σου, βγες με τους φίλους σου. Βολιώτης, προσπαθεί να βγάλει τη Δημοσιογραφία, θα με βρεις στο Maxmag, αλλιώς θα είμαι κάπου βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας ατέλειωτες Marvel θεωρίες και γεγονότα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;