Πολυτίμη: “Στην Ελλάδα συνδέουμε πολλές σημαντικές στιγμές μας με το τραγούδι”

SHARE

ΠολυτίμηΗ δυναμική soul-pop ερμηνεύτρια Πολυτίμη ανεβαίνει για άλλη μια φορά στη σκηνή του  JazzPoint για ένα δυνατό ακουστικό live, το Σάββατο 20 Απριλίου.Με όχημα τη δυναμική φωνή της, αλλά και τη μοναδική σκηνική της παρουσία, η νεαρή Ελληνίδα ερμηνεύτρια Πολυτίμη και οι συνεργάτες της, Γιάννης Ταυλάς (Κιθάρες/Κρουστά) γνωστός για τις εξαιρετικές του μουσικοσυνθετικές ικανότητες  και  Χριστόφορος Μαστοράκης (Πιάνο) που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη κάνει αισθητή την μουσική του παρουσία, μας παρουσιάζουν ένα δυνατό ακουστικό πρόγραμμα γεμάτο αυτοσχεδιασμούς με jazz στοιχεία και τραγούδια. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει,όχι μόνο κομμάτια από την προσωπική δουλειά της Πολυτίμης, αλλά και πολύ γνωστές επιτυχίες από την αμερικανική μουσική σκηνή (Damn your eyes-Etta James, Summertime-Ella Fitzgerald, Superstition-Stevie Wonder, Paradise-Sade, Beat it-Michael Jackson, Aint nobody– Chaka Khan  κ.λ.π.). Λίγο πριν τη live εμφάνισή της, είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε με την Πολυτίμη.

Επιμέλεια συνέντευξης: Μαίρη Μάγρα

Πολυτίμη λοιπόν… Ένα πολύ ενδιαφέρον όνομα. Είναι το πραγματικό σας όνομα ή το καλλιτεχνικό σας ψευδώνυμο; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένο ονόματος;

Πολυτίμη είναι το πραγματικό μου όνομα. Ονομαζόταν η γιαγιά μου Πολυτίμη και πήρα το όνομά της. Όταν ήμουν παιδί δεν ήμουν πολύ χαρούμενη με αυτό, με ξένιζε η σπανιότητα του, πολλοί άνθρωποι με μπέρδευαν και με αποκαλούσαν με άλλα ονόματα που έμοιαζαν με αυτό, κάποιες  φορές ακόμα και με αντρικά και με θυμάμαι πάντα να λέω ότι θα ήθελα ένα «συνηθισμένο» όνομα… ωστόσο μεγαλώνοντας, άρχισα να εκτιμώ τόσο πολύ την διαφορετικότητα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να το αλλάξω, ούτε να χρησιμοποιήσω κάποιο υποκοριστικό. Είναι το όνομά μου και τι καλύτερο απ’το να συστήνομαι και επαγγελματικά με αυτό.

Advertisement

Πρόκειται να εμφανιστείτε στο «JazzPoint», ερμηνεύοντας προσωπικές σας επιτυχίες και τραγούδια ξένων καλλιτεχνών όπως Stevie Wonder, Michael Jackson και διάφορους άλλους. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή τη συναυλία σας.

Φέτος ένιωσα την ανάγκη να αφήσω για λίγο τον ηλεκτρικό ήχο μιας φουλ μπάντας και να δημιουργήσω μαζί με τους συνεργάτες μου ένα πρόγραμμα ακουστικό, με πιο καθαρές μουσικές γραμμές  που θα δίνει την δυνατότητα στον θεατή να αφουγκραστεί τα τρία βασικά όργανα που υπάρχουν (Κιθάρα, Πιάνο, Φωνή) σε όλο το ταξίδι που διανύουν κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Με αγαπημένα τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε αυτά τα πολύ γνωστά κομμάτια σε συνδυασμό με τον γήινο ήχο ενός ακουστικού σχήματος θέλουμε να κάνουμε αυτά τα κομμάτια πιο προσιτά ακόμα και σε θεατές που δεν έχουν σαν πρώτη επιλογή αυτά τα μουσικά είδη.

Φυσικά δεν θα λείψουν από την συναυλία τα τραγούδια από την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά που πάντα χαίρομαι να τα τραγουδάω ακούγοντας τους θεατές να σιγοτραγουδάνε μαζί μου καθώς επίσης και τραγούδια από την ελληνική μουσική σκηνή που ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα για τις ανάγκες αυτής και μόνο της εμφάνισης και αποτελούν την έκπληξή μας και το αποχαιρετιστήριο δώρο μας στο κοινό, μιας και αυτή θα είναι η τελευταία συναυλία της χειμερινής σεζόν.

Είναι πάντα μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε στον ζεστό χώρο του JazzPoint .

Είναι ένας χώρος με αισθητική, που σέβεται τον καλλιτέχνη και γενικά την τέχνη της μουσικής.

Πολυτίμη

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με soulfunkblues και  jazz μελωδίες; Είχατε κάποιες μουσικές προτιμήσεις που καθόρισαν τις επιλογές σας;

Advertisement

Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια μουσική οικογένεια και να έρθω σε επαφή με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, γεγονός που με έκανε πλούσια μουσικά. Ωστόσο το να ασχοληθώ με αυτό το είδος δεν ήταν ακριβώς συνειδητή επιλογή. Κάθε καλλιτέχνης υπηρετεί το μουσικό εκείνο είδος που εκφράζει την ψυχή του, μόνο με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται η προοπτική να επικοινωνήσει μέσω της μουσικής του με το κοινό και να μοιραστεί πράγματα μαζί του, το οποίο είναι και η βασικότερη ανάγκη μου.

Πιστεύετε ότι στη χώρα μας η μουσική με την οποία ασχολείστε έχει θερμή ανταπόκριση από το κοινό;

Όχι όσο θα ήθελα…και ένας βασικός λόγος είναι η γλώσσα.

Στην Ελλάδα συνδέουμε πολλές σημαντικές στιγμές μας με το τραγούδι. Τραγουδάμε σε παρέες, σε γιορτές, στην στεναχώρια μας κτλ, ενας λόγος λοιπόν που δεν έχει αυτήν την ανταπόκριση είναι η γλώσσα, γιατί το κοινό δεν έχει συγκρατήσει τους στίχους από τα κομμάτια αυτά και έτσι δεν έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στην συναυλία όσο ενεργά θα ήθελε.

Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω πολύ να συνδέσω αυτά τα μουσικά είδη με ελληνικό στίχο, ώστε να γίνουν πιο οικεία και να μπορούν να εκφράσουν μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων.

Με ποιους καλλιτέχνες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον και γιατί;

  Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες και είναι τύχη να βρεθείς επί σκηνής ή δισκογραφικά με άτομα που σέβεσαι και εκτιμάς στον χώρο. Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές και μουσικοί που θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους και αν αρχίσω να τους αναφέρω νομίζω ότι θα κουράσω. Πάντως είμαι πολύ ανοιχτή σε συνεργασίες ακόμα και με καλλιτέχνες σε διαφορετικά μουσικά είδη, γιατί πραγματοποιείται μια ανταλλαγή μουσικού υλικού και στοιχείων που μόνο να σε ωφελήσει μπορεί.

Advertisement

Ασχολείστε με τη σύνθεση των τραγουδιών σας; Αν όχι, θα σας ενδιέφερε να το κάνετε;

Όχι δεν έχω ασχοληθεί γιατί με ενδιαφέρει αμιγώς το ερμηνευτικό κομμάτι και πάντα επιζητώ την συνεργασία με ταλαντούχους συνθέτες.

Θα σκεφτόσασταν να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό καλλιτεχνικά, όπως μουσική επένδυση κάποιας θεατρικής παράστασης ή ταινίας, ακόμα και συμμετοχή σε μιούζικαλ-θέατρο;

Η μουσική επένδυση κάποιας θεατρικής παράστασης ή ταινίας απαιτεί κάποια εξειδίκευση που εγώ δεν την έχω και είμαι μάλλον τελειομανής για να δεχτώ να κάνω κάτι μέτρια αλλά σε κάποια θεατρική παράσταση ή μιούζικαλ θα συμμετείχα με πολύ χαρά αν και όχι πολύ διαφορετικό καλλιτεχνικά μιας και είμαι και ηθοποιός και μάλιστα έχω κάνει και μαθήματα μιούζικαλ. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις και συνεχίζω να συμμετέχω σε δουλείες που με εκφράζουν και μπορώ να υποστηρίξω. Τελευταία μου συμμετοχή ήταν στην παράσταση «Το Γαιτανάκι» σε σκηνοθεσία Άννας Τζίμα που ανέβηκε τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2019 στο θέατρο Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη. 

Πολυτίμη
Πηγή εικόνας: i.ytimg.com

Ας περάσουμε σε πιο προσωπικές ερωτήσεις…. 

Αγαπημένη παιδική ανάμνηση: Οι ατελείωτες ώρες που άκουγα τον αδερφό μου να μελετάει κομμάτια στο πιάνο, ακόμα και σήμερα οταν ακούσω κάποιο απ’ αυτά τα κομμάτια με πιάνει ρίγος συγκίνησης και μεταφέρομαι σε αυτά τα χρόνια.

Ιδανικό ραντεβού: Με τον ιδανικό άνθρωπο.

Μουσική σημαίνει: Έκφραση. Αναπνοή. Ζωή.

Τι θα ήθελα να αλλάξει στον κόσμο: Η απανθρωπιά να γίνει ανθρωπιά και το συμφέρον ενσυναίσθηση.

Κωμωδίες ή θρίλερ;: Και τα δύο, αναλόγως την στιγμή.

Στον ελεύθερο χρόνο μου: Χρόνος με τους αγαπημένους μου, κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία, ταξίδια, φύση.

Αγαπημένο βιβλίο: «Άνθρωποι και ποντίκια» του John Steinbeck

Προτεραιότητα για εμένα έχει: H δουλειά μου και η ευτυχία των αγαπημένων μου προσώπων.

Τι θα άλλαζα στον εαυτό μου: Δεν θα άλλαζα κάτι.

Καλλιτέχνης-πρότυπο: Δεν μου αρέσουν τα πρότυπα, προτιμώ την έμπνευση.

 Πώς μπορεί ο κόσμος να απολαύσει τη μουσική σας ή να προμηθευτεί εισιτήρια για κάποια συναυλία σας;

Στο κανάλι μου στο You Tube (Πολυτίμη official), σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στις συναυλίες μου.

Για την συναυλία μου στο JazzPoint στις 20/4 προπωλούνται εισιτήρια στο viva.gr

Τελευταία ερώτηση… Πείτε μας λίγα λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια. Περιλαμβάνουν περιοδείες ή κυκλοφορία δίσκων;

Είμαι σε συζητήσεις για διάφορες εμφανίσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Χίο, ένα νησί που αγαπώ πολύ.

Επιπλέον είμαι στην διαδικασία που ετοιμάζω καινούρια τραγούδια τα οποία θα ακούσετε πολύ σύντομα.

Όλες μου οι εμφανίσεις και οτιδήποτε νεότερο σε σχέση με τα μελλοντικά μου σχέδια δημοσιεύονται στην σελίδα μου στο facebook και στο instagram (officialpolitimi)

 

Ευχαριστούμε πολύ την Πολυτίμη και την Ελευθερία Καμπόρουγλου για την παροχή του φωτογραφικού υλικού.

 

Βρείτε την Πολυτίμη στο:

Facebook:https://m.facebook.com/officialpolitimi/

Instagram:https://www.instagram.com/officialpolitimi/?utm_source=ig_profile_share&igshid=11uyo6k1oktvj

Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCY-2FIvXerWQ2LXyUjSWbYg

 

Πολυτίμη

Soul-funk-blues ρυθμούς με jazz στοιχεία

για την Πολυτίμη και τους συνεργάτες της,

το Σάββατο 20 Απριλίου στο JAZZPOiNT!

Πληροφορίες:

Φωνή: Πολυτίμη

Κιθάρες/ Κρουστά: Γιάννης Ταυλάς

Πιάνο: Χριστόφορος Μαστοράκης

 

Info

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Doors open: 22:00

The show begins: 23:00

Τιμές:

Είσοδος : 6Ε

 

Jazz Point

Ακαδημίας 18, Σύνταγμα

phone 2109803398

mob.6942022500 (booking)

https://www.facebook.com/JAZZ-POINT-102658879853966/

μέλος του Αθηνόραμα club

 

24ωρο συνεργαζόμενο parking (PARKING ZALOKOSTA –κλειστό) Κριεζώτου και Ζαλοκώστα 8, με 30% έκπτωση τις ώρες του Live.

 

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/jazzpoint/polytimi-acoustic-trio/

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG