Νίκος Γιάννακας:«Στόχος μας είναι, τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου ως θεσμός στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας.»

SHARE

Νίκος Γιάννακας

Το Maxmag.gr συνομίλησε με τον υπεύθυνο του 2ου Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου, Νίκο Γιάννακα. Το Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου άνοιξε τις πόρτες του το 2017. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στο ΕύΠολις-art από 17 εως 21 Οκτωβρίου 2018.  Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Ας δούμε όμως τι μας απάντησε ο Νίκος Γιάννακας για τη δημιουργία του Φεστιβάλ και για τους στόχους που έχει θέσει για το φετινό Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Χριστίνα Γεωργιάδη

 

  • Φέτος, είναι η 2η χρονιά που διοργανώνεται το Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου. Πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα τέτοιου είδους Φεστιβάλ;

Η ιδέα προέκυψε από την διαπίστωση της ανάγκης κάποιων νέων καλλιτεχνών στον χώρο του θεάτρου να έρθουν σε επαφή με το κοινό και να εκφράσουν το δημιουργικό τους ταλέντο. Εμείς λοιπόν τους δώσαμε αυτό το βήμα, η ανταπόκρισή τους ήταν μεγάλη όπως και η επιτυχία του Φεστιβάλ και γι αυτό αποφασίσαμε την καθιέρωση του ως ετήσιο θεσμό.

 

  • Μιλήστε μας για την μέχρι τώρα εμπειρία σας από την διοργάνωση και συμμετοχή στο Φεστιβάλ.

Είναι θετικό το ότι πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι αντιμετώπισαν θετικά τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν. Η συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τους υπεύθυνους του χώρου ήταν άψογη με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η κριτική επιτροπή αντιμετώπισε όλους τους συμμετέχοντες ηθοποιούς (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) με αντικειμενικότητα και σεβασμό. Όλοι οι συμμετέχοντες απέδωσαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα γι’ αυτό και η τελική κρίση ήταν μεταξύ περίπου ισάξιων.

 

  • Ποια στιγμή του περσινού Φεστιβάλ ξεχωρίσατε και γιατί;

Όλες οι στιγμές ήταν ξεχωριστές και χάρηκα ιδιαίτερα που όλοι οι συμμετέχοντες εκτίμησαν την προσπάθειά μας και μας προέτρεψαν να γίνει ετήσιος θεσμός.

Advertisement

 

  • Έχουν εκπληρωθεί κάποιοι από τους στόχους που είχατε θέσει όταν ξεκινούσατε το εγχείρημα αυτό;

Ο βασικός μας στόχος ήταν να αγκαλιαστεί η προσπάθεια αυτή όσο γίνεται από περισσότερους. Αυτό λοιπόν έγινε με ανέλπιστο αποτέλεσμα.

Ενώ αρχικά ξεκινήσαμε διστακτικά με την διοργάνωση δύο δίωρων παραστάσεων στην συνέχεια το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε έξι δίωρες παραστάσεις με την συμμετοχή είκοσι δύο ηθοποιών.

 

  • Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να αναδειχθεί ένας ερασιτέχνης ηθοποιός μέσα από ένα Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου;

Πιστεύω πως ναι, γιατί σε έναν θεατρικό μονόλογο το κυρίαρχο στοιχείο στην σκηνή είναι ο ηθοποιός, χωρίς την παρουσία κανενός άλλου, και με πολύ διακριτική την συμμετοχή τις περισσότερες φορές είτε σκηνικών, είτε ηχητικών ή άλλων στοιχείων.

 

  • Ποιοι είναι στόχοι σας για το φετινό Φεστιβάλ; Πώς θα κινηθείτε στα επόμενα;

Στοχεύουμε να έχουμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές και ακόμη καλύτερες ερμηνείες. Οι βραβευθέντες να υλοποιήσουν το όραμά τους μέσα από τις παραστάσεις που θα δώσουν στο Εύπολις-art. Στόχος μας είναι, τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου ως θεσμός στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας.

 

Πληροφορίες για το 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου 2018: Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Χαμογελάστε σε κάθε στιγμή της ημέρας! Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG