Νεκτάριος Χατζαντώνης: Δυναμικά βήματα στην Τέχνη

Νεκτάριος Χατζηαντώνης
Νεκτάριος Χατζαντώνης

    Ο Νεκτάριος Χατζαντώνης είναι νέος, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου που αγαπάει την τέχνη του και  τα καταφέρνει ορμώμενος από το πάθος του για αυτήν. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει ένα θεατρικό έργο και μία σειρά για το διαδίκτυο χωρίς ωστόσο να έχει αδειάσει το συρτάρι του. Για όλα αυτά και για τα μελλοντικά του σχέδια ο Νεκτάριος Χατζαντώνης μίλησε στο Maxmag

     Πότε άρχισε η σχέση σας με την τέχνη;

Η σχέση μου με την τέχνη ξεκίνησε το 2012 με δειλά βήματα και συνεχίζει ακόμα και σήμερα πιο δυναμικά.

     Πείτε μας λίγο για τις δουλειές που έχετε κάνει;

Έχω τελειώσει μαγειρική, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστική και ασχολήθηκα 6 χρόνια σε διάφορα ξενοδοχεία. Στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια επάνω στη συγγραφή και στην σκηνοθεσία.

Μετά έγραψα το πρώτο μου κωμικό θεατρικό έργο «Νύχτα Φόνου» που πήγε αρκετά καλά και στη συνέχεια έγραψα και σκηνοθέτησα την πρώτη μου διαδικτυακή σειρά θρίλερ – μυστηρίου «Πρόσκληση» που υπάρχει στο YouTube.

      Ανάμεσα σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση τι προτιμάτε;

Μου αρέσουν και τα τρία αλλά νομίζω περισσότερη αγάπη έχω στον κινηματογράφο και στις σειρές! Παρόλο που υπάρχει μεγάλη πίεση στα γυρίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκτάριος Χατζηαντώνης
Νεκτάριος Χατζαντώνης

         Έχετε ξεχωρίσει κάποιες συνεργασίες;

Φυσικά και έχω ξεχωρίσει! Θεωρώ πως ήμουν από τα άτομα που είχα πολύ καλή συνεργασία με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς. Πάντα υπάρχουν όμως και μερικοί χαρακτήρες που δεν ταιριάζεις εύκολα στα επαγγελματικά σου. Αυτοί λοιπόν ήταν ελάχιστοι και μετρημένοι στην παλάμη του ενός χεριού.

        Κατά πόσο ‘’συνεργάζεται’’ ο Σκηνοθέτης με τον Συγγραφέα όταν έχετε και τις δύο ιδιότητες.

Πολύ ωραία ερώτηση! Όταν γράφω στο λάπτοπ το σκηνοθετώ αμέσως, και με αυτόν τον τρόπο το μεταφέρω στην ομάδα μου και βγαίνει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οπότε δεν με δυσκολεύει καθόλου η συγγραφή και η σκηνοθεσία.

Νεκτάριος Χατζηαντώνης
Νεκτάριος Χατζαντώνης

    Ποια από τις δουλειές σας έχει ιδιαίτερη σημασία για σας;

Και οι δύο έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα. Δεν μπορώ να τις συγκρίνω γιατί το ένα είναι μαύρη κωμωδία και το άλλο θρίλερ – μυστηρίου. Αγαπώ και την «Πρόσκληση» και τη «Νύχτα Φόνου»!

       Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι ότι ετοιμάζω την δεύτερη διαδικτυακή σειρά η οποία είναι αυτή τη φορά κωμική και λέγεται «Το Προξενιό Στην Πόρτα Σου», νέες εκπομπές και αν προλάβω θα ετοιμάσω και την «Πρόσκληση» του Β’ Κύκλου!

Νεκτάριος Χατζαντώνης
Νεκτάριος Χατζαντώνης

 

       Κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε μέσα από τις δουλειές σας;

Δεν αποσκοπώ να περάσω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα μέσα από τα έργα μου, αν και αυτό μερικές φορές προκύπτει ασυναίσθητα εφόσον ζούμε σε μία εποχή που καλώς ή κακώς τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μάς επηρεάζουν σε όλους τους τομείς της ζωής και αυτό κατ’επέκταση βγαίνει στο συγγραφικό λόγο!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Ζαφείρης

Γεννηθήκα στα Χανιά το 1990. Ασχολούμαι 12 χρόνια με τη συγγραφή παραμυθιών και άρθρων ενώ τα τελευταία χρόνια άρχισα την συγγραφή θεατρικών έργων και την υποκριτική δύο πράγματα που αποτελούν τον ζωτικό μου χώρο. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο με παιδικές ιστορίες με τίτλο Ρώτα το παραμύθι. Θεωρώ το διάβασμα το Θέατρο και τον Κινηματογράφο την πιο κατάλληλη ψυχαγωγία

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;