Μιχάλης Σεβαστέρης: “Mόνο αν με κάνουν να γελάω μπορώ να ερωτευτώ”

Μιχάλης Σεβαστέρης
Μιχάλης Σεβαστέρης

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης είναι 26 ετών και έχει κάνει επάγγελμα αυτό που τον χαρακτηρίζει, το χιούμορ. Είναι stand-up comedian γιατί αγαπάει να κάνει τον κόσμο να γελά. Πριν 3 χρόνια ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή . Την ίδια στιγμή συνειδητοποίησε ότι αυτό είναι που του αρέσει να κάνει και τον εκφράζει.  Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Εκτός σκηνής, ασχολείται επαγγελματικά με το online poker. Τα κέρδη του, φανερώνουν ότι είναι αρκετά καλός σε αυτό που κάνει, αφού  είναι από τα μεγαλύτερα ανάμεσα στους Έλληνες παίκτες. Είναι επίσης φιλόζωος. Ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας.

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Σοφία Δάσιου

 

 1. Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το stand upcomedy;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν 3 χρόνια. Είχα μόλις χωρίσει και σκέφτηκα πως θα προσπαθήσω να κερδίσω πίσω την κοπέλα μου με το χιούμορ μου. Έτσι έκατσα και προσπάθησα για πρώτη φορά στη ζωή μου να γράψω κωμικά κείμενα. Άρχισα να της τα στέλνω, στο τρίτο αστείο με μπλόκαρε και τότε σκέφτηκα “πού πας, έχω 7 σελίδες ακόμα!». Κάπως έτσι πήγα και δοκίμασα τα υπόλοιπα αστεία μου στο πρώτο μου όπενμάικ. Πήγε αρκετά καλά. Έπρεπε να στείλω το βίντεο από άλλο προφίλ στην πρώην για να αναθεωρήσει.

 

 1. Είναι εφικτό κάποιος να εξασφαλίζει τα προς το ζην έχοντας επιλέξει αυτή την καριέρα; 

 

Μετά από αρκετά χρόνια και δικές του σόλο δουλειές, ναι. Στην αρχή σίγουρα όχι.

 

 1. Πώς διαχειρίζεσαι μια αποτυχία; Τη στιγμή για παράδειγμα που το κοινό σου δεν θα γελάσει μ’ ένα αστείο σου.

 

Το βλέπω μετά σε βίντεο και αναλύω το τι δε πήγε καλά και τι να διορθώσω. Πάνω στη σκηνή προσπαθώ να μη με επηρεάσει, για να μην πέσει η απόδοση των επόμενων αστείων.

 

 1. Πιστεύεις ότι ένα αστείο μπορεί να είναι αντικειμενικά αστείο; Υπάρχουν άτυποι νόμοι στο stand up comedyδηλαδή; 

 

Ναι, αν είναι αρκετά σύντομο, το πεις με το κατάλληλο ύφος, έχει έξυπνη ανατροπή και αναφέρεται σε κάτι που όλοι θα γνωρίζουν, 9 στις 10 φορές θα δουλέψει.

 

 1. Τι θα έλεγες σε κάποιον που δεν έχει δει ποτέ standup; Tι μπορεί να ανακαλύψει μέσα από αυτό;

 

Είναι μια μορφή κωμωδίας που, κατά τη γνώμη μου, προσφέρει περισσότερο γέλιο από μια κωμική σειρά ή ταινία, καθώς τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά στους καλούς standupcomedians. Οι επαγγελματίες συνήθως έχουν πάνω από 5 ποιοτικά αστεία το λεπτό και επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί με διαφορετικά στυλ, μόλις βρεις αυτόν που σου ταιριάζει είναι σίγουρο πως σε κάθε δουλειά του θα γελάς πολύ.

 

 

 1. Πλέον έχουν αναδειχτεί πολλοί καινούριοι stand-up comedians. Ο καθένας γίνεται γνωστός για βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. Ποια θεωρείς πως είναι τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους κωμικούς;

 

Ότι μιλάω για πολύ προσωπικά μου θέματα. Επίσης, η άβολη σκηνική μου παρουσία. Συχνά μου λένε “πολύ ωραία η περσόνα που κάνεις στη σκηνή”, ενώ είναι απλά η φυσική μου “αβολοσύνη”. Ένα ακόμη είναι ότι δίνω πάρα πολύ μεγάλη βάση στο να είναι έξυπνο το κείμενο. Θέλω ακόμα και ένα ρομπότ να το διάβαζε, να ήταν αστείο. (Ίσως είναι και απαραίτητο, καθώς μου λένε συχνά πως ο ίδιος είμαι σαν ρομπότ)

 

 1. Αυτό το είδος έκφρασης έχει διαδοθεί περισσότερο σε σύγκριση με παλιότερα . Θεωρείς ότι τα socialmedia έχουν συμβάλλει σε αυτό το γεγονός; 

 

Σίγουρα, αλλά και το ότι οι ίδιοι οι κωμικοί έχουν κάνει πολλά για να το διαδώσουν. Έχουμε νέα comedyclub που άνοιξαν, και συχνές σόλο δουλειές κωμικών, ενώ πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μόνο 3-4 σόλο online.

 

 1. Αυτό το κωμικό στοιχείο της ταυτότητάς σου ως ηθοποιός είναι αντιπροσωπευτικό  και του χαρακτήρα σου;

 

Ναι λατρεύω να κάνω τους άλλους να γελάνε και να με κάνουν να γελάω. Ακόμα και στις σχέσεις μου, μόνο αν με κάνουν να γελάω μπορώ να ερωτευτώ.

Μιχάλης Σεβαστέρης
Μιχάλης Σεβαστέρης

 

 1. Από ποιους κωμικούς έχεις επηρεαστεί;

 

Από όλους προσπαθώ να μάθω κάτι, και ευτυχώς μέχρι τώρα όποτε ζήτησα κάποια συμβουλή, οι άλλοι κωμικοί ήταν πολύ βοηθητικοί και καθόλου υπερόπτες, παρά τη μεγάλη επιτυχία τους.

 

 1. Όποιος έχει χιούμορ, μπορεί να γίνει κωμικός; Ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας του Stand up;

 

Έχει τη δυνατότητα να γίνει. Προϋποθέτει πως καθημερινά θα κυνηγάει αυτή την καριέρα για χρόνια. Όχι μόνο θα γράφει αστεία κείμενα, αλλά θα κάνει και σωστές επαγγελματικές κινήσεις, όπως το να προωθεί τον εαυτό του και τις δουλειές του.

 

 

 1. Γιατί είναι λιγότερες οι γυναίκες που ασχολούνται με αυτό; 

 

Θα εξισορροπιστεί σιγά-σιγά ο αριθμός. Βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να ασχολούνται με αυτό.

 

 1. Με ποιόν κωμικό θεωρείς ότι δεν θα μπορούσες να συνεργαστείς σε μια παράσταση και γιατί.

 

Με το DaveChappelle. Δεν απαντάει στα μηνύματά μου για καφέ.

 

 1. Τι θα κρατήσουν οι θεατές φεύγοντας από την πρεμιέρα του stand-up show “Είμαι Βίγκαν” στις 16 Οκτωβρίου ;

 

Πως όσο τραγικό και να είναι κάποιο γεγονός στη ζωή σου, μπορείς να το περιλούσεις με χιούμορ και να το μεταμορφώσεις σε κάτι που δίνει χαρά και γέλιο.

 

 1. Ποια είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον; 

 

Να συνεχίσω να κάνω αυτά που ξέρω πως πρέπει να κάνω καθημερινά. Πιστεύω στο ότι αν δίνουμε όλη μας την προσοχή στο τι κάνουμε στο παρόν, το μέλλον που θέλουμε θα χτιστεί σιγά-σιγά από μόνο του.

 

Στοιχεία παράστασης: Είμαι Βίγκαν – Μιχάλης Σεβαστέρης
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου
Πού: Foka Negra, Φωκίωνος Νέγρη 32, Κυψέλη, τηλ.: 210 8210038.
Πότε: Κάθε Παρασκευή έως και 13 Νοεμβρίου
Εισιτήριο: 6 €
Προπώληση: Στο 210 8210038 και στο ταμείο του καταστήματος
Facebook event: https://bit.ly/3mHMoZT

Μιχάλης Σεβαστέρης – social media:

Facebookhttps://bit.ly/33OdXYS
Instagram: https://bit.ly/3kEzKc8


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Δάσιου

Είμαι φοιτήτρια κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;