Μελέτης Ηλίας:Mε λίγη προσοχή και υπομονή θα έρθουμε στην κανονικότητα

Μέλετης Ηλίας
Μέλετης Ηλίας

    Ο Μελέτης Ηλίας είναι ένας ηθοποιός που δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι πάρα πολύ γνωστός από δεκάδες δουλειές στο θέατρο, την συμμετοχή του σε πετυχημένες σειρές, όπως το Σόι σου και Τα καλύτερα μας χρόνιακαι την κινηματογραφική του συμμετοχή στις ταινίες Βachelor.  Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του ενώ είναι ξεκάθαρη η αγάπη του για την υποκριτική, η ενεργητικότητα και η αισιοδοξία του. Ο  Μελέτης Ηλίας μίλησε στοΜaxmag για την δουλειά του, τα μελλοντικά του σχέδια ενώ συνέστησε υπομονή για τις δυσκολίες που περνάμε.

Πως θα συστηνόταν ο Μελέτης Ηλίας με μία φράση;

Eνας τυχερός άνθρωπος που συνήθως βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και που αυτό τον ενεργοποιεί για να μετατρέψει την τύχη σε ευκαιρία.

 Πότε ανακαλύψατε την αγάπη σας για την υποκριτική;

Γύρω στα 19-20 σχετικά αργά σε σχέση με άλλους έτυχε να δω κάποιες παραστάσεις οι οποίες μου έστρεψαν την προσοχή σε αυτό το χώρο ενώ πριν δεν είχα καμία επαφή

 Έχετε πολλές αξιόλογες δουλειές στο θέατρο. Θα ξεχωρίζατε κάποια/ες;

Νομίζω ότι η περίοδος που ήμουνα στο θέατρο Αττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου ήταν μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους μου και σε μία ηλικία που ουσιαστικά ανδρώθηκα στο θέατρο.

Μέλετης Ηλίας
Μέλετης Ηλίας

Κάποια συνεργασία που έχετε ξεχωρίσει;

Μία συνεργασία που αναμφισβήτητα ήταν καθοριστική ήταν η συνύπαρξη με όλους αυτούς τους υπέροχους ηθοποιούς τα 5 χρόνια που γυρίζαμε το σόι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αδύνατον να μην αναφερθούμε στη σειρά το Σόι σου. Πως νιώθετε για την επιτυχία που σημείωσε αλλά και την παρακαταθήκη που άφησε η συγκεκριμένη σειρά;

Για μένα το σόι σου ήταν καθοριστικό γιατί στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να με συστήσει στο ευρύ κοινό παρά τα 15 χρόνια πορείας το θέατρο. Με αφορμή αυτή τη σειρά σαφώς οι προτάσεις ειδικά στην τηλεόραση αυξήθηκαν και η αποδοχή του κόσμου με έκανε να πατήσω γερά στα πόδια μου. Με την έννοια και να μην είμαι αναβλητικός να μη φοβάμαι να παίρνω ρίσκα και να βλέπω ότι αυτό για το οποίο προσπαθώ αργά ή γρήγορα ανταμείβεται

 Υπάρχουν κοινά σημεία δικά σας με τον Σάββα από τη σειρά;

Πάντα στους ρόλους και στο Σάββα και φέτος στο Στέλιο βρίσκω κάποια κοινά σημεία με τον Μελέτη πάνω στα οποία πατάω και από κει και πέρα προσπαθώ όσο μπορώ να βρω και στοιχεία που είναι τελείως ξένα για να μπορώ πάνω σε αυτά να δουλέψω και να βγάλω ένα διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά.

Μέλετης Ηλίας
Μέλετης Ηλίας

Παρακολουθώντας σας κανείς διαπιστώνει το ταλέντο σας εξίσου και στο θέατρο και στο σινεμά και στην τηλεόραση. Τι σας κάνει να ισορροπείτε τόσο άψογα και στα τρία;

Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας το ποιός για να ισορροπεί και στα τρία αυτά είδη είναι συνέπεια και σαφώς επαγγελματισμός επειδή δουλειά μας είναι μία δουλειά που δεν πατάει και πολύ στη γη είναι λίγο του αέρα και οφείλει να είναι έτσι δεν πάτε από την άλλη να είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν συνεπής μελετημένος και γρήγορος.

 Προτιμάτε κάποιο είδος από τα ανωτέρω;

Το καθένα έχει τη χάρη του μέχρι πριν από μερικά χρόνια θα έλεγα με σιγουριά το θέατρο βλέπω όμως ότι και στην τηλεόραση για να μπορέσεις να κάνεις κάτι το οποίο θα έχει διάρκεια στο χρόνο πρέπει να δουλέψεις εξίσου πολύ με πολύ αφοσίωση και με αγάπη και φυσικά το σινεμά είναι ένας κόσμος στον οποίον έχω πάρει απλά μία μυρωδιά και θα ήθελα αν είμαι υγιής και δυνατός να κάνω κι άλλα πράγματα.

 Μιλήστε μας λίγο για τις δουλειές που τρέχουν αυτό τον καιρό και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Φέτος προς το παρόν συμμετέχω στα καλύτερά μας χρόνια στην ΕΡΤ1 περίπου αρχές προς μέσα Δεκέμβρη θα βγει το μπάτσελορ 4 στους κινηματογράφους από τη village. Και μάλλον μετά τις γιορτές επιτέλους θα ξανακάνω θέατρο που τόσο μου έχει λείψει αλλά ακόμα είναι μυστικό το που.

 Κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε;

Επειδή καταλαβαίνω πως ο κόσμος έχει κουραστεί με όλη αυτή την ιστορία με τον κορονοϊό αυτό που θέλω να πω είναι ότι το δύσκολο κομμάτι πέρασε σταθήκαμε δυνατοί. Ας είμαστε υπεύθυνοι και με λίγο προσοχή και υπομονή θα έρθουμε στην κανονικότητα που όλοι περιμένουμε με τόση λαχτάρα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Ζαφείρης

Γεννηθήκα στα Χανιά το 1990. Ασχολούμαι 12 χρόνια με τη συγγραφή παραμυθιών και άρθρων ενώ τα τελευταία χρόνια άρχισα την συγγραφή θεατρικών έργων και την υποκριτική δύο πράγματα που αποτελούν τον ζωτικό μου χώρο. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο με παιδικές ιστορίες με τίτλο Ρώτα το παραμύθι. Θεωρώ το διάβασμα το Θέατρο και τον Κινηματογράφο την πιο κατάλληλη ψυχαγωγία

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;