Μαρία Κωνσταντάκη: «Αντιστέκομαι σθεναρά σ’ αυτό που θεωρείται κοινωνικά σωστό»

Μαρία Κωνσταντάκη

Μας συστήθηκε ως εκκεντρική γραμματέας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στην σειρά «Υπέροχα πλάσματα» και κατάφερε με αυτό τον ρόλο να μπει στα σπίτια μας και στις καρδιές μας. Το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της, της χαρίζει πάντα ξεχωριστούς ρόλους που με το ταλέντο της τους απογειώνει. Με την ίδια ευκολία που ανεβαίνει στο σανίδι ή υποκρίνεται μπροστά στην κάμερα, καταφέρνει και να “μαγέψει” τους ακροατές της μέσα από το ραδιόφωνο.
Η Μαρία Κωνσταντάκη μπορεί να μην είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, αλλά στην τελική, ίσως αυτό να είναι που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Αναστασία Μιγδάνη

 

  • Σας γνωρίσαμε μέσα από την σειρά «Υπέροχα πλάσματα» στην οποία υποδυόσασταν μία, «αλλοπαρμένη», θα μπορούσαμε να πούμε, γραμματέα. Ένας ρόλος που ξεχώρισε, όπως και ο ρόλος της Αστερόπης στη σειρά «Μίλα μου βρώμικα». Σας επιλέγουν οι ρόλοι ή τους επιλέγετε εσείς;

Νομίζω η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα! Έχω την υποψία ότι λόγω εμφάνισης ιδιαιτερότητας εννοώ στην εμφάνιση δεν με σκέφτονται για το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Τουλάχιστον τηλεοπτικά. Όμως κι εγώ προτιμώ τους χαρακτήρες που είναι λίγο «κουνημένοι», λίγο μετατοπισμένοι. Ξέρεις είναι μεγάλη ιστορία στον αντίποδα της βαρετής ζωής μας έστω για κάποιες ώρες της ημέρας να «γίνεσαι» ένας συναρπαστικός κινηματογραφικός  χαρακτήρας, να λες και να κάνεις πράγματα που στην πραγματική σου ζωή δεν τολμάς ούτε να τα σκεφτείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

  • Γνωρίζοντας σας μέσα από τη δουλειά σας, μου δίνετε την εντύπωση πως είστε ένας αντισυμβατικός άνθρωπος, πέρα από «πρέπει» και «κανόνες». Εσείς πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Έχω πολύ ισχυρά πρέπει και κανόνες στην ζωή μου. Έχω επίσης πολύ ισχυρούς ηθικούς κανόνες στην ζωή μου. Μόνο που αρκετές φορές έρχονται σε αντίθεση με το political correct κλίμα που επικρατεί. Αντιστέκομαι η αλήθεια είναι σθεναρά σ’ αυτό που θεωρείται κοινωνικά σωστό ειδικά όταν πρόκειται για απλή τυπολογία. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος πρέπει να τραβολογά τον σύντροφό του σε διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις και να τον καταπιέζει επειδή απλά αυτό συνηθίζεται ή επειδή η απουσία τού συντρόφου θα σχολιαστεί. Η ηθική που με διέπει είναι μην κάνεις στον άλλον αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν. Απλά τα πράγματα αλλά αρκετά αυστηρά αν το καλοσκεφτείς.

Μαρία Κωνσταντάκη

  • Έχετε δηλώσει πως κάνατε πλαστική επέμβαση στη μύτη γιατί ήταν τελείως «αλμοδοβαρική». Και ύστερα, το σύμπαν συνωμότησε για να πρωταγωνιστήσετε στην παράσταση «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», έργο που το γνωρίσαμε από την ταινία του Πέτρο Αλμοδοβάρ. Αλήθεια, θα θέλατε να είστε πρωταγωνίστρια σε κάποια ταινία του;

Δεν είμαι φαν του Αλμοδοβάρ, ειδικά του Αλμοδοβάρ των πρώτων ταινιών του. Άρχισε να μου αρέσει απ’ το «μυστικό μου λουλούδι» και μετά. Από αυτήν την ταινία και μετά νομίζω έκανε στροφή σε πιο μελό ταινίες με λιγότερο χιούμορ. Αυτές οι ταινίες μου ταιριάζουν περισσότερο απ’ τις πρώτες του.
Ωστόσο καταλαβαίνετε τον σουρεαλισμό στην ερώτησή σας. Να απορρίψω εγώ  τον Πέδρο?? Ακραίο!

 

  • Η τελευταία σας τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Συμμαθητές». Ποιο θα ήταν το κριτήριο για να επιστρέψετε στην τηλεόραση;

Ένα καλό σενάριο – εν αρχή ην ο λόγος – και αξιόλογοι συντελεστές. Μπροστά και πίσω απ’ τις κάμερες. Φυσικά όλα αυτά πολλές φορές λειτουργούν κατά περίπτωση. Μπορεί κάποιες φορές να επιλέξεις μια δουλειά τηλεοπτική και το κριτήριο να είναι το οικονομικό. Άλλες φορές να ψήνεσαι απ’ τον ρόλο. Όταν το επίπεδο του σεναρίου και των συντελεστών είναι υψηλό  είναι για μένα η ιδανική συνθήκη  εργασίας στην τηλεόραση.

  • Διάβασα σε συνέντευξή σας πως το μεγάλο σας απωθημένο είναι να ερμηνεύσετε δραματικό ρόλο. Ποιος ρόλος είναι αυτός που θα θέλατε οπωσδήποτε να παίξετε;

Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν. Μεγάλος έρωτας και φυσικά μεγάλο απωθημένο. Είχα δοκιμαστεί στην σχολή στην Έντα. Εκεί την πρωτοερωτεύθηκα. Και φαντάζομαι αν δεν την υποδυθώ θα παραμείνω αιώνια ερωτευμένη μαζί της όπως κάθε ανεκπλήρωτος έρωτας που σέβεται τον εαυτό του.

 

  • Μετά την συμμετοχή σας στην παράσταση «Όταν σβήνουν τα φώτα», ετοιμάζεστε να πρωταγωνιστήσετε στην παράσταση των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου «Μόλις χώρισα». Μαζί σας ένας υπέροχος θίασος που αποτελείται από τους: Τζόυς ΕυείδηΠηνελόπη ΑναστασοπούλουΚώστας ΚάππαςΘωμαϊς ΑνδρούτσουΜαρία ΚωνσταντάκηΧρήστος Τριπόδης, Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ανδρέας Βούλγαρης και Στρατής Νταλαγιώργος. Εσείς ποιον ρόλο υποδύεστε;

Είμαι η Λού. Μια απ’ τις κοπέλες της παρέας που βοηθούν την Ηλέκτρα να ξεπεράσει τον χωρισμό της. Είναι μια κοπέλα πληγωμένη απ’ τις σχέσεις και τον έρωτα και για αυτόν τον λόγο πια αντιμετωπίζει τις σχέσεις με μια ελαφράδα και με την επίγνωση της παροδικότητας του έρωτα. Φυσικά όλα αυτά διαδραματίζονται επί σκηνής με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο απ’ αυτόν που τα διηγούμαι καθώς πρόκειται για μια καθαρόαιμη ξεκαρδιστική κωμωδία με πολύ μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν.

  • Μεγάλη σας αγάπη είναι και το ραδιόφωνο. Πώς προέκυψε αυτή η σχέση;

Τυχαία όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες. Είναι έρωτας το ραδιόφωνο κι όχι αγάπη. Έχουμε ερωτική σχέση. Χανόμαστε, βρισκόμαστε μετά από καιρό, είμαστε μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα, ξαναχανόμαστε. Ποτέ δεν αντιμετώπισα το ραδιόφωνο ως βασικό μέσο βιοπορισμού μου κι είναι ένας απ’ τους λόγους που νομίζω είμαι καλή σ’ αυτό. Γιατί διατηρώ πάντα τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς και ποτέ δεν το θεώρησα δεδομένο στη ζωή μου.

 

  • Ζούμε σε μία σκληρή εποχή. Η κρίση έχει χτυπήσει την πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας. Αν οι δυσκολίες σας χτυπούσαν την πόρτα και σας ανάγκαζαν να στραφείτε αλλού επαγγελματικά για να βιοποριστείτε, τι είναι αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα;

Νομίζω πολλά πράγματα. Δεν πιστεύω ότι η δουλειά είναι ντροπή. Πλην κάποιων κατηγοριών όπως το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, κ.λπ. καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Θα έκανα οτιδήποτε. Προφανώς θα γρατζουνιζόταν ο εγωισμός μου αλλά μεγαλώνοντας διαπιστώνει κανείς ότι ο εγωισμός είναι ένα πολύ άχρηστο βαρίδι.

 

  • Όταν είστε μακριά από τα φώτα, τι είναι αυτό που λατρεύετε να κάνετε; Τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει και σας ευχαριστεί περισσότερο;

Λατρεύω τα σπίτια και τους αγαπημένους μου. Το καλύτερο μου είναι κάποιο σπίτι με λίγα αγαπημένα πρόσωπα μέσα σ’ αυτό. Δεν μπορώ την φασαρία την πολυκοσμία, την βαβούρα. Προτιμώ τους οικείους μου κι ένα ήσυχο περιβάλλον. Φυσικά είμαι λάτρης της μοναχικότητας παρ’ όλο που δεν δίνω αυτήν την εντύπωση. Προτιμώ να είμαι μόνη μου απ’ το να μην έχω την παρέα που επιθυμώ.

 

Το τραγούδι «Το Θαύμα» με τη φωνή του Δημήτρη Αγαρτζίδη και της Μαρίας Κωνσταντάκη , από την σειρά «Μίλα μου βρώμικα»

Μόλις Χώρισα

Τι μπορεί να συμβεί όταν …συμπέσουν ένα πάρτυ γενεθλίων κι ένας χωρισμόςΠόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητήΚαι τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»
Η δυνατή κωμωδία του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί με πρώτο ανέβασμα το 1998 και κινηματογραφική ταινία το 2008 περιοδεύει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σε μια νέα μοναδική εκδοχή!
Το «Μόλις Χώρισα» επανέρχεται πιο δυναμικό από ποτέ στην επικαιρότητα του σήμερα για να μας παρασύρει με τη δυνατή μουσική του, τις σπαρταριστές ατάκες και τους ευρηματικούς χαρακτήρες του. Ένα ξέφρενο πάρτυ κι ένας χωρισμός θα σημαδέψουν το θεατρικό καλοκαίρι και οι θεατές θα συμμετάσχουν στο πιο in birthday party της φετινής σεζόν.

Συντελεστές ΠαράστασηςΤζόυς Ευείδη,Πηνελόπη Αναστασοπούλου,Κώστας Κάππας,Θωμαϊς Ανδρούτσου,Μαρία ΚωνσταντάκηΧρήστος Τριποδης,Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ανδρέας Βούλγαρης και Στρατής Νταλαγιωργος


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μιγδάνη Αναστασία

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω. Στιχάκια, κειμενάκια, σκέψεις. Στο γυμνάσιο άρχισα να γράφω και άρθρα στην εφημερίδα που είχε ο μπαμπάς μου, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Αυτό το μικρόβιο, λοιπόν, φώλιασε μέσα μου κι έτσι αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία. Τελείωσα, παντρεύτηκα, έκανα δύο υπέροχες κόρες κι όποτε έβρισκα χρόνο, έγραφα. Τι άλλο; Παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συνέχισα να κάνω αυτό που αγαπούσα, λίγο καλύτερα. Διαβάζω, ακούω μουσική και το βασικότερο; Ζω την κάθε μου στιγμή, σαν να είναι η τελευταία μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;