Μάγδα Βαρούχα: “Είμαι ανοιχτή στην κριτική του κόσμου, καθώς πάντα έχουμε περιθώριο βελτίωσης”

SHARE

Η Μάγδα Βαρούχα, μία νέα, πολλά υποσχόμενη τραγουδοποιός αποκαλύπτει τη σημασία της μουσικής στη ζωή της και μιλάει για τα μελλοντικά της όνειρα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Ανοιχτή σε κάθε είδους κριτική  και απαλλαγμένη από την ετικέτα του έντεχνου, στόχος της είναι να δημιουργήσει τη δική της καλλιτεχνική υπόσταση και τη δική της ταυτότητα.«28 και κάτι», πολύ νέα, αλλά διαθέτοντας ήδη σπάνια καλλιτεχνική ωριμότητα, η Μάγδα Βαρούχα, όταν δημιουργεί, ζει έντονα στον σαγηνευτικό κόσμο της τέχνης της, αλλά παράλληλα γνωρίζει καλά τον τρόπο να μας κάνει κοινωνούς του πάθους της γι’ αυτήν. Με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου της album “28 και κάτι”  την Τετάρτη 17 Απριλίου στον Σταυρό του Νότου, μιλήσαμε με την Μάγδα Βαρούχα και την γνωρίσαμε καλύτερα.

Επιμέλεια συνέντευξης: Μαίρη Μάγρα

 

Για αρχή θα θέλαμε να μάθουμε κάποια πράματα για τη ζωή σας ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Πώς περάσατε τα παιδικά σας χρόνια;

Ζεστά. Ανέμελα. Γεμάτα παιχνίδι και εικόνες. Με όμορφη και διαφορετική από το κάθε δωμάτιο μουσική, μέσα στο σπίτι. Με κόσμο πάντα και παρέες γεμάτες χαμόγελα. Μεγάλωσα λίγο έξω από την Αθήνα. Στο Καπανδρίτι. Με δυο υπέροχους γονείς και τον μεγάλο αγαπημένο μου αδερφό. Δεν θα άλλαζα με τίποτα και για τίποτα τα παιδικά μου χρόνια.

Αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι. Υπάρχει κάποιο μέλος της οικογένειάς σας που ασχολείται με τη μουσική; Ποιες ήταν οι επιρροές σας;

Έχω τη φωνή της μητέρας μου από παιδί στα αυτιά μου, να τραγουδάει όλη μέρα. Μια από τις πιο δυνατές και οικίες μνήμες. Έμαθε να παίζει κιθάρα μόνη της και μετέφερε στον αδερφό μου και σε μένα το υπέροχο μικρόβιο της μουσικής και της μουσικότητας. Εξίσου επαγγελματικά τραγουδάει λοιπόν και ο αδερφός μου, με εξειδίκευση τη λαϊκή κιθάρα. Επιρροές είναι όλες οι μελωδίες που έφτασαν στα αυτιά μου από μωρό μέχρι σήμερα. Οι γονείς μου μας έμαθαν να αγαπάμε κάθε μουσικό κόσμο και κάθε κουλτούρα που μπορεί να μας αγγίξει. Χωρίς στερεότυπα και περιορισμούς. Και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων.

Advertisement

Αποτέλεσμα εικόνας για μαγδα βαρουχαΣε λίγες μέρες γίνεται η παρουσίαση του νέου σας δίσκου «28 και κάτι»! Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.  Ποια τα συναισθήματά σας;

Χαρά. Ανυπομονησία. Λίγο άγχος. Και αστείρευτη ενέργεια. Ομολογώ πως ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει απόλυτα, αν και στο πρόσωπο μου έχει κολλήσει ένα μόνιμο χαμόγελο ικανοποίησης.

Οι στίχοι των τραγουδιών σας προέρχονται από εμπειρίες της καθημερινότητας και ζητήματα των ανθρώπινων σχέσεων;

Οι στίχοι είναι αποτύπωση στιγμιαίου ή και όχι συναισθήματος μιας κατάστασης που αντανακλά μέσα μου αβίαστα. Είναι καθημερινότητα. Είναι σχέσεις. Είναι όνειρα. Είναι κάθε άγγιγμα στον ψυχικό μου κόσμο που καταφέρνει να γίνει τραγούδι.

Συνεργάζεστε με τον αγαπημένο μουσικό Χρήστο Θηβαίο. Πώς νιώθετε με τη συγκεκριμένη συνεργασία και τι «εισπράττετε» από αυτήν;

Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά να μοιράζομαι με τον Χρήστο Θηβαίο ένα καινούργιο τραγούδι, που μάλιστα τους στίχους και τη μουσική υπογράφω εγώ. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χρόνια τώρα, επηρεάζει βαθιά και αθόρυβα τον τρόπο που γράφω αλλά και που ερμηνεύω. Και τώρα τον έχω δίπλα μου να «κλέβω» από κοντά λίγη έμπνευση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Γιατί επιλέξατε ν’ ασχοληθείτε με την έντεχνη μουσική; Υπήρξε κάτι που συνέβαλε στην επιλογή σας αυτή;

Δεν θα ήθελα να δώσω την ταμπέλα του «έντεχνου» στη μουσική μου. Καθώς δεν θεωρώ άτεχνα τα υπόλοιπα είδη που μπορεί κανείς να σκεφτεί έξω από αυτήν. Η ταυτότητα μου ως καλλιτέχνης τώρα αρχίζει να χτίζεται. Οι επιρροές και τα ακούσματα που έχουν συμβάλει στην επίτευξη του πρώτου μου δίσκου «28 και κάτι» είναι διάσπαρτα και «ελεύθερα». Έτσι λοιπόν θα δηλώσω ότι επέλεξα την «ελεύθερη» μουσική και όχι την «έντεχνη».

Advertisement

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον και για ποιους λόγους;

Έχω στο μυαλό μου πάρα πολλούς καλλιτέχνες που θαυμάζω την ιδιαιτερότητα και το προσωπικό τους ύφος και έτσι δυσκολεύομαι να διαλέξω κάποιον συγκεκριμένα. Εύχομαι η ζωή να μου φέρει πολλές συνεργασίες. Μιας και η μουσική πρέπει να ενώνει κόσμους και να γεννάει νέες «οικογένειες». Η μεγαλύτερή μου αδυναμία πάντως, είναι η Χαρούλα Αλεξίου.

Ποια η ανταπόκριση του κόσμου; Λαμβάνετε μηνύματα από θαυμαστές σας και πώς αντιμετωπίζετε τους λεγόμενους «haters»;

Λαμβάνω η αλήθεια είναι πολύ όμορφα μηνύματα που με συγκινούν βαθιά και μου δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσω. Και ευχαριστώ τόσο πολύ τον καθένα ξεχωριστά. Όχι, δεν έχω δεχτεί κάποια άσχημη ενέργεια. Ούτε με έχουν προσβάλει. Όμως είμαι ειλικρινά ανοιχτή στην κριτική του κόσμου, καθώς πάντα έχουμε περιθώριο βελτίωσης.

9. Πού μπορούν οι θαυμαστές σας να απολαύσουν τη μουσική σας; Τα τραγούδια σας είναι διαθέσιμα για να τα κατεβάσουν διαδικτυακά;

 Φυσικά. Μπορούν να βρουν τα τραγούδια σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες:

iTunes: https://apple.co/2Uh9meW

Google Store: https://goo.gl/YYLnnq

Amazon: https://amzn.to/2HLpCik

Spotify: https://spoti.fi/2UdrTc9

 Deezer: https://bit.ly/2Yxj7os
Καθώς και σε φυσική μορφή σε κεντρικά καταστήματα των Public.

Στον Ιανό και σε λοιπά δισκοπωλεία μέσω παραγγελίας.

Ας περάσουμε σε πιο προσωπικές ερωτήσεις….

Αγαπημένο τραγούδι: Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να διαλέξω ένα.
Το πιο ακραίο πράγμα που έχω κάνει: Να κάνω πέντε δουλειές παράλληλα.
Ιδανικός σύντροφος: Υπάρχει.
Μουσικός είναι: Όποιος «εκμεταλλεύεται» την έμπνευση.
Καλλιτέχνης-έμπνευση: Χαρούλα Αλεξίου, Amy Winehouse.
Συναίσθημα ή λογική;:
Συναίσθημα
Ιδανικό ραντεβού: Σε μια ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας. Ξημέρωμα.
Σκύλος ή γάτα;: Σκύλος
Όνειρο ζωής: Να βρίσκω πάντα το επόμενο όνειρο…ζωής.
Μεγαλύτερο προτέρημα χαρακτήρα: Ειλικρίνεια. 

Advertisement

Μια τελευταία ερώτηση…Πείτε μας λίγα λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια.  Υπάρχει κάποιος επαγγελματικός στόχος που θέλετε να πετύχετε;

Τώρα όλα κυλάνε πιο γαλήνια. Αλλά παράλληλα και πιο έντονα. Μετά την παρουσίαση του δίσκου στις 17 Απριλίου στο club του Σταυρού του Νότου, θα έρθουν νέες εμφανίσεις. Θέλουμε να γυρίσουμε τη κάθε άκρη της Ελλάδας. Να ταξιδέψουμε μαζί με το «28 Και Κάτι» και να γεμίσουμε μουσική και εικόνες. Επιθυμία ζωής… Να κουνήσω και να ρίξω την όποια ταμπέλα μπορεί να δοθεί στη μουσική βιομηχανία. Χωρίς όρια και περιορισμούς να φτιάχνω τραγούδια. Να γίνομαι ένα με όποιον ακούει. Και ας είναι και ένας. Αυτός είναι ο επαγγελματικός μου στόχος, αλλά και ένας στόχος ζωής. Η αλήθεια μέσα από τη μουσική.

 

Ευχαριστούμε πολύ τη Μάγδα Βαρούχα για την παροχή του φωτογραφικού υλικού.

Βρείτε τη Μάγδα Βαρούχα στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=3K4ZL4GHoRQ
http://www.magdavaroucha.com/
https://www.facebook.com/MagdaVaroucha/?ref=aymt_homepage_panel&__mref=message_bubble
https://www.instagram.com/magdavaroucha/
https://www.youtube.com/user/MaggieVar

Η Μάγδα Βαρούχα παρουσιάζει το πρώτο της album

«28 και κάτι» στο Σταυρό του Νότου Club

Τετάρτη 17 Απριλίου

Μάγδα Βαρούχα παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Απριλίου τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «28 και κάτι», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Έχοντας στις αποσκευές της έντεκα νέα, δικά της τραγούδια , θα μοιραστεί αυτό το μουσικό ταξίδι της με το κοινό του Σταυρού αλλά και με τον εξαιρετικό καλεσμένο της επί σκηνής, τον Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος συμμετέχει και στο δίσκο της τραγουδώντας ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό ντουέτο, με τίτλο «Δε θα γεράσουμε μαζί».

Η Μάγδα συνθέτει ένα μουσικό πρόγραμμα που συνδυάζει τα αγαπημένα της ακούσματα και με την προσωπική της αισθητική αντίληψη τα παντρεύει περίτεχνα με τα λόγια και τις μελωδίες που δημιουργεί η ίδια και αποτυπώνονται ανάγλυφα στο «28 και κάτι».

Η βραδιά στο Σταυρό του Νότου Club προμηνύεται συναρπαστική!

Άξιοι συμπαραστάτες της οι ταλαντούχοι μουσικοί που την πλαισιώνουν:

 

Κώστας Μιχαλός: Ενορχηστρώσεις – Κιθάρες

Θάνος Μιχαηλίδης: Τύμπανα

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: Μπάσο

Χρήστος Καλκάνης: Κλαρινέτο

Αντώνης Χατζηκωνσταντής: Πλήκτρα

Μάριος Παπούλιας: Βιολί

Επιμέλεια παραγωγής: Λωρίν Παρασκευοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Αντιγόνη Γιαλλουρίδου – Cricos

Info:

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 13€ (με μπύρα ή κρασί)

Σταυρός του Νότου Club

Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG