Lucky Shots: Από τις σελίδες του περιοδικού Classic Rock Magazine, στο MAXMAG

Οι Lucky Shots συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2015, με back to basics ήχο και Rock and Roll διάθεση, ενώνουν στα τραγούδια τους την Americana και vintage αισθητική. Το άλμπουμ τους California Grizzl, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρέθηκε ήδη, με διθυραμβική κριτική, στο τεύχος Δεκεμβρίου του ιστορικού βρετανικού περιοδικού Classic Rock Magazine. Οι Lucky Shots μίλησαν στο MAXMAG για τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της μπάντας, τις μουσικές τους επιρροές, την αντίδραση του κοινού σε ελληνικά αγγλόφωνα συγκροτήματα, τη βιωματική ταυτότητα των κομματιών τους και τα σχέδια τους για το μέλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους Lucky Shots για αυτή τη συνέντευξη.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Ιωάννα Ιωαννίδου

Lucky Shots
Lucky Shots

Πως γνωριστήκατε; Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε τους Lucky Shots;

Δύο από εμάς, Λουκιανός (τραγούδι – κιθάρα) και Στάθης (κιθάρα) γνωριζόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια και ενώ από παλιά όλοι είχαμε διαφορετικές μπάντες που παίζαμε τότε,  κάποια στιγμή ο Λουκιανός είχε την ιδέα να κάνουμε  μια rock & roll μπάντα. Ο Στάθης ήξερε τον Σπύρο (ντραμς) που έπαιζαν μαζί σε άλλο σχήμα παλιότερα και ο Λουκιανός το Βασίλη (μπάσο) αντίστοιχα. Έγιναν οι πρώτες πρόβες, τα πρώτα Jam όπως λέμε, ταιριάξαμε κυρίως σαν φίλοι και αποφασίσαμε μετά από λίγο καιρό κιόλας να το τρέξουμε και να δούμε πως δουλεύει και στην πράξη όλη αυτή ιστορία που σήμερα λέγεται Lucky Shots.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας, δηλώσατε ότι έχετε διαφορετικές μουσικές επιρροές ο καθένας. Σήμερα η μπάντα μουσικά, που θα λέγατε ότι εντάσσεται;

Σίγουρα το μουσικό μας ύφος εντάσσεται στο ευρύτερο φάσμα αυτού που λέμε Rock and Roll. Ίσως να είναι λίγο πιο έντονα τα στοιχεία από Americana αλλά έτσι κι αλλιώς κινούμαστε σε vintage μονοπάτια κι εκεί οι ταμπέλες δεν έχουν και πολύ νόημα.

Ξεκινήσατε ως μπάντα το 2015, μέχρι σήμερα έχει αλλάξει κάτι στη μουσική σας?

Κάναμε εκείνα  τα πρώτα μας jam το καλοκαίρι του 2015. Μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ριζικά κυρίως η μουσική μας προσέγγιση σε κάθε καινούριο κομμάτι. Είτε πρόκειται για κάτι δικό μας είτε για μια νέα αγαπημένη διασκευή που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Έχουμε πειραματιστεί και με διαφορετικές σχολές του σύγχρονου ροκ για να βρούμε τον ήχο που θα θέλαμε να έχουν και τα δικά μας κομμάτια. Για παράδειγμα για να καταλήξουμε σε αυτό που είμαστε σήμερα, φανταστείτε ότι η πρώτη διασκευή που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ήταν το Sugar από Editors!!!! Περάσαμε και από μια περίοδο garage και rockabilly!! Όλες αυτές οι μουσικές που πέρασαν όμως από τα χέρια μας και κυρίως από τα αυτιά μας, μας έδωσαν ίσως και το μείγμα του σημερινού μας ύφους και ήχου.

Lucky Shots
Lucky Shots

Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφορήσατε το πρώτο σας single με τίτλο “Living on the edge”, και τον Σεπτέμβριο το πρώτο ολοκληρωμένο σας άλμπουμ με τίτλο “California Grizzly”. Μιλήστε μας για τα τραγούδια του άλμπουμ. Πως προέκυψε η κάθε ιστορία των κομματιών αυτών;

Στιχουργικά σε αυτό το δισκάκι η συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών είναι αυτό που λέμε βιωματικά. Το αίσθημα της αμφισβήτησης και ίσως της αδικίας θα λέγαμε ότι είναι ο κοινός παρονομαστής σε αυτό το δίσκο. Όταν η αμφισβήτηση και η αδικία επηρεάζουν σχέσεις ερωτικές για παράδειγμα, ο στίχος αποδίδεται με μια δόση αυτοσαρκασμού ενώ σε περιπτώσεις προσπάθειας  μιας ευρύτερης αποδοχής από τους γύρω σου και του ποιος πραγματικά είσαι πίσω από την εικόνα σου  (που είναι και η ουσία για οποιονδήποτε κάνει μουσική ή εκφράζεται μέσω των τεχνών, θεωρούμε) ο στίχος είναι λίγο πιο αγχωμένος και επιθετικός. Όλα τα κομμάτια ηχογραφηθήκαν από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019. Εκείνη την περίοδο όλοι μας ζούσαμε μια παρανοϊκή φάση σε προσωπικό επίπεδο. Χωρίς να χρειάζονται λεπτομέρειες. Απλά τα περισσότερα κομμάτια μας είναι πραγματικές προσωπικές μας στιγμές και εμπειρίες. Το ίδιο συμβαίνει και στο καινούργιο υλικό που δουλεύουμε.

Τον Δεκέμβριο το βρετανικό περιοδικό Classic Rock Magazine, σας συμπεριέλαβε στην κριτική του ως μια από τις καλύτερες καινούργιες μπάντες! Πως αισθανθήκατε για αυτή τη διάκριση;

Είναι τεράστια τιμή για εμάς που ένα τέτοιο ιστορικό μουσικό  περιοδικό διάλεξε ένα δικό μας κομμάτι για να το συμπεριλάβει στην μηνιαία συλλογή του CD που συνοδεύει το τεύχος  και να μας κάνει μια τόσο καλή κριτική στο ένθετο. Σε δεύτερη φάση είναι μεγάλη η χαρά, σίγουρα, κριτικοί και συντάκτες ενός τέτοιου περιοδικού να σε εντάσσουν μαζί με άλλες 11 μπάντες από όλο τον κόσμο στις καλύτερες 12 μπάντες του μηνός  Δεκεμβρίου για το 2019. Ειλικρινά, όταν γράφαμε το Show me some good love που είναι και το κομμάτι του δίσκου μας που επιλέχθηκε για το CD του περιοδικού, ούτε καν είχαμε φανταστεί  ότι θα έφτανε σε αυτιά ανθρώπων εκτός συνόρων γενικά και ειδικά στο Classic Rock Magazine . Είναι μια μικρή ικανοποίηση και επιβεβαίωση κυρίως στο ότι κάτι κάναμε καλά.

https://www.youtube.com/watch?v=d4S-EQZU-BE&feature=youtu.be

Και από την αναγνώριση που ήρθε από τα “ξένα”, ας περάσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Πως ανταποκρίνεται ο Έλληνας στον αγγλικό στίχο;

Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλές και αξιόλογες ελληνικές αγγλόφωνες μπάντες οπότε το κοινό έχει εξοικειωθεί με τον αγγλόφωνο στίχο. Ειδικά την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα έχει βγάλει φανταστικές μπάντες που άνετα θα μπορούσαν να σταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μουσικής .

Εσείς τι μουσική ακούτε; Ποιους καλλιτέχνες ξεχωρίζετε από το εξωτερικό και από την Ελλάδα;

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες συνεντεύξεις, ο καθένας έχει εντελώς διαφορετικές μουσικές επιρροές. Ας πούμε ο Λουκιανός ακούει πιο πολύ Rock & Roll, blues και είναι της αμερικανικής σχολής (Jonhy Cash – Bruce Springsteen – Muddy Waters), ο Σπύρος πιο πολύ classic rock (Led Zeppelin), ο Στάθης πιο πολύ alternative και αγγλική  σκηνή (Radiohead) και ο Βασίλης ακούει ότι οι υπόλοιποι τρεις και άλλα τόσα, τον φωνάζουμε Bill the juke box!! Από ελληνικές αγγλόφωνες ξεχωρίζουμε σίγουρα τους The Big Nose Attack, George Zervos, Tom Yosi, Kostas Miliaras και μας αρέσουν επίσης πολύ  οι Whereswilder, The Fabulous Heydays, Deafradio, The Steams και πολλές, πολλές άλλες local μπάντες ακόμα!! Από το εξωτερικό είναι τόσοι πολλοί που θα χρειαζόταν ειδικός χώρος πραγματικά. Ας μείνουμε στην εγχώρια σκηνή που το έχει και πιο πολύ ανάγκη.

Lucky Shots
Lucky Shots

Έχετε ήδη συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως ο George Zervos, the Big Nose Attack, the Fabulous Heydays. Υπάρχει κάποιος τραγουδιστής ή μπάντα που θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Σίγουρα θα θέλαμε να συνεργαστούμε με όσες περισσότερες μπάντες ταιριάζουμε μουσικά και είναι κοντά στο ύφος μας ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν μουσικό πυρήνα. Όχι με την έννοια της κλίκας βέβαια αλλά με στόχο τον εντοπισμό ενός κοινού που ξέρει τι θέλει και τι θα ακούσει. Σίγουρα θα θέλαμε να συνεργαστούμε και με μπάντες ή καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Δε νομίζουμε ότι θα είχαμε πρόβλημα να μοιραστούμε τη σκηνή με τον οποιοδήποτε. Μόνο χαρά μας δίνει κάτι τέτοιο.

Που μπορούμε να βρούμε τη μουσική σας αυτή την στιγμή;

Η μουσική μας είναι ανεβασμένη σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (Spotify, Bandcamp, itunes, Apple Store, YouTube)

Πότε μπορούμε να σας ακούσουμε live; Εκτός από τα δικά σας κομμάτια, τι άλλο θα ακούσει κανείς στα live σας;

Το επόμενο live μας θα γίνει στις 05/01 στο six d.o.g.s παρέα με τους Sailor’s Daughter μια πολύ αξιόλογη alternative μπάντα, όπου πέρα από τα κομμάτια του δίσκου θα παίξουμε και νέο υλικό το οποίο δουλεύουμε αυτή την περίοδο καθώς και κάποιες αγαπημένες μας διασκευές.

Φαίνεται ότι το 2019 ήταν lucky για εσάς, τι να περιμένουμε μέσα στο 2020?

Σίγουρα δε θα λείψουν οι  εμφανίσεις live. Σίγουρα θα θέλαμε να μπούμε στο στούντιο όσο πιο γρήγορα γίνεται για να γράψουμε τον νέο δίσκο μας. Επίσης θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιο  εγχώριο mini tour και απώτερος στόχος ίσως κάποια επιλεγμένα live στο εξωτερικό. Βήμα-βήμα όμως.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους Lucky Shots για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

 

Οι Lucky Shots απαρτίζονται από τους:

Loukianos Liubas: guitar, vocals

Stash Alexopoulos: el. guitar

Bill “the jukebox” G: bass

Spiros Misirlis: drums

 

Οι Lucky Shots στο facebook: https://www.facebook.com/luckyshotsband/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;