Η Λίλα Παπαπάσχου και ο Χρήστος Σούτος συμπορεύονται και στον έρωτα

Χρήστος Σούτος & Λίλα Παπαπάσχου

Δύο επιτυχημένοι άνθρωποι που, όπως λέω συχνά, λάμπουν από μέσα προς τα έξω, η Λίλα Παπαπάσχου και ο Χρήστος Σούτος συμπορεύονται για ακόμα μια φορά και(!) επαγγελματικά. Μαζί στη ζωή, στο στούντιο του Ελλάδα 94,3 FM και στη διαχείριση του μιντιακού ομίλου CS Media, ο Χρήστος και η Λίλα, έχουν αποδείξει πως ο έρωτας δεν φθείρεται από την κοινή καθημερινότητα.

Στο maxmag.gr αντιστρέφουμε τους ρόλους και τους ρωτώ εγώ για τη ζωή, τη δουλειά, την τέχνη και τον έρωτα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που με συγκινούν κάθε φορά που θα μιλήσω μαζί τους, όπως το πόσο γλυκά και τρυφερά μιλάει ό ένας για τον άλλον και το πόσο αλληλοθαυμάζονται. Ο Χρήστος και η Λίλα είναι οι γείτονες που θα ήθελες να λες καλημέρα από το διπλανό μπαλκόνι. Απολαύστε τους!

Επιμέλεια συνέντευξης: Γιώργος Βιτωράτος


Λίλα και Χρήστο, πάει καιρός που δώσατε κοινή συνέντευξη στη Βάσια Μπρέστα και το Artviews.gr. Τι έχει αλλάξει από τότε στην προσωπική σας ζωή;

Λ.Π. Καταρχάς παντρευτήκαμε (γέλια). Κατά τ’ άλλα ευτυχώς παραμένουμε ερωτευμένοι και συνεχίζουμε να κάνουμε όμορφα όνειρα. 

Χ.Σ. Ναι όντως, το ζήσαμε κι αυτό στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου μαζί με την οικογένειά μας και αγαπημένους φίλους. 

Advertising

Πως βιώνετε τον έγγαμο βίο λοιπόν; Υπάρχουν στερεότυπα που έχουν καταρριφθεί;

Χ.Σ. Αν σου αλλάξει κάτι ο έγγαμος βίος, σημαίνει ότι κάτι σου έλειπε από πριν. Η συμβίωση μ’ έναν άνθρωπο δεν αλλάζει από ένα χαρτί ή ένα δαχτυλίδι. Τώρα όσον αφορά τα στερεότυπα αυτά είναι στο μυαλό μας και στις καταβολές του καθενός. Προσωπικά από την πρώτη μέρα που μείναμε μαζί ήξερα ότι άλλαζα τη ζωή μου προς το καλύτερο.

Λ.Π. Πριν γνωρίσω τον Χρήστο πίστευα κι εγώ πολύ σε αυτά τα στερεότυπα. Ξέρεις τύπου «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα» κτλ. Όταν βρεις όμως τον κατάλληλο άνθρωπο, όλα μοιάζουν καινούργια, διαφορετικά. Έτσι καταρρίπτονται και τα στερεότυπα, τα οποία καλό θα είναι να μην τα έχουμε γενικά στη ζωή μας. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε ερωτική ιστορία το ίδιο. 

Λίλα Παπαπάσχου

Ποιο κομμάτι της καθημερινότητάς σας δεν θα αλλάζατε με τίποτα;

Λ.Π. Τα πρωινά που ξυπνάμε μαζί και τρώμε πρωϊνό στο μπαλκόνι – ακόμα και το χειμώνα – τις κοινές μας εξόδους στο θέατρο, τις εκδρομές μας – έστω και μονοήμερες λόγω υποχρεώσεων. Επίσης, τις συζητήσεις μας στο αυτοκίνητο καθώς πηγαίνουμε στη δουλειά ή γυρίζουμε από κάποια επαγγελματική υποχρέωση. Κάθε μικρή στιγμή έχει τη χάρη της. Ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν μουντά, από κάπου θα μπει το φως μιας ηλιαχτίδας. 

Χ.Σ. Για πολλούς η καθημερινότητα είναι πεζή, αδιάφορη, επαναλαμβανόμενη. Ίσως να είναι έτσι. Στο μυαλό μου όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Όταν τη βιώνεις με τον άνθρωπο που θες να είναι δίπλα σου, μαζί σου, κοντά σου, τότε κάθε στιγμή έχει την αξία της. Άρα δεν θα άλλαζα τη ζωή που έχω με τη Λίλα. 

Πλέον μετράτε ένα ακόμα δημιούργημα, το Ecogreennet.gr, το πρώτο portal στην Ελλάδα που συνδυάζει την οικολογία, την καθημερινότητα και το ευ ζην. Μιλήστε μου για το πώς προέκυψε.

Χ.Σ. Το περιβάλλον, η προστασία της φύσης, η κλιματική αλλαγή ή κρίση αν προτιμάται είναι έννοιες που τις ακούμε κάθε μέρα. Πριν από έξι μήνες περίπου αναλάβαμε την επικοινωνία της σημαντικότερης έκθεσης για το περιβάλλον που γίνεται στην Ελλάδα, της Attica Green Expo. Η έκθεση αυτή μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι πλέον και στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Το ecogreennet.gr γεννήθηκε από την ανάγκη να ενωθούν οι δυνάμεις αυτές και να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους φορείς, τις εταιρείες και τα συστήματα ανακύκλωσης να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό, να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να αναδείξουν τη δράση τους, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Έχει προσανατολισμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το επιχειρείν και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε μαζί μας σημαντικούς δημοσιογράφους και φίλους που αγκάλιασαν το project από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του. 

Λ.Π. Με κάλυψε απόλυτα ο Χρήστος. Ζούμε σε μια εποχή που η προστασία του πλανήτη είναι μονόδρομος. Όλα γίνονται «πράσινα». Σπίτια, ενέργεια, μόδα, ομορφιά. Οι εταιρείες αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους παραγωγής, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. Όλα αλλάζουν κι όλα αναμένεται να αλλάξουν, ελπίζουμε προς το καλύτερο. Έτσι κι εμείς αφουγκραζόμαστε πάντα τι ς ανάγκες της εποχής και μέσα από καρμικές θα έλεγα συναντήσεις με δραστήριους και πρωτοπόρους ανθρώπους, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, με πολλές προκλήσεις κι άλλο τόσο ενδιαφέρον. 

Χρήστος Σούτος & Λίλα Παπαπάσχου

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικολογία στη ζωή σας; Είναι ο κόσμος αρκετά ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος σχετικά με την προστασία του πλανήτη μας;

Χ.Σ. Η οικολογία πρέπει να γίνει τρόπος ζωής όλων μας. Οικολογία δεν είναι το χάρτινο καλαμάκι, αντί για το πλαστικό, όταν ειδικά αυτό μπαίνει σε πλαστικό ποτήρι με πλαστικό κάλυμμα, γιατί τότε μοιάζει περισσότερο με ειρωνεία. Οικολογία είναι να αποκτήσεις την κουλτούρα της ανακύκλωσης του πλαστικού. Αυτό είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα του πως βιώνουμε την έννοια αυτή στην καθημερινότητά μας. Η Ελλάδα είναι ουραγός στις ανακυκλωτικές διαδικασίες, όχι μόνο με ευθύνη της Πολιτείας, αλλά και της ατομικής μας. Εμείς ως CS MEDIA και ecogreennet.gr θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που συμβάλλουμε μέσω της Attica Green Expo στην ενημέρωση της νέας γενιάς, αφού από την έκθεση θα περάσουν και φέτος χιλιάδες παιδιά και οικογένειες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι πέρυσι επισκέφτηκαν της έκθεση πάνω από 8.000 παιδιά. 

Λ.Π. Η οικολογία είναι ζήτημα παιδείας (όπως όλα τελικά στη ζωή….). Το να φύγεις πχ από την παραλία και να μην αφήσεις πίσω τα σκουπίδια σου ακούγεται μεν αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Το να μην ανοίγεις το παράθυρο του αυτοκινήτου σου για να πετάξεις ένα πακέτο τσιγάρα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο στο δρόμο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Σε καμία περίπτωση δεν ηθικολογώ, καθώς κι εγώ θα μπορούσα να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητά μου για το περιβάλλον που δεν τα κάνω. Είτε από έλλειψη χρόνου ή απλώς επειδή δεν γνωρίζω κάποιες διαδικασίες, Το ψάχνω όμως, διαβάζω, ενημερώνομαι.

Η Attica Green Expo πέρα απ’ όλα τα άλλα που προσφέρει, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις γονείς και δασκάλους να νοιάζονται για τη φύση, τα ζώα, καθετί που μας περιβάλλει. Στην Ελλάδα γίνονται βήματα τον τελευταίο καιρό, κάτι κινείται, κάτι αλλάζει. Χρειάζεται όμως να συμβάλλουμε όλοι, έστω κάνοντας μικρά βήματα στην αρχή. Δεν πειράζει. Από αυτά τα μικρά θα έρθουν και τα πιο μεγάλα. Θέλω να παραμείνω ενεργή και αισιόδοξη, ασκώντας παράλληλα και την αυτοκριτική μου. 

Συνδέεται το Ecogreennet.gr με το Theathinaiart.com; Ή είναι κάτι τελείως αυτόνομο και ανεξάρτητο;

Λ.Π. Και ναι και όχι. Ανήκουν και τα δύο στη CS MEDIA, ένα σύγχρονο μιντιακό όμιλο, που απευθύνεται σε όσους έχουν βαρεθεί να διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια, να βλέπουν παντού τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα και γενικά σε όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους. Το theathinaiart.com λειτουργεί ήδη από το 2017 και έχει χτίσει το δικό του κοινό, που είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένο και αγαπάει τις τέχνες και τον πολιτισμό. Πολύ σύντομα θα ανανεωθεί πλήρως, χωρίς όμως να χάσει την αισθητική που το καθιστά πραγματικά μοναδικό. Το ecogreennet.gr ξεκίνησε στο τέλος του φετινού καλοκαιριού και ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού αναγνωστών, αφού καλύπτει μία μεγάλη γκάμα θεματικών, απόλυτα επίκαιρων.

Χ.Σ. Η CS MEDIA έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα μιντιακό όμιλο που θα στηρίζεται στην άποψη και στο σχολιασμό της είδησης και όχι στο κυνήγι αυτής. Τα δύο site είναι «παιδιά» της και μαζί με το pamenotia.gr που είναι στα σκαριά, τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές εκπομπές, όπως και το free press «ΠΑΜΕ ΝΟΤΙΑ» που θα ξεκινήσει την πορεία του τον επόμενο χρόνο, θέλουν να δώσουν στους αναγνώστες μια εναλλακτική πρόταση ενημέρωσης.  Το theathinaiart.com  είναι ένα project που γεννήθηκε από την αγάπη της Λίλας για τον πολιτισμό, έχει αποκτήσει το δικό του κοινό και με σεβασμό στην ταυτότητά του θα κάνουμε εκείνες τις παρεμβάσεις που θα το φέρουν πιο κοντά στη νέα εποχή. 

Χρήστος Σούτος & Λίλα Παπαπάσχου

Και βεβαίως, θέλω να μου πείτε πώς προέκυψε – για δεύτερη φορά! – αυτή η τόσο όμορφη ραδιοφωνική σας συνάντηση στον ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3 τα Σαββατοκύριακα.

Χ.Σ. Είναι η δεύτερη φορά που εντασσόμαστε σε ένα project που έχει ως βάση τον αθλητισμό, αλλά αγαπάει και τον πολιτισμό. Το Sports Weekend είναι μία νέα προσπάθεια που θέλει να φέρει στα σπίτια του κόσμου την υγιή πλευρά του σύγχρονου αθλητισμού, να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους του πολιτισμού και πρωταγωνιστές από σπορ με λιγότερο ή καθόλου προβολή. Είναι χαρά μας που αποτελούμε μέρος του. 

Λ.Π. Να πω μόνο πως στην ουσία είναι η τρίτη και όχι η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε ραδιοφωνικά με το Χρήστο. Ας μην ξεχνάμε ότι για τέσσερα χρόνια συμπαρουσιάζαμε στο αγαπημένο Κανάλι Ένα του Πειραιά την εκπομπή «ΚαλλίΠολις», μία αμιγώς πολιτιστική εκπομπή που αγαπήθηκε πολύ από τους καλλιτέχνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά από το κοινό, που έκτοτε μας ακολουθεί σε κάθε νέα μας προσπάθεια. Ο Ελλάδα 94,3 FM και το Sports Weekend του έρχεται δυνατά…για να μείνει και χαιρόμαστε πολύ που ζούμε εκ των έσω αυτήν τη νέα, πολλά υποσχόμενη, εποχή του. 

Λίλα, πότε είναι η τελευταία φορά που έγραψες ένα ποίημα και από που εμπνεύστηκες για αυτό;

Πόσο μου αρέσει Γιώργο αυτή η ερώτηση, αν και αυτό που θα μοιραστώ μαζί σου και με τους αναγνώστες δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Η τελευταία φορά που έγραψα και δημοσίευσα ποιήματα μου, ήταν στα τέλη Οκτωβρίου στη  στήλη «ποιητικότητες» στο theathinaiart.com και η έμπνευση μου προήλθε απ’ όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και με ξεπερνούν «Κι έπειτα σκόνη, φωτιά, θάνατος, απελπισία./Γκρίζα σύννεφα, πάνω από εξοστρακισμένες ψυχές/ ντρέπομαι, αφήστε με, θέλω να ξυπνήσω αλλού/μακριά, πέρα απ’ τα ανθρώπινα, ντρέπομαι….». Όταν η πραγματικότητα μου μοιάζει τόσο αδιανόητα αφόρητη καταφεύγω στους στίχους κι έστω πρόσκαιρα εξανθρωπίζομαι….

Advertising
Χρήστος Σούτος

Χρήστο, είσαι ένας από τους αξιότερους και γνωστότερους αθλητικούς δημοσιογράφους. Σε έχει κουράσει ποτέ αυτή η ιδιότητα; Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με κάτι άλλο;

Οι ταμπέλες δεν μου άρεσαν ποτέ. Έτσι κι αλλιώς σε όλη μου την πορεία προσπάθησα και προσπαθώ να ασχολούμαι με διαφορετικά πεδία της δημοσιογραφίας. Σίγουρα ο κόσμος με ξέρει από τις εκπομπές επικοινωνίας και από τον αθλητισμό, αλλά έχω ασχοληθεί καιρό και με άλλα θέματα, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πολιτική, η ιστορία. Τον αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ τα αγαπώ πάρα πολύ. Έχω την επιλογή να απέχω από την τοξικότητα που δημιουργεί ο οπαδισμός και η «υποχρέωση» να ευλογώ τα γένια παραγόντων και ομάδων. Ήμουν πάντα της άποψης ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι κριτής και να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, ακόμα κι αν πρόκειται για την ομάδα ή τον πολιτικό χώρο που ανήκει. Από επιλογή λοιπόν διάλεξα το δύσκολο δρόμο, κάνοντας μία προσπάθεια με τις δικές μου δυνάμεις, στην οποία έχω την τύχη να έχω μαζί μου τη γυναίκα μου και έχω βρει δημοσιογράφους που έχουν το ίδιο σκεπτικό και την ίδια στάση ζωής. 

Παρακολουθείτε πολύ θέατρο, ποια ήταν η παράσταση που είδατε πρόσφατα και πραγματικά σας άρεσε;

Χ.Σ. Έχουμε δει όντως αρκετές παραστάσεις και κάθε χρόνο είναι πολλές αυτές που σε ικανοποιούν ως καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, σε όλα τα επίπεδα. Φέτος, θα ήθελα να σταθώ στην παράσταση που είδαμε στο θέατρο Αργώ και κυρίως στην ερμηνεία του σπουδαίου Γιώργου Κωνσταντίνου, που κατάφερε να καθηλώσει το κοινό με την ερμηνεία του. Από την περσινή σεζόν θα ήθελα να σταθώ στην βραβευμένη παράσταση «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» που συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων και ο αγαπημένος Ιωσήφ Ιωσηφίδης. 

Λ.Π. Το θέατρο και η ποίηση είναι οι μεγάλες μου αγάπες. Συμφωνώ με τον Χρήστο και για τις δύο παραστάσεις που ανέφερε. Μου άρεσαν πολύ κι εμένα. Όμως θα ήθελα να σταθώ σε μία που με άγγιξε πολύ βαθιά. «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα»…στο ατμοσφαιρικό Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και ξαφνικά χάνεσαι σε μία καταιγιστική θεατρική αφήγηση που καταργεί το χώρο και το χρόνο. Η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη δίνουν δύο εξαιρετικές ερμηνείες, αναδεικνύοντας το υπέροχο κείμενο του Ευθύμη Φιλίππου. 

Υπάρχει κάτι άλλο που ετοιμάζετε μαζί ή χωριστά αυτή την περίοδο;

Χ.Σ. Τρέχουν πολλά project παράλληλα. H CS MEDIA έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει συνεργάτης σημαντικών φορέων όπως η Attica Green Expo, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς», ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΣ Πέρα με την τεράστια ιστορία από την Κωνσταντινούπολη και η Αθλητική Εταιρεία SPORTteam που αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των Ακαδημιών και των ποδοσφαιρικών τουρνουά κλπ.  Αν προσθέσουμε και το πλάνο των media της εταιρείας καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του κύκλου εργασιών μας. Σε προσωπικό επίπεδο έχω τη χαρά να διδάσκω στο μοναδικό, αποκλειστικά αθλητικό ΙΕΚ της χώρας, το CMP Sports School , στον τομέα της αθλητικής δημοσιογραφίας. 

Λ.Π. (Γέλια) Ακούγεται τρομερά αγχωτικό όταν το περιγράφεις, αλλά όντως έχουμε μία γεμάτη και δημιουργική καθημερινότητα και προσωπικά νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό. Όσον αφορά εμένα κάτι πολύ ξεχωριστό είναι στα σκαριά και αφορά μία παράσταση σε δικό μου κείμενο, με τη συνεργασία γνωστού και καταξιωμένου σκηνοθέτη, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε και στο μέλλον. Προς το παρόν βρίσκομαι σε αναζήτηση εκδοτικού οίκου για να εκδώσω μία συλλογή από παλαιότερα και πιο πρόσφατα ποιήματά μου, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευτεί στα αγαπημένα Diastixo.gr και Fractal.gr

Advertising

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την όμορφη κουβέντα μας!

Χ.Σ. & Λ.Π. Εμείς ευχαριστούμε Γιώργο για τη φιλοξενία και τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Εις το επανιδείν….


Ο Χρήστος Σούτος και η Λίλα Παπαπάσχου παρουσιάζουν τη ραδιοφωνική εκπομπή «The Weekend Show» στον Ελλάδα 94,3 FM κάθε Σάββατο και Κυριακή 2 – 4 μ.μ.

Advertising

Είμαι Air Host & Travel Editor και όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερό μου πάθος είναι τα ταξίδια. Μέσα από τα ταξιδιωτικά μου άρθρα έχω σκοπό να σας ταξιδέψω σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και να προτείνω άπειρες επιλογές για το επόμενο σας ταξίδι. Θα με βρείτε πίσω από το FollowGeorge.gr όπου μοιράζομαι εμπειρίες από τα ταξίδια μου είτε πίσω από την επικοινωνία καλλιτεχνών και εκδηλώσεων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Screwball: Ένα ξεχασμένο είδος για τους λάτρεις του παλιού Χόλυγουντ και της κωμωδίας

 Οι screwball comedies είναι ένα υποείδος της κλασικής κωμωδίας, που

Αντώνης Παντιώρας: Το Θέατρο Σκιών δε θα χαθεί

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, καραγκιοζοπαίχτη