Ο Κωστής Λυμπερόπουλος μοιράζεται μαζί μας τα κοίλα και τα κυρτά των μουσικών του επιλογών.

Κωστής Λυμπερόπουλος

Σε ένα Halloween πάρτυ, θα ντυνόταν μάλλον ροκφόρ (!), ενώ την crème brulee την καίει με κανονικό καμινέτο!

Η διαδικτυακή κουβέντα με το μουσικό παραγωγό του Easy972gr, Κωστή Λυμπερόπουλο, ξεκίνησε με ένα τραγανό μήλο, και τελείωσε, με ένα ποτήρι δροσερό κρασί, ένα απόγευμα Κυριακής, της τελευταίας του Οκτωβρίου.

Τελικά, η φωνή, είχε και εικόνα. Από τα κείμενά του, εκτός από φωνή και εικόνα, υπάρχει και γραπτός λόγος !

Μια ολοκληρωμένη ραδιοφωνική προσωπικότητα που μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι η θετική σκέψη μόνο σε ένα μπορεί να οδηγήσει : we’re one but not the same !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμέλεια Συνέντευξης: Μάνια Λάμπρου

  • Ποιο το soundtrack του χθεσινού σου ονείρου;

Θα πρέπει να σου πω και το όνειρο όμως … 😉

Λοιπόν, φέτος τον Αύγουστο, ανέβασα ένα σύντομο video στο FB. “Πρώτη ομπρέλα θάλασσα” και την κάμερα να βλέπει λίγο απ’ την ψάθινη ομπρέλα, θάλασσα και ήλιο. Ενώ δεν μ’ αρέσει να ξεμένω σε τίποτα και από τίποτα, εκεί θα ήθελα να έχω ξεμείνει! Αυτό ονειρεύτηκα κάποια στιγμή χθες και είχε soundtrack το τραγούδι που έπαιζε και στο βιντεάκι …

  •   Γιατί αποφάσισες τη διακοπή των σπουδών σου;

Ωραία γιατί μου έδωσες και καλή πάσα με την προηγούμενη ερώτηση! Το ξέρεις ότι στη ζωή μας δεν έχουμε μόνο ένα όνειρο. Μόνο εκείνο που κάναμε χθες! Κάποιες φορές τα όνειρά μας στην πορεία τα τροποποιούμε και τα διαμορφώνουμε έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν στο παρόν ή άντε στο κοντινό μέλλον. Και κάποιες άλλες σχεδιάζουμε νέα. Είτε από μόνοι μας είτε μετά το χτύπημα κάποιου στην πλάτη μας. Ε, το πιο αληθινό θα είναι εκείνο που θα επικρατήσει και θα γίνει η δική μας πραγματικότητα.

 

  • Δεν είσαι πλέον καλός στα μαθηματικά;

Είμαι, όχι σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Μ’ αρέσει ο μαθηματικός τρόπος σκέψης. Αυτός με χαρακτηρίζει και μ’ αυτόν προσεγγίζω και διαχειρίζομαι πράγματα και καταστάσεις.

 

  • Ποια η τριάδα των αδυναμιών σου;

Αυτές που βλέπω εγώ ή εκείνες που βλέπουν οι άλλοι σε μένα; Χαχαχα…

Τελειομανής (‘Οχι, είναι αδυναμία γιατί και μόνο η λέξη περιέχει υπερβολή! Πρέπει να αφήνουμε και κάτι λοξό στη ζωή μας …)

Με λες και κότα! Δεν ρισκάρω εύκολα.

Και τέλος δεν είμαι ποτέ στην ώρα μου στα ραντεβού με τους φίλους μου!

Κωστής Λυμπερόπουλος

 

  • Γνώριμη φωνή, άγνωστη ζωή;

Γνώριμη φωνή με εκείνη τη ζωή που θα φτιάξει στη φαντασία του ο ακροατής. Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία του ραδιοφώνου.

Έχει ελαφρώς “πειραχτεί” αυτό από τα social media. Με βλέπεις  σ’ ένα video, σ’ ένα boomerang, σε μια φωτογραφία, τι κάνω σχεδόν κάθε μέρα λίγο πριν την εκπομπή, κατά τη διάρκεια και μετά. Άρα, όχι και τόσο άγνωστη τελικά!

Ωστόσο παραμένει δυνατό σημείο του ραδιοφώνου αυτό.

 

  • Ωραία η παρέα του Easy;

Ναι γιατί ο Easy φτιάχτηκε από μια “παρέα”.  Από ανθρώπους που ήταν “παρέα”. Που είναι και φίλοι. Όχι μόνο συνεργάτες. ‘Οταν κι εγώ λοιπόν μπήκα σ’ αυτή την “παρέα”, δεν ένιωσα όπως νιώθει ο καινούριος, ο νέος! To ψάρι! Αφού τις προηγούμενες μέρες τα πίναμε όλοι μαζί, σε κάποιο σπίτι ή κάπου έξω. Και το συνεχίζουμε όπως βλέπεις στα social media … 😉

Λοιπόν, αυτές τις μέρες και λόγω γενεθλίων τουEasy972gr , θα κάνουμε ένα party. Σε προσκαλώ να έρθεις και να γνωρίσεις από κοντά αυτή την παρέα για να καταλάβεις τι εννοώ …

 

  • Είσαι ευχαριστημένος που το χόμπι έγινε επάγγελμα και lifestyle;

Εδώ θα τα χαλάσουμε …

Διαφωνώ με την έκφραση “έκανα το χόμπι μου επάγγελμα”. Γιατί δεν ήταν χόμπι ποτέ και γιατί δεν κάνουμε κάτι για να περνάει ευχάριστα ο χρόνος. Κάνουμε μια κανονική δουλειά που μας αρέσει. Αυτό έχει να κάνει μ’ εκείνα τα όνειρα που σου έλεγα πιο πριν …

 

Κωστής Λυμπερόπουλος

  • Κάποια νέα επαγγελματική ιδέα;

Ναι, να φτιάξω ένα app …

 

  • Ποια εξίσωση περιγράφει καλύτερα τη σχέση των μαθηματικών με τη μουσική;

Τέλειες αρμονίες μπορούν να διατυπωθούν αριθμητικά με τους αριθμούς 1,2,3 και 4. Για κάνε την πρόσθεση …Τι μας δίνουν;Το 10!!!Ο αριθμός που, σύμφωνα με τον Πυθαγόρα ονομάζεται τέλειος αριθμός.

Τέλειος … Τελειομανία … 😉

 

  • Το σημερινό soundtrack; 

Ζητήσαμε ένα, και γενναιόδωρα, μας πρότεινε τρία. Ακούστηκαν δυνατά, όπως και οι ραδιοφωνικές του εκπομπές. Καθώς γραφόταν αυτή η συνέντευξη, διακρίναμε τη χάλκινη χροιά της φωνής του σε πολλά διαφημιστικά σποτ, ντοκιμαντέρ κ.α.

Θέλουμε να τον ξαναβρούμε, αυτόν και τις μουσικές του! Kαι μπορούμε σίγουρα στον Easy972gr, αλλά και σε όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media !

Χρήσιμα links:

Instagram: @costislybe

Facebook: Costis Lyberopoulos

Myspace: Costis Lyberopoulos

Twitter: Costis Lyberopoulos

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάνια Λάμπρου

And both that morning equally lay In leaves no step had trodden black. Oh, I kept the first for another day! Yet knowing how way leads on to way, I doubted if I should ever come back. The Road Not Taken Launch by Robert Frost

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;