Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και «Ο Λαθραναγνώστης» του ήρθαν για να μείνουν!

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Με τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο δεν χρειάζονται συστάσεις καθώς πέρασα μαζί του δώδεκα ολόκληρα χρόνια, ως συμμαθήτριά του στο σχολείο. Ένα ευαίσθητο, ταλαντούχο, γεμάτο χιούμορ παιδί που πάντα ξεχώριζε. Πάντα έμοιαζε να έχει αυτό το κάτι παραπάνω. Απίστευτος κωμικός και μίμος, με αγάπη για τα κόμικς και τη σχεδίασή τους- συγκεκριμένα τον Λούκυ Λούκ- σπούδασε δημοσιογραφία, αλλά τον κέρδισε η μουσική.

Με αρκετά live στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες σε open acts, όπως  τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Παύλος Παυλίδης. Η εμφάνισή του σε διαγωνισμό για νέους τραγουδοποιούς στην Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά, άφησε θετικές εντυπώσεις και σχόλια, ενώ πρόσφατα, ηχογράφησε και τα κομμάτια του πρώτου προσωπικού του δίσκου, με παραγωγό τον George Gaudy.

Ιδού λοιπόν τι μας είπε για να τον γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Σπούδασες δημοσιογραφία, τελικά όμως σε κέρδισε η μουσική. Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτή την τέχνη; Θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος χώρος σου ταίριαξε καλύτερα;

Ναι σπούδασα δημοσιογραφία και έχω συνηθίσει να είμαι εγώ αυτός που θέτει τις ερωτήσεις, αλλά τώρα πρέπει να κάνω το αντίθετο… Θα το συνηθίσω κι αυτό. Η αλήθεια είναι πως δεν το έψαξα πολύ με τη δημοσιογραφία, πάντα αυτό που ήθελα ήταν η μουσική και προσπάθησα να τα συνδυάσω. Έτσι έχω περάσει από μερικά ραδιόφωνα και γράφω και στο musiccorner.gr! Δεν ξέρω αν μου ταίριαξε ο χώρος της μουσικής, ή αν του ταίριαξα, μπορεί και τίποτα από τα δύο. Αυτό που ξέρω είναι πως είναι το μόνο πράγμα που θέλω να κάνω.

 

  • Οι συμμετοχές σου σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς νέων τραγουδοποιών σου άνοιξαν δρόμους, σε βοήθησαν να προχωρήσεις;

Η αλήθεια είναι πως φέτος το καλοκαίρι πήγε πολύ καλά! Πέρα από τα φεστιβάλ που έπαιξα (δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες), είχα την τύχη να δω ένα από τα τραγούδια μου, να προκρίνεται στο διαγωνισμό νέων τραγουδοποιών που διοργάνωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς στην παράστασή του “Η Ταράτσα του Φοίβου”! Ήταν μεγάλη τιμή γιατί με επέλεξαν ανάμεσα σε πολλά και καλά τραγούδια. Έπαιξα μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο, με συνόδευσαν οι πολύ καλοί μουσικοί του Δεληβοριά και γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Ε, όλες αυτές οι καταστάσεις μόνο καλό σου κάνουν και σε βοηθούν να προχωρήσεις.

 

  • Τα openining acts σε καλλιτέχνες όπως τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Παύλος Παυλίδης, ο Πάνος Μουζουράκης κ.ά. τι εμπειρίες σου έχουν αφήσει;

Σίγουρα αυτές οι εμπειρίες σου μένουν αξέχαστες για πολλούς λόγους. Έχεις την ευκαιρία να γνωριστείς και να συναναστραφείς με καλλιτέχνες που εκτιμάς και ακούνε τα τραγούδια σου νέοι ακροατές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σε ανακάλυπταν.

 

  • Φέτος αποφάσισες να μας συστηθείς ως τραγουδιστής/τραγουδοποιός μέσω της πρώτης σου προσωπικής δουλειάς με τίτλο «Λαθραναγνώστης». Πες μας λίγα λόγια για το δίσκο και τι αντιπροσωπεύει το όνομά του…

Καιρός ήταν να γίνει κι αυτό! Έπαιζα για χρόνια σε μπαράκια και μουσικές σκηνές και έβλεπα ότι ο κόσμος με ρωτούσε πού θα βρει το τάδε τραγούδι, αλλά δεν είχα κάτι επίσημο να παρουσιάσω. Φέτος το πήρα απόφαση γιατί αν δεν το πάρεις σοβαρά και δεν κάνεις το επόμενο βήμα, μην περιμένεις να σε δουν σοβαρά οι άλλοι… Παντού ισχύει αυτό. Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια που γράφτηκαν μεταξύ 2010-2016 (έχουν γραφτεί κι άλλα μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, απλά διάλεξα τα 10 που θεωρούσα πιο έτοιμα και ολοκληρωμένα). Ο τίτλος είναι από το ομώνυμο τραγούδι “Λαθραναγνώστης” που θα συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο και μιλάει κυριολεκτικά για αυτό που κάνουμε όλοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή να διαβάζουμε τα μηνύματα του μπροστινού και την εφημερίδα του δίπλα. Είναι κοινό μυστικό, πολλοί ντρέπονται να το παραδεχτούν, κάποιος έπρεπε να τα πει…

 

  • Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον παραγωγό George Gaudy;

Τον George Gaudy, τον ήξερα σαν τραγουδοποιό (και είναι πολύ καλός και σ’ αυτό) και ήξερα ότι κάνει το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων για τα κομμάτια του, σε δικό του studio, αλλά δεν ήξερα πως αναλαμβάνει παραγωγές και άλλων. Τον γνώρισα προσωπικά πέρυσι το καλοκαίρι μέσω του Πάνου Μουζουράκη και του Σπύρου Γραμμένου, όταν βρεθήκαμε σε κοινή παρέα. Τότε εγώ έψαχνα studio για να ξεκινήσω τον δίσκο κι έπεσα πάνω στη συγκυρία… τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

 

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

 

  • Ποιες ήταν οι επιρροές σου για τη δημιουργία των κομματιών;

Αν με ρωτάς για καλλιτέχνες, οι επιρροές μου είναι συγκεκριμένες και είναι ολοφάνερες σε όλα τα τραγούδια. Από Έλληνες, ξεκινάμε από Σαββόπουλο, Βαγγέλη Γερμανό, Τζίμη Πανούση, Κατσιμιχαίους, Δεληβοριά, Γραμμένο, ΧατζηΦραγκέτα (που συμμετέχουν και σε δύο κομμάτια και τους ευχαριστώ) και από ξένους, τα πράγματα είναι πιο απλά… Bob Dylan και Oasis!

 

  • Υπάρχει κάποιο από αυτά με το οποίο να είσαι πιο συναισθηματικά δεμένος; Για ποιο λόγο;

Όλα τα τραγούδια έχουν μια ιστορία από πίσω και για το κάθε ένα μπορώ να σκεφτώ σε τι φάση και περίοδο της ζωής μου το έγραψα, πώς και πού ήμουν, ακόμα και ποιος το άκουσε πρώτος, οπότε με όλα είμαι δεμένος! Αλλά για να μην γίνω γραφικός σαν αυτούς που λένε Πώς μου ζητάς να ξεχωρίσω ένα από τα παιδιά μου;, θα πω ένα, θα πω το “Σκύλος Αδέσποτος”… Το πρώτο που μου ήρθε.

 

 

  • Επέλεξες να ενταχθείς στη δισκογραφία σε καιρούς όχι και τόσο ευνοϊκούς. Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Δεν έχω ενταχθεί στη δισκογραφία ουσιαστικά, γιατί δεν είμαι σε κάποια εταιρεία, είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Όχι πως δεν θα το ήθελα, μάλιστα υπήρξε ενδιαφέρον από δισκογραφικές, αλλά τώρα με το Ίντερνετ μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και μόνος σου, χωρίς να σε δεσμεύει κάποιος. Για τους επόμενους δίσκους θα ξανασυζητήσω και ελπίζω να είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα.

Δυσκολίες υπάρχουν παντού, ότι και να κάνεις, οπότε ας κάνουμε τουλάχιστον αυτό που θέλουμε με τις όποιες δυσκολίες του. Ας κάνουμε επιτέλους αυτό που γουστάρουμε και δεν πειράζει που έπρεπε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο για να το καταλάβουμε, ποτέ δεν είναι αργά.

 

  • Τα τραγούδια σου έχουν κυκλοφορήσει ήδη στο YouTube. Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει και επίσημα ο δίσκος;

Όπως είπα και πριν δεν είμαι σε δισκογραφική. Η κύρια “κυκλοφορία” και διάδοση των τραγουδιών θα είναι αυτή στο Youtube και μέσω των Live μου. Από κει και πέρα, θα “κόψω” ένα πολύ μικρό αριθμό Cds κυρίως για αρχειακούς λόγους, όπου θα μοιραστούν σε φίλους, συγγενείς, συντελεστές του δίσκου και καλλιτέχνες που εκτιμώ και με έχουν στηρίξει και ό,τι μείνει θα μοιραστεί (πάλι δωρεάν) μέσω της σελίδας μου στο facebook, σε όσους ενδιαφερθούν!

 

  • Μουσικές εμφανίσεις να περιμένουμε μέσα στο χειμώνα;

Σίγουρα να περιμένετε! Έχω βρει τους υπερμουσικούς (και φίλους πλέον) που θα στήσουμε την μπάντα! Συντονιζόμαστε… Θα ξεκινήσουν άμεσα οι πρόβες και σύντομα θα ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία!

 

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος 

 Learn more about him

Top 3 θετικά του χαρακτηριστικά:Επιμονή, Χιούμορ/Αυτοσαρκασμός, Ψυχραιμία

 Top 3 αρνητικά του χαρακτηριστικά: Ξεροκέφαλος, Ανυπόμονος, Αγχώδης

 Motto of life: Δουλέψτε λιγότερο, ζήστε περισσότερο!

[punica-divider]

 

Για να μαθαίνετε τα μουσικά νέα του Κωνσταντίνου και όχι μόνο, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, στο προσωπικό του προφίλ, στην επίσημη σελίδα του, αλλά και στο κανάλι του στο ΥouTube!

“Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση & Χαρά Γερασιμοπούλου”


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λένα Μπίρμπα

Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία....και αυτό συνεχίζω να κάνω....να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;