Hard Disk Drive”Immortal Nightmares”ατόφιο heavy metal με την goth αισθητική

Οι Hard Disk Drive είναι Heavy Metal σχήμα από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.

 

Ξεκίνησαν την πορεία τους το φθινόπωρο του 2010 αρχικά σαν live cover band. Σύντομα όμως οΙ Hard Disk Drive άρχισαν να συνθέτουν το δικό τους υλικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Hard Disk Drive 5 χρόνια μετά την ίδρυση του σχήματος, και αφού προηγήθηκε η ηχογράφηση ενός 3 -track demo, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το “Sadistic Leader”  παίρνοντας πολύ καλές κριτικές.

 

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αλλαγές στη σύνθεση, η μπάντα Hard Disk Drive δημιούργησε και κυκλοφόρησε το single “Lockdown Sorrow” και το EP “Whispers Over the Sky” το 2020.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του “Whispers Over the Sky” EP, η μπάντα Hard Disk Drive άρχισε να δουλεύει πάνω σε παλιότερα κομμάτια που ποτέ δεν είχαν ηχογραφηθεί και, συνθέτοντας παράλληλα νέο υλικό, ξεκίνησε τη δημιουργία του πρώτου full-length album των Hard Disk Drive με τίτλο “Immortal Nightmares” το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου 2021 σε ψηφιακή μορφή.

 

Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε στο studio του σχήματος από τον Θάνο Καραλή ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Λαυρέντης Χωραΐτης.

Σήμερα στο Maxmag μιλάμε για μουσική με τους Hard Disk Drive .Το “Immortal Nightmares” αποτελεί το άρτιο αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής προσήλωσης και της αξίας όλων των συντελεστών του.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου

 

 

Immortal Nightmares”, ατόφιο Heavy Metal. Ποιες είναι οι επιρροές σας; Ποια σχήματα σας ενέπνευσαν ;

Οι επιρροές μας προέρχονται κυρίως από τις κλασσικές heavy metal μπάντες όπως οι Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, Black Sabbath ενώ δεν λείπουν και ακούσματα από την goth σκηνή όπως οι Paradise Lost, οι Poisonblack και οι Charon.

Γενικότερα αντλούμε έμπνευση από σχεδόν όλα τα παρακλάδια της ροκ και μεταλ μουσικής, με εξαίρεση το stoner και το djent.

Immortal Nightmares” ποια είναι η γενικότερη ατμόσφαιρα του άλμπουμ;

Η γενικότερη ατμόσφαιρα του άλμπουμ είναι το πάντρεμα του ατόφιου heavy metal με την goth αισθητική. Στιχουργικά τα κομμάτια ποικίλουν με κάποια να μιλάνε για προσωπικές εμπειρίες ενώ άλλα για εντελώς φανταστικά σενάρια.

Παρόλα αυτά, το σύνολο τους περιγράφει κατά κάποιο τρόπο τις καθημερινές δυσκολίες που βιώνουμε ως άνθρωποι, εξού και ο τίτλος “Immortal Nightmares”.

Ηeavy metal με την gothic αισθητική. Ποιο ήταν το έναυσμα για αυτή τη μουσική;

Μουσικά μας αρέσουν οι πολλές εναλλαγές, η διάρκεια, η ταχύτητα και το groove που έχουν οι κλασσικές heavy metal μπάντες αλλά τα φωνητικά ήταν αυτά που κυρίως μας οδήγησαν σε αυτό το πάντρεμα.

Ακούγοντας κάποιος την μουσική μας σίγουρα δεν περιμένει αυτού του είδους τα φωνητικά, αυτή είναι και η ταυτότητά μας.

Το “Immortal Nightmares” κυκλοφορησε στις 4 Οκτώβρη 2021 σε digital μορφή. Πώς νιώθετε;

Η μουσική ήταν ουσιαστικά έτοιμη από τον Απρίλιο, ωστόσο δεν θέλαμε να βιαστούμε για το εξώφυλλο, την προώθηση κλπ.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε την κυκλοφορία στις 4 Οκτώβρη και ενώ όλα ήταν έτοιμα..έπεσαν τα social media.

Προφανώς αυτό μας στέρησε προσωρινά τον ενθουσιασμό που είχαμε αλλά παρόλα αυτά το άλμπουμ κυκλοφόρησε κανονικά σε όλες τις streaming πλατφόρμες και δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι.

Οι πρώτες εντυπώσεις που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικές και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Hard Disk DriveΓνωρίζουμε όλοι πως η συνθήκη της πανδημίας δεν ευνοεί τα live, αλλά παρόλα αυτά έχετε κάνει κάποια live εμφάνιση ως τώρα ή σκοπεύετε να κάνετε παρακάτω;

Η τελευταία μας εμφάνιση ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 όπου και παρουσιάσαμε ένα acoustic set στην πόλη μας.

Οι ζωντανές εμφανίσεις μας έχουν λείψει όσο τίποτα και ως μουσικοί αλλά και ως οπαδοί. Σίγουρα μόλις τελειώσει όλο αυτό θα επιστρέψουμε !

Ας μιλήσουμε για μουσική. Ας μιλήσουμε για τα κουτάκια της. Χωράει η μουσική σε στεγανά;

Για εμάς όχι. Η μουσική είναι τέχνη και δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε “κουτάκια”.

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφορήσαμε ένα κομμάτι ως single (Lockdown Sorrow) επηρεασμένοι από την πανδημία. Ακούγοντας κανείς το συγκεκριμένο κομμάτι νομίζει ότι είναι κάποια άλλη μπάντα!

Είναι ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι από αυτά που γράφουμε συνήθως, παρόλα αυτά νιώσαμε την ανάγκη να εκφραστούμε και το κάναμε με αυτόν τον τρόπο.

Όταν βάζεις στην μουσική σου όρια τότε πιάνεις γρήγορα ταβάνι και αναλώνεσαι. Αυτό είναι κάτι που εμείς θέλουμε να αποφύγουμε.

Hard Disk DriveΘέλω να μου πείτε τι είναι για σας έμπνευση. Άραγε είναι όλα τα τραγούδια εμπνευσμένα ή κάποια γεννιούνται μέσα στο απρόβλεπτο μιας τυχαιότητας της στιγμής;

Όλα τα τραγούδια ξεκινάνε ως έμπνευση της στιγμής, κάποια ωστόσο χρειάζονται περισσότερη δουλειά προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όποιος σας έχει δει live έχει εισπράξει με μοναδική αυθεντικότητα αυτό που εκπροσωπείτε. Εσείς τι εισπράττετε από το κοινό; Αγαπάτε αυτή τη σύνδεση;

Στην επαρχία η σύνδεση και η ταύτιση του κόσμου με την μουσική μας είναι περιορισμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Όταν κάναμε τις πρώτες μας εμφανίσεις στην Αθήνα ζήσαμε πραγματικά αυτή την σύνδεση και αυτές οι εμφανίσεις παραμένουν για εμάς οι καλύτερες στην μέχρι τώρα πορεία μας.

Αγαπάτε τα live; Με την πανδημία τι άλλαξε στη ζωή σας;

Ξεκινώντας ως live cover band οι συναυλίες ήταν πάντα η προτεραιότητα μας.

Η ενέργεια και η όλη ατμόσφαιρα είναι αναντικατάστατα.

Η πανδημία μας βοήθησε να βρούμε επιτέλους τον χρόνο να ηχογραφήσουμε, καθώς οι δουλειές μας μπήκαν στον πάγο.

Υπήρχαν φυσικά και τα εμπόδια της απόστασης, αφού ο κιθαρίστας μας ζει στην Αθήνα οπότε οι ηχογραφήσεις των σόλο έγιναν απομακρυσμένα.

Στην επαρχία τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Η κυριότερη δυσκολία είναι η εύρεση μελών, καθώς ελάχιστοι άνθρωποι ασχολούνται με την μουσική.

Σίγουρα ένα άλλο μεγάλο αγκάθι είναι το studio. Νιώθουμε αρκετά τυχεροί που έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε τον δικό μας χώρο ώστε να μπορούμε να προβάρουμε και να ηχογραφούμε.

Επίσης η απόσταση μας κρατάει μακριά από διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται σε μεγάλες πόλεις ενώ τέλος η έλλειψη άλλων συγκροτημάτων μας αναγκάζει σε live sets μεγάλης διάρκειας που μερικές φορές μπορεί να κουράσει τον ακροατή (και εμάς).

Ευτυχώς στην δική μας περίπτωση η εύρεση χώρων για συναυλίες δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα καθώς υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που μας στηρίζουν από την αρχή και τους ευχαριστούμε πολύ.

Το αντισυμβατικό, το περιθωριοποιημένο και το απροσάρμοστο είναι ατού για έναν καλλιτέχνη;

Κατά την άποψή μας όχι. Ο κάθε καλλιτέχνης, όπως και ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου, εκφράζεται με τον δικό του τρόπο. Αν κάποιος θεωρήσει αυτόν τον τρόπο αντισυμβατικό τότε οκ, δεν μπορεί όμως ο καλλιτέχνης να το λαμβάνει ως “ατού”.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε; Υπάρχουν ακούσματα τα οποία δεν σας έκαναν αυτό που είστε;

Θαυμάζουμε μπάντες από ολόκληρο το φάσμα της ροκ και της μέταλ.

Από Beatles, Pink Floyd και Queen μέχρι Mayhem !

Πιστεύετε πως τα χρόνια που έρχονται θα είναι καλύτερα για τη μουσική;

Δυστυχώς η νέα τάση όπου όλες οι μπάντες τείνουν στο να ακούγονται το ίδιο μας οδηγεί στο να πούμε όχι.

Θα μπαίνατε στη διαδικασία να αυτοπροσδιοριστείτε; Μουσικοί, frontman. Στη ζωή μας μπαίνει μόνο ένας τίτλος;

IMMORTAL NIGHTMARES !

Μέσα από τη σελίδα σας στο instagram και στο fb αλλά και μέσα από το site σας μπορούμε να σας βρούμε και να μάθουμε για τις εμφανίσεις που ετοιμάζετε. Ποια ήταν η δική σας στιγμή στη σκηνή που δε θα ξεχάσετε ποτέ;

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την συναυλία που έγινε στο Remedy club τον Δεκέμβριο του 2014.

Ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση και περάσαμε φανταστικά !

Hard Disk Drive στο Facebook εδώ

 

Hard Disk Drive Instagram εδώ

https://www.youtube.com/channel/UCM_g8QaI75VCcT9Ne_g82bQ

Ευχαριστούμε πολύ τους Hard Disk Drive για το φωτογραφικό υλικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;