Greek Travelers: “Επιλέγουμε τα ταξίδια, δίνοντας βάση στους low budget προορισμούς”

SHARE

Οι Greek Travelers είναι μία σελίδα οργάνωσης ταξιδιών με ταξίδια “do it yourself”, που υπόσχεται low cost προορισμούς και παρέχει συμβουλές για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επιλέξουν οι ίδιοι τον προορισμό και το πρόγραμμα με τις δραστηριότητές τους. Μέσω της ιστοσελίδας τους travelsecrets, μπορεί κανείς να βρει προτάσεις για μοναδικά ταξίδια ανά τον κόσμο, καθώς και χρήσιμα ταξιδιωτικά tips. Ο Λεωνίδας Δάμος, δημιουργός της σελίδας του Greek Travelers, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μάς ενημέρωσε σχετικά με το τι προσφέρει η σελίδα Greek Travelers στην οργάνωση των ταξιδιών, μάς προτείνει ταξιδιωτικούς προορισμούς του καλοκαιριού, δίνει ταξιδιωτικά tips ενώ μάς αποκάλυψε προσωπικές του ταξιδιωτικές προτιμήσεις και εμπειρίες!

Επιμέλεια συνέντευξης: Μαίρη Μάγρα

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την οργάνωση ταξιδιών και πως έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος;

Καταρχήν να πούμε πως η σελίδα Greek Travelers  είναι ταξιδιωτικός ιστότοπος με προτάσεις do it yourself ταξιδιών και ξεκίνησε την λειτουργία του πριν σχεδόν τρία χρόνια. Η οργάνωση ταξιδιών  είναι κάτι καινούργιο που ξεκινήσαμε μόλις λίγους μήνες πριν εντελώς τυχαία.
Είχα κλείσει αεροπορικά να πάω μόνος μου solo ένα ταξίδι στη Ιορδανία καθώς η παρέα μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Φτιάχνοντας το πρόγραμμα του ταξιδιού και ψάχνοντας για διαμονή και μετακινήσεις στη χώρα διαπίστωσα πως το ταξίδι αυτό δεν δεικνύεται για solo traveler, καθώς είναι ακριβή χώρα χωρίς δημόσια μέσα μεταφοράς με αποτέλεσμα να πρέπει να νοικιάσω αυτοκίνητο, κάτι που θα με έβγαζε εκτός budget. Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να μαζέψω κάποια άτομα μέσω της σελίδας ώστε να μοιραστούμε τα έξοδα για να βγει το ταξίδι πιο οικονομικά. Η ανταπόκριση από το κόσμο  ήταν τεράστια με αποτέλεσμα το inbox της σελίδας να γεμίσει από δεκάδες μηνύματα ανθρώπων που ήθελαν να ακολουθήσουν στο ταξίδι. Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο που μας πέρασε με απόλυτη επιτυχία όπου εκτός ότι μας βγείτε αρκετά οικονομικά και περάσαμε τέλεια, δημιουργήθηκαν και αρκετές νέες φιλίες μεταξύ μας. Σε αυτό το ταξίδι γνώρισα και τον Σπύρο Κουρδούτη, το δεύτερο μέλος των Greek Travelers όπου συνεχίζουμε μαζί να οργανώνουμε τα ομαδικά ταξίδια. Το όνομα Greek Travelers επιλέχτηκε καταρχήν γιατί μου άρεσε πολύ σαν όνομα αλλά και για να τονίσει πως τα ταξίδια που προτείνουμε και κάνουμε αφορούν ταξίδια με αφετηρία την Ελλάδα.

Advertisement

Το blog σας έχει θέμα τα ταξίδια. Εκτός από συμφέρουσες προσφορές για διάφορους προορισμούς, τι άλλο προσφέρει στον υποψήφιο ταξιδιώτη;

Εκτός από προτάσεις ταξιδιών πλέον οργανώνουμε και ομαδικά παρεΐστικα ταξίδια με άτομα που ακολουθούν την σελίδα μας. Σκοπός των ταξιδιών αυτών είναι να δημιουργήσει νέες φιλίες με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος δηλαδή τα ταξίδια. Το concept είναι ίδιο με την φιλοσοφία του blog, δηλαδή ο καθένας κάνει μόνος του τις κρατήσεις ενώ εμείς αναλαμβάνουμε να ενώσουμε την παρέα και να φτιάξουμε το πρόγραμμα.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους  ταξιδιωτικούς προορισμούς σας;

Τα κριτήρια επιλογής είναι κυρίως η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Δίνουμε βάση κυρίως στους προορισμούς που ταξιδεύουν low budget αεροπορικές εταιρίες έτσι ώστε το ταξίδι να βγει όσο το δυνατόν πιο οικονομικά γίνεται.

Πώς ακριβώς λειτουργείτε;Αναλαμβάνετε οργανωμένες εκδρομές με ξεναγούς ή προσφέρετε εκδρομές που ο καθένας προγραμματίζει μόνος του τις δραστηριότητες του;

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω τα ταξίδια αυτά είναι οργανωμένα από εμάς αλλά χωρίς ξεναγούς για να κρατηθεί το κόστος όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Φυσικά στο ταξίδι πάντα υπάρχει ένα άτομο από τους Greek Travelers ώστε να καθοδηγεί το γκρουπ.

Ποιες πιστεύετε είναι οι δυσκολίες για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει το δικό του ταξιδιωτικό blog;
Το μόνο εύκολο σήμερα είναι να φτιάξεις ένα ταξιδιωτικό blog, το δύσκολο κομμάτι είναι να το κρατήσεις ενεργό καθώς ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσεις καθημερινά είναι αρκετός και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει οικονομικό όφελος. Πιστεύω όμως πως αν αγαπάς αυτό που κάνεις και συνεχίσεις να το κάνεις καλά κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς.

Γιατί ο ταξιδιώτης πρέπει να προτιμήσει το δικό σας blog αντί για κάποιο άλλο travel blog;

Advertisement

Κάθε travel blog έχει το δικό του κοινό ανάλογα με την θεματολογία που προσφέρει στους αναγνώστες του. Εμείς κάνουμε do it yourself προτάσεις ταξιδιών, κάτι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα travel blog που υπάρχουν στο ελληνικό ιστότοπο και ίσως το μοναδικό με do it yourself προτάσεις ταξιδιών.

Σε καιρό οικονομικών δυσχερειών τα ταξίδια έχουν καταλήξει να είναι πολυτέλεια για πολλούς…Πως μπορεί το ταξίδι να επιτευχθεί και χωρίς τη σπατάλη πολλών χρημάτων;
Σε αυτό θα διαφωνήσουμε, πλέον δεν θες πολλά χρήματα για να ταξιδέψεις και  αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με όλες τις ταξιδιώτες προτάσεις που ανεβάζουμε στη σελίδα μας. Κάποτε ήταν πιο δύσκολο καθώς δεν υπήρχαν low cost αεροπορικές εταιρίες. Αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 50 προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις με κόστος αεροπορικών από μόλις 10€.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα ταξίδια που διοργανώνετε αυτές τις ημέρες.

Αυτή την στιγμή είμαστε στην αναζήτηση προορισμών για το καλοκαίρι. Δεν έχουμε καταλήξει μέχρι στιγμής κάπου αλλά πολύ σύντομα οι φίλοι μας θα ενημερωθούν από την αρχική μας σελίδα
στο Facebook.

Έρχεται καλοκαίρι… Ποιους προορισμούς προτιμάτε και προτείνετε και ποιους όχι και γιατί;

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος και θάλασσα, δηλαδή το στοιχείο της Ελλάδας. Πιστεύω πως δεν υπάρχει καλύτερη χώρα στο κόσμο από την Ελλάδα που να προσφέρει αυτά τα δυο. Αν πάλι κάποιος θέλει να ταξιδέψει το καλοκαίρι στο εξωτερικό θα προτείνουμε την Σικελία που είναι μόλις μιάμιση ώρα μακριά αεροπορικώς και μπορείς να πετάξεις οικονομικά με την Ryanair, αλλά και την Ίμπιζα όπου από φέτος θα πηγαίνει απευθείας η Aegean με δυο πτήσεις την εβδομάδα.

Ποιο ήταν, κατά την γνώμη σας το πιο συναρπαστικό ταξίδι που είχατε διοργανώσει; Μοιραστείτε μαζί μας κάποιες έντονες αναμνήσεις από αυτό!

Advertisement

Όλα τα ταξίδια που έχουμε διοργανώσει ήταν συναρπαστικά αλλά αν είναι να επιλέξουμε κάποιο, θα πούμε το πρώτο μας ταξίδι που κάναμε στην Ιορδανία, καθώς ήταν η αρχή αυτού του νέου
εγχειρήματος. Η πιο έντονη ανάμνηση που μου έρχεται είναι η βραδιά μας στην έρημο wadi rum όπου κοιμηθήκαμε σε μια σπηλιά κάτω από τα αστέρια.

Το πιο συνατπαστικό ταξίδι ήταν το πρώτο μας ταξίδι στην Ιορδανία. Η πιο έντονη ανάμνηση είναι η βραδιά μας στην έρημο wadi rum όπου κοιμηθήκαμε σε μια σπηλιά κάτω από τα αστέρια.

Τώρα μερικές πιο προσωπικές ερωτήσεις για να σας γνωρίσουμε καλύτερα...

1.Χειρότερη ταξιδιωτική εμπειρία: Δεν έχει τύχει κανένα περιστατικό μέχρι στιγμής που να έχει καταστρέψει κάποιο από τα ταξίδια μας και ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ.

2.Πού θα θέλετε μελλοντικά να ταξιδέψετε: Πολύ δύσκολη ερώτηση, νομίζω παντού σε όλο τον κόσμο.

3.Ταξίδι σημαίνει: Ταξίδι σημαίνει εξερεύνηση του καινούργιου.

4.Ελλάδα ή εξωτερικό: Ελλάδα το καλοκαίρι εξωτερικό το χειμώνα .

5.Δεν πάω πουθενά χωρίς: Χωρίς το smartphone μου, είναι το μοναδικό εργαλείο που χρειάζεται κάποιος για να οργανώσει εύκολα και σωστά το ταξίδι του.

6.Αεροπλάνο ή τρένο: Αεροπλάνο ξεκάθαρα, πας στο προορισμό  σου εύκολα, γρήγορα και τις
περισσότερες φορές πιο οικονομικά.

7. Αν είχα λίγα χρήματα θα πήγαινα: Βουδαπέστη, πανέμορφη χώρα και πολύ φθηνή.

8.Στα ταξίδια φοβάμαι: Πολύ λίγο τα αεροπλάνα χαχα

9.Αγαπημένη αθλητική δραστηριότητα σε ταξίδια: Το τρέξιμο, μια δραστηριότητα που μπορείς να την κάνεις παντού.

10.Τραγούδι που φέρνει αναμνήσεις από ταξίδια: Θα πω δυο το «Boushret Kheir από Hussain Al Jassmi»,είναι ξεκάθαρα το τραγούδι των Greek Travelers που το χορεύουμε σε κάθε μας ταξίδι σε Αραβικές χώρες αλλά και το «C’est la vie, από Khaled» είναι το τραγούδι που συνοδεύει το βίντεο από το πρώτο μας ταξίδι στην Ιορδανία.

Τέλος, πού μπορεί να σας βρει κάποιος για να ενημερωθεί για τις νέες  ταξιδιωτικές σας προσφορές;

Μπορεί να μας βρει στο Facebook όπου διαχειριζόμαστε την σελίδα «Greek Travelers» με περίπου 90.000 ακόλουθους , στο Instagram με το ίδιο όνομα «Greektravelers» αλλά και στο Ίντερνετ στην ιστοσελίδα μας travelsecrets.gr

 

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο των Greek Travelers εδώ: http://travelsecrets.gr  

 

Ευχαριστούμε πολύ τους Greek Travelers για την ευγενική χορηγεία του φωτογραφικού υλικού.

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG