Γνωρίζουμε τους Young and Curious: μία κοινότητα για όλους τους “ανήσυχους”

To Young and Curious, είναι μία κοινότητα για όλους τους “ανήσυχους”. Τραβά αναμφίβολα τη προσοχή όποιου πέφτει πάνω της. Η ομάδα δημιουργήθηκε υπό το πρίσμα της ανησυχίας των νέων, με ενδιαφέροντα, ταλέντα ή ταπεραμέντο, με σκοπό την ένωση, τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση, σε ζητήματα που αφορούν το σύνολο ή και το άτομο μεμονωμένα. Προσφέρει γνώσεις αλλά και μία θέση σε όσους νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν τις ιδέες τους και να αλλάξουν τον κόσμο! Ας τους γνωρίσουμε.

Επιμέλεια συνέντευξης : Δήμητρα Καδικιώτη

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το concept του Young and Curious?

Ήταν Μάρτιος του 2020, μόλις είχε ξεκινήσει η πρώτη καραντίνα και αναζητούσαμε να κάνουμε κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο, κάτι που θα είχε κοινωνικό αντίκτυπο. Έπειτα από συμμετοχές μας σε διάφορους εθελοντικούς οργανισμούς όπως το TedX. Είχαμε καταλήξει ότι η γενιά μας είναι μια γενιά με όρεξη και θέληση για κοινωνικές αλλαγές. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα «μέρος» όπου όλα αυτά τα ανήσυχα μυαλά θα συναντιούνται, θα συζητάνε και θα προβληματίζονται συλλογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τι ακριβώς επιτυγχάνει να προωθήσει η ομάδα σας;

H αποστολή μας, είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας/κοινότητας, όπου νέοι άνθρωποι με όραμα, φαντασία και Holy curiosity θα εκφράζουν ελεύθερα τις ανησυχίες, σκέψεις και ιδέες τους. Βασική μας προτεραιότητα είναι η προσφορά στην κοινωνία μας. Η ομάδα μας θέλουμε να αποτελεί διέξοδο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, ευκαιρία των νέων για συναναστροφή και επικοινωνία σε μία ενοποιημένη κοινότητα.

 

Πώς οραματίζεστε το μέλλον της;

Είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις εκτιμήσεις για το μέλλον μέσα σε ένα τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο, με στόχο την μόρφωση καθώς και την πνευματική υγεία. Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να ενισχύσουμε τις δια ζώσης δράσεις καθώς θεωρούμε ότι η προσωπική επαφή είναι αυτή που ενισχύει τις ανθρώπινες σχέσεις. Το Podcast είναι κάτι που μας γεμίζει και θα θέλαμε να μεγαλώσει η συχνότητα του αλλά και να ξεκινήσουμε να έχουμε δικούς μας καλεσμένους. Σύντομα, μπορεί να έχουμε και ένα μικρό rebranding στον τρόπο λειτουργίας των Social media μας αλλά αυτό δεν το μάθατε από εμάς.

 

Τι θέλατε να πετύχετε με αυτό το εγχείρημα; Εν τέλει, έγινε όπως το φανταζόσασταν;

«Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια.» Αυτό ήταν ένα από τα quote που ακολουθούμε στο Young and Curious. Έχουμε πετύχει πολλούς από τους στόχους μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε φτάσει είτε στο φεγγάρι, είτε στα αστέρια ακόμα. Πρόσφατα κλείσαμε τον 1 χρόνο ζωής και αισθανόμαστε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του Ταξιδιού μας.

 

Θεωρείτε ότι οι συνθήκες της καραντίνας, ευνόησαν τους νέους σε ό,τι αφορά τη περιέργεια τους για τη ζωή;

Είναι βέβαιο, ότι περισσότεροι από εμάς βρεθήκαμε με αρκετό ελεύθερο χρόνο για εσωτερική αναζήτηση. Πολλές φορές αυτή η αναζήτηση, η περιέργεια, η ανησυχία που δημιουργείται καταλήγει σε κάποια εξαιρετικά κείμενα που έχουν φιλοξενηθεί στην σελίδα μας. Αν μπορούσαμε να απαντήσουμε μονολεκτικά θα λέγαμε: NAI. Η καραντίνα ευνόησε τους νέους να εξερευνήσουν νέα ενδιαφέροντα.

 

Περιγράψτε μου εσάς, τα μέλη της ομάδας και τη μεταξύ σας συνεργασία.

Στο Young and Curious μπορείς να βρεις τα πάντα. Ειλικρινά,  υπάρχουν άτομα από όλες τις ηλιακές ομάδες, από πολλές διαφορετικές πόλεις και πολύ διαφορετικές απόψεις. Αλλά ξέρετε κάτι; Αυτό είναι και η πεμπτουσία της ιδέας μας και αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς. Η ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα σε όλα αυτά τα διαφορετικά άτομα. Ακόμα και εμείς οι 3 έχουμε φοβερά διαφορετικές αντιλήψεις στα περισσότερα θέματα. Η συνεργασία μεταξύ των ατόμων στο YnC βασίζεται στην ειλικρινή σχέση. Στην ελευθερία που υπάρχει σε όλα μας τα μέλη. Ποτέ δεν πειράζεται η πένα του αρθρογράφου. Στο δίλημμα ποιότητα ή ποσότητα απαντάμε χωρίς δεύτερη σκέψη ποιότητα. Ποτέ κανείς λοιπόν δεν πιέζεται για να γράψει κείμενα γιατί χρειαζόμαστε content. Με μια λέξη ελευθερία.

Πιστεύετε ότι πρέπει η σχέση σας με τα παιδιά της ομάδας να είναι προσωπική, με γνώμονα την όλη ιδέα του πρότζεκτ;

Φυσικά, ο κεντρικός άξονας του YnC είναι ο άνθρωπος. Οι άνθρωποι αναζητούμε την προσωπική επαφή συνεχώς. Οι περισσότεροι μάλιστα από τα μέλη μας ήταν είτε ήδη φίλοι μας από το παρελθόν είτε έγιναν κατά την διάρκεια του «ταξιδιού» στο YnC. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η δημιουργία ενός community με ανήσυχα και δραστήρια άτομα.

 

Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο για το YnC; 

Αν πιστεύεις ότι η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Αν πιστεύεις ότι η γνώση και η αυτοβελτίωση είναι σπουδαίες αρετές. Αν θες να γίνεις μέρος της αλλαγής, το Young & Curious ανυπομονεί να σε γνωρίσει!

Θα τους βρεις εδώ:

https://youngandcurious.com/

https://www.instagram.com/young_and_curious_/?hl=el

και στην σελίδα τους στο Facebook https://www.facebook.com/MrYoungandCurious/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Καδικιώτη

Φοιτήτρια του αγγλικού και του ιστορικού, με πάθος για τα βιβλία, τη ποίηση και τη συγγραφή. Αγαπώ τη θάλασσα και τις όμορφες ψυχές. Κάποια μέρα θα ταξιδέψω όλο τον κόσμο, θα έρθεις μαζί μου;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;