Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
      • Εγκλήματα
      • Ελλάδα 1821
      • Επιστήμονες
      • Ιστορία
      • Καλλιτέχνες
      • Μικρασιάτικη Καταστροφή
      • Πολιτικοί
      • Συγγραφείς
    • Συνεντεύξεις
      • Life & Style
      • Επιστήμη & Έρευνα
      • Επιχειρηματικότητα
      • Λογοτεχνία
      • Ποιότητα Ζωής
      • Πολιτισμός
      • Τέχνες
      • Υπέρβαση Ζωής
      • Ψυχαγωγία
    • Πολιτισμός
      • Τέχνη
      • Φιλοσοφία
      • Μουσεία
      • Κοινωνία
      • Γλώσσα
      • Εκπαίδευση
      • Κουλτουρα
      • Αρχαιολογία
      • Ιστορία
      • Θρησκεία
      • Festival
    • Βιβλίο
      • Βιβλιολίστες
      • Βιβλιονέα
      • Βιβλιοπαρουσιάσεις
      • Βιβλιοπροτάσεις
      • Νέες Κυκλοφορίες
      • Παιδικό βιβλίο
      • Ποίηση & Ποιητές
      • Προτάσεις Συγγραφέων
      • Συγγραφείς
    • Ειδική Αγωγή
      • ΑμεΑ
      • ΔΕΠΥ
      • Διαταραχές Λόγου
      • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
      • Μαθησιακές Δυσκολίες
      • Νοητική καθυστέρηση
      • Προβλήματα Όρασης
    • Περιβάλλον
      • Άγρια Ζωή
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
      • Box Office
      • Specials
      • Κινηματογραφικά Νέα
      • Κριτικές
      • Λίστες Ταινιών
      • Προτάσεις Ταινιών
    • Μουσική
      • Happenings
      • Music News
      • Reviews
      • Tracklisting
      • Έρευνα
      • Χρονομηχανή
      • Προσωπικά
    • Θέατρο
      • Ηθοποιοί
      • Θεατρικές Μορφές
      • Θεατρικές Προτάσεις
      • Θεατρική Ατζέντα
      • Θεατρική εκπαίδευση
      • Θέατρο και παιδί
      • Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
      • Κριτικές Θεατρικών Παραστάσεων
      • Οικονομικό Θέατρο
      • Παρουσιάσεις Παραστάσεων
      • Πρεμιέρες
      • Προσεχώς
      • Τελευταίες Παραστάσεις
    • Τηλεόραση
      • #EditorsChoice
      • Series Review
      • Tv Guide
      • Tv People
      • TvNewsflash!
      • VintageTv
      • Where Are They Now
      • Προτάσεις Σειρών
      • Σειρές
      • Τηλεταινίες
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
      • Guide
      • Άγνωστες Φωτογραφίες
      • Απόψεις
    • Gaming
      • Classics
      • Gaming Reviews
      • Tabletop
      • Techday
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
      • Αισθητική
      • Άσκηση
      • Γυναικολογία
      • Διατροφή
      • Ιατρικά νέα
      • Υγεία και πρόληψη
    • Μόδα & Ομορφιά
      • Μόδα
      • Ομορφιά
    • Design
      • Αρχιτεκτονική
      • Διακόσμηση
      • Φτιάξτο μόνος σου
    • Ψυχολογία
      • Κοινωνική Ψυχολογία
      • Πειράματα στην Ψυχολογία
      • Ψυχολογία & τέχνη
      • Ψυχολογία στην παιδική ηλικία
    • Αψυχολόγητα
      • Ξαφνικά Συνέβη
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
      • Tips
      • Εργασία
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
      • Event
      • Προϊστορία
      • Ανθρώπινο Σώμα
      • Διάστημα
      • Πλανήτες
      • Ανακαλύψεις
      • Επιστήμονες
    • Τεχνολογία
      • Event
      • Smart Living
        • Προστασία
      • Smartphones
      • Social Media
        • Facebook
        • Instagram
        • Twitter
      • Ρομπότ
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
      • Max Ταξίδια
      • Ελλάδα
        • Ηπειρώτικη Ελλάδα
        • Νησιωτικη Ελλαδα
      • Εναλλακτικός Τουρισμός
      • Εξωτερικό
        • Αμερική
        • Ασία
        • Αφρική
        • Ευρώπη
        • Ωκεανία
    • Άγνωστη Ελλάδα
      • Άγνωστη Αθήνα
      • Άγνωστη Ήπειρος
      • Άγνωστη Θεσσαλονίκη
      • Άγνωστη Θράκη
    • City Guide
      • Αθήνα
      • Αλεξανδρούπολη
      • Βιβλιοστέκια
      • Βόλος
      • Γεύση
      • Εξωτερικό
      • Ηράκλειο
      • Θεσσαλονίκη
      • Ιωάννινα
      • Κατερίνη
      • Κρήτη
      • Κύπρος
      • Λίστες με μαγαζία
      • Πάτρα
      • Πειραιάς
      • Προτασεις
  • PLUS
    • Next Chapter
      • Αυγερινός
      • Μια Εβδομάδα Ακόμα
      • Ο Δρόμος της Επανάστασης
      • Ουρανία
      • Πεταλούδα στο Φως
      • Πικραλίδες
      • Σπουδαία Γυναίκα
      • Σταυροδρόμι Ψυχών
    • #Egrapsa
      • Απόψεις
        • Θέατρο
      • Μικρές ιστορίες
      • Μόδα
      • Πληροφοριακά
      • Προσωπικές Εμπειρίες
      • Σκέψεις
    • Διαγωνισμοί
      • Διαγωνισμοί Θεάτρου
      • Διαγωνισμός Διηγήματος
      • Διαγωνισμός Παραμυθιού
      • Νικητές Διαγωνισμών
    • Podcasts
    • QUIZ
Γαστρονομία Επιχειρηματικότητα Συνεντεύξεις

Γλυκοπλαστείο της φύσης: Γεύσεις με άρωμα αγνών υλικών

Από Μαρία Αντωνίου 14 Μαΐου 2023
 Γλυκοπλαστείο της φύσης: Γεύσεις με άρωμα αγνών υλικών
Γλυκοπλαστείο της φύσης / Φωτ: Facebook
Γλυκοπλαστείο της φύσης / Φωτ: facebook

Το Γλυκοπλαστείο της φύσης βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ένα κατάστημα με γλυκά από αγνές πρώτες ύλες και γεύσεις που σου κλέβουν την καρδιά. Όλα τα προϊόντα παράγονται άνευ ζάχαρης και λοιπών επεξεργασμένων τροφών.

Ο Ηλίας και η Ιωάννα άνοιξαν το Γλυκοπλαστείο της φύσης πριν πεντέμισι χρόνια και από τότε έχουν ανοδική πορεία. Οι πελάτες τους φεύγουν ευχαριστημένοι καθώς ξέρουν ότι τα γλυκά που θα καταναλώσουν θα ωφελήσουν την υγεία τους. Στο Maxmag μίλησε ο Ηλίας περιγράφοντας πως ξεκίνησε το μαγαζί, τα γλυκά που δημιουργούν και τις μελλοντικές βλέψεις τους για το Γλυκοπλαστείο της φύσης.

Επιμέλεια συνέντευξης: Μαρία Αντωνίου

Γλυκοπλαστείο της φύσης, δημιουργίες γλυκών με πρώτες ύλες από τη φύση;

Ναι, οι πρώτες ύλες είναι ως επί το πλείστον ξηροί καρποί, βασιλικοί χουρμάδες, φρούτα, σκόνη κακάο και βούτυρο κακάο. Ακόμη, χρησιμοποιούμε εναλλακτικά άλευρα, χαρουπάλευρο, φαγόπυρο, αλεύρι καρύδας καθώς και γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας και κρέμα καρύδας.

Πως ξεκίνησε το Γλυκοπλαστείο της φύσης;

Ανοίξαμε τον Ιανουάριο του 2018, αν και ο πρώτος χρόνος κύλισε δύσκολα μέχρι να μας μάθουν αλλά έπειτα είμαστε σε τροχιά ανόδου και συνεχίζουμε. Ξεκινήσαμε το μαγαζί για δύο λόγους. Πρώτον είχαμε κόψει τη ζάχαρη για πάρα πολλά χρόνια και δεύτερον η μεγάλη κόρη μου έβγαλε δυσανεξία στη λακτόζη. Επομένως έγινε ένα πάντρεμα αυτών των δύο και αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε. Αρχικά όλα αυτά τα γλυκά τα φτιάχναμε στο σπίτι μας και είπαμε να το συνεχίσουμε και επαγγελματικά. Σαν κάτι πιο εναλλακτικό και για την κατηγορία αυτή, για τους ανθρώπους με δυσανεξία στην λακτόζη.

Advertising
Loading...

Τι σας ώθησε ώστε να ασχοληθείτε με την υγιεινή διατροφή;

Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο υγιεινό όσο αφορά τη ζαχαροπλαστική. Δεν βάζουμε ζάχαρη ενώ άσπρο αλεύρι βάζουμε μόνο στο τσουρέκι μας δηλαδή σε ένα μόνο είδος. Στα προϊόντα μας δεν βάζουμε καθόλου μαργαρίνη, σογιέλαιο, φοινικέλαιο ή φυτίνη. Μέσα στα γλυκά μας θα προσθέσουμε μέλι, πετιμέζι, σιρόπι αγαύης και ζάχαρη καρύδας.

Τι μπορούμε να βρούμε στο κατάστημα σας και ποιο είναι το signature γλυκό του πρέπει να δοκιμάσουμε;

Έχουμε ένα γλυκό το οποίο έχει μέσα φουντούκι, βασιλικούς χουρμάδες, η σοκολάτα είναι φτιαγμένη με κρέμα καρύδας και πετιμέζι γλυκαντικό. Με αυτό το γλυκό η γυναίκα μου πήγε στο Master Chef. Για αυτό το γλυκό το βαφτίσαμε Master Chef και έτσι το ζητάνε και οι πελάτες μας.

Φωτ: facebook

Άλλα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στο μαγαζί μας είναι τα μπισκότα χωρίς αλεύρι, 18 διαφορετικά ωμοφαγικά παστάκια με ξηρούς καρπούς, energy balls, μπάρες, τσουρέκι, muffins, παγωτίνια φτιαγμένα με κρέμα καρύδας αντί για γάλα, πετιμέζι γλυκαντικό, ξηρούς καρπούς και ορισμένα είναι με βύσσινο. Έχω σορμπέ φράουλα και λεμόνι. Ακόμη κάνουμε παιδικές τούρτες κατά παραγγελία και έτοιμες ωμοφαγικές τούρτες.

Πως προέκυψε η συμμετοχή της συζύγου σου στο Master Chef;

Ήμασταν σε αναζήτηση χώρου για να στήσουμε το ζαχαροπλαστείο και η γυναίκα μου αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή. Μέχρι τότε τα γλυκά μας τα δοκιμάζανε μόνο οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Θέλαμε και κάποιος άλλος, ειδικός σε γευσιγνωσία και μαγειρική, να μας πει την άποψή του για τα γλυκά μας. Η γυναίκα μου έφτιαξε τη τούρτα αυτή που έχουμε και τώρα στο μαγαζί, κέρδισε τους κριτές, πέρασε στην επόμενη φάση όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Οι ιδιαίτερες προτάσεις που φτιάχνετε στο εργαστήριο σας γίνονται από αγνά υλικά όπως το πετιμέζι, το σιρόπι αγαύης κλπ. Τι σας οδήγησε ώστε να παραμερίσετε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά και να ασχοληθείτε με τα αγνά υλικά;

Είχα φθάσει 126 κιλά και ήθελα να ακολουθήσω ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Από το 2001 άλλαξα στην κυριολεξία διατροφικές συνήθειες. Περιόρισα το φαγητό απ’ έξω και έκοψα όλα τα ανθυγιεινά φαγητά. Παράλληλα έκανα γυμναστική. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου. Δεν το κάνω μόνο επαγγελματικά. Από την άλλη η γυναίκα μου έψαξε και βρήκε συνταγές αλλά και κάποιες τις δημιούργησε η ίδια. Είναι χαρισματική σε αυτό.

Η υγιεινή διατροφή αλλά κυρίως τα ωμοφαγικά προϊόντα «ακούγονται» πολύ. Εσείς τι feedback παίρνετε από τους πελάτες σας;

Οι πελάτες μας ως επί το πλείστον είναι ψαγμένοι άνθρωποι που θέλουν να φάνε κάτι πιο υγιεινό. Έχει ακουστεί ότι δουλεύουμε αγνές πρώτες ύλες και οι περισσότεροι αποφεύγουνε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, την μαργαρίνη και άλλα σκευάσματα.

Τι σας δίνει έμπνευση για να συνεχίσετε να δημιουργείτε;

Η απήχηση που έχουμε στον κόσμο και η στήριξη τους. Αλλά και εγώ σαν άνθρωπος είμαι ανήσυχος. Δεν μπορώ να σταματήσω. Για το συγκεκριμένο λόγο έχω κάποιες ιδέες που αφορούν την επιχείρηση μου.

Τούρτα σοκολάτα με φρούτα του δάσους. Με βασιλικό χουρμά φουντούκια κρέμα καρύδας κακάο και πετιμέζι. / Φωτ: facebook

Ποια είναι η φιλοσοφία του Γλυκοπλαστείου της φύσης;

Υγιεινός τρόπος ζωής και το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε πιο αγνά υλικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

Από πού προέρχονται οι πρώτες ύλες;

Προμηθεύομαι το μέλι από μελισσοκόμο. Το πετιμέζι το στέλνουν από το Συνεταιρισμό του Κιάτου Κορινθίας. Το σιρόπι αγαύης εισάγεται από το Μεξικό και το δουλεύουμε σε ελάχιστα γλυκά μας.

Υπήρχε κάποια ιδιαίτερη παραγγελία από πελάτη σας;

Δεν είχαμε πότε κάποια ιδιαίτερη παραγγελία. Μας έχουν ζητήσει ιδιαίτερα σχέδια για τούρτες. Μια φορά δημιουργήσαμε μια τούρτα σε ένα πελάτη με το σκύλο του και συγκεκριμένα ράτσας μαλτέζ. Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να την ολοκληρώσω και να έχει τις σωστές λεπτομέρειες. Τα σχόλια όμως ήταν θετικά. Όσο όμως η τούρτα ήταν έξω στη βιτρίνα, την είδαν και άλλοι πελάτες και άρχισαν να ζητάνε τούρτες με το κατοικίδιο τους πάνω…

Αν κάποιος πελάτης προτιμάει τις αλμυρές γεύσεις τι θα του προτείνατε να δοκιμάσει;

Θα του πρότεινα τα κριτσίνια με ρεβυθάλευρο τα οποία είναι η μοναδική αλμυρή γεύση που έχουμε στο μαγαζί. Στα κριτσίνια με ρεβυθάλευρο προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σόδα και χυμό πορτοκαλιού αντί για ζάχαρη.

Φωτ: facebook

Τι πιστεύετε ότι είναι που κάνει τόσο μοναδικό του Γλυκοπλαστείο;

Είναι το κάτι διαφορετικό με μια άλλη φιλοσοφία, με άλλες πρώτες ύλες, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με ένα κλασσικό ζαχαροπλαστείο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας και τα όνειρα σας για το Γλυκοπλαστείο της φύσης;

Να συνεχίσουμε την δουλειά που κάνουμε στο μαγαζί. Να το επεκτείνουμε και ίσως να ανοίξουμε και ένα δεύτερο Γλυκοπλαστείο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και μια σκέψη να δημιουργηθεί ένα μαγαζί στην Αθήνα.


Γλυκοπλαστείο της φύσης

Διεύθυνση: Ναυπλίου 24, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Advertising
Loading...

Επικοινωνία: 2315539222

Social Media

Website

Facebook

Advertising
Loading...
Advertising
Loading...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Report post

Μαρία Αντωνίου

Αρχισυντάκτης

Λάτρης των ιστοριών και των ταξιδιών. Αγαπώ τα βιβλία διότι μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από τις ιστορίες τους!!

Μόλις ανέβηκαν
Κινηματογράφος

Nope: Άλογα, εξωγήινοι και χιμπατζήδες;

21 Σεπτεμβρίου 2023
Ιστορία

Η σχέση μεταξύ της ιστορίας και του κινηματογράφου

21 Σεπτεμβρίου 2023
Μόδα

Τα πιο chic φθινοπωρινά everyday look.

21 Σεπτεμβρίου 2023
Βιβλίο

Οι «Δύο μικροί ιππότες» σώζουν την πριγκίπισσα σε μια διαφορετική περιπέτεια

21 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαστρονομία

Εύκολα και γρήγορα σνακ για το σχολείο

Γαστρονομία

Αματριτσιάνα : Μία πληθωρική μακαρονάδα

Γαστρονομία

Αρωματικό Σπετζοφάϊ με πορτοκάλι και κατίκι Δομοκού

Γαστρονομία

Υγιεινό Cake με κεφίρ φράουλα

Γαστρονομία

Υγιεινά νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σως φιστικοβούτυρου

Γαστρονομία

Τάρτα ολικής άλεσης με μανιτάρια και τυριά

Γαστρονομία

Πύργος με ψητά λαχανικά και μανούρι!

Γαστρονομία

Φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και λουκάνικο

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Συνεντεύξεις

ΩΡΛ: από το σύνδρομο eagle ως τη νόσο Μενιέρ

Κοινωνική Ψυχολογία

Ωριμότητα: Σε αγαπώ ή σε χρειάζομαι;

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2023 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED