Γιώργος Χριστοδούλου: “Τραγουδώ τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου από 17 χρονών”

Γιώργος ΧριστοδούλουΦέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συνθέτη Μάνου Λοΐζου. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Γιώργος Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του δημιούργησαν μία ξεχωριστή παράσταση – αφιέρωμα για να τιμήσουν τη μνήμη του συνθέτη αλλά και για να ξαναθυμίσουν κάποια από τα αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού που σφράγισαν την μουσική μας και την ελληνική και όχι μόνο δισκογραφία.

Γιατί επιλέξατε να κάνετε αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο;

Τραγουδώ τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου από 17 χρονών κι από τότε μέχρι σήμερα τα εντάσσω σε όλα μου τα προγράμματα. Πάντα ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα γι’ αυτόν τον μέγιστο δημιουργό. Αφορμή πρωτίστως είναι τα 80 χρόνια από τη γέννησή του όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης. Στην πορεία όμως βρέθηκαν και οι κατάλληλοι συνεργάτες ώστε να δοθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με σεβασμό και αγάπη στα τραγούδια του συνθέτη.

Τι θα δει ο θεατής στην παράσταση;

Οι θεατές θα ακούσουν μία γκάμα τραγουδιών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημιουργού. Τραγούδια διαχρονικά που αγάπησε πολύ ο κόσμος και που τον συντροφεύουν μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Χριστοδούλου

Ποια είναι η σχέση σας με τους συνεργάτες σας;

Η σχέση με τους συνεργάτες μου, μουσικούς και διοργανωτές είναι άψογη. Είμαστε φίλοι. Δουλεύουμε για το καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα κι ευχόμαστε να βγει όλη αυτή η όμορφη ενέργεια που έχουμε μεταξύ μας και στο κοινό. Αυτός άλλωστε είναι κι ο σκοπός.

Με ποιο τραγούδι του ταυτίζεστε περισσότερο;

Είναι δύσκολη η ερώτηση γιατί τα αριστουργήματα του Λοΐζου είναι αμέτρητα. Ίσως στον Καφενέ του Λευτέρη Παπαδόπουλου έχω μία μεγάλη αδυναμία. Απ’ την άλλη αν κάτσω να το σκεφτώ θα σας πω κι άλλα που μου αρέσουν στον ίδιο βαθμό με τον Καφενέ.

Γιώργος Χριστοδούλου

Πως προσεγγίσατε καλλιτεχνικά αυτό το αφιέρωμα;

Δεν θα το έθετα ως καλλιτεχνική προσέγγιση. Έχει να κάνει με την αγάπη όπως προείπα για τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Έχω πολλά χρόνια μέσα μου αυτή τη μουσική και βγαίνει σε κάθε παράσταση με τον πιο αυθόρμητο τρόπο. Σχεδόν χωρίς σκέψη.

Τη συνέντευξη επιμελήθηκε ο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελίνα Ιωάννου

Αρχιτέκτονας της ζωής μου και των ονείρων μου

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;