Δήμητρα Νάσιου:Η blogger πίσω από το Rogmes.gr

Τη Δήμητρα Νάσιου δε νομίζω να υπάρχει άραγε κάποια γυναίκα σήμερα που δεν την έχει ακούσει.Το όνομά της Δήμητρας Νάσιου είναι συνυφασμένο με τη διατροφή , την καλή υγεία, την ομορφιά μέσα από τα απλά καθημερινά πράγματα που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει όμορφα.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευάγγελου-Παπαθανασίου

Advertisements
Ad 14

Η Δήμητρα Νάσιου μπήκε στη ζωή μας και μας έκανε να την αγαπήσουμε, να την ακολουθούμε σε κάθε της βήμα, να είναι η πρώτη ανάμεσα σε τόσες άλλες  bloggers που την εμπιστευόμαστε με το χέρι στην καρδιά… Ας γνωρίσουμε τη δικιά μας Δήμητρα Νάσιου…

«Υπάρχει μια ρωγμή και από εκεί μπαίνει το φως» – Leonard Cohen – Ρωγμές ονόμασες το μπλογκ σου Δήμητρα Νασιου, τι σε ενέπνευσε;

Καταρχήν, θέλω να σε ευχαριστήσω Βασιλική Ευάγγελου-Παπαθανασίου εσένα προσωπικά, όπως φυσικά και το MaxMag για τη συνέντευξη αυτή και να ευχηθώ καλή επιτυχία και να έχετε πάντα χιλιάδες αναγνώστριες και αναγνώστες.

Αισθάνθηκα την ανάγκη να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο (blog) για να μεταφέρω στα άρθρα μου όσα γνωρίζω και ανακαλύπτω συνεχώς. Σκεφτόμουν διάφορες ονομασίες και απέρριπτα τις περισσότερες, επειδή έψαχνα για κάτι το ιδιαίτερο. Θυμήθηκα λοιπόν τότε ένα απόφθεγμα του Leonard Cohen που έλεγε: «Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα. Από εκεί είναι που μπαίνει μέσα το Φως».

Μόλις είχα βρει το όνομα του blog και του καναλιού μου αργότερα στο YouTube.

Rogmes.grΠώς και γιατί ξεκίνησες το blogging;

Το διαδίκτυο ήταν και είναι μια μεγάλη μου αγάπη. Πιστεύω πως όταν το χειριζόμαστε σωστά, μπορεί να γίνει μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών και βοήθειας σε όσα κατά καιρούς μας απασχολούν. Είτε είναι σωματικά, είτε ψυχικά.

Αυτό που επιθυμούσα και επιθυμώ δημιουργώντας αυτό το blog, είναι να βοηθήσω όσο μπορώ με τις γνώσεις και τις αναζητήσεις μου. Έτσι ώστε να μπορούν να βρουν φυσικές λύσεις σε θέματα διατροφής και υγείας, όσοι τις χρειάζονται. Γνωρίζοντας οι αναγνώστες τους εναλλακτικούς τρόπους υγείας, μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και τη διατροφή τους, ειδικά στις τόσο δύσκολες εποχές μας.

Πες μας λίγα λόγια γιατη Δήμητρα Νάσιου

Για περισσότερα από 20 χρόνια, είχα δικό μου λογιστικό γραφείο και εξαιρετικές επιχειρήσεις για τις οποίες είχα την οικονομική διαχείριση τους. Από το 2011 και μετά που ξεκίνησε η έντονη οικονομική κρίση στη χώρα μας, άρχισαν ταυτόχρονα και τα προβλήματα των επιχειρήσεων στις πληρωμές τους προς εμένα, ενώ κάποιες έκλεισαν. Πιστεύω όμως πως, επιτυχία στη ζωή, είναι να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις από ότι δε λειτουργεί όπως θέλεις και από ότι έχει σταματήσει να σε ευχαριστεί.

Παρά τη λύπη μου για όσα είχα χτίσει τόσα χρόνια, το άγχος για το αύριο και το άγνωστο, αλλά και την προτροπή της οικογένειας, των φίλων και των πελατών μου να μην το κάνω, είχα πάρει την απόφαση μου. Το 2016 έκλεισα το γραφείο μου και προσπαθώντας να ξεπεράσω τα αρνητικά συναισθήματα, ασχολήθηκα για 10 μήνες σαν εκπρόσωπος σε γνωστή εταιρία καλλυντικών, δημιουργώντας μάλιστα μια ισχυρή ομάδα 86 ατόμων.

Είναι όμως πραγματικά καρμικά τα γεγονότα που πολλές φορές μας συμβαίνουν και η ζωή έχει τα δικά της σχέδια για μας!

Έπειτα από ένα απρόσμενο λάθος ενός μέλους της ομάδας μου και την οικονομική επίπτωση σε μένα ως επικεφαλής, αποφάσισα παρά τις αντίθετες προτροπές να αποχωρήσω και να ξεκινήσω και πάλι κάτι δικό μου, που θα εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές μου αποφάσεις, ενέργειες και λάθη.

Διαβάστε επίσης  Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στον 5ο όροφο της Νομικής

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του blog, με θέματα όσα πραγματικά λατρεύω!

Δεν είμαι διατροφολόγος, γιατρός ή γυμνάστρια. Είμαι απλά μια γυναίκα που της αρέσει να προσέχει τον εαυτό της, τη διατροφή και την υγεία της και διαπιστώνω καθημερινά τα οφέλη όσων ακολουθώ.

Δήμητρα Νάσιου προσωπικό αρχείο

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;

Από την εφηβεία μου, ήμουν παθιασμένη να ανακαλύπτω, να μελετώ και να εφαρμόζω πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τους εναλλακτικούς τρόπους υγείας.

Τα τελευταία 25 χρόνια, ασχολούμαι εντατικά με τη βοτανολογία και την υγιεινή διατροφή και έχω παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια, ειδικά του εξωτερικού. Ανακαλύπτοντας τα άπειρα οφέλη και τις ιδιότητες των φρούτων, των λαχανικών και των βοτάνων, θέλησα να γνωρίσουν και οι αναγνώστες μου όσα μπορεί να προσφέρει η Φύση στον οργανισμό και το σώμα μας.

Η υγιεινή διατροφή, η ομορφιά με φυσικά συστατικά, η φυσική κατάσταση και οι εναλλακτικές θεραπείες υγείας κυρίως με βότανα, είναι όσα θέματα μπορείτε να διαβάσετε μέσα από τα άρθρα μου ή να παρακολουθήσετε μέσω των βίντεο στο αντίστοιχο κανάλι μου στο YouTube.

Ο στόχος μου είναι να αναδείξω τις αμέτρητες φυσικές λύσεις που υπάρχουν και που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη, αλλά και τη βελτίωση πολλαπλών προβλημάτων σωματικής ή ψυχικής υγείας.

Rogmes.g
Rogmes.gr

YouTube Κανάλι. Πες μας τι ανεβάζεις εκεί και πόσο χρόνο χρειάζεται η Δήμητρα Νάσιου για το κανάλι της;

Δεν μπορεί κανένας να φανταστεί πόσο αγαπώ το κανάλι μου και την επαφή που έχω με όσα άτομα παρακολουθούν τα βίντεο μου. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται σε μένα επειδή δε φανταζόμουν ποτέ αυτή την εξέλιξη, το κανάλι μου έχει πλέον φτάσει τους 162.000 συνδρομητές και τις 16.000.000 προβολές βίντεο.

Έχει την ίδια θεματολογία με τα άρθρα μου και ουσιαστικά κάθε άρθρο που γράφω, στη συνέχεια το ετοιμάζω για βίντεο. Είναι πάρα πολύ χρονοβόρο, παρά το ότι φαίνεται εύκολο. Χρειάζομαι περίπου δύο ημέρες για κάθε άρθρο και άλλες 3-4 ημέρες για το αντίστοιχο βίντεο του. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια χρειάζομαι επιπλέον χρόνο, επειδή προσθέτω και τις μελέτες από Πανεπιστήμια και Ιατρικά Κέντρα, οι οποίες επιβεβαιώνουν όσα γράφω.

Δουλεύω καθημερινά 10-12 ώρες τις καθημερινές και 5-6 ώρες τα Σαββατοκύριακα, ενώ προσπαθώ να βρω το χρόνο για να προχωρήσω το τρίτο βιβλίο μου, που έχει θέμα την υγεία μέσω της υγιεινής διατροφής.

Δήμητρα Νάσιου
Δήμητρα Νάσιου, προσωπικό αρχείο

Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη συμβουλή που σου έχει δώσει κάποιος για το blogging Δήμητρα Νάσιου;

Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ένας Αμερικανός blogger ήταν να έχω πίστη και υπομονή για να καταφέρω τους στόχους μου, επειδή στατιστικά το 98% από όσους ξεκινούν ένα blog το εγκαταλείπουν στα πρώτα δύο χρόνια.

Τη χειρότερη συμβουλή μου την έδωσε ένας φίλος μου που είχε για τρία χρόνια blog. Μου είπε να μην ασχοληθώ καθόλου με το συγκεκριμένο χώρο του διαδικτύου, επειδή θα χάσω άδικα το χρόνο και την ηρεμία μου. Πιστεύω όμως πως το βασικό πως πρέπει να έχει όποιος ξεκινά ένα ιστολόγιο ή κανάλι, είναι η αγάπη για αυτό που κάνει και η θέληση για προσφορά. Διαφορετικά, η αποτυχία είναι σίγουρη!

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις εσύ να δώσεις σε μια νέα αναγνώστρια;

Το πρώτο πράγμα που θα πρότεινα όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, είναι να αποφεύγουν το κάπνισμα, το οποίο είναι ότι χειρότερο για την επιδερμίδα και την υγεία. Να ακολουθούν όσο περισσότερο γίνεται φυσικούς τρόπους και προϊόντα για την ομορφιά και τη διατροφή τους. Να εντάξουν την άσκηση στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, έστω και αν γυμναστούν μόνο με περπάτημα, ποδήλατο ή κολύμπι. Τα αποτελέσματα θα τα διαπιστώσουν στα επόμενα χρόνια που, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου μακρινά.

Διαβάστε επίσης  The Swingin' Cats: "Μας εμπνέει ο έρωτας για τη μουσική, τις βόλτες, τις παλιές ταινίες, τις καλές παρέες"

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που θα πρέπει να προσέχουν, είναι οι πηγές από όπου αντλούν τις πληροφορίες τους. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έγκυρες, ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή, την επιδερμίδα και πολύ περισσότερο την υγεία τους.

Δήμητρα Νάσιου, προσωπικό αρχείο

Τι έχεις κερδίσει από το blogging ως Δήμητρα;

Έχω την ευτυχία να κάνω το χόμπι μου δουλειά και είναι ότι πιο σημαντικό μπορούμε να πετύχουμε στο θέμα της εργασίας.

Το blogging μου προσφέρει την ηρεμία και την πνευματική απομόνωση ώστε να κάνω όσα αγαπώ. Βάζοντας ταυτόχρονα ένα επιπλέον λιθαράκι, στην ενημέρωση για ακόμη καλύτερη διατροφή και υγεία. Τα σχόλια που διαβάζω στα άρθρα ή τα βίντεο μου, με κάνουν πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι πως μπορώ να βοηθήσω λίγο περισσότερο. Όπως ισχύει και για τα μηνύματα που μου στέλνουν καθημερινά, παρά το ότι δεν μπορώ να προτείνω ή να συστήσω κάτι ατομικά.

Είμαι σίγουρη πως όταν αγαπάμε αυτό που κάνουμε, ο κόσμος το καταλαβαίνει και δίνει την ώθηση να το συνεχίσουμε.

Ποια εμπόδια έχεις συναντήσει στο blogging και πώς τα ξεπέρασες;

Τα εμπόδια…

Πιστεύω πως πολλά άτομα στη θέση μου, ίσως και να τα είχαν παρατήσει. Ειδικά οι γυναίκες, που θεωρώ πως είμαστε λίγο πιο ευαίσθητες από τους άνδρες. Καταλαβαίνω βέβαια, πως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει ανταγωνισμός. Όταν προτρέπω μέσα από τα άρθρα ή τα βίντεο μου έναν άλλο τρόπο διατροφής και υγείας, έχω σίγουρα απέναντι μου πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα που προσφέρουν ακριβώς το αντίθετο.

Στα άρθρα μου, θα πρέπει πρώτα να εγκρίνω κάποιο σχόλιο και μετά να εμφανιστεί, οπότε εκεί μπορώ να το διαχειριστώ πιο εύκολα. Στο κανάλι μου όμως, κάποια άτομα γράφουν με τέτοιο τρόπο τα σχόλια τους, ώστε να υποβαθμίσουν ένα φρούτο, λαχανικό ή βότανο. Προσπαθούν να παρουσιάσουν μειονεκτήματα και πως δεν είναι τόσο υγιεινό όσο το παρουσιάζω. Το αγαπημένο μου κακάο, είναι ένα από τα τρόφιμα που έχει πολεμηθεί όσα λίγα. Πραγματικά λυπάμαι για τα άτομα που προσπαθούν να αποτρέψουν κάποιον από καλύτερη διατροφή και υγεία, για τους δικούς τους λόγους. Ευτυχώς το YouTube δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς, να μπλοκάρουν τις προσβλητικές ή γενικά τις ανάρμοστες λέξεις και τα ψεύτικα προφίλ.

Το πρώτο διάστημα δεν γνώριζα τι είχα να αντιμετωπίσω και είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκα πολύ. Υπήρχαν μάλιστα φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω. Ευτυχώς που ο άντρας μου με στήριξε πάρα πολύ σε αυτό και πλέον δεν με πτοούν τα κακοπροαίρετα σχόλια και οι προσπάθειες υποβάθμισης της δουλειάς μου, αλλά και της Φύσης.

Δήμητρα Νάσιου προσωπικό αρχείο

Έχεις πέσει θύμα λογοκλοπής; Πώς το αντιμετώπισες Δήμητρα;

Η λογοκλοπή με είχε απασχολήσει στην αρχή αρκετά. Για να γράψω ένα άρθρο θα πρέπει να διαβάσω 10-12 άλλα άρθρα και βιβλία που έχω αγοράσει με το σχετικό θέμα. Επιπλέον θα παρακολουθήσω αντίστοιχα βίντεο από γιατρούς, διατροφολόγους ή γυμναστές στα κανάλια τους. Στη συνέχεια θα αναζητήσω τις αντίστοιχες μελέτες, για να είμαι όσο το δυνατό πιο σίγουρη για όσα αναφέρω.

Ελπίζω πως όσοι αντιγράφουν κάποια παράγραφο ή άρθρο μου, θα αναφέρουν τουλάχιστον τον ιστότοπο μου ως πηγή. Δεν με απασχολεί όμως ουσιαστικά και δεν μπαίνω σε διαδικασία ελέγχου. Αν κάποιος πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο θα προσφέρει στο κοινό του, τότε θα διαπιστώσει το αντίθετο πολύ γρήγορα.

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος:"Η σάτιρα δεν έχει όρια, αλλά πρέπει να έχει στόχο"

Οι μηχανές αναζήτησης άλλωστε, έχουν αλγόριθμο που ελέγχει και επικυρώνει σαν πρωτότυπο, το πρώτο άρθρο που γράφεται χρονολογικά. Θεωρεί όλα τα υπόλοιπα αντιγραφές, με ότι συνεπάγεται αυτό για έναν ιστότοπο και τη σειρά κατάταξης του στις αναζητήσεις.

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα κατά τη γνώμη σου;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και «όπλο» που μπορεί να έχει μια γυναίκα, είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις της. Δεν ισχύει βέβαια μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες.

Πάντα στη ζωή μου είχα το σκεπτικό πως αν δεν αγαπήσεις η ίδια ή ο ίδιος τον εαυτό σου, δεν μπορείς να περιμένεις ή να έχεις την απαίτηση να το κάνει κάποιος άλλος. Η εμπιστοσύνη και η πίστη στον εαυτό μας, μπορεί να καταφέρει όλα όσα ονειρευόμαστε στη ζωή. Έτσι ώστε να μας δώσει τη δύναμη και την ώθηση που χρειάζεται, για να τα πετύχουμε.

Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπομονή και επιμονή για να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας και να μην απογοητευόμαστε από μια αρνητική τροπή. Όλα στη ζωή μας, θετικά και αρνητικά, γίνονται για κάποιο λόγο. Όσο και αν είναι κοινότυπο, πιστεύω πως όταν θέλουμε κάτι πραγματικά, το Σύμπαν συνωμοτεί για να το επιτύχουμε.

Το αγαπημένο μου άλλωστε ρητό που έχω πάντα για οδηγό μου, είναι πως: «Η μόνη χαμένη μάχη στη ζωή σου, είναι αυτή που δεν έδωσες ποτέ!»

 

Δήμητρα Νάσιου
Δήμητρα Νάσιου προσωπικό αρχείο

Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;

Αν το δικό μου blog μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο ή να είναι ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι κάτι που προτιμώ να το διαπιστώνουν μόνοι τους οι αναγνώστες. Αυτοί είναι πάντα οι καλύτεροι κριτές!

Η αγάπη όμως για τους συνανθρώπους μου και η θέληση για πραγματική βοήθεια και όχι απλά για «ένα ακόμη άρθρο ή βίντεο», θεωρώ πως είναι το δικό μου πλεονέκτημα. Σε κάθε θέμα που αποφασίζω να αναπτύξω, βάζω τον εαυτό μου στη θέση του ατόμου που μπορεί να αναζητά τις συγκεκριμένες πληροφορίες και την ανάγκη που έχει για αυτές. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως αισθάνεται, τι θα ήταν σημαντικό να μάθει, πως θα μπορούσε να το εφαρμόσει και τι θα έπρεπε να προσέξει ή να αποφύγει, ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο στόχος μου είναι να μοιράζομαι με τους αναγνώστες μου ό,τι ανακαλύπτω και εφαρμόζω στην καθημερινότητα μου και όσα θεωρώ σημαντικά για καλή υγεία.

Η αλλαγή διατροφής και οι εναλλακτικοί θεραπευτικοί τρόποι, δεν έχουν σίγουρα την προβολή και την ενημέρωση των αντίστοιχων συμβατικών θεραπειών. Πιστεύω όμως πως κερδίζουν συνεχώς έδαφος και όλοι γενικά, είναι πλέον πιο υποψιασμένοι και σκεπτικοί για τις επιλογές που υπάρχουν.

Με μικρές καθημερινές αλλαγές, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο ζωής μας. Μπορούμε έτσι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ακόμη περισσότερο, μεγαλώνοντας όμορφα.

Όσες αναγνώστριες και αναγνώστες του Maxmag ενδιαφέρονται να διαβάσουν άρθρα, να δουν βίντεο ή να αποκτήσουν τα βιβλία μου, μπορούν να με βρουν παρακάτω:

Δήμητρα Νάσιου:

Blog: https://rogmes.gr/

YouTube: https://www.youtube.com/rogmes

Πώληση βιβλίων: https://rogmes.gr/eshop/

Email: info@rogmes.gr

 

Συνδεθείτε στα Social Media με τις Rogmes και τη Δήμητρα Νάσιου:

YouTube: Rogmes

Facebook: Rogmes Blog

Pinterest: Rogmes

Twitter: @Rogmes_Blog

Instagram: dimitra_rogmes

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πηγή: https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/04/04/472963182/rare-film-emerges-of-double-agent-kim-philby-speaking-after-defection

Κιμ Φίλμπυ: Which side are you on?

 Ο Κιμ Φίλμπυ, ένα όνομα που σημάδεψε την ιστορία του
Ανέβα στα βουνά να το φωνάξεις

“Ανέβα στο βουνό να το φωνάξεις” μας προτρέπει ο James Baldwin

Το μυθιστόρημα “Ανέβα στο βουνό να το φωνάξεις” είναι το