Crisis Call: Ένα συγκρότημα που αξίζει να γνωρίσεις

 Crisis Call
Οι Crisis Call είναι ένα melodic/groove/thrash metal συγκρότημα από το Ηράκλειο Κρήτης. Έχουν παίξει σε αρκετές συναυλίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ έχουν βρεθεί και στην ίδια σκηνή με τους Suicidal Angels. Η αγάπη τους για την μουσική δεν κρύβεται. Το πάθος το οποίο τους διακατέχει πάνω στη σκηνή τους ακολουθεί και στη ζωή τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν τα τραγούδια τους. Μπορεί κάποιοι να μην κατανοούν το είδος της μουσικής ακόμα και να μην τους αρέσει. Αλλά κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ότι τα παιδιά προσπαθούν και τα δίνουν όλα σε κάθε τους εμφάνιση , σε κάθε τους μουσικό βήμα.
Στην παρακάτω συνέντευξη θα τους γνωρίσουμε καλύτερα. Πότε ξεκίνησαν , τι τους εμπνέει και ποια είναι τα μελλοντικά τους σχέδια είναι κάποιες απ’ τις ερωτήσεις που θα μας απαντήσουν. Με αφορμή το πρόσφατα δημοσιευμένο τους μουσικό βίντεο , βρήκαμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τους Crisis Call και να τους γνωρίσετε καλύτερα.
Επιμέλεια συνέντευξης: Μαρία Χουρδάκη

Πότε και με ποια αφορμή δημιουργήθηκε η μπάντα ;

Οι Crisis Call δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, λόγο μιας έμμονης ιδέας των δυο κολλητών φίλων του Μαργέτα Χρήστου (κιθάρα) και του Τσέκερη Δημήτρη (φωνητικά), να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα στο οποίο επιτέλους θα μπορούσαν να παίξουν μαζί το αγαπημένο τους είδος.

Πως προέκυψε το όνομα Crisis Call;

Αρχικά το πρώτο όνομα της μπάντας, ήταν Reverence.Όμως λίγο πριν την πρώτη μας κυκλοφορία με τίτλο “Behind The Truth” στις 23 Σεπτεμβρίου του 2016, έπειτα από μία μικρή έρευνα που κάναμε όλα τα μέλη της μπάντας, ανακαλύψαμε πως υπήρχε ένα συγκρότημα με το όνομα Reverence και μάλιστα στο ίδιο είδος μουσικής. Το συγκρότημα αυτό είχε επιτυχίες και προυπήρχε από εμάς κάτι το οποίο σήμαινε πως θα έπρεπε να αλλάξουμε το όνομά μας για να αποφύγουμε τυχών θέματα λόγο πνευματικών δικαιωμάτων. Ύστερα από μία γρήγορη ζωντανή κλήση που είχαμε όλοι μέσω τηλεφώνου καταλήξαμε έπειτα από αρκετή ώρα στον τίτλο Crisis Call που σημαίνει το Κάλεσμα της Κρίσης, κάτι το οποίο είναι και αρκετά επίκαιρο.

Ποια άτομα το απαρτίζουν και σε ποιες θέσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Crisis Call είναι:

Δημήτρης Τσέκερης (φωνητικά)
Μαργέτας Χρήστος (Κιθάρα)
Βαλεντίνος Δημητριάδης (Κιθάρα)
Θανάσης Κανατσούλης (Μπάσσο)
Στέλιος Τσατσαράκης (Τύμπανα)

Crisis Call

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας; Ποια είδη μουσικής συνδυάζετε και ποιο είναι το κύριο είδος που σας χαρακτηρίζει;

Η μουσική μας θα έλεγε κανείς ότι ανήκει στο «Νέο κύμα» του Thrash Metal είδους, δεν παύει όμως να φέρνει και στο προσκήνιο αρκετά, παλαιότερα στοιχεία του ίδιου είδους με πιο φρέσκο τρόπο. Το είδος μας είναι Melodic/Groove/Thrash Metal και πιστεύουμε πως το κύριο είδος που μας χαρακτηρίζει είναι το Melodic/Groove/Thrash Metal, χαχα! Αυτό ήταν και το κύριό μας μέλημα, να καταφέρουμε να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω «είδη-στοιχεία» στη μουσική μας και πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά αυτό που μας ταιριάζει!

Πρόσφατα βγήκε το νέο σας μουσικό βίντεο του κομματιού “Treat or Bleed”, ποια είναι τα συναισθήματα σας ; Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του τραγουδιού και του βίντεο.

Το Treat or Bleed είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι. Θα έλεγε κανείς πως είναι αυτό που λέμε «το δυνατό κομμάτι της μπάντας». Είναι ο ορισμός του είδους που αντιπροσωπεύουμε και πιστεύουμε ότι ήταν ίσως και η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το τραγούδι έχει βαθύ νόημα από μόνο του και η ιδέα για το πώς θα πορευόταν η πλοκή του βίντεο ήταν κοινή από όλους.
Για τη διαδικασία του Video Clip, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Κουραστήκαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ, γελάσαμε, παθιαστήκαμε αλλά αυτό που έχει πάντοτε σημασία είναι το αποτέλεσμα.
Το καταχαρήκαμε μέσα απ’την καρδιά μας και είναι κάτι που θα θέλαμε να επαναλάβουμε στο μέλλον με την πρώτη δυνατή ευκαιρία.
Θα θέλαμε όμως να δώσουμε τα περισσότερα συγχαρητήρια και ευχαριστώ σε όλους όσους δούλεψαν για αυτό το Video Clip και κυρίως στον παραγωγό – σκηνοθέτη, τον κύριο Γιώργο – Γύπα – Σταματάκη για την εξαιρετική δουλειά που κατάφερε να πετύχει.

Σε ποιους απευθύνονται τα κομμάτια σας και τι θέλετε να περάσετε στον κόσμο;

Πάντοτε σαν μουσικοί, αυτό που θέλουμε να περάσουμε στον καθένα είναι πως εν τέλει, ακόμα και αν είμαστε ένα βήμα πριν την καταστροφή, στο χείλος του γκρεμού, πάντοτε θα βρίσκεται η λύση που θα διορθώνει την κατάσταση. Διανύουμε μία πολύ δύσκολη εποχή κυρίως στη χώρα που ζούμε. Οπότε εμπνευσμένοι θα λέγαμε κι από τις αρνητικές συγκυρίες που μας «στοιχειώνουν» καθημερινά, θίγουμε τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας, σε πολλούς τομείς της και θα λέγαμε ότι λίγο πολύ τα κομμάτια μας απευθύνονται πραγματικά σε όλους. Ο καθένας μπορεί να εκλάβει τους στίχους ενός κομματιού με τον δικό του τρόπο, με έναν τρόπο που μπορεί να τον εκφράζει.

Είστε και φίλοι εκτός από συνεργάτες ; Αν ναι, είναι εύκολη ή δύσκολη η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα που έχουν φιλικές σχέσεις;

Πάντοτε σε μία μπάντα το σημαντικότερο είναι, το όμορφο κλίμα που επικρατεί σε συναυλίες και πρόβες να κυριαρχεί και στην καθημερινή ζωή μεταξύ των ατόμων. Βεβαίως και είναι δύσκολη η συνεργασία καθώς όταν οι σχέσεις στενεύουν μεταξύ όλων, ένα λάθος που θα θίξει ή θα νευριάσει κάποιον από τα μέλη της μπάντας, μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις και να έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει την επίδοση και την δημιουργικότητα της μπάντας. Παρόλα αυτά όταν διατηρούνται οι ισορροπίες μέσα σε ένα γκρουπ ανθρώπων πάντα έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα στην πορεία όλων.

Σε ποια festival και μουσικές σκηνές έχετε παρευρεθεί; Θα ξεχωρίζατε κάποια εμφάνισή σας και γιατί;

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η μπάντα, είχαμε ως σκοπό την επίτευξη όσο των δυνατών περισσοτέρων εμφανίσεων κάτι το οποίο μας έφερε σχετικά γρήγορα στη σκηνή. Έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο χωρίς ωστόσο να έχουμε καταφέρει να βρεθούμε εκτός Κρήτης. Η εμφάνιση που μας έχει στιγματίσει μέχρι στιγμής είναι εκείνο το Festival στο Ρέθυμνο που κληθήκαμε να παρουσιαστούμε ως Opening Act των Suicidal Angels και των Amken. Ήταν μία φοβερή εμπειρία για εμάς καθώς οι Suicidal Angels είναι ένα συγκρότημα-επιρροή για εμάς. Κατά κάποιο τρόπο με αυτούς μεγαλώσαμε στα αυτιά μας. Είναι ίσως η μεγαλύτερη μπάντα της Ελλάδας στο είδος αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρεθήκαμε στην ίδια σκηνή μαζί τους.

Έχετε κάνει συνεργασίες; αν ναι με ποιους και αν όχι με ποιους θα θέλατε;

Δεν έχουμε κάνει κάποια συνεργασία με κάποιον, ακόμα, αλλά η αλήθεια είναι πως ετοιμάζουμε μία δουλειά η οποία θα περιλαμβάνει μία συνεργασία. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα που θα βγει θα είναι πολύ επιτυχημένο. Πάντως δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πάνω σε αυτό. Όχι ακόμα. Χαχα!

Crisis Call

Τι προοπτικές εξέλιξης υπάρχουν στο Ηράκλειο Κρήτης;

Οι προοπτικές εξέλιξης είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο να υπάρξουν. Αν υπάρχουν, βρίσκονται σε μειοψηφία. Βρισκόμαστε σε μία περίεργη κοινωνία, σε ένα νησί το οποίο έχει μάθει να διακρίνει τους ανθρώπους από τη μουσική που ακούνε και την αποδοκιμάζουν αν δε βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου. Η Metal σκηνή του Ηρακλείου όμως είναι αρκετά μεγάλοι για τα δικά μας δεδομένα, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μας στηρίζουν και σίγουρα και για αυτούς οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Πόσο εύκολο είναι να αναδειχθείς σε μια μικρή κοινωνία, όπου τα κύρια μουσικά της ακούσματα είναι ελληνικά, λαϊκά και κρητικά;

Κάθε μουσικός ασχολείται με το είδος που του αρέσει και πιστεύει ότι τον αντιπροσωπεύει κατά κάποιο τρόπο. Σαν μουσικοί οφείλουμε να σεβαστούμε την άποψη των υπόλοιπων ανθρώπων παρά τις αποδοκιμασίες που μπορεί να λάβουμε. Αυτό όμως που θα ήταν καλό και για τη σκηνή του Ηρακλείου θα ήταν να στηρίζει το ένα είδος το άλλο, κάτι το οποίο δεν είναι σχετικά εφικτό να πραγματοποιηθεί. Παρόλα αυτά εμείς προσπαθούμε να σταθούμε στο ύψος μας και περάσουμε το δικό μας μήνυμα μέσα από τη μουσική μας σε όλους δίχως εξαιρέσεις.

Crisis Call

Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο δίσκο αυτή την περίοδο;

Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουμε ήδη τον 2ο μας δίσκο με τίτλο “World Infection” ο οποίος μάλιστα θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019. Έχουν τελειώσει οι ηχογραφήσεις των κιθάρων και μένει να ηχογραφηθεί το μπάσο και να τοποθετηθεί και η φωνή σε όλα τα κομμάτια.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;

Το επόμενο βήμα που θα θέλαμε να κάνουμε, θα ήταν η συνεργασία με κάποια δισκογραφική εταιρία, όμως είναι αρκετά δύσκολο σε αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε να ξεχωρίσεις και να καταφέρεις να επιτύχεις κάτι τέτοιο. Το κυνηγάμε όμως και πιστεύουμε πως με αισιοδοξία, κάποια στιγμή ίσως γίνει και αυτό.

Που στοχεύετε για το μουσικό σας μέλλον;

Το μουσικό μέλλον για κάθε μπάντα που βρίσκεται λίγο καιρό στην επιφάνεια της μουσικής σκηνής μιας κοινωνίας, είναι σχεδόν αβέβαιο, όμως προσπαθούμε να βάλουμε στόχους, κάποιους απ’τους οποίους έχουμε ήδη πετύχει. Όπως είπαμε πριν, το μεγάλο βήμα θα ήταν η συνεργασία με μία δισκογραφική εταιρία, σε εμφανίσεις εκτός Κρήτης, στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε Festivals και από εκεί και πέρα και στο εξωτερικό γιατί όχι! Χαχα. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε ακόμα και πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου να γράφουμε με το ίδιο πάθος μουσική και μάλιστα έχουμε ήδη συνθέσει 3-4 κομμάτια ίσως και για τρίτο δίσκο. Ποιος ξέρει; Αν υπάρχει η θέληση από όλους μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και πιστεύουμε ότι όλα θα γίνουν, στο χρόνο τους.

Crisis Call

Μπορείτε να βρείτε τους Crisis Call στους παρακάτω συνδέσμους:

facebook: https://www.facebook.com/CrisisCll/

instagram:https://www.instagram.com/crisiscallgr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρια Χουρδάκη

Μάρω απο γιαγιά , Μαρία απο σχολείο , Μάρια απο παρέα. Ακούω και στις τρείς εκδοχές του ονόματος , με μικρή προτίμηση στο Μάρια. Διακοσμήτρια χωρίς να αγαπώ τη διακόσμηση. Γράφω για να με κατανοήσει ο κόσμος , διαβάζω για να τον κατανοήσω κι εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;