Cosmicray: «Οι στίχοι μας θέλουμε να βγάζουν κάτι αισιόδοξο που να μας κάνει να βλέπουμε όμορφα το μέλλον!»

Oι Cosmicray είναι ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα που ήρθε για να διαδώσει την αξία της alternative rock μουσικής στην εγχώρια σκηνή. Μένοντας πιστοί στο όνειρό τους, κάθε φορά προσπαθούν να εξελίσσουν τον ήχο τους και να χαρίζουν στο κοινό όμορφες δημιουργίες. Ο Άγγελος Μουρβάτης, δημιουργός και μέλος του συγκροτήματος, μας έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, μιλώντας για τις συνεργασίες, τις εμπειρίες αλλά και τις προκλήσεις που δέχονται ως συγκρότημα.

 

 • Πώς δημιουργήκαν οι Cosmicray και πώς εμπνευστήκατε το συγκεκριμένο όνομα για την μπάντα;

Οι Cosmicray  δημιουργήθηκαν το 2007 από μία προσωπική  ανάγκη αλλαγής από τη μέχρι τότε πορεία στο ελληνικό ροκ.  Το όνομα ήταν απλά αυτό που επικράτησε μεταξύ συνεργατών μέσα από μια ψηφοφορία που κάναμε μετά το τέλος της ηχογράφησης του δίσκου μας.

 

 • Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την indie/ alternative rock μουσική; Ποιες ήταν οι επιρροές που σας οδήγησαν σε αυτό το είδος;

Δεν ήταν κάτι που έγινε ούτε επίτηδες, ούτε με κάποιο απώτερο σκοπό. Μάλλον προέκυψε μέσα από τη γραφή των τραγουδιών και τη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη. Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα, αλλά  σίγουρα όλη αυτή η σκηνή με την ποιότητα που τη διακρίνει άφησε το στίγμα της επάνω μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 • Η μουσική που υποστηρίζετε, πιστεύετε, έχει πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα; Πώς βρίσκετε την ανταπόκριση του κόσμου;

Ναι, νομίζω ότι έχει, παρόλο που δεν συμβαίνει αυτό τώρα σε μεγάλο βαθμό, όμως είμαι σίγουρος ότι με επιμονή και υπομονή θα περάσει σε μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και θα το αγαπήσει και από ελληνικά συγκροτήματα.

Η ανταπόκριση του κόσμου πολλές φορές είναι ζεστή, άλλες φορές  είναι με κάποια επιφύλαξη και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, καθότι είναι φυσικό να δυσκολεύετε να εμπιστευθεί ένα ελληνικό γκρουπ με αυτό το στυλ μουσικής που ερμηνεύει.

 

 • Ακούγοντας τις μουσικές δημιουργίες σας κάθε φορά, φαίνεται ότι σας αρέσουν οι πειραματισμοί… Θα δεχόσασταν την πρόκληση να ασχοληθείτε με κάποιο είδος μουσικής διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει;

Με άλλο είδος μουσική που να διαφέρει πάρα πολύ νομίζω πως όχι, αλλά η μουσική είναι κάτι που υπάρχει παντού γύρω μας και σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω πώς και με ποιο τρόπο θα μας αγγίξει κάποια δεδομένη στιγμή. Μακάρι να γίνει μέσα στα πλαίσια αυτών που μας αρέσουν και να μπει και αυτό με τη λογική του πειραματισμού έστω.

 

 • Tι θέλετε να μεταδώσετε στο κοινό μέσα από τους στίχους των τραγουδιών σας;

Πάντα μου άρεσε οι στίχοι να είναι σε μια κατάσταση ευθεία απέναντι σε αυτόν που θα τους ακούσει ή θα τους διαβάσει. Θέλω σίγουρα να βγάζουν στο τέλος κάθε ιστορίας κάτι αισιόδοξο, κάτι χαρούμενο, κάτι που να μας κάνει να βλέπουμε όμορφα το μέλλον.

 

 • Πρόσφατα κυκλοφόρησατε νέο single με τον τίτλο «Yesterdays». Ένα τραγούδι με θετική ενέργεια που μας προτρέπει να αφήσουμε πίσω τις αρνητικές και σκοτεινές αναμνήσεις… Αυτή την αισιοδοξία που εκπέμπει το τραγούδι την έχετε γενικά και ως άνθρωποι;

Η θετική ενέργεια για το μέλλον, μετά από ένα άσχημο παρελθόν με δυσκολίες, είναι  το ζητούμενο. Ζούμε όλοι μας σε δύσκολες και παράξενες εποχές, αλλά η στάση μας απέναντι στη ζωή πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, με αισιοδοξία και δύναμη ώστε τα δύσκολα να φύγουν όσο γίνεται. Αυτό και μόνο μας καθιστά αισιόδοξους ανθρώπους και δε θα αλλάξει εύκολα.

 

 

 • Υπήρχε κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε, αν γύριζε ο χρόνος πίσω; Αν ναι, τι θα ήταν αυτό;

Αν αναφερθώ σε θέματα μουσικής γενικά, νομίζω ότι θα ήθελα να μπορούσα να δω πώς θα ήταν ο κόσμος όλος, όχι μόνο της μουσικής, αν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν υπάρξει κάποιες πολύ μεγάλες απώλειες τεράστιων μουσικών. Ας πούμε, θα ήθελα  πολύ να μπορούσα να δω πώς θα ήταν η μουσική αν ζούσε ακόμη ο Lennon ή ο Mercury και παρά πολλοί καλλιτέχνες που χάθηκαν νωρίς. Αν σκεφτούμε τι έδώσαν στον κόσμο στη μικρή διάρκεια της ζωής τους αντιλαμβάνεσαι πόσο τραγικά μεγάλη ήταν η απώλεια για όλη την ανθρωπότητα στον τομέα της μουσικής και όχι μόνο…

 

 • Σημαντική στιγμή στην πορεία σας ως μπάντα αποτέλεσε η συμμετοχή σας στη συναυλία των θρυλικών Scorpions στην Ελλάδα. Tι αποκομίσατε από αυτή τη μοναδική εμπειρία;

Δε ξέρω αν ήταν η σημαντικότερη, αλλά μάλλον όχι, καθότι προσωπικά για μένα ήταν η αποκαθήλωση ενός γκρουπ που αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της εφηβείας μου. Όλα έχουν ένα τέλος κάποια στιγμή για όλους μας και απέναντι στη μουσική και όταν αυτό το όριο ξεπεραστεί χαλάει μια γενικότερη εικόνα.

 

 • Θεωρείτε ότι το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια καλή διαφήμιση της δουλειάς σας;

Ναι, σίγουρα συναυλίες τέτοιου μεγέθους πέρα του ότι είναι δύσκολο να γίνουν πράξη αποτελούν και ένα μεγάλο κομμάτι του βιογραφικού μας. Θεωρώ ότι οι συναυλίες όταν ειδικά είναι με καλές προϋποθέσεις είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα γκρουπ. Πολλές φορές βέβαια το να ανοίξεις τη συναυλία ένος μεγάλου όνοματος δεν και τόσο απλό, γιατί έχεις ένα κοινό που αδημονεί για αυτούς τους οποίους κυρίως ήρθε να δει, οπότε ο ρόλος σου είναι δύσκολος και σύνθετος.

 

 • Με ποιους καλλιτέχνες που θαυμάζετε θα θέλατε να επιχειρήσετε μια μελλοντική μουσική συνεργασία;

Με πάρα πολλούς από την χώρας μας αλλά και αν μας δινόταν η ευκαιρία και με ξένα συγκροτήματα. Νομίζω θα ήμουν άδικος να σκεφτώ κάποια τώρα ονομαστικά. Είναι τόσο πολλά τα αξιόλογα σχήματα στο χώρο μας που μακάρι να γινόταν να βρισκόμασταν με όλους!

 

 • Tι να περιμένουμε γενικά από εσάς το επόμενο διάστημα (π.χ. δίσκους, συναυλίες κλπ.);

Θα υπάρξει ένα διάστημα μακριά από τις συναυλίες, για οικογενειακούς λόγους μελών των Cosmicray, χωρίς αυτό να αποκλείει την πιθανότητα να κάνουμε πάλι κάτι στο στούντιο. Ένας δίσκος θα ήταν ήταν ό,τι καλύτερο αν υπάρξει η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον. Όμως, η δημιουργία δεν σταματά όπως και να έχει. Όλο αυτό είναι πολύ ζωντανό ακόμη και έχει να δώσει μουσική με πολύ πάθος και όρεξη.

[punica-divider]

Σελίδα στο Facebook: COSMICRAY


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάγρα Μαρία

Με λενε Μαρια Μαγρα και ειμαι 20 χρονων. Σπουδαζω αγγλικη φιλολογια στο Απθ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;