Χρήστος Τούβε: « Αυτό που μας δένει δεν λέγεται ομφάλιος λώρος. Λέγεται η ζωή που μου έδωσες Μάνα.»

Ο Χρήστος Τούβε, είναι ένας σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας που σε ηλικία 33 ετών έχει αυτο-εκδώσει δύο βιβλία και προωθεί ο ίδιος στους αναγνώστες , τα βιβλία του. O Χρήστος είναι ένας αξιόλογος ,όμορφος άνθρωπος, σε κερδίζει με την αυτοπεποίθηση που ακτινοβολεί σε κάθε του κίνηση. Και κυρίως, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση επιστημονικής κατάρτισης  καθώς είναι κάτοχος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων έχοντας σπουδάσει Λογιστική και Management. Τα  δύο βιβλία του έχουν κερδίσει κάθε αναγνώστη. Μέσω του Amazon.com καταφέρνει και τα κυκλοφορεί σε 63 χώρες του εξωτερικού, αψηφώντας τα σύνορα και αξιοποιώντας στο έπακρον το διαδίκτυο.Είναι πολυδιαβασμένος και επιτυχημένος συγγραφέας, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του εαυτού του αλλά και εισηγητής και παρουσιαστής των βιβλίων του. Στη συνέντευξή του στο maxmag.gr απάντησε σε ερωτήσεις και έπαιξε το παιχνίδι των λέξεων κλέβοντας την παράσταση, για άλλη μια φορά.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου

«Το μονοπάτι της αλήθειας 33», 33μονοπατια! Μια βουτιά στην ανθρώπινη ψυχή! Τι σε ενέπνευσε να γράψεις αυτό το βιβλίο; Γιατί 33;

Η αφορμή ήταν το παιδί που κρύβει ο καθένας μας, μέσα του. Πρέπει να το ακούμε, να το αγαπάμε, να μην ξεχνάμε ότι υπήρξαμε παιδιά και να μαθαίνουμε από αυτό. Όπως γράφω και στο τελευταίο μονοπάτι, είμαι 33 αλλά ποτέ δεν έπαψα να είμαι 30, 25 ή και πέντε χρονών αν χρειαστεί. Ο Άντρας που γίνομαι τα περικλείει όλα και αυτό είναι το Μονοπάτι της Αλήθειας 33. Επέλεξα 33 Μονοπάτια γιατί είναι ένα κομβικό σημείο κατ’ εμέ όπου ο άνθρωπος αλλάζει ρότα στη ζωή του και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου αριθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

(Φώτο από παρουσίαση στη Λάρισα)

Ο αναγνώστης αναβιώνει συναισθήματα και καταστάσεις στα βιβλία σου. Όπως η διαδικασία μιας ψυχανάλυσης. Έχεις κάνει ποτέ ψυχανάλυση; Αν ναι, τι έχεις αποκομίσει από αυτήν; Αν όχι, θα σε ενδιέφερε να δοκιμάσεις;

Κάνω ψυχανάλυση σε καθημερινή βάση , αφού αυτά που γράφω προσπαθώ να τα εφαρμόζω. Κάθε μέρα βρίσκω μία ευκαιρία για να συστηθώ στον εαυτό μου. Δεν είμαστε ποτέ ίδιοι με χτες. Κανονική ψυχανάλυση δεν έχω κάνει, όμως αν το νιώσω σίγουρα θα κάνω. Η ανάλυση της ψυχής μας είναι κάτι που το οφείλουμε στον εαυτό μας.

Είσαι τόσο νέος! Από πού αντλείς δύναμη;

Από την υγεία μου. Από το χαμόγελό μου. Από το κρεβάτι που ξαπλώνω. Από το φαγητό που τρώω. Άλλοι άνθρωποι δεν τα έχουν αυτά. Αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε να δίνει δύναμη και ενέργεια στον καθένα, ώστε να παλεύει για τη ζωή του.

(Φώτο από παρουσίαση στη Λάρισα)

Αυτοέκδοση! Διάλεξες τον δύσκολο δρόμο. Μίλησε μας για την εμπειρία σου.

Θέλω ν’ αφήσω το δικό μου στίγμα στη λογοτεχνία. Αν έχεις ταλέντο σε κάτι, όπλισε τον εαυτό σου με πίστη, δύναμη, υπομονή και σύντομα θα δεις τον ήλιο. Η 4ετής εμπειρία μου έχει δείξει ότι αν μάθεις να ξεπερνάς τον εαυτό σου, θα ξεπεράσεις τις όποιες δυσκολίες. Ο κόσμος έχει αγαπήσει πολύ την πένα μου και αυτό με γεμίζει με περισσότερο όρεξη ώστε να γεννήσω καλύτερα πνευματικά παιδιά. Υπάρχει η τεχνογνωσία για να εκδίδω μόνος μου τα βιβλία μου και χαίρομαι που έχω αποτελέσει κίνητρο ώστε να το κάνουν και άλλοι Συγγραφείς. Η αυτο-έκδοση δεν είναι τίποτα άλλο από το γεγονός του να τολμάς να σταθείς στα πόδια σου, χωρίς να καρπώνονται τρίτοι τις ιδέες του μυαλού σου.

Είναι μια πρόκληση ή μια δοκιμασία για εσένα να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος;

Και τα δύο. Πρώτα απ’ όλα όμως είναι φροντίδα. Να μπορείς με τις λέξεις σου να φροντίσεις να βάλεις σε μία ισορροπία τη σκέψη του αναγνώστη. Να φροντίσεις να εξηγήσεις γιατί πρέπει να διαλέξει αυτό το Μονοπάτι κι όχι το άλλο… Αν σε νοιάζει να τον φροντίζεις, τότε ο αναγνώστης θα το εισπράξει και η δοκιμασία του να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του θα έχει επιτευχθεί αφού το βιβλίο σου, θα το έχει συνέχεια στο κομοδίνο του και όχι στη βιβλιοθήκη.

Ποια στιγμή στην έως τώρα πορεία σου έχει μείνει ανεξίτηλη στο χρόνο;

Η παρουσίαση μου, στη Μεγάλη του Γένους Σχολής, στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ μεγάλη τιμή να σε προσκαλεί το Αρχαιότερο Ελληνικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα ώστε να εμψυχώσεις τα νέα Ελληνόπουλα να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

(Φώτο από βράβευση στη Μεγάλη του Γένους Σχολή)

Και τώρα ένα παιχνίδι λέξεων.
Από το Α έως το Ω: Γράψε μία φράση που να σε εκφράζει χρησιμοποιώντας κάθε μία από τις παρακάτω λέξεις! Ξεκινάμε!

Αγάπη 
Τι εύκολη λέξη να την προφέρεις. Τι δύσκολη λέξη να την αποδείξεις.
Βάσανο
αν δεν γνωρίσεις, τότε την ευτυχία δεν θ’ αναγνωρίσεις.
Γάμος 
Αν πετύχει, θα πετάξεις. Αν δε το θέλεις θα τρομάξεις.

Δύναμη είναι αυτό που το μυαλό σκέφτεται και το κορμί έχει ξεκινήσει να προσπαθεί.
Ευλογία
είναι να φτάσεις ως τα γεράματα με την υγεία και τους αγαπημένους ανθρώπους σου
πίνοντας τσάι.
Ζωή 
Ότι πολυτιμότερο έχει χαριστεί στον καθέναν μας.
Ηλιθιότητα
είναι να πιστεύεις ότι με τις ίδιες πράξεις θα φέρεις διαφορετικά αποτελέσματα.
Θέατρο 
Κανένας ρόλος δεν είναι μικρός.
Να μη φοβάσαι τον ίσκιο σου αν θέλεις να τα καταφέρεις στην πραγματικότητά σου.
Κάθαρση
είναι οτιδήποτε σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ. Μεγαλύτερη κάθαρση στη
συνείδηση, δεν υπάρχει.
Να προσέχεις τη λάμψη. Γιατί διαρκεί μία στιγμή. Να στοχεύεις στο φως που θα σε
οδηγήσει στην αιωνιότητα.
Μονοπάτι
νούμερο 31. Αφιερωμένο στη μητέρα μου που γεννήθηκε 31 Δεκέμβρη.
« Αυτό που μας δένει δεν λέγεται ομφάλιος λώρος. Λέγεται η ζωή που μου έδωσες Μάνα.»
Η νίκη έρχεται όταν συνεχίσεις να σηκώνεσαι, ενώ συνεχώς πέφτεις.
Ξέγνοιστα
τα παιδικά μας χρόνια.
Ολέθριες
οι συνέπειες όταν αδικείς ανθρώπους και θα στις φέρει μπροστά σου η ίδια ζωή.
Πάθος
είναι αυτό που οι σφυγμοί ανεβαίνουν και η καρδιά επιθυμεί.
Ριψασπις
Δεν μου αρέσει ως λέξη. Προτιμώ να πέσω μαχόμενος παρά να παραιτηθώ.
Θα δανειστώ τα λόγια από ένα τραγούδι που μ’ εκφράζει. Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ
μεγάλο πράγμα.
Τρέλα
είναι να βγαίνεις έξω από το συνηθισμένο. Να περπατάς στην άγνωστη ζώνη.
Ύφος
είναι το σημείο που η επικοινωνία δένει το Συγγραφέα με τον Αναγνώστη.
Να στοχεύεις για λίγο μερτικό, στου ήλιου τη μεριά. Εκεί είναι το φως.
Χάος 
Αυτό που επικρατεί στο μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων. Αν βρεις τη συνοχή του
εαυτού σου, βάζεις σε τάξη όλο το χάος μέσα σου.
Ψάχνω
να βρω αυτά που δεν γνωρίζω για μένα.
Ωφέλεια είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο και να χτίσεις ένα διαφορετικό κόσμο για σένα. Αυτό τον
κόσμο που θέλεις και επιθυμεί η ψυχή σου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;