Χρήστος Παγώνης: “Η μουσική είναι μια πολύ γλυκιά μου αρρώστια!”

Χρήστος Παγώνης

Ο Χρήστος Παγώνης είναι ένας νέος τραγουδιστής, ο οποίος με αργά αλλά σταθερά βήματα εξελίσσεται ως ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στη Γερμανία σε μια περιοχή κοντά στη Στουτγκαρδη. Έζησε εκεί μέχρι τα 8 του χρόνια και έπειτα μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Πέραμο Καβάλας, το χωριό του. Θέτει στόχους για το προσεχές μέλλον και προσπαθεί καθημερινά να μαθαίνει όλο και περισσότερα για την αγάπη του! Τη Μουσική! Ξεπερνάει κάθε δυσκολία που θα βρεθεί στο δρόμο του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αγγίξει κάθε του όνειρο. Ειλικρινής και ακομπλεξάριστος, ο Χρήστος Παγώνης, με χαρά μου παραχώρησε μια συνέντευξη για το maxmag όπου πήραμε μία γλυκιά γεύση για το μέχρι τώρα ταξίδι του στον χώρο της μουσικής.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Δημούδη Ιωάννα

 

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την μουσική και τι σε εξιτάρει περισσότερο στο επάγγελμα του τραγουδιστή;

«Κοίταξε, η αλήθεια είναι οτι από μικρό παιδί αυτό κάνω. Από πάντα θυμάμαι τον ευατό μου να μαθαίνω μπουζούκι, κιθάρα, να ασχολούμαι με διάφορα είδη μουσικής και γενικώς να πειραματίζομαι. Η πρώτη μου  επαφή όμως με δάσκαλο ήταν στα 12 μου νομίζω, μαθαίνοντας κιθάρα.
Δεν μπορώ να σου πω ξεκάθαρα το τι ειναι αυτο που  με εξιτάρει σε αυτο το επάγγελμα… είναι πολλά, Η επιτυχία; ο κόσμος; το χειροκρότημα; το επόμενο βήμα; οι νότες που ακούγονται; η μουσική που φτιάχνουμε; ΟΛΑ ΜΑΖΙ! Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά οτι η μουσική είναι μια πολύ γλυκιά μου αρρώστια!»

Τι σπουδές ακολούθησες; Ποιον θεωρείς στη μουσική δάσκαλό σου;

«Αν με ρωτάς για τις μουσικές μου σπουδές, ακόμη σπουδάζω, Μέχρι στιγμής όμως έχω πάρει το πτυχίο της αρμονιάς, της αντίστιξης και της βυζαντινής μουσικής. Αυτή τη στιγμή κάνω το δίπλωμα μου πάνω στη βυζαντινή. Από μικρό παιδί έκανα πάντα μαθήματα μπουζουκιού και κιθάρας. Εύχομαι να μπορώ μια ζωή ολόκληρη να μαθαίνω όλο και περισσότερα για αυτό που αγαπώ. Πέρασα απο πολλούς δασκάλους και σίγουρα από τον καθένα έχω πάρει και κάποια διαφορετικά στοιχεία. Ο άνθρωπος όμως που με βλέπει τόσα χρόνια καθημερινά λίγες ώρες λιγότερο απο την οικογένεια μου ειναι ο Μανώλης ο Μπούσουλας με τον οποίο έχω κανει όλες τις θεωρητικές μου σπουδές που σου προανέφερα (αρμονία , αντίστιξη και βυζαντινή). Απο ότι φαίνεται θα συνεχίσει να με βλέπει για πολλά ακόμη χρόνια μιας που μόνο επιτυχίες έχουμε μαζί και η συνεργασία μας (δάσκαλος – μαθητής) είναι άψογη.»

Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε ή αποτελεί πρότυπο για σένα; Θα ήθελες να τραγουδήσεις μαζί του;

«Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες είναι η αλήθεια, τόσο για την φωνή τους όσο και για την καριέρα που έχουν κάνει. Ωστόσο ο αγαπημένος  μου απο μικρό παιδί ειναι ο Γιάννης ο Πάριος και εννοείται πως θα ήθελα να με αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή να τραγουδήσω στο πλευρό του.»

Πρόσεξα πως ο ίδιος γράφεις τους στίχους και την μουσική στα τραγούδια σου. Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;

«Ναι , ό,τι κυκλοφορώ μέχρι στιγμής είναι σε στίχους και μουσική δική μου. Η αλήθεια ειναι πως δεν εχω δική μου πηγή έμπνευσης. Τις περισσότερες φορές απλά είτε φτιάχνω μια ιστορία στο μυαλό μου και γράφω πάνω σε αυτη είτε έχω ακούσει μια ιστορία απο κάποιον φίλο μου και μπαίνω στο πετσί του ρόλου.»

Μίλησε μου για τα τραγούδια σου μέχρι στιγμής. Ποιο θεωρείς «Αγαπημένο σου» και ξεχωρίζεις και γιατί;

«Αυτή τη στιγμή φτάνω να έχω 6 δικά μου Single: Έχουμε χωρίσει, Για πάντα, Ένα ποτήρι στην υγειά μου, Στη μαμά σου χωρίς επιστροφή, Ερωτευμένος μαζί σου και Μακριά και Αγαπημένα. Δεν μπορω να ξεχωρίσω κάποιο, τα αγαπώ όλα το ίδιο και αν το έκανα αυτό σίγουρα θα αδικούσα κάποιο άλλο. Το τραγούδι το οποίο ειναι πιο γνωστό στη περιοχή μου όμως λόγω του τίτλου του ειναι το: Στη μαμα σου χωρίς επιστροφή.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το ΝΕΟ σου τραγούδι «Μακριά και Αγαπημένα». Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το τραγούδι; Τι σε ώθησε να το γράψεις;

«Να ξέρεις οτι αυτο το τραγούδι γράφτηκε μέσα σε 20 λέπτα απο μια φράση που μου ήρθε στο μυαλό: Εγω χωρίς εσένα, εσυ χωρίς εμένα. Δεν υπάρχει καμία ιστορία πίσω απο το τραγούδι. Έκατσα και έγραψα εγω την ιστορία πανω σε αυτη τη φράση που μου ήρθε. Έχει όντως λίγες μέρες που εχει κυκλοφορήσει και ήδη είμαστε περίπου στις 100.000 προβολές. Αν συνεχίσει έτσι; Ξεπερνάει το στη μαμα σου χωρίς επιστροφή και θα είναι η καινούργια μου επιτυχία πλέον.»

«Η προδοσία σου πονάει

ότι άφησες με σπάει η καρδιά δε ξεπερνάει

το μυαλό ζητάει

να μη σ’ αγαπάει».

Στο δίλημμα καρδιά ή λογική, τι ακολουθείς;

«Κάνεις πολύ έξυπνες ερωτήσεις. Μου αρέσει να ακούω την καρδιά μου και τις περισσότερες φορές κάνω αυτό που λέει εκείνη αλλά υπάρχουν στιγμές που αν δεν ακολουθήσεις την λογική ίσως να κάνεις και κακό στους γύρω σου.Γι’ αυτό λοιπόν ανάλογα την στιγμή και την κατάσταση αποφασίζω.»

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να επιβιώσει σε αυτόν τον χώρο; έχεις αντιμετωπίσεις δυσκολίες; αν ναι, πως τις ξεπέρασες;

«Πίστεψε με Ιωάννα μου, είναι πολύ δύσκολο. Τόσο το να μπεις στο χώρο, όσο και το να επιβιώσεις σε αυτόν. Δυστυχώς , τα κυκλώματα και οι κλίκες είναι μεγάλες και σπανίως πας παραπέρα αν δεν αναμειχτείς με αυτές. Εγώ προς το παρόν προχωράω εντελώς μόνος, παρόλα αυτά όμως φαίνεται να τα καταφέρνω μια χαρά.»

Μοιράζεσαι συχνά φωτογραφίες σου στα social media (facebook, instagram). Τι ρόλο έχουν στη ζωή σου και πόσο σε βοηθούν στην προώθηση της δουλειάς σου;

«Καλώς η κακώς στις μέρες δεν γίνεται χωρίς τα Social Media. Είμαι ενεργός χρήστης στο Facebook και στο  Instagram γιατί πραγματικά με βοηθούν στην δουλειά μου. Εννοείται πως μοιράζομαι φωτογραφίες, ανακοινώνω τα Live μου, προβάλλω τα τραγούδια μου κ.τ.λ.»

Χρήστος Παγώνης
Χρήστος Παγώνης

Ποια είναι η γνώμη σου για την ανάδειξη τραγουδιστών μέσω των talent show; Θα δήλωνες συμμετοχή σε κάποιο ελληνικό talent show;

«Πιστεύω πως είναι ένας καλός και δωρέαν τρόπος διαφήμισης που μπορεί όμως να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο πρόσωπο του δαγωνιζόμενου σε περίπτωση που δεν μπορέσει να προχωρήσει αρκετά στο παιχνίδι είτε λόγω μιας κακιάς στιγμής, αδικίας, άγχους, αρρώστιας κ.τ.λ. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά αν το κάνω σιγουρα θα είσαι απο τους πρώτους ανθρώπους που θα το μάθουν.»

Οι μουσικοί του δρόμου.. σίγουρα θέλει ψυχή για να βγεις στον δρόμο και να τραγουδήσεις. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Οι περισσότεροι απο αυτούς που το κάνουν τυχαίνει να είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και προτιμούν αυτό το τρόπο για να βγάλουν κάποια χρήματα. Έχω δει μουσικούς του δρόμου να παίζουν καλύτερα απο επαγγελματίες που έχουν καλές θέσεις σε πολύ καλα μαγαζιά και είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό.»

Πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού εσένα και το ελληνικό τραγούδι; Παρατηρείς διαφορές συγκριτικά με την Ελλάδα;

«Σίγουρα. Πηγαίνω αρκετά συχνά να τραγουδήσω  σε ξένες χώρες και σε έλληνες του εξωτερικού. Η αντιμετώπιση τους σαν καλλιτέχνη ειναι καλύτερη απο αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα. Εκεί μας εκτιμάνε όπως πρέπει επειδή δεν μας έχουν συχνά ενώ εδω το όλο έργο έχει γίνει σούπα.»

Αυτή τη περίοδο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά Χρήστο; Πώς θα ήθελες να εξελιχτεί η μουσική σου στο μέλλον;

«Είμαι σε μια περίοδο που κάνω Live κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό χώρο και διαφορετική πόλη με σκοπό να διαδώσω τα τραγούδια μου σε οσο περισσότερο και διαφορετικό κόσμο μπορώ. Ευελπιστώ για το μέλλον, κάθε τραγούδι μου να αγαπιέται περισσότερο απο το προηγούμενο και σιγά σιγά να γίνω αγαπητός σε όλους, ή τουλάχιστον σε όσους περισσότερους γίνεται.»

Ο Χρήστος Παγώνης μας ενημέρωσε για το εορταστικό πρόγραμμα εμφανισεών του!

Χρήστος Παγώνης
Χρήστος Παγώνης – Εορταστικό Πρόγραμμα


Και τώρα ήρθε η ώρα για το παιχνίδι των λέξεων. Θα σου δώσω κάποιες λέξεις και θα ήθελα να το συνεχίσεις με ότι σου έρχεται στο μυαλό… Ξεκινάμε;

Στήριγμα: Οικογένεια

Επιτυχία: Τραγούδι

Όνειρα: Ζωή

Πλούτος: Αγάπη

Πρόκληση: Παιχνίδι

Σκοπός: Στόχος

Νέο: Καινούργιο

Για πάντα: Τα πάντα

Αξέχαστο: Σημαντικό

Σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά σ’ αυτό που εσύ θεωρείς επιτυχία!

Ο Χρήστος Παγώνης στα social media:

Χρήστος Παγώνης

  Χρήστος Παγώνης

  Χρήστος Παγώνης

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημούδη Ιωάννα

Τελειόφοιτη του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Καστοριάς. Σύμμαχός της πάντοτε η αλήθεια, και δίπλα της μετρημένοι άνθρωποι. Πιστεύει πως η συγγραφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξετυλίξει τις σκέψεις της.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;