Μπανκς: “Πάντα στόχος είναι να φέρνουμε κάτι καινούργιο στον χώρο που θα ανοίγει νέους δρόμος στην διαδικτυακή σάτιρα”

Αν δεις ποστ στην αρχική σου από την σελίδα “Μπανκς” είναι εγγυημένο ότι θα γελάσεις, αν δεν ξεκαρδιστείς κιόλας. Είτε είναι βίντεο του Κατακουζηνού, είτε από πίσω ακούγεται συνήθως ο Σνικ, η σελίδα “Μπανκς” έχει καταφέρει να διαδραματίσει την ελληνική πραγματικότητα, την πραγματικότητα την δικιά σου βγάζοντας γέλιο και πλάκα. Εμείς πήραμε συνέντευξη μαζί τους και μάθαμε περισσότερα για την σελίδα και τον δημιουργό της. Διάβασε την και διασκέδασε όσο διασκεδάσαμε και εμείς!

 • Από πού βγαίνει ο τίτλος της σελίδας Μπανκς; Βασικά, βγαίνει από κάπου ή είναι της φαντασίας σας;

Μπανκς είναι το nickname του δημιουργού του υλικού και γενικότερα της φιλοσοφίας της σελίδας. Είναι κάτι χαρακτηριστικό και τον αποκαλούσαμε έτσι, φίλοι και γνωστοί, πριν ακόμη δημιουργηθεί η σελίδα.

 • Έχετε κάποια «σελίδα-πρότυπο» από την οποία εμπνευστήκατε να ξεκινήσατε αυτή την σελίδα;

Δεν θα το έλεγα. Η σελίδα ξεκίνησε και συνεχίζει να υπάρχει επειδή αυτό που κάνουμε είναι ξεχωριστό και σε τελική ανάλυση μας κάνει να περνάμε καλά σαν παρέα «χτίζοντας» το κάθε ποστ.

 • Πότε προλαβαίνετε και ανεβάζετε τόσο γρήγορα τόσα χιουμοριστικά βίντεο και εικόνες; Είστε παραπάνω από ένας διαχειριστής ή ειδάλλως αν είσαι ένας διαχειριστής, πώς τα καταφέρνεις;

Ο Μπανκς είναι ο απόλυτος μαέστρος της σελίδας, πράγμα που σημαίνει πως η κεντρική ιδέα, το έντιτ και το τελικό αποτέλεσμα πάντα περνάνε απο τα δικά του χέρια. Είναι φυσικό όμως να χρειάζεται βοήθεια απο κάποιους λίγους φίλους, ώστε να μπορεί να αφοσιωθεί στο υλικό και παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα κάθε βίντεο να είναι το καλύτερο δυνατό.

 • Έχετε κάποιο αγαπημένο ποστ, κάποιο βίντεο ή εικόνα που για εσάς να είναι πιο ξεχωριστό από όλα τα άλλα;

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, τα ποστ με Χάρη Ρώμα (κυρίως σε ρόλο Κατακουζηνού) έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας γιατί συνδυάζουν εφηβικά βιώματα που δένουν άψογα με το σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 • Πώς θέλετε να δείτε την σελίδα να εξελίσσεται με τον καιρό;

Πάντα στόχος είναι η πρωτοπορία, δηλαδή να φέρνουμε κάτι καινούργιο στον χώρο που θα ανοίγει νέους δρόμος στην διαδικτυακή σάτιρα.

 • Εκτός από το facebook, το Snapchat, το Instagram και το Soundcloud κυκλοφορείτε και αλλού;

Πολύ πρόσφατα ανοίξαμε κανάλι στο youtube, όπου για αρχή θα ανεβαίνουν κάποια βίντεο στο ύφος της σελίδας στο facebook, ίσως λίγο μεγαλύτερης διάρκειας. Για πιο μετά ετοιμάζουμε κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά είναι νωρίς ακόμα για περισσότερες πληροφορίες.

 • Ποιο είναι το πιο επιτυχημένο σας βίντεο;

Από τα σχετικά πρόσφατα, το πιο επιτυχημένο είναι το «Όταν σε κράζουν για την μουσική που ακούς» με σκηνή απο Κωνσταντίνου & Ελένης και τραγούδι το Θέλω να πιω από Light.

 • Σκοπεύει ο διαχειριστής-οι διαχειριστές να αποκαλυφθούν στο μέλλον;

Όπως είπαμε και σε προηγούμενη ερώτηση, κάτι ετοιμάζουμε στο youtube αλλά η ιδέα δεν έχει καλά – καλά «χτιστεί» ώστε να μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα.

 • Έχουν υπάρξει ποτέ αρνητικά μηνύματα προς την σελίδα ή μηνύματα από ανθρώπους που ζητούν να διαγράψετε κάποια δημοσίευσή σας επειδή φάνηκε προσβλητική σε αυτούς;

Προφανώς και έχουν υπάρξει, αλλά φιλτράρουμε τόσο πολύ τις ιδέες και το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να μην θίξουμε καμία κοινωνική ομάδα που αν υπάρξει κάποιο παράπονο θα είναι ψιλοάτοπο.

 • Στα περισσότερα βίντεο και εικόνες σας χρησιμοποιείτε βίντεο από την ελληνική επικαιρότητα. Στοχεύετε γενικά με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσετε μια κριτική προς αυτήν ή απλά έτυχε να διαλέγετε βίντεο από την ελληνική επικαιρότητα;

Αυτό ήταν μια απ’τις πρωτοπορίες στις οποίες αναφέρθηκα προηγουμένως. Να φέρουμε πρωταγωνιστές της ελληνικής επικαιρότητας σε αυτή τη φάση. Δεν στοχεύουμε σε κριτική, προσπαθούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις, αν και βαθιά πολιτικοποιημένοι νέοι, αλλά στόχος της σελίδας είναι να προσφέρει γέλιο και όχι να προβληματίσει ή να κρίνει.

 • Έχετε κάποιον αγαπημένο Έλληνα youtuber και αν ναι, για ποιον λόγο σας αρέσει ο συγκεκριμένος- η συγκεκριμένη;

Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον αγαπημένο. Σίγουρα υπάρχουν ταλαντούχοι Έλληνες στο youtube, αλλά θεωρούμε το Ελληνικό community κινείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και δεν προσφέρει ούτε στο ελάχιστο αυτά που θα μπορούσε.

 • Θα επιθυμούσατε να αρχίσετε να βγάζετε κέρδη από αυτά που δημοσιεύετε, παραδείγματος χάριν να προωθήσετε τα βίντεο σας στο youtube ώστε να σας έρθουν από εκεί έσοδα  ή το βλέπετε χαλαρά;

Ευτυχώς όσοι ασχολούμαστε με τη σελίδα έχουμε τις δουλείες μας, οπότε σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ή έστω αποσκοπεί στο χρήμα. Είναι χόμπι, η πορεία απ’το χτίσιμο μιας αρχικής ιδέας μέχρι και το τελικό ποστάρισμα και την αποδοχή (ή και όχι) του κόσμου μας γεμίζει τόσο, ώστε τα πιθανά έσοδα να μην αποτελούν κινητήρια δύναμη.

 • Για το τέλος, αναλογιζόμενη την πρώτη εικόνα προφίλ της σελίδας, έχετε επισκεφτεί την Ολλανδία ή την Πορτογαλία;

Όχι, αλλά σίγουρα είναι δύο προορισμοί που συμπεριλαμβάνονται στους άμεσους ταξιδιωτικούς στόχους, για διάφορους λόγους…


Μπορείτε να τους βρείτε σε facebook , instagram, snapchat (@banksstories), youtube και soundcloud !


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνα Παπαθεοδώρου

Γεννημένη στο Alderaan,η μαμά μου πέθανε στην γέννα, αφού προσπάθησε να την πνίξει ο μπαμπάς μου και ο πατέρας μου ήταν στρατηγός με την μεριά του κακού. Έχω έναν αδερφό,τον Luke, ο οποίος την είδε ασκητής και έχει φύγει. Ο άντρας μου πέθανε επειδή τον σκότωσε ο γιος μας, ο οποίος έχει ξεφύγει και αυτός και την έχει δει Darth Vader. Με λένε Κωνσταντίνα,σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, από το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποφοιτήσω και είμαι 20 χρονών. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι το Star Wars,νομίζω φάνηκε.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;