Αργύρης Αγγέλου: “Η ‘Annie’ είναι μια παράσταση πλημμυρισμένη στο χαμόγελο, στην αισιοδοξία”

Ο Αργύρης Αγγέλου μάς έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου, αλλά και τρομερές ερμηνείες. Είναι από τους ανθρώπους που, από ό,τι φαίνεται, δεν τον τρομάζουν οι κόντρα ρόλοι, καθώς έχει δοκιμαστεί σε αρκετά ήδη θεάτρου. Λίγο πριν την θεατρική πρεμιέρα της παράστασης Annie, που ανεβαίνει στο Ταε Κβο Ντο από 13 Δεκεμβρίου, ο Αργύρης Αγγέλου μιλάει στην Χριστίνα Γεωργιάδη και στο MAXMAG για την παράσταση Annie, για την συνεργασία του με την κ. Μίρκα Παπακωνσταντίνου, αλλά και για το αν του έχει λείψει η τηλεόραση.

Επιμέλεια συνέντευξης: Χριστίνα Γεωργιάδη

 

Φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρακολουθήσουμε στο θεατρικό musical Annie, που ανεβαίνει στο Ταε Κβο Ντο. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Αργύρης Αγγέλου
Αργύρης Αγγέλου

Το μιούζικαλ Annie είναι ίσως από τα πιο όμορφα, τα πιο γλυκά και τα πιο τρυφερά έργα που υπάρχουν. Σίγουρα όλοι έχουμε μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια παρακολουθώντας την ταινία τα Χριστούγεννα που έπαιζε στην τηλεόραση και νομίζω ότι είναι ένα έργο που πρεσβεύει χαρακτηριστικά την ελπίδα και την πίστη σε αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. Σε αυτό που ελπίζουμε να μας συμβεί. Υπέροχη πλοκή, εξαιρετικά τραγούδια, εξαιρετική διανομή σε ένα εντυπωσιακό θέατρο, με πολύ όμορφα σκηνικά, τεράστια ορχήστρα. Έχουμε δουλέψει κι έχουμε φτιάξει μια παράσταση που πραγματικά ο κόσμος θα περάσει πολύ πολύ καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γεγονός ότι είναι ένα θεατρικό έργο, που έχετε ξαναπαίξει στο παρελθόν σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη αγωνία και άγχος;

Είναι όντως η δεύτερη φορά που υποδύομαι τον συγκεκριμένο ρόλο και συμμετέχω στο συγκεκριμένο έργο και τολμώ να πω ότι μετά από 6 χρόνια το μοναδικό μου άγχος είναι να μπορέσω να ανταπεξέλθω, όπως ακριβώς και τότε πριν από 6 χρόνια, στις απαιτήσεις αυτού του ρόλου και κυρίως στις χορευτικές και στις τραγουδιστικές. Είναι ένα έργο που έχω αγαπήσει πάρα πολύ και ειλικρινά μόνο χαρά έχω που θα ξαναβρεθώ στη σκηνή να υπηρετήσω αυτό το ρόλο. Κανένα μα κανένα άλλο άγχος.

Τι έχει αλλάξει από την πρώτη φορά που πρωτοπαίξατε το θεατρικό έργο αυτό;

Δεν αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει κάτι. Από την πρώτη μέρα που πήγα στην πρώτη πρόβα και άκουσα ξανά μετά από τόσα χρόνια τις πρώτες μελωδίες της οβερτούρας αισθάνθηκα την ίδια χαρά, την ίδια λαχτάρα και την ίδια ανυπομονησία να παρουσιάσουμε αυτή την παράσταση στον κόσμο. Ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, νομίζω ότι θα είναι μια υπέροχη έξοδος για τις οικογένειες με τα παιδιά τους να έρθουν και να μας απολαύσουν.

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ρόλο που υποδύεστε;

Όχι, αισθάνομαι ότι δεν έχω κανένα μα κανένα κοινό στοιχείο με τον ρόλο που υποδύομαι σε αυτό το μιούζικαλ. Και χαίρομαι πολύ. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να υποδυθώ ρόλους που δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με εμένα. Και το απολαμβάνω. Ειδικά στις σκηνές που μεταμφιέζεται προκειμένου να τους εξαπατήσει όλους για να απαγάγει ουσιαστικά την Annie είναι οι σκηνές που απολαμβάνω περισσότερο γιατί νομίζω ότι ό,τι κάνω και ό,τι υποδύομαι εκείνη τη στιγμή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μένα.

Για ακόμη μια φορά συναντιέστε στη σκηνή του θεάτρου και μάλιστα στο ίδιο έργο με την κ. Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Πώς νιώθετε για αυτή σας τη νέα συνάντηση;

Αργύρης Αγγέλου

Αργύρης Αγγέλου – “Annie”Η Μίρκα για μένα είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο χώρο αυτό και στη ζωή μου γενικότερα. Είχα την τύχη να είμαι μαθητής της όταν ήμουν φοιτητής στη δραματική σχολή, στον Ίασμο. Ήταν βασική μου καθηγήτρια και μαζί της έχω τολμήσει, έχω τσαλαβουτήσει, έχω προσπαθήσει να ανακαλύψω πολλά πράγματα από τον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου και της χρωστάω πολλά. Πρώτη φορά συναντηθήκαμε το ΄13 πάλι στο μιούζικαλ Annie και τώρα ξαναβρισκόμαστε και αυτό που αισθάνομαι τώρα που ξαναβρισκόμαστε στη σκηνή είναι το γεγονός ότι μου είχε λείψει πολύ. Και ότι μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί της. Στη ζωή μου την έχω έτσι κι αλλιώς, έχω την τιμή να είμαι φίλος της και να είναι φίλη μου, να είμαστε φιλαράκια αλλά στη δουλειά δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να έχουμε συναντηθεί μέχρι τώρα περισσότερες φορές. Οπότε έχω σκοπό να το απολαύσω για άλλη μια φορά.

Ποια θεατρική σας στιγμή ως τώρα και ποια τηλεοπτική θεωρείτε ξεχωριστή και γιατί;

Είναι μια ερώτηση που πραγματικά όταν μου την κάνουν δεν ξέρω τι να απαντήσω. Συνειδητοποιώ με τα χρόνια όσο περνούν ότι δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, γιατί αγαπώ τόσο αυτό που κάνω που δεν μπορώ να ξεχωρίσω τίποτα από αυτά που έχω κάνει. Σίγουρα αν κάτσω να σκεφτώ κάποιες θεατρικές μου στιγμές ή τηλεοπτικές, ίσως να μπορούσα να ξεχωρίσω, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει ότι ο λόγος που κάνω αυτή τη δουλειά είναι να περνάω καλά, να ανακαλύπτω πράγματα για μένα, από μένα και να τα μοιράζομαι με τον κόσμο. Αυτή είναι μια τέλεια διαδικασία.

Η τηλεόραση σας έχει λείψει; Θα θέλατε κάποια στιγμή να κάνετε κάτι τηλεοπτικό;

Δε σκέφτηκα τίποτα που να έχει να κάνει με την τηλεόραση και δεν σκέφτηκα ποτέ. Ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι θα γίνω κι εγώ κομμάτι της τηλεόρασης, ότι θα συμμετέχω σε σειρές που θα μείνουν, σε προγράμματα που τα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Η τηλεόραση ήταν πάντα ένα δώρο στη ζωή μου ξαφνικό, από το πουθενά. Οπότε δεν ονειρεύομαι τίποτα για αυτήν. Απλά αφήνομαι και πάω. Την ευγνωμονώ όμως για όλα τα καλά που μου έχει δώσει στο θέατρο. Για όλους τους ρόλους που έχω παίξει στο θέατρο εξαιτίας της τηλεόρασης.

Αργύρης Αγγέλου
Αργύρης Αγγέλου – “Annie”

Ας επιστρέψουμε όμως πάλι στο θέατρο. Παράλληλα με την παράσταση «Annie», συνεχίζετε και στην παράσταση «Οι δέκα Μικροί Νέγροι» στο Θέατρο Νέος Ακάδημος. Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να παίζει ταυτόχρονα σε δυο παραστάσεις;

Όσο κι αν δεν το πιστεύετε το πιο δύσκολο είναι να συνδυαστούν οι υποχρεώσεις δυο διαφορετικών παραστάσεων. Το να συμμετέχω ως ηθοποιός σε δυο παραστάσεις για μένα –και μιλάω προσωπικά για μένα- γιατί ξέρω ότι σε άλλους ηθοποιούς είναι δυσβάσταχτο, για μένα δεν έχει κόστος. Ίσα ίσα το απολαμβάνω και το απολαμβάνω ακόμη περισσότερο όταν είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε μια παράσταση όπως «Οι δέκα Μικροί Νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι που πάνε πολύ καλά και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που με έχει συνηθίσει ο κόσμος και από αυτό που έχω μάθει μέχρι τώρα να κάνω, και είναι τρομερά ανακουφιστικό και ξέγνοιαστο το να φεύγεις και να πηγαίνεις σε μια παράσταση που είναι πλημμυρισμένη στο χαμόγελο, στην αισιοδοξία, σε όμορφα τραγούδια, σε ωραία μουσική. Είναι υπέροχο.

Όσον αναφορά την παράσταση «Annie», τι να περιμένει το θεατρικό κοινό αυτή φορά;

Αργύρης Αγγέλου
Αργύρης Αγγέλου

Νομίζω ότι το θεατρικό κοινό που θα επιλέξει να έρθει να μας δει είναι σίγουρο ότι θα περάσει πάρα πολύ όμορφα, θα δει ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Έχουμε δώσει όλοι μας από το πόστο του ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό. Εντυπωσιακά σκηνικά, εξαιρετικά κοστούμια, «ψαρωτική» ορχήστρα, ένας «τρελός» παραγωγός που αποφάσισε να το κάνει όλο αυτό. Και φυσικά για εμένα είναι η απόλυτη θεατρική επιλογή για όλη την οικογένεια, για τις γιορτές, για τα Χριστούγεννα. Σας περιμένουμε όλους!

 

Ευχαριστούμε πολύ την κ.Ίρια Κατσαντώνη για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;