Απόστολος Ντίας:”Έντεκα”

Ο Απόστολος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου σαν ο παθιασμένος τραγουδοποιός με τα ροκ ηχοχρώματα. Έχοντας στο ενεργητικό του μεταξύ άλλων πάνω από 100 εμφανίσεις σε όλη την Β. Ελλάδα κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «ΕΝΤΕΚΑ», σε στίχους και μουσική του ιδίου στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος, με πολλά όνειρα για τη μουσική, αλλά και το μέλλον, ο Απόστολος  Ντίας είναι εδώ κι είναι έτοιμος να μας πει πολλά γι’αυτόν που δεν γνωρίζουμε…

Επιμέλεια συνέντευξης : Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

 

Καταρχάς πώς είσαι αυτό το διάστημα;

Καλησπέρα λοιπόν. Είμαι σε μία πάρα πολύ όμορφη και παραγωγική περίοδο παρά τις δυσμενείς συνθήκες. Έχω μάλλον φόρα ακόμα από το καλοκαίρι…

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Θέλω να μου πεις μερικά πράγματα για σένα. Είσαι από τη Θεσσαλονίκη Πώς θυμάσαι τα χρόνια εκεί ως παιδί;

Ναι είμαι από Θεσσαλονίκη και έχω και έναν έρωτα με την πόλη είναι η αλήθεια. Οι αναμνήσεις μου είναι τέρμα industrial 90’s… Αλάνες ανάμεσα σε πολυκατοικίες, ημιτελείς οικοδομές που σκαρφαλώναμε, κονκάρδες, tribal αισθητική, grunge, και γενικά πολύ πιο αναλογική προσέγγιση στα πάντα.

Ξέρω ότι από μικρός ασχολείσαι με τη μουσική. Τελικά αν κάποιος ασχολείται με τη μουσική σε τόσο μεγάλο επίπεδο, είναι ανάγκη να το ακολουθήσει ως επάγγελμα;

Σίγουρα όχι. Και για να είμαι περισσότερο ακριβής, αν δεν έχει κάποιος την «ανάγκη» μέσα του να ακολουθήσει την μουσική ως επάγγελμα, καλύτερα να μην το δοκιμάσει καν. Είναι ένας αρκετά δύσκολος χώρος από πολλές απόψεις. Σε εμένα όμως για παράδειγμα, η ανάγκη μέσα μου ήταν τόση που τελικά ήταν μονόδρομος να το κάνω.

Απόστολος Ντίας

Πώς επέλεξες εσύ αυτή την πορεία; Ποιες είναι οι σπουδές σου;

Εγώ σπούδασα Λογιστική……. (ανατρίχιασα λίγο και μόνο που το έγραψα). Και μάλιστα εργάστηκα και κάποια χρόνια γύρω από αυτό το αντικείμενο και γενικότερα τον χώρο της διοίκησης και οικονομίας. Δεν είναι από τα πράγματα που αναπολώ περισσότερο…

Τώρα όσον αφορά την μουσική, όπως ανάφερα και πριν, δεν ήταν μία ακριβώς συνειδητή και λογική επιλογή. Κυρίως ήταν η ανάγκη μέσα μου να εξωτερικεύσω κάτι μέσω της μουσικής και τελικά κάπως την επέλεξα και ως επάγγελμα.

Ας πάμε όμως λίγο και στο άλμπουμ που έχεις και τιτλοφορείται « ΕΝΤΕΚΑ». Πες μου λίγο για τον τίτλο του, τι σημαίνει;

Θα μοιραστώ μονάχα ότι τον αριθμό έντεκα τον έχω συναντήσει σε πολλές σημαντικές στιγμές στη ζωή μου και για αυτό ήθελα και η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά να ονομαστεί έτσι.

«Μια λέξη τίποτα» Σε ποιον δε θες να πεις τίποτα άλλο…

Σε όλο το σαθρό πολιτικό αλλά και κοινωνικό σύστημα. Αν είμαστε λίγο διαυγείς και λίγο ειλικρινείς θα δούμε ότι στην ουσία είναι μαζοχιστικός ο τρόπος που ζούμε και που είναι δομημένη η σύγχρονη κοινωνία.

«ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΑΞΙΖΩ» Τι αξίζει ο Απόστολος ;

Να «ζήσω». Με την αληθινή έννοια της λέξης. Να μου το επιτρέψω βασικά. Δεν ξέρω αν φαίνεται σαν κάτι πολύ απλό ή σαν μία κλισέ απάντηση αλλά έχει ουσιαστικό νόημα μέσα μου.

«Πόσο ακόμα» θα αντέξουν οι Έλληνες;

Νομίζω ότι έχουμε αρκετή υπομονή σαν λαός. Και με την καλή έννοια αλλά και με την κακή…

«Μια στιγμή» Τελικά είναι όλα μια στιγμή στο χρόνο;

Που το άκουσες το μια στιγμη?! Δεν υπάρχει μέσα στο δίσκο και ένα παλιο ντεμο που υπήρχε το έχω κατεβάσει εδώ και χρονια…

Απόστολος Ντίας
Απόστολος Ντίας

Ποια είναι η σχέση σου με τον χρόνο; Φοβάσαι καθόλου;

Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τον χρόνο. Πάντα υπήρχε ένα άγχος ότι περνούσε γρήγορα και δεν έκανα πράγματα που ήθελα. Πάντα υπήρχε μία συνθήκη που έπρεπε να ακολουθήσω σε κάθε ηλικιακό αριθμό και άλλα πολλά. Ευτυχώς δεν ισχύει πλέον στον βαθμό που ίσχυε κάποτε και ειδικά τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο «νέος» γίνομαι.

Ο φόβος σαν έννοια μου χτύπησε την πόρτα σε μεγάλη ηλικία. Και ήρθε και με αρκετή φόρα και τσαμπουκά. Επειδή όμως δεν θέλω να γράψω ολόκληρο βιβλίο αναλύοντας (πίστεψέ με, είμαι ικανός), θα πω απλά ότι τον τελευταίο καιρό, μετά από μερικά χρόνια κόντρας, σιγά-σιγά μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε…

Μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει;

Κυρίως μετανιώνω για αυτά που δεν έχω κάνει. Και είναι πάρα πολλά αυτά που θα ήθελα να είχα τολμήσει. Όσο υποχωρεί όμως ο φόβος, που λέγαμε και πιο πάνω, τόσο νιώθω και πιο έτοιμος!

Εσύ με τι χάνεσαι γενικά στη ζωή σου;

Με την μουσική!! Τίποτα δεν με «ταξιδεύει» όπως η πραγματική σύνδεση που μερικές φορές έχω με την μουσική.

Τι χόμπι έχεις;

Θα σε εκπλήξω πάλι λέγοντας…. μουσική! Μπορεί να έχει γίνει και το επάγγελμα μου και μπορεί μερικές φορές να μαλώνουμε και να είμαστε περίεργα, όμως ακόμα παραμένει το χόμπι μου. Απλά κάποιες φορές το ξεχνάω.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα τους μουσικούς διαγωνισμούς;

Ξέρω ότι σίγουρα δεν είναι για μένα. Έχω πάρα πολύ αρνητική άποψη γύρω από αυτό το θέμα και είναι πάρα πολλοί και οι λόγοι. Και μόνο που υπάρχει η λέξη διαγωνισμός στην περιγραφή το κάνει να είναι κάτι που διαχωρίζει και όχι κάτι που ενώνει. Με το που βάλεις την έννοια του διαγωνισμού στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία τότε αυτομάτως παύει να είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Τι θα συμβουλεύετε στους νέους;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές (παρότι αρκετοί που με ξέρουν θα γελάσουν). Όχι πλέον τουλάχιστον. Το να δίνεις συμβουλές υπονοεί ότι ξέρεις. Ότι όντως ξέρεις. Και είναι αλλιώς να δώσω την γνώμη μου σε κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο και για κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα και αλλιώς να δώσω μία γενική συμβουλή έτσι.

Κάτι που θα ήθελα να μοιραστώ όμως και ίσως να ταιριάζει κάπως με την ερώτησή σου είναι να ασχολούνται λίγο λιγότερο με τα social media και την νέα αυτή εικονική πραγματικότητα που ζούμε και να μην ψάχνουν εκεί να βρουν ταυτότητα. Ένας φαύλος κύκλος ανασφάλειας και ανεπάρκειας είναι και τίποτα άλλο.

Τέλος πες μου τα δικά σου νέα για το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν.

Σαν νέα έχω να πω ότι ετοιμάζω νέα video clip για να συνοδέψουν κι άλλα τραγούδια από το ΕΝΤΕΚΑ. Τώρα για μελλοντικά σχέδια… Κοίτα, με το πως είναι η όλη κατάσταση με τον πανδημία δεν μπορώ να προγραμματίσω και πολλά. Βήμα-βήμα και βλέπουμε…

 

Απόστολος Ντίας

https://www.apostolos

 

https://www.instagram.com/apostolos_nti

 

https://www.facebook.com/apostolosnti

 

https://www.youtube.com/apostolosnti

 

https://www.reverbnation.com/apostolosnti

 

https://open.spotify.com/album/1BkEfxqcWEdq3HDjbqXS

 

https://music.apple.com/us/album/enteka/1490706746?app=itunes&ign-mpt=uo%3

 

 

Απόστολος Ντίας – Μια λέξη τίποτα | Official Video Clip (4k)

https://www.youtube.com/watch?v=pyZD8KcPAHY

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ – ΒΙΝΤΕΟ Απόστολος Ντίας

https://www.youtube.com/watch?v=K8Oz7U-gs4c

ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΑΞΙΖΩ –  OFFICIAL VIDEO CLIP Απόστολος Ντίας

https://www.youtube.com/watch?v=JvQlUlAbSNM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;